Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

QUOTE(Giedra_36 @ 2014 01 31, 15:08)
na, aš ne medikė tad spėlioju, kad pas mane buvo subserozinė mioma, bet gal ir kaip Jūsų, nes nežinau kur taip tiksliai įvardina... Dabar net pažiūrėjau epikrizę iš ligos istorijos tokių įrašų nėra...

ačiū už atsakymą.. paprasčiau sakant - mano mioma įaugusi į užpakalinę gimdos sienelę ir gana plačiai kaip supratau, deformuoja ertmę, auga į vidų.. Operuos skyriaus vedėjas.. nežinau dėl kontakto, man pasirodė patikimas, o laiko bendravimui jis beveik ir neturi, suprantu jį..
O kokio dydžio pas jus buvo mioma? Mano dydžio su laparoskopu jau neoperuoja, nebent šalintų kartu su gimda.. o kadangi aš dar noriu pabandyti išsaugoti gimdą, tai teko ryžtis pjūviui... baisiai bijau.. ne operacijos, bet pasėkmių verysad.gif vaikų kol kas neturiu deja..
Atsakyti
Labai panašu:))) mano irgi buvo užpakalinėj gimdos sienelėj... O išoperavus pasvėrė, buvo apie kilogramą... Dydis baisus sad.gif Tik vienintelis gydytojas pasiryžo daryti laporoskopija, visi kiti sakė tik pjūvis (apėjau kokius 6...),. Užtat operacija buvo labai sudėtinga, truko apie 4 valandas..., o ir po to skaudėjo, bet viskas labai laimingai baigėsi... Gydytojas tikrai ne ekstremalas, buvo nusiteikęs viskam, pasiruošęs brigadą ir apgalvojęs visus variantus, bet visas detales sužinojau tik po operacijos. Prieš daug ko neįsivaizduoji... Aš irgi prieš operaciją daug nebendravau su gydytoju, užimtas labai... Tačiau susirinkau informaciją iš jo buvusių pacienčiu, jei įmanoma iš kolegų gydytojų paklausinėti, perskaičiau visus forumus ir krūvą visokių straipsnių... Nors tas skaitymas tai gal daugiau dėl supratimo apie problemą ir nusiraminimo... Aš kai atsibudau iš po narkozės pirmas klausimas buvo ar gimda liko... Nors man jau nebe jaunystė, bet norėjosi vistiek...
Nusipirkit tokį diržą ant pilvo (Lauma gamina radikulitu ir nugaros problemomis besiskundžiantiems, kainuoja apie 20 lt.) padeda nejudinti žaizdos... Man jis buvo po operacijos gerai... O dėl gimdos ir galimybės turėti vaikų kaip Dievas duos taip ir bus... Kiekvienam savo, dėl to gyvenimas nesibaigs... Nors gimda liko, bet vaikų neturiu ir greičiausiai jau neturėsiu, nors nesakau, kad nesinorėjo, bet yra kaip yra... Randi kitokių savęs realizavimo būdų... O ir pagimdžius vaiką nežinai ar tai bus tik laimė... Linkiu, kad Jums viskas būtų gerai !

QUOTE(kissia @ 2014 01 31, 19:47)
ačiū už atsakymą.. paprasčiau sakant - mano mioma įaugusi į užpakalinę gimdos sienelę ir gana plačiai kaip supratau, deformuoja ertmę, auga į vidų.. Operuos skyriaus vedėjas.. nežinau dėl kontakto, man pasirodė patikimas, o laiko bendravimui jis beveik ir neturi, suprantu jį..
O kokio dydžio pas jus buvo mioma? Mano dydžio su laparoskopu jau neoperuoja, nebent šalintų kartu su gimda.. o kadangi aš dar noriu pabandyti išsaugoti gimdą, tai teko ryžtis pjūviui... baisiai bijau.. ne operacijos, bet pasėkmių verysad.gif  vaikų kol kas neturiu deja..

