Įkraunama...
Įkraunama...

SONATINOS receptu fanes

Savaitgalį kepiau bandeles pagal "Močiutės mielinę tešlą"... Jau koks skanumas, koks minkštumas, koks purumas... ir iš vis super 4u.gif Bandeles dariau su lašinukais, su varške ir vyniojau su cinamonu.... mmmm.... niekada negalėjau pagalvot, kad tešlą galima ne šiltai kildinti, o šaldyti biggrin.gif thumbup.gif . Tiesą sakant buvo baimės , kas ten gausis, bet gavosi super 4u.gif 4u.gif SONATINA VALDO biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O as snd pietums pataisiau zuvies frikase,nu labai greit pagaminamas patiekalas ,o ir skonis thumbup.gif
Atsakyti
Aš savaitgalį gaminau kalakutienos zuikį (antrą kartą - ir vėl thumbup.gif ), Šepardo pyragą su kalakutienos faršu ir varškės tortą Marsas. Tai va, Šepardo pyragas labai patiko, viskas liuks! Dariau su namine bulvių koše ir visai neskystai gavosi. Bet gal į bulvių košę nereikėtų dėti sviesto, nes kažkaip riebokai atrodė, nors visus tikinau, kad neriebus patiekalas, na neriebus lotuliukas.gif Čia nuo fermentinio sūrio riebaliukai pabėgo...
Na o su tortu Marsas, tai įdomiai gavosi. Man kažkaip labai riebus tas pagrindas pasirodė, kur sausainiai su sviestu maišosi... Skonis torto labai geras, bet kažkaip man lyg per riebu. Be to, aš, tundra, pirmą kartą gyvenime plakiau grietinėlę. O ją galima perplakti? Įtariu, kad sviestukas man ten gavosi lotuliukas.gif O nuo saldainio Marsas lyg ir skystimėlis toks pabėgo... Valgėm valgėm su vaikais per dieną, nes mano vyras tai plaktos grietinėlės - šiukštu į burną neima... Ir kai baiginėjom, gal per daug valgėm, lyg ir supykino mus... blush2.gif
Aš manau, kad tam pagrindui gal labiau tiktų a lia tinginio masė. Ji, manau, šiek tiek mažiau riebi, nes į masę įeina ne tik sausainiai ir sviestas, bet dar ir kondensuotas pienas...
Ką, supermamos specialistės, manot? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La Bronė: 24 rugsėjo 2007 - 16:55
QUOTE(zyliukas @ 2007 09 25, 08:45)
nu dar nedariau sito patiekalo, o sakykit sita vista ir reikia 2 val. kept? ale kaip ilgai.


Sonatina rase, kad nuo 1,5 iki 2. ale as dvi kepiau (del viso pikto) biggrin.gif tai vista minkshtue labai buvo thumbup.gif
Atsakyti
nu jau kokiu cia skanumynu prigaminot wub.gif as kazkaip nieko naujo neprisiruosiu pagamint blush2.gif zuvis prancuziskai i varskinis tinginys niekaip nuo musu stalo nenulipa lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai vel lazanija gaminau su vaske ,niam ,niam ,koks skanumelis
Atsakyti
O aš gaminau kotletus su suflė kepurėle thumbup.gif skanu dar liko bet jauciu per rytojų nebeliks. Ruošiuosi ieškoti ką dar šia pagaminus toliau iš Sonatinos patiekalų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2007 09 26, 15:00)
O šie pateikalai neriebūs? Man ko tai paskutiniu metu ką begaminčiau vis per riebu atrodo  lotuliukas.gif

zuvis tai tikrai neriebi,na nebent suri riebu su dar riebesniu majonezu detum lotuliukas.gif o tinginys ne kiek riebus kiek koloringas,bet seima reikalauja tongue.gif
Atsakyti
Gaminau varskes tingini. Super thumbup.gif thumbup.gif . MB net nepatikejo kad pati dariau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2007 09 24, 17:53)
Aš savaitgalį gaminau Šepardo pyragą su kalakutienos faršu  Šepardo pyragas labai patiko, viskas liuks! Dariau su namine bulvių koše ir visai neskystai gavosi. Bet gal į bulvių košę nereikėtų dėti sviesto, nes kažkaip riebokai atrodė, nors visus tikinau, kad neriebus patiekalas


Aš irgi savaitgalį dariau Šepardo pyragą, tik su vištiena, tai pasaka kaip skanu gavosi ir neriebu lotuliukas.gif kadangi metu svorį, tai bulvių košę tryniau tik su liesu pienu, o sūrio ant viršaus užtarkavau 80g, bet tikrai gavosi super ax.gif ir tvirtas buvo, nebuvo, kad gautųsi košė bigsmile.gif

Dar dariau pyragą "Obuolių ruduo". Niekada nesu valgiusi skanesnio obuolių pyrago wub.gif


QUOTE(zyliukas @ 2007 09 25, 09:45)
nu dar nedariau sito patiekalo, o sakykit sita vista ir reikia 2 val. kept? ale kaip ilgai.


Vištieną jogurto padaže visada kepu su vištienos kumpeliais, kumpeliai tai iškepę būna ir anksčiau, bet va dėl bulvių čia vargstu biggrin.gif Iš tikro buvo pora kartų, kad bulvės liko kietos ir teko dėt atgal kepti, todėl dabar iškart ilgiau kepu tongue.gif

QUOTE(Laivite @ 2007 09 26, 19:01)
O as siandien eisiu kepti kalakutienos zuiki thumbup.gif


Kalakutienos zuikį ir aš dažnai kepu- super lengva paruošti, o ir skanus koks rolleyes.gif


Dabar darau Kremines vištų kepenėles- dažnas patiekalas mūsų namuose. Kas mėgsta kepenėles, pabandykit- nenusakomai skanu thumbup.gif

Atsakyti
O as vakar kepiau mesos apkepa. Super skanus gavosi, o mesa kokia minksta ir sultinga, niam niam smile.gif. Ir svarbiausia, kad paruosti super lengva thumbup.gif
Ant shephard's pie niekada nededu surio ir visai neriebus gaunasi smile.gif
Atsakyti
Panos, o kremines vištų kepenėles darot su šviežiais pievagrybiais ar konservuotais? Aš bandžiau su konservuotais, tai labai fainas reikalas gavosi. Bet vat, dėjau Kėdainių privagrybius mažiukus tokius, tai man jie labai rūgštųs pasirodė, nors parašyta neva "silpnai rūgštūs". Gal kas bandėt kitų firmų? Gal visai švelnių yra? Nes man kažkaip su konservuotais šito patiekalo skonis pikantiškesnis, vištiena ir šiaip švelni mėsa, tai ta rūgštelė visai gerai, tik va nesinori kad actas pernelyg jaustųsi g.gif
Atsakyti