Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

O kas konkrečiai domina?
Labai jau platus klausimas...

QUOTE(Comma @ 2013 10 07, 11:07)
Ir niekas niekas neturi pasidalinti įspūdžiais po miomos šalinimo? blink.gif Juk miomos šalinimas tokia dažna operacija... Nepatingėkit brūkštelti porą žodžių blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Giedra_36 @ 2013 10 07, 10:23)
O kas konkrečiai domina?
Labai jau platus klausimas...

Kokia savijauta? Kaip vyko kontrolinis patikrinimas? Ar ką nors skaudėjo? Ar buvo komplikacijų? Ir panašūs klausimai... 4u.gif
Atsakyti
Mano atveju (mioma buvo labai didelė) po operacijos buvo ne taip ir linksma: skaudėjo, užmigau tik 3 paroj (skaudėjo miegoti ant šono, o ant nugaros kol išmokau...), skaudu labai buvo iš lovos keltis kokias 4 dienas, o dabar jau praėjo praktiškai 3 savaitės, tai tie nemalonumai pasimiršta, nors negaliu pasakyti, kad nepaskauda... Nežinau ką Jūs turite galvoja rašydama "kontrolinis patikrinimas"? Ta prasme prieš operaciją? Tai toks pats patikrinimas kaip ir visi..., tik su gydytoju aptariate operacijos eigą, galimus geriausius ir blogiausius variantus, su kuo Jūs sutinkate, ką gydytojas su Jūsų sutikimu gali daryti atlikdamas operaciją...
Kaip ir sakiau, mano mioma buvo didžiulė, tai visą savaitę didelėmis dozėmis gavau antibiotikų. Moterys, kurios turėjo mažas miomas po operacijų tokių kiekių tikrai negavo... Gal dėl to dydžio skaudėjimas, atsikėlimas iš lovos, gijimas buvo sudėtingesni, skaudesni ir ilgesni... Aš labai bijojau operacijos tai po narkozės tik buvau laiminga, kad atsibudau ir operacija praėjo neįtikėtinai sėkmingai paliekant gimdą, tai išnaudojau sąmonės likučius šiems klausimams užduoti, o geriau jau "užsiciklinti" į frazę, kad skauda, šalta ar pan... Taigi aš pati kalta, kad kentėjau kurį laiką... Dabar jau viskas praeityje, tai tiesiog tik lenkiu galvą prieš gydytojo profesionalumą ir galvoju, kad jei būčiau tik ilgai netempus su operacija, tai mioma būtų buvus mažesnė, o tai būtų tikrai paprasčiau... Mano patirtimi pagrįsta nuomonė yra tai, kad dažniausiai operacijos nepavyksta išvengti ir gulint ligoninėje norėjosi užmušti visus tuos kurie sakė, kad tai bus labai greitai, paprastai ir neskausmingai... Buvo ir skausmo, gijimas vyko su kiekviena diena vis stiprėjant, tačiau ne taip ir greitai, tačiau jausmas, kad nebeturiu ilgai slėgusios problemos, o gal ir tai, kad mano organizmo nebesekina mioma suteikia jėgų ir gyvenimo džiaugsmo ! Sėkmės priimant sprendimą, pasitikėjimo gydytojais ir Dievo palaimos !

QUOTE(Comma @ 2013 10 07, 13:55)
Kokia savijauta? Kaip vyko kontrolinis patikrinimas? Ar ką nors skaudėjo? Ar buvo komplikacijų? Ir panašūs klausimai... 4u.gif