Atsakyti
Sveikos,
turiu submokozine mioma, beveik 7 cm, uzsirasiau planinei operacijai balandi, darys laparoskopija (Vilniuje, Santariskese), zadejo islukstenti mioma, kad nereiketyu pasalinti gimdos. Sake paguldo ryte, ta pacia diena isoperuoja ir kita diena namo. As is kito miesto, man idomu ar pati galesiu vairuoti, sakau, gal pilva gali skaudeti, vis tiek juk ten pjauta viduje bus, neisivaizduoju...
Kazkaip nesusidurusi su operacijomis, neisivaizduoju, atvaziuoti nevalgius, negerus, ta suprantu, o dabar jau nebeklizmuoja pries operacijas?
Kitas klausimas, svarbiausias, o vokelius reikia butinai duoti g.gif ? Kokios sumos dabar duodamos? Kai pagalvoji, tai jei neduosiu kitaip operuos? Sakytum ilgai ligoninej reikes guleti, gal dazniau ateis ir ilgiau prie taves pastoves, o dabar kita diena namo.
Atsakyti
QUOTE(Gustalas @ 2014 02 21, 14:31)
Sveikos,
turiu submokozine mioma, beveik 7 cm, uzsirasiau planinei operacijai balandi, darys laparoskopija (Vilniuje, Santariskese), zadejo islukstenti mioma, kad nereiketyu pasalinti gimdos. Sake paguldo ryte, ta pacia diena isoperuoja ir kita diena namo. As is kito miesto, man idomu ar pati galesiu vairuoti, sakau,

Kazkaip abejoju del vairavimo.Kartu gulejo moteryte kuriai laparoskopiniu budu operavo- tai ji sekmingai pragulejo 5 dienas kaip ir as po pjuvio. Viduje pjuvis tai vis tiek bus, o be to ir narkoze savo duoda- orientacija kuri laika buna nebe ta. Klizmavo ir depiliavo visos proceduros tos pacios. Sako nuo prileistu duju i pilvo ertne paskui kai kuriom skauda visa kuna, tiksliau pečius ir krutine. O del vokeliu- kiekv ligoninej sava tvarka smile.gif
Nuvaziuosit ir vietoj pašnipinesit smile.gif Sekmes jums smile.gif viskas bus gerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazile: 22 vasario 2014 - 09:20
QUOTE(Gustalas @ 2014 02 21, 14:31)
Sveikos,
turiu submokozine mioma, beveik 7 cm, uzsirasiau planinei operacijai balandi, darys laparoskopija (Vilniuje, Santariskese), zadejo islukstenti mioma, kad nereiketyu pasalinti gimdos. Sake paguldo ryte, ta pacia diena isoperuoja ir kita diena namo. As is kito miesto, man idomu ar pati galesiu vairuoti, sakau, gal pilva gali skaudeti, vis tiek juk ten pjauta viduje bus, neisivaizduoju...
Kazkaip nesusidurusi su operacijomis, neisivaizduoju, atvaziuoti nevalgius, negerus, ta suprantu, o dabar jau nebeklizmuoja pries operacijas?
Kitas klausimas, svarbiausias, o vokelius reikia butinai duoti  g.gif ? Kokios sumos dabar duodamos? Kai pagalvoji, tai jei neduosiu kitaip operuos? Sakytum ilgai ligoninej reikes guleti, gal dazniau ateis ir ilgiau prie taves pastoves, o dabar kita diena namo.

Jeigu paguldo is vakaro, nebutina atvaziuot nevalgius, jeigu is ryto, tuomet reikia atvaziuot alkanai. Pries tokias operacijas tikrai nebeklizmuoja jau smile.gif

Jeigu operuos loboroskopiskai, tai po savaites jau beveik begiot galesit, taip kad nebijokit:)
O del "vokeliu" vadinamu, tikrai jeigu duosit, kitaip neisoperuos, gal skirtumas tik tas, kad galesit pagulet ligoninej, jeigu noresit kokia diena ilgiau. Nes paprastai jau kita diena po tokios operacijos, jeigu nera komplikaciju, tempos israso smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NateLa: 23 vasario 2014 - 17:10
Na va, mane guldo rytoj,liepe iki 11.00 prisistatyti... kazi kaip seksis vidurius valytis ligonineje, nespesiu iki tuliko atbegti doh.gif operuos poryt, zada padaryti viska, kas imanoma, kad liktu gimda...tik ir siuo atveju islieka rizika, kad gali buti nefunkcionali, bet tikiuosi geriausio ax.gif
Operuos darant po pilvu pjuvi, apie laparoskopa nebuvo nei kalbos schmoll.gif

Labai bijau blink.gif bet tikiuosi kad viskas bus gerai... bandau galvoti apie reabilitacija po visko, sake, kad reikes..
Atsakyti
QUOTE(kissia @ 2014 02 25, 18:12)
Na va, mane guldo rytoj,liepe iki 11.00 prisistatyti... kazi kaip seksis vidurius valytis ligonineje, nespesiu iki tuliko atbegti doh.gif  operuos poryt, zada padaryti viska, kas imanoma, kad liktu gimda...tik ir siuo atveju islieka rizika, kad gali buti nefunkcionali, bet tikiuosi geriausio ax.gif
Operuos darant po pilvu pjuvi, apie laparoskopa nebuvo nei kalbos schmoll.gif

Labai bijau blink.gif bet tikiuosi kad viskas bus gerai... bandau galvoti apie reabilitacija po visko, sake, kad reikes..

