Gydytoja kaune pritare siauliskei, kad reikalinga operacija. Tik tiek kad bus pakankamai lengva operacija (as taip tikiuosi) su loroskopu (arkaip ji ten) bus islukstenta mioma is gimdos raumens. Ryzausi operacijai kadangi ji pas mane sustreikavo ir pradejo augti, o tas jos augimas anksciau ar veliau prives prie operacijos o kuo didesne bus tuo sudetingesne operacija bus, taip kad paprasciau ir man ir gydytojams bus lukstenti mazesne mioma o ne didesne. Taigi laukiu sausio menesio ir operuosiuos.
QUOTE(Irma77 @ 2010 10 27, 09:58)
Gydytoja kaune pritare siauliskei, kad reikalinga operacija. Tik tiek kad bus pakankamai lengva operacija (as taip tikiuosi) su loroskopu (arkaip ji ten) bus islukstenta mioma is gimdos raumens. Ryzausi operacijai kadangi ji pas mane sustreikavo ir pradejo augti, o tas jos augimas anksciau ar veliau prives prie operacijos o kuo didesne bus tuo sudetingesne operacija bus, taip kad paprasciau ir man ir gydytojams bus lukstenti mazesne mioma o ne didesne. Taigi laukiu sausio menesio ir operuosiuos.
O po šitos operacijos galimas pastojimas?
QUOTE(Irma77 @ 2010 10 27, 09:58)
Laikykis, tikrai linkiu, kad viskas būtų gerai... Man šios problemos sprendimas laukia ateityje... Vasario mėnesį važiuosiu į Kauną žiūrėti ar nedidėja... Jei tektų operuoti gaila, kad nesutaps laikas... Būtų drąsiau dviem šiaulietėm... Tikrai labiau pasitikiu Kauno gydytojais... Šiauliuose jau seniai po peiliu gulėčiau... Na Kaune bent jau kažkurį laiką leido susitaikyti su ta mintimi, kad gyvenam kartu su mioma...
Aš turėjau didelę viltį, kad ir man bus galima taikyti laparoskopiją... Deja jei jau teks pjauti tai manoji per didelė tokiai operacijai. Keturi gydytojai tą patį pasakė - tenka susitaikyti, kad arba pavyks permaldauti likimą arba pjaus per viršų... Lauksim pasakojimo kaip viskas tau praėjo...Kuo geriausios sėkmės...

Siaip tai gydytoja kai pasakojo sake kad po sios operacijos galiu pastoti ir nieko cia pavojingo nera, tik jau su gimdymu butu sudetingiau, kadangi pazeistas gimdos raumuo ir pati jau tikrai negidyciau.
Giedra 36 Siaip gydytoja man siule ir siais metais pjautis, tik as del darbo atidejau kitiems metams, bus darbe mazesnis kruvsi o tai iskrisciau is darbo 6 savaitem tai kaip tik pries sventes, kai darbe padideja kruvis, tai nusprendziau sausi kai menuo sausas
Beja o paciai tik siauliskai sake kad perdidele laroskopui ar ir kaune jau toki verdikta pateike gydytojai???
Beja gydytoja dar minejo kad isoperuotoja mioma bus tiriama (piktybine ji ar ne). Tai mane kazkiek nuramino nes maza kas. Siauliuose gi apgamu netiria tik isima ir viskas. O kiek buna kad piktybini sujudina ir kai pastebi po to jau buna daznai velu.
Butinai pasidalinsiu savo isgyvenimais. Ir aciu uz palaikyma.
Giedra 36 Siaip gydytoja man siule ir siais metais pjautis, tik as del darbo atidejau kitiems metams, bus darbe mazesnis kruvsi o tai iskrisciau is darbo 6 savaitem tai kaip tik pries sventes, kai darbe padideja kruvis, tai nusprendziau sausi kai menuo sausas

Beja gydytoja dar minejo kad isoperuotoja mioma bus tiriama (piktybine ji ar ne). Tai mane kazkiek nuramino nes maza kas. Siauliuose gi apgamu netiria tik isima ir viskas. O kiek buna kad piktybini sujudina ir kai pastebi po to jau buna daznai velu.
Butinai pasidalinsiu savo isgyvenimais. Ir aciu uz palaikyma.
Mano mamai rado mioma, apie 7cm. sake reik daryti gimdos ispjovimo operacija, taciau mama labai nenori ir pasikonsultavusi su kitais gyditojais nusprende nedaryti (gyditojai pasake, kad geriau neleisti ispjauti gimdos) pati mama sako jog jai greit prasides klimaksas ir mioma pranyks arba nebeaugs.... Jai 40 metu. Jos mamai klimaksas prasidejo ~37 metu (nors nezinau ar tai turi reiksmes). Tad nezinau turiu ja viena, labai bijau, nezinau ka daryt
(