Atsakyti
Rašydama "kontrolinis patikrinimas" turiu omenyje patikrinimą po operacijos. Jo metu manau apžiūrima kaip gija žaizda ir pan.
Man, kaip ir jums (rašėte anksčiau) miomos šalinimo operacija buvo atlikta 09-17. Namo paleido 09-21. Labai didelio diskomforto dėl operacijos neturėjau. Mioma šalinta laparoskopiniu būdu (ne pjūvis). Išraše parašyta, kad kontroliniam patikrinimui turiu atvykti nuo 10-01 iki 10-08, bet mane operavęs gydytojas praeitą visą savaitę atostogavo, bet rytoj jau bus. Bandysiu derinti laiką kada galės priimti apžiūrai. Mioma pas mane taip pat nebuvo maža - prieš operacija buvo įvardinta kiap vidutinė, bet kai gavau išrašą perskaičiau, kad ji buvo beveik du kartus didesnė už gimdą. Va ir laukiu susitikimo su gydytoju, kad pakomentuotu kas čia per miomos dydis blink.gif
O skausmus manau sukelia besitraukianti gimda. Tiesa dar gal visa operacinė eiga priklauso nuo pačios miomos g.gif Ta prasme kurioje vietoje ji auga, ar buvo ant "kojytės" ir pan.
Man aktualu ar galiu jau gyventi savo tempu, t.y. ar galiu tvarkytis (siurbliuoti), ar galiu žiemai atsargas ruošti, kiek kg max galiu kelti ir panašus atrodo smulkmeniški klausimai, bet jei visko imsiuos per anksti, nenorėčiau prisivirti košės blush2.gif
Atsakyti
O tai man būtų labai malonu jei Jūs pasidalinsite kaip vyko apžiūra po išrašymo į namus 4u.gif . Jūs pirma manęs susitiksite su operavusiu gydytoju... Reiškia esame to paties likimo ir galime viena kitą palaikyti, linkėti sveikatos, tikėtis, kad daugiau netektų to patirti... Man liepė atvykti po mėnesio pas operavusį gydytoją, tad tai turėtų būti dar po dviejų savaičių... O šeimos gydytoja nieko kas link operacijos neapžiūrinėjo tik domėjosi bendra savijauta, kraujo spaudimu ir pratęsė biuletenį... Man tai atrodo, kad geriausias patarėjas kaip darbuotis ir elgtis yra savijauta... Išrašant gydytojas minėjo susilaikymą nuo didesnio fizinio krūvio apie pusantro mėnesio, o judėti reikia ir naudinga... Aš namuose neskubėdama viską darau..., tik stengiuosi sunkiai nekelti... Žinoma lėtai, ramiai ir nepersitempiant... Jau manau, kad už savaitės ir į darbą eisiu...

QUOTE(Comma @ 2013 10 07, 16:35)
Rašydama "kontrolinis patikrinimas" turiu omenyje patikrinimą po operacijos. Jo metu manau apžiūrima kaip gija žaizda ir pan.
Man, kaip ir jums (rašėte anksčiau) miomos šalinimo operacija buvo atlikta 09-17. Namo paleido 09-21. Labai didelio diskomforto dėl operacijos neturėjau. Mioma šalinta laparoskopiniu būdu (ne pjūvis). Išraše parašyta, kad kontroliniam patikrinimui turiu atvykti nuo 10-01 iki 10-08, bet mane operavęs gydytojas praeitą visą savaitę atostogavo, bet rytoj jau bus. Bandysiu derinti laiką kada galės priimti apžiūrai. Mioma pas mane taip pat nebuvo maža - prieš operacija buvo įvardinta kiap vidutinė, bet kai gavau išrašą perskaičiau, kad ji buvo beveik du kartus didesnė už gimdą. Va ir laukiu susitikimo su gydytoju, kad pakomentuotu kas čia per miomos dydis blink.gif
O skausmus manau sukelia besitraukianti gimda. Tiesa dar gal visa operacinė eiga priklauso nuo pačios miomos g.gif Ta prasme kurioje vietoje ji auga, ar buvo ant "kojytės" ir pan.
Man aktualu ar galiu jau gyventi savo tempu, t.y. ar galiu tvarkytis (siurbliuoti), ar galiu žiemai atsargas ruošti, kiek kg max galiu kelti ir panašus atrodo smulkmeniški klausimai, bet jei visko imsiuos per anksti, nenorėčiau prisivirti košės blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2013 09 10, 10:33)
Labutis, pas mane panaši problema... pirmą kartą čia iš tavęs išgirdau apie tuos vaistus, man niekas jų neminėjo, joks gydytojas iki šiol  g.gif  pasiskaičiau internete, labai daug teigiamų atsiliepimų... naudoja jį ir tos, pas kurias kritinė situacija, didelės miomos ir visi pašaliniai reiškiniai - geriant pries operaciją tris mėnesius miomos sumažėjo tiek, kad galėjo pašalinti laparoskopiniu būdu, nereikėjo pjūvio... galvoju, reikės man su kuo nors pasikonsultuoti, gal išvengčiau operacijos su rizika, kad nepastosiu po jos  g.gif

