Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

Sveikos,

Maniškis vaikis skiepytas sulaukęs 2 metų ir tik difterijos-stabligės vakcina. Vienas dūris. Tokia vakcina tikrai yra ir gydytoja gali ją užsakyti. Man pakako pasakyti kad skiepo pageidajaum tokio ir jokių problemų nekilo (atsikalbinėjimų 'tokios neturim' arba 'nėra' nebuvo). Nemokama ir jokių komplikacijų po skiepo nebuvo. Šiek tiek paraudusi dūrio vieta, bet po 2 dienų neliko nei ženklo.

Šį pavasarį mažis persirgo natūraliai vėjaraupiais. Tikrai labai lengvai ir be jokių komplikacijų (ir dar kartu su tėčiu, kuris pasirodo nebuvo sirgęs - beje jis persirgo dar lengviau nei vaikas ir jokių komplikacijų taipogi nebuvo).

Į darželį vaiką priėmė be jokių klausimų.

Iš tiesų mano vaiko sveikata yra tikrai labai gera (ką ir patvirtino visa krūva privalomų tyrimų padarytų prieš einant į darželį) ir infekcinėmis ligomis sunkiai sirgęs nėra (pora dienų neaukšta temperatūra, kostelėjo, nusičiaudėjo, paslogavo truputį 'ligų sezono' metu ir tiek - jokių komplikacijų, iškritimų)
Auga gan spartietiškai, nuolatos buna 'žmonėse' ir visokių kosinčių - čiaudančių ir sergančių sutinka nuolatos (jei dar pridurti, kad tėtis dirba mokykloje, tai suprasit, kad ir iš ten parnešama namo visokiausių 'dovanėlių').

Viena iš priežasčių dėl ko neskiepijau vaiko iki 2 metų buvo ta, kad mano brolio reakcija į skiepus ankstyvuosius buvo labai bloga, po jos persigandę gydytojai iki 6 metų uždraudė visus skiepus, tų skiepų pasekmės jautėsi iki pat paauglystės.
Tiesiai šviesiai pasakiau savo argumentus gydytojai ir ji sutiko, kad panaši rekacija gali būti tikėtina (o tai reikštų, kad skiepų žala būt didesnė, nei galima nauda)

Beje raudonukės vakcina nuolatinio imuniteto nesuteikia ir vakcinuotiems po 10 metų rekomenduojama skiepytis pakartotinai, todėl vaikystėje skiepyti pakartotinai skiepijami 12, 14 metų, o moterims nesirgusioms natūraliai rekomenduojama tikrintis antikūnius kas 7-10 metu ir skiepytis pakartotinai, jei planuoja gimdyti (3 mėn. po skiepo NEPASTOTI!). Taigi jei pakartotiniai skiepijimai nedaromi masiskai, tai nereikia kaltinti mistinių 'nepasiskiepijusių' dėl to kad apkrėtė raudonuke.

Dauguma net nežino, kad nuo kai kurių ligų reikia skiepytis pakartotinai nuolatos (ne tik nuo raudonukės) jei nepersirgote natūraliai.


Atsakyti
Informacija apie pakartotinus skiepus:

Pakartotinai kas 10 metų rekomenduojama skiepytis nuo difterijos, stabligės, poliomielito, raudonukės, hepatito A, hepatito B, geltonasis drugys.
Pakartotinai kas 3 metai: vidurių šiltinė, meningokokinė infekcija.

