Savaitgalį kepiau bandeles pagal "Močiutės mielinę tešlą"... Jau koks skanumas, koks minkštumas, koks purumas... ir iš vis super
Bandeles dariau su lašinukais, su varške ir vyniojau su cinamonu.... mmmm.... niekada negalėjau pagalvot, kad tešlą galima ne šiltai kildinti, o šaldyti
. Tiesą sakant buvo baimės , kas ten gausis, bet gavosi super
SONATINA VALDO
O as snd pietums pataisiau zuvies frikase,nu labai greit pagaminamas patiekalas ,o ir skonis
Aš savaitgalį gaminau kalakutienos zuikį (antrą kartą - ir vėl
), Šepardo pyragą su kalakutienos faršu ir varškės tortą Marsas. Tai va, Šepardo pyragas labai patiko, viskas liuks! Dariau su namine bulvių koše ir visai neskystai gavosi. Bet gal į bulvių košę nereikėtų dėti sviesto, nes kažkaip riebokai atrodė, nors visus tikinau, kad neriebus patiekalas, na neriebus
Čia nuo fermentinio sūrio riebaliukai pabėgo...
Na o su tortu Marsas, tai įdomiai gavosi. Man kažkaip labai riebus tas pagrindas pasirodė, kur sausainiai su sviestu maišosi... Skonis torto labai geras, bet kažkaip man lyg per riebu. Be to, aš, tundra, pirmą kartą gyvenime plakiau grietinėlę. O ją galima perplakti? Įtariu, kad sviestukas man ten gavosi
O nuo saldainio Marsas lyg ir skystimėlis toks pabėgo... Valgėm valgėm su vaikais per dieną, nes mano vyras tai plaktos grietinėlės - šiukštu į burną neima... Ir kai baiginėjom, gal per daug valgėm, lyg ir supykino mus...
Aš manau, kad tam pagrindui gal labiau tiktų a lia tinginio masė. Ji, manau, šiek tiek mažiau riebi, nes į masę įeina ne tik sausainiai ir sviestas, bet dar ir kondensuotas pienas...
Ką, supermamos specialistės, manot?
Na o su tortu Marsas, tai įdomiai gavosi. Man kažkaip labai riebus tas pagrindas pasirodė, kur sausainiai su sviestu maišosi... Skonis torto labai geras, bet kažkaip man lyg per riebu. Be to, aš, tundra, pirmą kartą gyvenime plakiau grietinėlę. O ją galima perplakti? Įtariu, kad sviestukas man ten gavosi
Aš manau, kad tam pagrindui gal labiau tiktų a lia tinginio masė. Ji, manau, šiek tiek mažiau riebi, nes į masę įeina ne tik sausainiai ir sviestas, bet dar ir kondensuotas pienas...
Ką, supermamos specialistės, manot?
QUOTE(zyliukas @ 2007 09 25, 08:45)
nu dar nedariau sito patiekalo, o sakykit sita vista ir reikia 2 val. kept? ale kaip ilgai.
Sonatina rase, kad nuo 1,5 iki 2. ale as dvi kepiau (del viso pikto)
nu jau kokiu cia skanumynu prigaminot
as kazkaip nieko naujo neprisiruosiu pagamint
zuvis prancuziskai i varskinis tinginys niekaip nuo musu stalo nenulipa
as tai vel lazanija gaminau su vaske ,niam ,niam ,koks skanumelis
O aš gaminau kotletus su suflė kepurėle
skanu dar liko bet jauciu per rytojų nebeliks. Ruošiuosi ieškoti ką dar šia pagaminus toliau iš Sonatinos patiekalų
QUOTE(La Bronė @ 2007 09 26, 15:00)
O šie pateikalai neriebūs? Man ko tai paskutiniu metu ką begaminčiau vis per riebu atrodo 
zuvis tai tikrai neriebi,na nebent suri riebu su dar riebesniu majonezu detum
Gaminau varskes tingini. Super
. MB net nepatikejo kad pati dariau
QUOTE(La Bronė @ 2007 09 24, 17:53)
Aš savaitgalį gaminau Šepardo pyragą su kalakutienos faršu Šepardo pyragas labai patiko, viskas liuks! Dariau su namine bulvių koše ir visai neskystai gavosi. Bet gal į bulvių košę nereikėtų dėti sviesto, nes kažkaip riebokai atrodė, nors visus tikinau, kad neriebus patiekalas
Aš irgi savaitgalį dariau Šepardo pyragą, tik su vištiena, tai pasaka kaip skanu gavosi ir neriebu
Dar dariau pyragą "Obuolių ruduo". Niekada nesu valgiusi skanesnio obuolių pyrago
QUOTE(zyliukas @ 2007 09 25, 09:45)
nu dar nedariau sito patiekalo, o sakykit sita vista ir reikia 2 val. kept? ale kaip ilgai.
Vištieną jogurto padaže visada kepu su vištienos kumpeliais, kumpeliai tai iškepę būna ir anksčiau, bet va dėl bulvių čia vargstu
QUOTE(Laivite @ 2007 09 26, 19:01)
Kalakutienos zuikį ir aš dažnai kepu- super lengva paruošti, o ir skanus koks
Dabar darau Kremines vištų kepenėles- dažnas patiekalas mūsų namuose. Kas mėgsta kepenėles, pabandykit- nenusakomai skanu
O as vakar kepiau mesos apkepa. Super skanus gavosi, o mesa kokia minksta ir sultinga, niam niam
. Ir svarbiausia, kad paruosti super lengva
Ant shephard's pie niekada nededu surio ir visai neriebus gaunasi
Ant shephard's pie niekada nededu surio ir visai neriebus gaunasi
Panos, o kremines vištų kepenėles darot su šviežiais pievagrybiais ar konservuotais? Aš bandžiau su konservuotais, tai labai fainas reikalas gavosi. Bet vat, dėjau Kėdainių privagrybius mažiukus tokius, tai man jie labai rūgštųs pasirodė, nors parašyta neva "silpnai rūgštūs". Gal kas bandėt kitų firmų? Gal visai švelnių yra? Nes man kažkaip su konservuotais šito patiekalo skonis pikantiškesnis, vištiena ir šiaip švelni mėsa, tai ta rūgštelė visai gerai, tik va nesinori kad actas pernelyg jaustųsi





