Ar pati sugalvojai gerti, ar gydytojas skyrė?
man tai gydytoja sakė, kad tie vaistai nieko verti...
Paskaičiau, kad yra mamyčių, turinčių miomų ir sėkmingai išnešiojusių bei pagimdžiusių
O va aš tai nukentėjau... Labai norėjom su vyru antro

. Gydytoja gąsdino, kad per miomas negalėsiu pastoti. Pastojau. Bet po 4 savaičių mano pumpurėlis nustojo vystytis. Aš to nežinojau, bet pradėjau jausti keistus dalykus - lyg ir pilvą pamaudena, lyg ir išskyros negražios pasirodo. Kas kiek - aš tuoj pas gydytojus. Tie nuramina - esą viskas gerai. Tačiau nėštumui turėjus būti 7 savaičių man pasirodė kraujo. Buvo savaitgalis, tai nulėkiau į ligoninę. Echoskopavo trise, ieškojo to mano nėštumo. Ir rado... 4 savaičių. Aš dar nesupratau, ką tai reiškia - maniau, kad vėliau "užkibo" (nors ciklas tai reguliarus). Pirmadienį nueinu pas savo ginę, ta pažiūrėjusi sako, kad nėštumas nesivystantis, ir tik laiko klausimas, kada pradėsiu... kraujuoti. O pradėjau rytojaus rytą. Kadangi nebėgo labai smarkiai, tai liepė šią savaitę pakraujuoti, o kitą ateiti...
Kai gydytojos paklausiau, kodėl man taip nutiko (echoskopuojantys gydytojai pasakė, kad miomos yra tokioje vietoje, kad neturėtų trukdyti nešioti vaikučio). Tada gydytoja pasakė, kad esant miomoms sutrinka gimdos kraujotaka, todėl gali taip nutikti
Kad dėl miomų nepastoja arba persileidžia (jei jos esminėje gimdos dalyje), tai buvau girdėjusi ne iš vieno žmogaus, bet kad dėl miomų nustotų vystytis nėštumas...
Išeitų, kad jei miomos sutrikdė gimdos kraujotaką, tai sutrikdė visam, ir man nesivystys nei vienas nėštumas???
Gal prie viso šito "prisidėjo" skydliaukė. Eisiu tą gyvatę tikrintis irgi. Labai tikiuosi, kad pavyks pagydyti...
gyvuliai auginami leidžiant jiems įvairių hormonų, plius ji pati savaime irgi hormonų turi, ir per daug metų, valgant mėsą, žmogui kinta hormonų kiekis organizme. Bet nežinau, kiek tai tikra...
Ar yra jūsų (kurios turite miomų) tarpe vegetarių?
Persileidimai nutinka ir toms, kurios neturi jokių miomų, tad nemanau, kad jūsų nėštumas nutrūko dėl miomos... Beje, kokio dydžio jūsų mioma (-os)? Aš irgi pastojau ir sėkmingai išnešiojau su miomom, noriu ir antro, bet ginekologė pas kurią per nėštumą lankiausi sako nerizikuok, operuokis. Bet kad aš gerai jaučiuos, tai neskubu. O jei operuosiuos tai gal visai gimdos neteksiu... net nežinau kaip elgtis, manau reiks gal į kokį Kauną nuvykt konsultacijai.