QUOTE(Bitch_Intriguer @ 2011 12 04, 00:19)
Na, aš mokykloje buvau gabi kalboms ir humanitariniams mokslams, bet matematika ir kiti tikslieji mokslai nesisekė visiškai. Nu bet taip žiauriai nesisekė. Su fizika, chemija tai mokytojos iš pasigailėjimo parašydavo susitraukusį 4 ar 5-tuką. Ir po 10 kl. aš nebeturėjau nei fizikos nei chemijos - rinkausi humanitarinį profilį. Su matematika tai išsprendė paprastai - samdydavo tą pačią mokytoją, kuri dėstė klasėje tuo metu matematiką, kad su manimi padirbėtų po pamokų. Neišmokau aš tos matematikos, bet bent jau neigiamų pažymių neturėdavau. Būdavo semestre 7-8, nes prieš atsiskaitymus iškaldavom mintinai tai kas bus, taisykles, net uždavinius parodydavo. Nes viskas būdavo tik tam kartui - išmokdavau kaip eilėraštį, aklai, nieko nesuprasdama, parašius kontrolinį pamiršdavau iškart. Matematikos egzaminą 10 kl. išlaikiau vos ne vos. Vėliau, jau kitoje, vidurinėje mokykloje mokytojos stebėdavosi, kaip aš, su tokiais matematiniais "sugebėjimais" iki 12 kl. prasikapsčiau. Nes 12 klasėj net trupmenų nemokėdavau suskaičiuot. (dabar moku
). Tai kas būtų, jei dėl matematikos ir tiksliųjų mokslų mane būtų "nurašę" į adaptuotą ar modifikuotą programą? Nebūčiau galėjus stoti į universitetą, į specialybę, kurioje tiksliųjų mokslų nebuvo nė kvapo.
O vargai tai baigėsi, kai aš apsisprendžiau, kad nelaikysiu jokio matematikos baigiamojo egzamino - nei mokyklinio, nei valstybinio. Padarydavau kokią papildomą užduotėlę, mokytoja man parašydavo gerą pažymį ir viskas. Metiniam 8, man rami galva, mokytojai irgi. Vietoj matematikos pasirinkau informatiką, kuri man visad sekėsi puikiai, ir kitus egzaminus iš humanitarinių mokslų srities, laikiau valstybinius ir išlaikiau dargi gana aukštais balais. Ačiū geranoriškoms mokytojoms, kurios su manim cackinosi, nors ir už atlygį, bet vistiek - tiksliųjų mokslų klausimų aš buvau nemokintina...
O adaptuota ar modifikuota programa tai būtų gerokai gyvenimą apgadinus, spėju... 

O vargai tai baigėsi, kai aš apsisprendžiau, kad nelaikysiu jokio matematikos baigiamojo egzamino - nei mokyklinio, nei valstybinio. Padarydavau kokią papildomą užduotėlę, mokytoja man parašydavo gerą pažymį ir viskas. Metiniam 8, man rami galva, mokytojai irgi. Vietoj matematikos pasirinkau informatiką, kuri man visad sekėsi puikiai, ir kitus egzaminus iš humanitarinių mokslų srities, laikiau valstybinius ir išlaikiau dargi gana aukštais balais. Ačiū geranoriškoms mokytojoms, kurios su manim cackinosi, nors ir už atlygį, bet vistiek - tiksliųjų mokslų klausimų aš buvau nemokintina...

modifikuota programa tikrai nepagadintu Jums gyvenimo. Galetumete stoti i universiteta ir puikiai mokytis.