Pasitikslinsiu kurie dar galioja 'laikinai'
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, kodėl į paskutiniuosius skiepus buvo įtrauktas ir skiepas nuo raudoniukės. Pikta, kad negali pasirinkt- vakcina įeina į privalomų skiepų sudėtį, o kitokios sudėties tipo nėra. Nu gal ir nėra- bet vis tiek pikta. Norėčiau, kad mano mergina ją persigtų dar vaikystėje, o ne tada kai jau savo vaikelio lauksis...
Šiuo metu laukiasi mano mažosios lopšelio auklėtoja. Ji nėra persirgus vėjaraupais. Ir per 12 metų lopšelyje su mažiais sugebėjo jais nesusirgti, nes visi vaikai skiepyti. Nebuvo nei vieno raudoniukės atvėjo visam daržely. 12 metų blink.gif Bet pasitaiko išimčių- vat tik pastok žmogus- ėmė ir susirgo vienoj grupėj mergaitė. Ko gero neskiepyta, nes iš vaikų globos namų... Isivaizduokit koks stresas dabar mūsų auklytei- sakė be valerijonų neapsieina. O juk neskiepytų visuomet yra buvo ir bus, galų gale kelionėj kokioj iš kitos šalies parsiveši. Nesuprantu kam ta vakcina...
Atsakyti
Hepatitu B galima uzsikrėsti ne tik lytiškai santykiaujant ar operacijos metu. Skaudi patirtis mano sesei, kuri kaip manoma užsikrėtė hepatitu B stomotologo kabinete. Budama vaikas ji užsikrete, lamei, kad didesniu pakitimu organizme ši baisi liga nepridarė, bent iki šiol kažko ypatingai blogo nejaučia, bet faktas tas, kad ji vaikysteje buvo užkresta, nors jokių operacijų neturėjusi. Tai va, nežinosi, kur ta dovanėlę gali gauti, kad ir atliekant manikiūrą, vyrams, kuriems dažnai kirpykloje paskuta sprandus - taipogi. doh.gif O kad ligos retos ar "išmirę" tai tik skiepytų vaikų dėka. Pavyko sustabdyti infekcinių ligų plitimą, o jei vaikai nebūtų skiepijami ir būtų ligų protrūkis, tai komplikacijų statistika nemanau, kad būtų "kukli", tada tik ir galvotumem kuo greičiau paskiepyti, kad taip neatsitiktų, kaip atsitiko kitiems. Negalvokite, aš ne už skiepus, man irgi be galo sunku vesti savo dukras skiepyti, jau pradedu pergyventi prieš savaitę, kad teks tai daryti, bet ne bereikalo tam dirba tūkstančiai gudrių galvų...
Atsakyti
Maniske dar neskiepyta MMR, ir tikriausiai kol kas neskiepysiu. Musu pediatras "neuzsispyres", nes Vokietijoj MMR irgi privaloma(na, rekomenduojama). Bet va, abi pasiskiepijom nuo erkinio encefalito g.gif Del saves ne neabejojau, bet del dukros g.gif ...gal vis del to ir nereikejo jos skiepyt, juk vaikam pozymiai tik kaip persalimo ligu pasireiskia, jei susirgtu. Nors ji iki siol visus skiepus gerai pernese.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 06 28, 16:57)
Niekaip nesuprantu, kodėl į paskutiniuosius skiepus buvo įtrauktas ir skiepas nuo raudoniukės. Pikta, kad negali pasirinkt- vakcina įeina į privalomų skiepų sudėtį, o kitokios sudėties tipo nėra. Nu gal ir nėra- bet vis tiek pikta. Norėčiau, kad mano mergina ją persigtų dar vaikystėje, o ne tada kai jau savo vaikelio lauksis...

galima Vobla, dar ir kaip galima.
Mus skiepija atskiromis vakcinomis. Dazniausiai ju neturi, todel kelias dienas pries skiepa reikia perspeti gydytoja, kad ju atsiveztu. Ir viskas
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 06 28, 15:57)
Šiuo metu laukiasi mano mažosios lopšelio auklėtoja. Ji nėra persirgus vėjaraupais. Ir per 12 metų lopšelyje su mažiais sugebėjo jais nesusirgti, nes visi vaikai skiepyti.


Tai kad atrodo nuo vėjaraupių taip masiškai nesiskiepijama, visgi brangokas skiepas (ar tu čia raudonukę turėjai omeny?) Nes tikrai keista, kad dirbant darželyje nepersergama vėjaraupiais. Nors gali būti atvejis, kad ji sirgusi vaikystėje, tik tėvai nepamena arba buvo labai lengva forma, kurios neužfiksavo. Mano anyta irgi dievagojasi nesirgusi vėjaraupiais, nors tris vėjaraupiais sergančius anūkus ligos atveju prižiūrėjo. Jau didesnių šansų užsikrėsti neįsivaizduoju. Matomai, visgi yra persirgusi...

