Įkraunama...
Įkraunama...

Hepatitas C

Sveikos merginos, turiu toki klausima, mano draugui nustate hepatita C, ar galejau nuo jo uzsikresti? ar reiktu man irgi begt tikrintis? nezinau ka daryt
Atsakyti
QUOTE(mars @ 2010 05 02, 18:10)
Sveikos merginos, turiu toki klausima, mano draugui nustate hepatita C, ar galejau nuo jo uzsikresti? ar reiktu man irgi begt tikrintis? nezinau ka daryt

Geriau pasitikrinti, nei dvejoti visą laiką.
Atsakyti
sveikos,noriu ir as prisideti prie temos.MAno busimam vyriu irgi nustatte hepotita c,pasake kag uzsikrete mazdaug pries pusmeti:(, tik ne zinia is kur...Norejau paklausti,ar ilgai truks gidymas?pusmetis tai jau didelis laikas siai ligai?Ar gali ji atleisti is darbo,dirba jis valstybini drba,kariuomenei verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(siesta_23 @ 2010 06 13, 22:23)
sveikos,noriu ir as prisideti prie temos.MAno busimam vyriu irgi nustatte hepotita c,pasake kag uzsikrete mazdaug pries pusmeti:(, tik ne zinia is kur...Norejau paklausti,ar ilgai truks gidymas?pusmetis tai jau didelis laikas siai ligai?Ar gali ji atleisti is darbo,dirba jis valstybini drba,kariuomenei verysad.gif

laba
pirmiausia reikia issitirti.jei kepenys pazeistos mazai tai gydymo netaikys,tik tiek kad jau jis turi saugotis kad neuzkrestu kitu.(tik per krauja uzsikreciama sia liga)
Atsakyti
QUOTE(mars @ 2010 05 02, 18:10)

O kad už nustatymą nereikėtų mokėt,eik duot kraujo kaip donorė,jei virusas bus tai ten pasakys,nes donorams daro kraujo tyrimus dėl aids,hepatitų
Atsakyti
Kur čia ta kaina 240 litų? Aš mokėjau gal 80... Jei tikrai tokia kaina, geriau jau eiti į kraujo donorystę.

Kūdikis gali apsikrėsti nuo mamos gimdymo metu per kraują.
Atsakyti
QUOTE(thrilling @ 2010 06 17, 17:39)
Kur čia ta kaina 240 litų? Aš mokėjau gal 80... Jei tikrai tokia kaina, geriau jau eiti į kraujo donorystę.

HBV DNR tyrimas daromas kad nustatyti kiek pažeistos yra kepenys dėl hepatito,paprastas tyrimas tik parodo ar yra virusas ar jo nėra,ir koks jis miegantis ar jau suaktyvėjęs.Ir vistiek niekas nežino ar galima kokiu nors būdu ta paslaptingajį HBV DNR pasidaryti pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 06 17, 17:51)
HBV DNR tyrimas daromas kad nustatyti kiek pažeistos yra kepenys dėl hepatito,paprastas tyrimas tik parodo ar yra virusas ar jo nėra,ir koks jis miegantis ar jau suaktyvėjęs.Ir vistiek niekas nežino ar galima kokiu nors būdu ta paslaptingajį HBV DNR pasidaryti pigiau.

1.Anti-HBV ir Anti-HCV, tai paprastas tyrimas parodo, ar kraujyje yra antikunu, susidariusiu galimo kontakto su virusu metu. Jei sis tyrimas teigiamas, tai dar tikrai nereiskia, jog virusas yra kraujyje.

2.HBV DNR arba HCV RNR tyrimai parodo ar yra virusas kraujyje ar nera, ir kokie viruso kiekiai jau susidare, taip pat nustatomas viruso genotipas. Sis tyrimas daromas, jei yra teigiamas antikunu tyrimas (tyrimas nr 1).

3.Kepenu pazeidimo lygi ir viruso aktyvuma galima pasakyti tik atlikus kepenu biopsija.

Kepenu fermentu tyrimas ir tai dar nera tikslus rodiklis, kalbant apie kepenu pazeidimo lygi. Fermentai gali but nedaug padideje, o kepenys gerokai apestos.

Beje, sveikos 4u.gif
Isilieju i jusu gretas. Su sia bjaurybe kovoju jau 2 metus.
Atsakyti
Be DNR HBV kepenų biopsijos nedaro,bent jau mum.Tik įdomu kodėl tas tyrimas daromas tik mokamas?
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 07 26, 22:18)
Be DNR HBV kepenų biopsijos nedaro,bent jau mum.Tik įdomu kodėl tas tyrimas daromas tik mokamas?

Tai teisingai- as juk isdesciau tyrimu eiliskuma. Pirma antikunu tyrimas. Jei jis teigiamas, tuomet -> DNR/RNR tyrimai (ziurint koks hepatitas- b ar c). Jei randamas virusas sio tyrimo metu -> atliekama kepenu biopsija.

As mokejau tik uz antikunu tyrima. Kai jis buvo teigiamas, seimos gydytoja nusiunte pas infektologus, kur visi kiti tyrimai buvo nemokami.
Atsakyti
Nustatymas kaip tik išėjo nemokamas,norėjo donore būt panelė,o toliau viskas mokama ir iš pačių infektologų pasakymo,kainelė apie 300 litų.Nustatyta kad virusas tupi ir laukia savo valandos,be to šiek tiek padidėjusios kepenys,pasitikrinimai kas pusę metų,pastovus papildų kepenų darbui gerinti papildų vartojimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 26 liepos 2010 - 21:32
QUOTE(Lady Dy @ 2010 07 26, 22:30)
Nustatymas kaip tik išėjo nemokamas,norėjo donore būt panelė,o toliau viskas mokama ir iš pačių infektologų pasakymo,kainelė apie 300 litų

Na matyt kazkas pasikeite...bet sakyciau absurdas kazkoks...tai simtai zmoniu nesitikrins net ir noredami, nes brangu....kaip tik rytoj einu pas savo gydytoja gastroenterologe- pasiteirausiu, kaip db ten yra...
Atsakyti