Ką tik ir aš išbandžiau Šepardo pyragą
Pagalvojau, kodėl tik dabar, juk jau seniai galėjau išbandyti
Aš dėjau Žementalio sūrį ir visai neiebu
Padengiau labai plonu sluoksniu
O aš šiandien gaminau žuvį prancūziškai
Labai geras receptukas, aš vis gaminu ir gaminu Sonatinos patiekalus super jie man
as siandien vakarienei uzsimaniau kepenu karaliskai
bet taip tingiu kepenis malt
tai zinokit darysiu viska pagal recepta tik blynu nekepsiu o pries sluoksniuojant kepeneles su darzovem jas supjaustysiu nedideliais gabaliukais ir apkepsiu,manau kad skonis neturetu labai pasikeist
galiu atsakingai pareikst,kas megstat kepeneles,nu labai skanu
kepeneliu nemaliau tiesiog supjausciau gabaliukais,tiesa,prie morku ir svoguno pripjausciau paprikos ir cukinijos.Grietines irgi mazokai turejau tai ipyliau grietineles.Valgem su bulviu kose,tikrai skanu.O kepeneles kalakutienos
na vakar gaminau vistiena jogurto padaze, tai naudojau ta Kohne padaza jogurtini, kuri SONATINA rekomendavo, bet jis man toks kazkoks keistas, jis labai isleido alieju, ir man viskas kazkaip rugstoka buvo, gal geriau su naturaliu jogurtu triskint. siai plabai skaniai iskepe, bet man atrode per daug sintetikos patiekale, na tas padazas vistiek isleidzia matyt kazkokias nesamones kai uzverda.
bet siaip super. galima bistytes kokia krutinele papjaustyti, prideti darzoviu kokiu nori, labai fainiai issitroskina viskas, su naturaliu jogurtu dar ir visai nekaloringa butu.
bet siaip super. galima bistytes kokia krutinele papjaustyti, prideti darzoviu kokiu nori, labai fainiai issitroskina viskas, su naturaliu jogurtu dar ir visai nekaloringa butu.
mamytes, dar padekit man vistukei, va receptas bananinio kekso, nu ir nesuprantu ka reiskia 2 1/4 miltu, 1/4 kakavos....tai kaip numatuoti, kai puodelis SONATINOS 237 ml. Man aiskiau butu tiek ir tiek sausktu, arba puse stiklines 
nu vistuke as
man reik viska aiskiai numatuot ir tiksliai
nu vistuke as
QUOTE(zyliukas @ 2007 10 02, 10:14)
mamytes, dar padekit man vistukei, va receptas bananinio kekso, nu ir nesuprantu ka reiskia 2 1/4 miltu, 1/4 kakavos....tai kaip numatuoti, kai puodelis SONATINOS 237 ml. Man aiskiau butu tiek ir tiek sausktu, arba puse stiklines 
nu vistuke as
man reik viska aiskiai numatuot ir tiksliai 
nu vistuke as
2 1/4 = 237/4 + 2*237= 533 ml
analogiskai ir kiti vienetai
Nu nezinau, kas neaisku, bet as turiu indeli, kuris sugraduliuotas mililitrais, tai atsimatuoji mazdaug ir tiek. Dar turiu puodeli, kuriam parasyta - 1 cup, 1/2 cup, 3/4 cup ir t.t. ir pan. - viskas labai paprasta
Pasidairyk tokiu matavimo induku spec. parduotuvese
QUOTE(zyliukas @ 2007 10 02, 08:56)
na vakar gaminau vistiena jogurto padaze, tai naudojau ta Kohne padaza jogurtini, kuri SONATINA rekomendavo, bet jis man toks kazkoks keistas, jis labai isleido alieju, ir man viskas kazkaip rugstoka buvo, gal geriau su naturaliu jogurtu triskint. siai plabai skaniai iskepe, bet man atrode per daug sintetikos patiekale, na tas padazas vistiek isleidzia matyt kazkokias nesamones kai uzverda.
bet siaip super. galima bistytes kokia krutinele papjaustyti, prideti darzoviu kokiu nori, labai fainiai issitroskina viskas, su naturaliu jogurtu dar ir visai nekaloringa butu.
bet siaip super. galima bistytes kokia krutinele papjaustyti, prideti darzoviu kokiu nori, labai fainiai issitroskina viskas, su naturaliu jogurtu dar ir visai nekaloringa butu.