Beje, kaip reaguoja gimdymo namuose, pareikalavus neskiepyti mano asmeninio vaiko nuo tuberkuliozės ir hepatito B? Nekelia maišto? Beje, dar LT nesiruošia atsisakyti naujagimio skiepo nuo tuberkuliozės, nes jau girdėjau atgarsiu, kad svarstoma?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 06 29, 06:41)

Beje, kaip reaguoja gimdymo namuose, pareikalavus neskiepyti mano asmeninio vaiko nuo tuberkuliozės ir hepatito B? Nekelia maišto? Beje, dar LT nesiruošia atsisakyti naujagimio skiepo nuo tuberkuliozės, nes jau girdėjau atgarsiu, kad svarstoma?


As pareikalavau neskiepyti ir neskiepijo, tik pasirasyti teko kad atsisakau smile.gif
Nors ir baisiai sesele persikreipusiu veidu liko wink.gif Bet as ten jos kitokia israiska ir nemaciau tiesa sakant...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 06 29, 08:41)
Tai kad atrodo nuo vėjaraupių taip masiškai nesiskiepijama, visgi brangokas skiepas (ar tu čia raudonukę turėjai omeny?)

taiiip!!!! sumaišiau- raudoniukė!!! doh.gif
vakcina nuo jos įėjo į pusantrų metų privalomo skiepo sudėtį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 05 liepos 2005 - 15:04
Atsakau į temos klausimą:
mūsų sūneliui 4-i. Labai rimtai apgalvota ir remtasi daugybe šaltinių -vis dar absoliučiai neskiepytas. Kol kas tfu tfu tfu.
Atsakyti
Kaip gerai, kad tokių temų yra. Ir galvų, mąstančių ne viena kryptimi.
Mūsų bendraamžių temoje išgirdę, kad keli vaikai neskiepyti auga, klausė, argi galima vaikų neskiepyti, sakė, kad skiepai atrodo taip pat natūralu kaip mokykla, net klausimo nebuvo, kad galima į ją neiti...

Žiauriai norėtųsi, kad prieš durdami skiepą medikai vis tik paklaustų, ar norite skiepyti ir papasakotų kiek daugiau.

Mano mergina neskiepyta. Kol kas nesiruošiu jos skiepyti. Pirmąją savo gyvenimo savaitę ji praleido reanimacijoje, gaudama antibiotikų 3 kartus per dieną. Ir dar norėjo ją skiepyti. Neleidau. Džiaugiuosi, kad tuo metu buvau šalia neleidau, nes iki šiol mano galva nesupranta kaip galima skiepus ir antibiotikus vienu metu leisti? g.gif
O reakcija gimdymo namų reanimacijos gydytojos tai žiauri buvo: pasirašykite čia ir taip ir žinokite, jūs būsite kalta už visas pasekmes, kad NELEIDŽIAT PASKIEPYTI vaiko.
Atsakyti
QUOTE(Shium @ 2005 10 13, 11:42)
Mano mergina neskiepyta. Kol kas nesiruošiu jos skiepyti. Pirmąją savo gyvenimo savaitę ji praleido reanimacijoje, gaudama antibiotikų 3 kartus per dieną. Ir dar norėjo ją skiepyti. Neleidau. Džiaugiuosi, kad tuo metu buvau šalia neleidau, nes iki šiol mano galva nesupranta kaip galima skiepus ir antibiotikus vienu metu leisti?  g.gif


o ka darysi, kai vaikas susirs liga, nuo kurios yra skiepai ir susirgs tikrai sunkiai.
Dukros neskiepijau del medicininiu priezasciu ( tikrai rimtesniu nei gauti antibiotikai) ir dar ir dabar gydomes nuo kokliuso. Gal nori tai patirti? Siai ligai yra normalu, kad iki 15 s gali sutrikti kvepavimas ir nieko jokias vaistais tu nepadarysi.
Gal ir ziauriai bet teisingai vienas zmogus pasake, kad butent tai butu gera pmoka skiepu priesininkemis, tik va gaila, kad as nesu pries skiepus, tik negalejau ju savo vaikui daryti
Atsakyti