Sveikos ,noriu pasidalinti savo patirtimi, miomas turiu jau apie 4-5metus, viso 4 miomos yra skirtingose vietose, viena issorineje gimdos sieneleje,dvi vidineje gimdos sieneleje, viene prie pat slapimtakio, zodiu kelis metus vazinejau i Kauno klinikas sekimui, miomos tik didejo, dabar ruosiuosi operacijai, kas idomiausia pries tai geriau vaistus ESMYA , 3menesius, miomos praktiskai nesumazejo , maksimalaus rezultato kokio tikejausi, negavau , dabar manau ,kad tai tai buvo pinigu ismetimas i bala ,3 men kursas man kainavo2400lt, be to jauciau dideli diskonforta, nes dingo menesines, buvo karscio pylimas, bei galvos pastovus skausmas, sakyciau toks mini klimaksas, dar karta si hormona gerciau nebent tuo atveju , jei tai butu gyvybes ar mirties klausima, kiek zinau viena pazystama irgi vartojo si medikamenta miomos jai sumazejo perpus, bet tik baigus gydyma po 2 men vel eme dideti. Taigi siulau labai gerai pasvarstyti ar verta sitiek moketi pinigu , kai vistiek po to siulo operacini gydyma. Sekmes visoms. P.S kai pradejau vartoti si vaista visur ieskojau informacijos ir nieko gero neradau, todel manu visoms norincioms isbandyti si medikamenta mano pasisakymas bus i nauda.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveryte323: 18 spalio 2013 - 21:26
QUOTE(voveryte323 @ 2013 10 18, 21:23)
pries tai geriau vaistus ESMYA , 3menesius, miomos praktiskai nesumazejo , maksimalaus rezultato kokio tikejausi, negavau , dabar manau ,kad tai tai buvo pinigu ismetimas i bala ,3 men kursas man kainavo2400lt,

Ar pati sugalvojai gerti, ar gydytojas skyrė?
man tai gydytoja sakė, kad tie vaistai nieko verti...
Paskaičiau, kad yra mamyčių, turinčių miomų ir sėkmingai išnešiojusių bei pagimdžiusių 4u.gif
O va aš tai nukentėjau... Labai norėjom su vyru antro 2.gif . Gydytoja gąsdino, kad per miomas negalėsiu pastoti. Pastojau. Bet po 4 savaičių mano pumpurėlis nustojo vystytis. Aš to nežinojau, bet pradėjau jausti keistus dalykus - lyg ir pilvą pamaudena, lyg ir išskyros negražios pasirodo. Kas kiek - aš tuoj pas gydytojus. Tie nuramina - esą viskas gerai. Tačiau nėštumui turėjus būti 7 savaičių man pasirodė kraujo. Buvo savaitgalis, tai nulėkiau į ligoninę. Echoskopavo trise, ieškojo to mano nėštumo. Ir rado... 4 savaičių. Aš dar nesupratau, ką tai reiškia - maniau, kad vėliau "užkibo" (nors ciklas tai reguliarus). Pirmadienį nueinu pas savo ginę, ta pažiūrėjusi sako, kad nėštumas nesivystantis, ir tik laiko klausimas, kada pradėsiu... kraujuoti. O pradėjau rytojaus rytą. Kadangi nebėgo labai smarkiai, tai liepė šią savaitę pakraujuoti, o kitą ateiti...
Kai gydytojos paklausiau, kodėl man taip nutiko (echoskopuojantys gydytojai pasakė, kad miomos yra tokioje vietoje, kad neturėtų trukdyti nešioti vaikučio). Tada gydytoja pasakė, kad esant miomoms sutrinka gimdos kraujotaka, todėl gali taip nutikti g.gif
Kad dėl miomų nepastoja arba persileidžia (jei jos esminėje gimdos dalyje), tai buvau girdėjusi ne iš vieno žmogaus, bet kad dėl miomų nustotų vystytis nėštumas...
Išeitų, kad jei miomos sutrikdė gimdos kraujotaką, tai sutrikdė visam, ir man nesivystys nei vienas nėštumas???
Gal prie viso šito "prisidėjo" skydliaukė. Eisiu tą gyvatę tikrintis irgi. Labai tikiuosi, kad pavyks pagydyti...

