QUOTE(k** @ 2012 11 26, 13:31)
Mano vaikas dabar yra antrokas. Viską ką aprašėte apie savo vaiką mokykloje, tinka ir mums. Turime labai didelį dėmesio sutrikimą, tad nežino nei kas pamokų užduota, nei ką veikė klasėje. Vos ne kasdien grįžta į klasę pasiimti paliktų knygų, pratybų. Apie kanceliarinius daiktus nė nekalbu. Pameta, pelieka, sugenda ir t.t. Jie visi mano suklijuoti jo inicialais. Grįžus namo, pats prie pamokų nesėda. Laukia manęs, o tada jau darom ir klasės ir namų darbus. Žodžiu, gyvenam košmare

Turim turėti mokytojo padėjėją, deja... čia tik žodžiai. Mokomės pagal bendrąsias programas, PPT patikrinus, jis atitinka, bet kai matau, kad viskas sunkėja, o jis taip greitai visko nesuvokia, ateitis miglota.
Mes taip pat namų darbus ruošiam kartu, bent jau tas užduotis, kur reikalingas loginis mąstymas. Paskutiniu metu jau net televizorių antenas išjungdavau ryte ir sakydavau, kad kol nepadarys namų darbų savarankiškai (bent jau skaityti išmokti sugeba ir be pagalbos, lietuvių k. ir matematikos kai kurias užduotis tikrai geba atlikti savarankiškai) nemokėsiu už kabelinę televiziją visų pinigų ir nuo šiol turėsim tik planą, kur rodys vakarais

Žinokit, suveikė

Juk visi animaciniai filmukai rodomi dieną, o tada pas mus kabelinė "išjungta"

Tai kokią savaitę pagyvenom be televizoriaus dienom ir dabar jau, ką tikrai sugeba, atlieka savarankiškai

Net anglų žodžius išmoksta ir rašyt, ir tarti pats

Vis mažiau lieka vakarui. Tada galim skirti daugiau laiko papildomam skaitymui ar kokiai dėlionei sudėliot
Mes irgi mokomės pagal bendrąsias programas, bet mums skirta logopedo ir spec. pedagogų pagalba. Išsireikalavau, kad per savaitę spec. pedagogas su vaiku dirbtų per 3 matematikos ir 1 lietuvių k. pamoką + 1 logopedinės pratybos per savaitę. Mokyklos VGK buvo nusprendusi, kad mūsų vaikui užtenka 1 lietuvių k. ir 1 matematikos per savaitę

PPT išvadose nurodyta-iki 5 kartų per savaitę, tai ir gavom tuos 5 kartus.
O dėl darbo klasėje.. negaliu nepasidžiaugt, kad turim turbūt pačią geriausią Mokytoją, kokia tik gali būti

Tai tikrai Mokytoja iš didžiosios raidės

Per pamokas beveik ištisai stovi prie mūsų sūnaus suolo ir vis papildomai paiškina, parodo. Bent kartą per savaitę pasilieka jį po pamokų ir padeda įsitvirtinti per savaitę įgytas žinias ar tiesiog aiškina jam vienam tai, kas jam sunkiausiai sekasi. Be jos pagalbos ir didžiulio darbo mūsų sūnus šiandien turbūt turėtų tokį pat žinių bagažą, kokį atsinešė iš darželio..
QUOTE(jurgilas @ 2012 11 28, 18:58)
Mes vaziuojam i raidos centra Gruodzio 20 diena. Pirmai konsultacijai.
Man labai sunku su tuom susitaikyti.

Jau keli menesiai gyvenam kosmare, nei priristi, nei paleisti. As taip pat pykstu ant visu, mokyklos, bet taip pat ir ant saves.
Stiprybes Jums. Man lengviau, kai suprantu, kad mes, ne vieni tokie.
Smagu, kai atsiliepia panasaus likimo mamos.
QUOTE(jjjolanta @ 2012 11 29, 15:16)
Prisijungsiu ir as i pokalbi:))
Labai zinoma situacija, nes man buvo tas pats. Pasirodo, kad bijojau tik as. mano devynmetis isbuvo puikiai, grizo laimingas, aplankes muziejus ir pan. Man gal pasisieke, kad Vilniuje gyvena sesuo, tai ji arba kazkas is jos seimos ji vis lanke.
o mano istorija yra tokia, kad del vaiko geroves teko keltis i kita miesta, likau be darbo, kariauju su anyta viename bute. Bet vaikas daro pazanga:))
Kad ir skaudu, bet turim adaptuota (dabar ji gal individualizuota) programa, dirba logopede, spec. pedagoge, turim padejeja. Vaikas su noru keliauja i mokykla, lanko burelius, dalyvauja stovyklose ir pan.
Jūs tiek daug padarėte dėl savo vaiko.. Džiugu nors tai, kad vaikas dabar gerai jaučiasi naujoj aplinkoj, kad jis laimingas
QUOTE(jurgilas @ 2012 11 29, 15:39)
O Jums nesiule gultis su juo kartu?
As jau pradedu gazdintis, nes manasis nesikalba su svetimais zmonemis, jam bus didziulis stresas ir neisivaisduoju, kaip reikes palikti.
Nors mes vaziuojam tik pirmai konsultacijai.
Aš klausiau psichiatrės, o su mama ar tokio amžiaus vaikui jau nebegalima. Tai man sakė, kad skyriuje yra tik viena palata, kur dažniausiai guldomi vaikučiai autistukai su mamytėmis. Sakė registruodama užrašys, kad vaikas jautrus ir prisirišęs prie mamos. Ir jei vis tik norėtume mudu būt kartu, tai eilėje reiktėų laukt praktiškai dvigubai ilgiau, t. y. apie metus laiko. Pagalbos vaikui reikia kuo greičiau, tai dabar jau kartais pakalbam kaip jam ten būtų smagu su vaikais, savarankišku ir dideliu vyru pabūt, be tėvų kontrolės, tai atrodo lyg ir norėtų, kol nenuvažiavom ir nereikia pasilikti.. O ir man pačiai pirma reikia susitaikyt su mintim, kad turiu vaiką paleist, kad jis jau pakankamai didelis, bus prižiūrėtas ir nepražus. Dabar kalbu, atrodo, susitaikiau, taip reikia ir viskas bus gerai, o po kelių valandų jau galvosiu atvirkščiai..
Išsiplėčiau ir vėl