QUOTE(aham123 @ 2011 01 09, 04:51)
Mano mamai rado mioma, apie 7cm. sake reik daryti gimdos ispjovimo operacija, taciau mama labai nenori ir pasikonsultavusi su kitais gyditojais nusprende nedaryti (gyditojai pasake, kad geriau neleisti ispjauti gimdos) pati mama sako jog jai greit prasides klimaksas ir mioma pranyks arba nebeaugs.... Jai 40 metu. Jos mamai klimaksas prasidejo ~37 metu (nors nezinau ar tai turi reiksmes). Tad nezinau turiu ja viena, labai bijau, nezinau ka daryt
(

7 cm jau labai didele mioma

Kita savaite vaziuoju operuotis. Tai dabar mase minciu sukasi galvoje, pradedant kur palikti autoobili ir baigiant kiek kam duoti ar geriau net nesiulyti? Visai pasimetusi esu... Gal gali kas patarti ka?
Stiprybės, sėkmės ir ramybės... tikrai linkiu viso kuo geriausio... Viskas bus gerai... Kai buvau konsultuotis bent jau Kauno medicinos universiteto onkologijos ligoninėje tai maloniai nustebau, kad moteriškės labai įvairiai kalbėjo dėl to davimo... Buvo tokių kur nedavė, o buvo kur nuo 200 - 800 Lt. Kiek kuri turėjo, galėjo, tiek ir davė... Gal čia tik onkologiniam kai kurie gydytojai nestovi ištiesę ranką ir dar turi žmogiškumo užjausti...
Tikiu, kad viskas bus gerai... Lauksim įspūdžių ir gerų naujienų po operacijos...
viskas Dievo rankose...
Laikykis...
Tikiu, kad viskas bus gerai... Lauksim įspūdžių ir gerų naujienų po operacijos...
viskas Dievo rankose...
Laikykis...
QUOTE(Irma77 @ 2011 01 15, 23:07)
Kita savaite vaziuoju operuotis. Tai dabar mase minciu sukasi galvoje, pradedant kur palikti autoobili ir baigiant kiek kam duoti ar geriau net nesiulyti? Visai pasimetusi esu... Gal gali kas patarti ka?
Laba diena, neradau temos, kuri būtų konkrečiai apie gimdą, yra tik su ja susijusių ligų, temų. Tai va, norėjau sužinoti, ar gal būti susiję kartu didelis kojų skausmas ir problemos su gimda? Gal kuri esate turėjusi panašių problemų, arba gal pažįstamoms yra taip buvę? Labai norėčiau, kad ką nors parašytumėte dėl šios problemos.
Sveikos, as jau namie po operacijos. Isvaziavau operuotis treciadieni o jau antradieni mane isleido namo (labai jau prasiausi). Viskas praejo sklandziai. Bet mane operavo ne su loroskopu kaip buvo kalbeta iki tol, o dare pjuvi (po pjuvio minkstesnis ir elastingesnis randas gimdos raumenyje lieka(maziau prblemu nestumo metu)-gydytoja sitaip paaiskino). Jauciuosi gerai, tik ties pjuviu nemalonu - kas savaime suprantama. Rado labai daug visko: 4 miomos, endometriozeszidini, cista.
Dabar po 2 menesiu vaziuoju vel pasirodyti kaip gyja ir mastyti apie endometriozes profilaktika (nes ji neisgydoma).
Dabar po 2 menesiu vaziuoju vel pasirodyti kaip gyja ir mastyti apie endometriozes profilaktika (nes ji neisgydoma).
Labas
O anksčiau žinojai, kad yra 4 miomos? Beje, kurioje ligoninėje Tave operavo?
Na, aš manausi, kad teks šalinti Mireną, nes po jos įdėjimo kažkaip man nekas: mioma didėja, jau arti 5cm., gimdos kaklelyje ką tik atrdo polipą.
QUOTE(Irma77 @ 2011 01 27, 12:48)
Jauciuosi gerai, tik ties pjuviu nemalonu - kas savaime suprantama. Rado labai daug visko: 4 miomos, endometriozeszidini, cista.
Na, aš manausi, kad teks šalinti Mireną, nes po jos įdėjimo kažkaip man nekas: mioma didėja, jau arti 5cm., gimdos kaklelyje ką tik atrdo polipą.

QUOTE(Selga @ 2011 01 30, 01:44)
Pries operacija zinojau kad yra 2, bet gydytoja perspejo kad gali buti ir daugiau mazuciu. O peravo kauno vaiko ir mamos klinikose.
Esme ta kad miomu bus ir daugiau. Nes kas buvo matoma viska isrinko o mazyciu kuriu nesimato tik yra uzuomazgos (neiseina kazkaip pasalinti kaip druska tokia) tai as ju dar turesiu. Tai profilaktikai nuo visu tu problemu rekomendavo detis mirena. Bet as kazkaip nelabai noriu. Ir brangu ir girdejau (o ir pati sakai) kad nera gerai. Tai nezinau, gal pakaks mano atveju tik kontraceptiniu??? Bet kokiu atveju reikes vel vaziuoti po poros menesiu ir aptarti su gydytoja mano gydyma.
O jums sekmes.