gyvuliai auginami leidžiant jiems įvairių hormonų, plius ji pati savaime irgi hormonų turi, ir per daug metų, valgant mėsą, žmogui kinta hormonų kiekis organizme. Bet nežinau, kiek tai tikra...
Ar yra jūsų (kurios turite miomų) tarpe vegetarių?
Atsakyti
Pati atsakysiu į savo klausimą - vegetarės irgi kenčia nuo miomų, o žaliavalgystė ir gydomasis badavimas gali pagydyti...
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2013 10 19, 19:00)
Ar pati sugalvojai gerti, ar gydytojas skyrė?
man tai gydytoja sakė, kad tie vaistai nieko verti...
Paskaičiau, kad yra mamyčių, turinčių miomų ir sėkmingai išnešiojusių bei pagimdžiusių  4u.gif
O va aš tai nukentėjau... Labai norėjom su vyru antro  2.gif . Gydytoja gąsdino, kad per miomas negalėsiu pastoti. Pastojau. Bet po 4 savaičių mano pumpurėlis nustojo vystytis. Aš to nežinojau, bet pradėjau jausti keistus dalykus - lyg ir pilvą pamaudena, lyg ir išskyros negražios pasirodo. Kas kiek - aš tuoj pas gydytojus. Tie nuramina - esą viskas gerai. Tačiau nėštumui turėjus būti 7 savaičių man pasirodė kraujo. Buvo savaitgalis, tai nulėkiau į ligoninę. Echoskopavo trise, ieškojo to mano nėštumo. Ir rado... 4 savaičių. Aš dar nesupratau, ką tai reiškia - maniau, kad vėliau "užkibo" (nors ciklas tai reguliarus). Pirmadienį nueinu pas savo ginę, ta pažiūrėjusi sako, kad nėštumas nesivystantis, ir tik laiko klausimas, kada pradėsiu... kraujuoti. O pradėjau rytojaus rytą. Kadangi nebėgo labai smarkiai, tai liepė šią savaitę pakraujuoti, o kitą ateiti...
Kai gydytojos paklausiau, kodėl man taip nutiko (echoskopuojantys gydytojai pasakė, kad miomos yra tokioje vietoje, kad neturėtų trukdyti nešioti vaikučio). Tada gydytoja pasakė, kad esant miomoms sutrinka gimdos kraujotaka, todėl gali taip nutikti  g.gif
Kad dėl miomų nepastoja arba persileidžia (jei jos esminėje gimdos dalyje), tai buvau girdėjusi ne iš vieno žmogaus, bet kad dėl miomų nustotų vystytis nėštumas...
Išeitų, kad jei miomos sutrikdė gimdos kraujotaką, tai sutrikdė visam, ir man nesivystys nei vienas nėštumas???
Gal prie viso šito "prisidėjo" skydliaukė. Eisiu tą gyvatę tikrintis irgi. Labai tikiuosi, kad pavyks pagydyti...

gyvuliai auginami leidžiant jiems įvairių hormonų, plius ji pati savaime irgi hormonų turi, ir per daug metų, valgant mėsą, žmogui kinta hormonų kiekis organizme. Bet nežinau, kiek tai tikra...
Ar yra jūsų (kurios turite miomų) tarpe vegetarių?