Man irgi panasus jausmas buvo
Šepardo pyragas tai
Aciu Sonatina
QUOTE(Katu @ 2007 10 02, 11:40)
2 1/4 = 237/4 + 2*237= 533 ml
analogiskai ir kiti vienetai
Nu nezinau, kas neaisku, bet as turiu indeli, kuris sugraduliuotas mililitrais, tai atsimatuoji mazdaug ir tiek. Dar turiu puodeli, kuriam parasyta - 1 cup, 1/2 cup, 3/4 cup ir t.t. ir pan. - viskas labai paprasta
Pasidairyk tokiu matavimo induku spec. parduotuvese
analogiskai ir kiti vienetai
Nu nezinau, kas neaisku, bet as turiu indeli, kuris sugraduliuotas mililitrais, tai atsimatuoji mazdaug ir tiek. Dar turiu puodeli, kuriam parasyta - 1 cup, 1/2 cup, 3/4 cup ir t.t. ir pan. - viskas labai paprasta
Pasidairyk tokiu matavimo induku spec. parduotuvese
ai aik negali buti keksiukam puse kilo miltu, cia turbut yra du ketvirtadaliai puodelio.
Šokoladiniai keksiukai su bananais
2 1/4 puodelio miltų
1 v. š. kepimo miltelių
1 puodelis cukraus
1/4 puodelio kakavos miltelių
1/4 a. š. druskos
2 vidutinio dydžio labai prinokę bananai, sutrinti
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
1/4 puodelio ištirpinto praaušinto sviesto
1/2 a. š. vanilės
1/4 puodelio grietinės
1 puodelis pieno
1/3 puodelio baltojo šokolado gabaliukų
1/3 puodelio juodojo šokolado gabaliukų
cukraus pudros apibarstyti
Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, kakavą ir druską. Kitame inde sumaišyti kiaušinį, sviestą, grietinę, vanilę ir bananus. Palaipsniui įmaišyti pieną. Įmaišyti drėgnus ingredientus į sausus. Nepermaišyti! Atsargiai įmaišyti šokolado gabaliukus. Dėti tešlą į paruoštas keksiukų formeles (pripildyti tešla tik 2/3 formelės!). Kepti 22 25 min. Praaušinti formelėse, tada išimti. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.
P. S. puodelis 237 ml. Gavosi 16 keksiukų. Cukraus dėjau 3/4 puodelio... Tikrai labai skanu , tik nepermaišykite tešlos ir neperkepkite keksiukų...
Sveikos gyvos
kad jau taip diskutuojate dėl matavimo, įsikišiu ir aš:
zyliuk, šiame recepte reikia būtent 2 puodelių pilnų ir dar 1/4 puodelio miltų, iš viso, kaip ir suskaičiavo Katu
, 533 ml arba maždaug 315 g. Tai yra amerikietiškas matavimas ir man jis labai patogus, nes aš turiu tokius matavimo puodelius, ant kurių ir sugraduota ketvirčiais ir pusėm
Todėl ir rašau kiekius taip, kaip nurodyta originaliuose receptuose, nes man perskaičiuoti į mililitrus ar gramus taip pat užimtų laiko
Tiesa, dar prisiminiau diskusijas dėl skysto mėsos įdaro Šepardo pyrage - tai siūlau tiesiog ilgiau jį pavirti iki norimo tirštumo
kad jau taip diskutuojate dėl matavimo, įsikišiu ir aš:
zyliuk, šiame recepte reikia būtent 2 puodelių pilnų ir dar 1/4 puodelio miltų, iš viso, kaip ir suskaičiavo Katu
Tiesa, dar prisiminiau diskusijas dėl skysto mėsos įdaro Šepardo pyrage - tai siūlau tiesiog ilgiau jį pavirti iki norimo tirštumo
QUOTE(Bremen @ 2007 10 02, 10:56)
Man irgi panasus jausmas buvo
, labai skaniai viskas gavosi, bet .... kita karta tik su naturaliu jogurtu darysiu
Daryti tai tikrai darysiu nes skanu ir greitai pasidaro, na kepa ilgokai ,bet nereikia stoveti prie orkaites
Šepardo pyragas tai
, net mano nevalgusis vaikas gyre
, apie vyra tai isvis tyliu
gyre nesustodamas
Aciu Sonatina
Šepardo pyragas tai
Aciu Sonatina
na as irgi bandziau su pirktiniu padazu vistiena daryti, bet dabar visada darau su paprastu kefyru. I jis pridedu prieskoniu ir uzpilu
QUOTE(zyliukas @ 2007 10 02, 13:04)
ai aik negali buti keksiukam puse kilo miltu, cia turbut yra du ketvirtadaliai puodelio.
tai 237 /4 ir padauginam is 2, tai 59,25 *2=118 ml. nu tai negi ne paprasciau parasyti apie 100 ml miltu. taip sudetinga. as su matematika nedraugauju 
tai as ir nesakiau, kad cia puse kilo miltu - sakiau, kad virs 500 ml (miltai - ne vanduo, ju ml nelygu gramams).
ir viskas cia gerai ir paprasta - jei issigysi "mieruokli", problemu visai nekils
Ziuriu, Sonatina viska isaiskino jau