Jeigu su pjuviu, tuomet taip, reabilitacija apie 1,5 -2 men. Bet turetu but viskas gerai 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(NateLa @ 2014 02 25, 21:38)
Jeigu su pjuviu, tuomet taip, reabilitacija apie 1,5 -2 men. Bet turetu but viskas gerai 4u.gif .

Man sake kad reikes sanatorijos, nes reikes ultragarso ir bioptrono proceduru randams, mankstos kad saaugu maziau butu ir dietos blink.gif
Tikiuosi, kad viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Viskas, išoperavo vakar ryte pačią pirmą... Gimda išliko beveik nepažeista, užteko vieno pjūvio kaip cezarį darant, o miomą nukrapštė po milimetrą gražiai... Pats chirurgas stebėjosi, kad taip pavyko... Juvelyrinis darbas... O onkologiniame man iš karto sakė, kad šalins gimdą ir niekaip kitaip.. Daugiau ten ir nesikreipsiu...
Atsakyti
...labai džiaugiuosi už Jus! victory.gif Kuo geriausios sveikatos ir lengvo sveikimo! 4u.gif

QUOTE(kissia @ 2014 02 28, 13:10)
Viskas, išoperavo vakar ryte pačią pirmą... Gimda išliko beveik nepažeista, užteko vieno pjūvio kaip cezarį darant, o miomą nukrapštė po milimetrą gražiai... Pats chirurgas stebėjosi, kad taip pavyko... Juvelyrinis darbas... O onkologiniame man iš karto sakė, kad šalins gimdą ir niekaip kitaip.. Daugiau ten ir nesikreipsiu...
Atsakyti
QUOTE(Giedra_36 @ 2014 02 28, 16:29)
...labai džiaugiuosi už Jus!  victory.gif Kuo geriausios sveikatos ir lengvo sveikimo! 4u.gif

Ačiū 4u.gif didelių skausmų nejaučiu, tik kai keliuosi, arba kai sukosėji ar panašiai... Bet pradėjau karščiuoti... CRB sukilo iki 130 kai norma 5 o galimas pakilimas 30. Tai dabar ir aš gaunu dvejus antibiotikus į veną ir vienus geriu ir taip penkias dienas doh.gif galvojau kad antradienį kokį paleis... Dar kraujuoju kaip per normalias mėnesines, nors sakė, kad neturėčiau nes nebuvo atverta gimdos ertmė (taip sakė). Paminėjo kad gal prasidėjo mėnesinės, tipo sujaukė ciklą, bet aš baigiau sirgti dvi dienos iki operacijos... Žodžiu nežinau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kissia @ 2014 02 28, 12:10)

Na va, ar as nesakiau, kad viskas bus gerai smile.gif .
Nuo gydytojo daug kas priklauso, gaila, kad yra tokiu, kurie nesismulkina, iskart salinti. Pas tokius iskart reikia atsisakyt eit smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(kissia @ 2014 03 02, 03:55)
Ačiū 4u.gif didelių skausmų nejaučiu, tik kai keliuosi, arba kai sukosėji ar panašiai... Bet pradėjau karščiuoti... CRB sukilo iki 130 kai norma 5 o galimas pakilimas 30. Tai dabar ir aš gaunu dvejus antibiotikus į veną ir vienus geriu ir taip penkias dienas doh.gif  galvojau kad antradienį kokį paleis... Dar kraujuoju kaip per normalias mėnesines, nors sakė, kad neturėčiau nes nebuvo atverta gimdos ertmė (taip sakė). Paminėjo kad gal prasidėjo mėnesinės, tipo sujaukė ciklą, bet aš baigiau sirgti dvi dienos iki operacijos... Žodžiu nežinau blink.gif

Jeigu tempa iki 37.7 neauksciau pakyla po operacijos, pora dienu yra norma. Cia kaip mano gydytojas pasakes yra, cia ne temperatura. Blogiau butu, jeigu atrodyti lyg viskas gerai, o 4-5 para sokteltu iki 39-40. Va cia jau butu blogai.
Atsakyti