Sveikos dar karta, as vel apie ESMYA, si vaista skyre gydytojas, kai paklausiau ko galiu tiketis pasake ,jog Lietuvoje jis dar nera populiarus,todel kad brangus ,todel nedaud dar kas vartoja ,todel nezino koks efektas,bet istikruju Europos salys tokios kaip Vokietija ,Belgija ji turiu seniau ir ten jis populiarus,bet dabar viena zinau ,kad tai yra hormonas ir ji nustojus vartoti beabejo miomos vel auga, deja...
Atsakyti
QUOTE(voveryte323 @ 2013 10 21, 04:55)
Sveikos dar karta, as vel apie ESMYA, si vaista skyre gydytojas, kai paklausiau ko galiu tiketis pasake ,jog Lietuvoje jis dar nera populiarus,todel kad brangus ,todel nedaud dar kas vartoja ,todel nezino koks efektas,bet istikruju Europos salys tokios kaip Vokietija ,Belgija ji turiu seniau ir ten jis populiarus,bet dabar viena zinau ,kad tai yra hormonas ir ji nustojus vartoti beabejo miomos vel auga, deja...

Mano pussesere jau 14 m. gyvena vokietijoje, ten ji specialiai, del manes klause savo gyd. del tu vaistu- sake vaistus skiria grieztai tik istyre hormonus, tada nustato kokios dozes reikia. O pas mus kaip visada gydytojai "atsilike. Del sios problemos kreipiausi jeu ne i viena patyrusi ginekologa, jei zino tai tik abstrakciai, kad tokie vaistai yra ir viskas... Galvoju reikia parasyti i laida Klausk daktaro- gal tada si moteru problema pasisitumes i prieki...
Atsakyti
Sveikos,
kaskada rasiau I si skyreli nes ruosiausi miomos salinimo operacijai, bet netycia pries pat ja (savaite iki operacijos) pastojau biggrin.gif taip ir likau nesioperavus, mano mioma gimdos sieneleje intramuraline didele apie 7-8cm kolkas viskas gerai su nestumu ir mums jau 18 sav. esu be galo laiminga. stebukliukas isgelbejo mane nuo operacijos o dabar mioma po truputi nyksta jau pamazejo beveik 2 cm bigsmile.gif cia musu pirmas leliukas lauktas planuotas, bet atejo tada kai reikejo wub.gif
tikiu kad kaskoks likimas buvo kad nereikejo man operuotis.
sekmes visoms apsisprendziant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2013 10 21, 17:02)
Sveikos,
kaskada rasiau I si skyreli nes ruosiausi miomos salinimo operacijai, bet netycia pries pat ja (savaite iki operacijos) pastojau  biggrin.gif  taip ir likau nesioperavus, mano mioma gimdos sieneleje intramuraline didele apie 7-8cm  kolkas viskas gerai su nestumu ir mums jau 18 sav.  esu be galo laiminga. stebukliukas isgelbejo mane nuo operacijos o dabar mioma po truputi nyksta jau pamazejo beveik 2 cm  bigsmile.gif  cia musu pirmas leliukas lauktas planuotas, bet atejo tada kai reikejo  wub.gif
tikiu kad kaskoks likimas buvo kad nereikejo man operuotis. 
sekmes visoms apsisprendziant 4u.gif

Nuostabu. Sveikinimai dideliausi. Džiaugiuosi už jūsų šeimyną ir už būsimos mamytės sveikatą! thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti