Įkraunama...
Įkraunama...

Patarimai norinčioms pastoti

Pavartojus KT tai ciklas kaip tik išsiderina. Man prieš KT būdavo tiksliai 45 dienos, o pavartojau 5 metus ir dabar nuo vasario mėnesio yra taip:
43, 35, 56, 38, 43. Būtų dar visai nieko, tik tos 56 man nepatiko, nors tada buvo egzaminai ir šiaip sunkus laikas, tai gal dėl to.

Seniau buvau mėginus nutraukt KT po dviejų metų, mmm išvis dingo, nebuvo 3 mėnesius, po to susigrąžinau jas tik su Duphaston.

Atsakyti
QUOTE(miig @ 2007 09 06, 08:36)
g.gif  g.gif  labai idomu, kaip tavo manymu kontraceptikai gali sureguliuoti natūralų ciklą? geriant kontraceptikus ciklas iš vis nevyksta, nes yra blokuojamas. atsirandantis kraujavimas tiksliai po 28dienų yra butaforinės mėnesinės. kiaušidės miega ir neveikia , todėl ir ciklas kaip toks neegzistuoja. nustojus gerti jis atsinaujina vėl, kaip ir kiaušidžių veikla, tik niekas ir nežino kokio to dirbtinio sustabdymo pasėkmės.  jei ciklas nereguliarus, vadinasi tam yra priežastis, kurią reikia surasti ir pašalinti (čia jau medikų reikalas). o gerti kontraceptikus tai tiesiog problemos sprendimo atidėliojimas. nustojus gerti atsiradęs natūralus ciklas bus ir vėl nereguliarus. čia kaip užburtas ratas.

Nu kontraceptines nebutinai turi buti stabdancios cikla, juk yra ir gydanciu, pvz as irgi turejau nereguliaru cikla labai ir gyd sake, kad greit busiu nevaisinga isvis, tai israse kontrc gydancias, ir susireguliavo ir geriant, ir po gerimo laikotarpio smile.gif
Atsakyti
na siaip pamenu sesi ciklas buvo toks - menesi yra ir kokus 2 ne. vel yra menei su 9 d mmm ir vel dingsta. kita karta ziurek per menesi du kartus mmm. israse kontraceptiku ir viskas po 3 menesiu vartojimo liuks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2007 09 06, 12:19)

Bet skaitalai ir lieka skaitalais. kaip yra iš tikrųjų nežinau ax.gif

na tai taip..... pradedi gerti tabletėles ir kievieną mėnesį tiksliu laiku sulauki kraujavimo. tau ramu, kad viskas tiksliai plius dar ir saugu.. žinai kada susirgsi, žinai, kad esi apsaugota gali mylėtis ramiai. ramybė šiais laikais irgi labai svarbus dalykas. tačiau siekiant nestuke.gif reikalingas natūralus ciklas (o geriau ir reguliarus, kad vaisingumą savo lengviau nustatyti būtų), kontraceptikai tikrai nėra ta priemonė kuria reikia naudoti.
gydytojų tekstuose reikia nemažai ir tarp eilučių paskaityti tongue.gif
4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miig: 06 rugsėjo 2007 - 11:37
Mano tai mmm yra reguliarios bet vistiek nepastoju unsure.gif
Atsakyti
na mano ciklas irgi labi neregulerus..jioku kontraceptiniu tableciu niekada negeriau ir ciklo nereguliavu..pirma karta pastojau per pirmus santykius..bet ivyko persileidimas..dabar jau daugiau nei 3 men negaliu pastoti...galvoju ka gal reiktu pas ginekologe apsilankyti..nes po persileidimo taip ir nebuvau nuejus,kai paleido is ligonines..bet yra problema...gyvenu londone...ir kartais tu mediinisku terminu angliskai nelabai suprantu:(
Atsakyti
QUOTE(dyvaaaa.... @ 2007 09 08, 19:56)
na mano ciklas irgi  labi neregulerus..jioku kontraceptiniu tableciu niekada negeriau ir ciklo nereguliavu..pirma karta pastojau per pirmus santykius..bet ivyko persileidimas..dabar jau daugiau nei 3 men negaliu pastoti...galvoju ka gal reiktu pas ginekologe apsilankyti..nes po persileidimo taip ir nebuvau nuejus,kai paleido is ligonines..bet yra problema...gyvenu londone...ir kartais tu mediinisku terminu angliskai nelabai suprantu:(

Butinai nueik pas ginekologe, cia ne juokas. O terminus ali zodyne ar internete perskaityti, bet svarbiausia sveikata ir vaikas. Mano manymu ir manau daug ko.
Atsakyti
o man iškart po kontraceptikų nutraukimo ir nepavyko. Hmmmm.... g.gif kažin kodėl? Rytoj laukiu mėnesinių. teks vėl stengtis kitą mėnesiuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2007 09 10, 15:14)
o man iškart po kontraceptikų nutraukimo ir nepavyko. Hmmmm.... g.gif  kažin kodėl? Rytoj laukiu mėnesinių. teks vėl stengtis kitą mėnesiuką  ax.gif

Nepergyvenk, ne visoms iš pirmo karto pavyksta pastoti ir po kontraceptikų. Nežinau šioje ar kitoje temoje buvo daug diskutuota, kad po kontraceptikų vartojimo reik natūraliais būdais pasisaugoti mažiausiai mėn, o geriausiai 3 mėn., kad organizmas išsivalytų, nes ir patys ginekologai nežino ar pastojus vaikeliui nebūna kokio šalutinio kontraceptinių poveikio.
Todėl gali ir džiaugtis, kad vienas natūralios apsaugos mėnuo praėjo. O toliau linkiu kantrybės ir užtaikyti vaisingas dienas. 4u.gif

Papildyta:
Dėl KT, tai aš naudojau 2 metus be pertraukos. Nežinau nuo to ar ne, bet po 2 nesivystančių nėštumų nustatė, kad turiu antifosfolipidinį sindromą (kai nėštumo metu labai sutirštėja kraujas ir vaisius negauna maitinimo ir žūsta). Paskaičiau, kad prie šio sindoromo negalima naudoti kontraceptinių. Tai jei turėjau ir anksčiau šį sindromą, tai su KT tik pabloginau situaciją. Gerai būtų jei prieš skirdami Kt ištirtų ar nesergam tokiomis ligomis, kurių būklę jos pablogintų.
O kad KT skiriamos ciklui reguliuoti ir net vaisingumui skatinti ginė tai tikrai sakė.
Atsakyti
QUOTE(hefaiste @ 2007 09 06, 11:35)
na siaip pamenu sesi ciklas buvo toks - menesi yra ir kokus 2 ne. vel yra menei su 9 d mmm ir vel dingsta. kita karta ziurek per menesi du kartus mmm. israse kontraceptiku ir viskas po 3 menesiu vartojimo liuks wink.gif

g.gif Man kaip buvo nereguliarios prieš KT taip ir liko po jų irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(bum @ 2007 09 10, 15:33)
g.gif Man kaip buvo nereguliarios prieš KT taip ir liko po jų irnesakyk.gif

Gal priklauso nuo KT sudėties g.gif Man kai paskyrė KT pleistrus tai mmm buvo kas 2 savaites blink.gif tai po 2 mėn. turėjo nutraukti tas nesamones.
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2007 09 10, 15:14)
o man iškart po kontraceptikų nutraukimo ir nepavyko. Hmmmm.... g.gif  kažin kodėl? Rytoj laukiu mėnesinių. teks vėl stengtis kitą mėnesiuką  ax.gif

O kiek laiko jau nutraukus ir kiek laiko nepavyksta? g.gif
Atsakyti