Įkraunama...
Įkraunama...

Hepatitas C

QUOTE(indruze68 @ 2014 02 09, 19:36)
Vaistai visiskai kompensuojami,reali ju kaina apie 4000.Tabletes geriamos kasdien 2 kartus,leidziamasi 1 k.savaiteje.Tai taip jei gydoma dvejais vaistais,sis malonumas trunka metus.

Dekui. 4u.gif Ryt važiuoju ,kad išrašytu vaistukus ,tai idomu buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 02 10, 08:54)
Dekui. 4u.gif Ryt važiuoju ,kad išrašytu vaistukus ,tai idomu buvo. smile.gif

Jei ne paslaptis, ką biopsija tau parodė? Ar labai pažeistos kepenys? Kokios medikų prognozės?

O aš bemąstydama prisiminiau, kad kai gimdžiau pirmą vaiką, man darė tyrimus ir tada, dar pas mane viskas buvo gerai. Tai labai tikiuosi kad maniškė zaraza dar neperėjo į lėtinę.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zorka @ 2014 02 11, 07:18)
Jei ne paslaptis, ką biopsija tau parodė? Ar labai pažeistos kepenys? Kokios medikų prognozės?

O aš bemąstydama prisiminiau, kad kai gimdžiau pirmą vaiką, man darė tyrimus ir tada, dar pas mane viskas buvo gerai. Tai labai tikiuosi kad maniškė zaraza dar neperėjo į lėtinę....  blush2.gif

Atsakymai baisoki,bet ,kaip mane gydantis nuostabus gydytojas pasake,tai ne pasaulio pabaiga. smile.gif
Intensyvus gydymas 12 men.
Ir man vat iškilo klausimas,ar neštukes siunčia tirtis del Hepatito ,ar ne? g.gif Nebepamenu visai. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga 3: 12 vasario 2014 - 09:53
Gimdziau visai nesenai, bet irgi nepamenu ar konsultacijoj daro tyrimus del hepatito... Seimos gydytoja guode kad mano skaiciai nera labai baisus, o ir echo nerodo nei kepenu padidejimo, nei kokiu kitokiu pakitimu. Rytoj vaziuoju pas infektologe.... Oi kaip bijau... Kazi ka ji pasakys...
Atsakyti
Gimdžiau prieš 5 metus. Tai tyrimų dėl hepatitų tikrai nedarė. O galėtų daryt. Bet valstybei tai per daug kainuoja. Nors ir nuo B paskiepija iškart, bet skaičiau, kad dar reikia vieno skiepo papildomai. Kai sužinojau, kad esu viruso nešiotoja, padariau tyrimus ir vaikui. Ačiū Dievui - neigiamas.

Zorka, kaip sužinojai apie virusą?

Aš tai visai netyčia, pirmą kartą gyvenime sugalvojau duoti neatlygintinai kraujo, o po mėnesio sulaukiau skambučio...
Jei nebūčiau davusi, tai ir dabar dar būčiau nežinojusi, ramiai sau gyvenusi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fridda @ 2014 02 12, 19:38)
Zorka, kaip sužinojai apie virusą?

Aš tai visai netyčia, pirmą kartą gyvenime sugalvojau duoti neatlygintinai kraujo, o po mėnesio sulaukiau skambučio...
Jei nebūčiau davusi, tai ir dabar dar būčiau nežinojusi, ramiai sau gyvenusi...  unsure.gif

O aš vis ruošiausi išsiimti organų donoro kortelę... Vyrui jau buvau sakius, kad jei kas man nutiktų, norėčiau kad mano organai būtų atiduoti tiems kam jie reikalingi... Tai va tiek liko iš gerų norų... verysad.gif

O apie hepatitą sužinojau visai atsitiktinai... Ruošiausi eit pas vieną tokią profesorę tirtis sunkiųjų metalų. O jai reik nunešt kraujo tyrimų atsakymus. Va ir trenkė perkūnas iš giedro dangaus... Šeimos gydytoja pamačius kraujo atsakymą puolė tuoj šoną, pilvą maigyt, klausinėt apie kraujo perpylimus ir t.t.... Liepė kuo skubiau pasidaryt kepenų echoskopiją ir kraują vėl priduot hepatitų B ir C nustatymui. Tai va, B neigiamas, C teigiamas... verysad.gif O aš taip tikėjausi kad išaiškės jog prieš tai buvo laboratorijos klaida ir man nieko nera... verysad.gif Šiandien vyras pridavė kraują. Pirmadienį bus aišku ar jis neserga. Ir taip pat pirmadienį tirsim vyresnėlį.

O dėl nėščiųjų tyrimo tai kai ruošiausi gimdyti vyresnėlį, pas mane į ligoninės palatą buvo atėjus gydytoja ir klausė ar niekada neturėjau problemų su kepenim. Sakau- ne... Tada sako - po gimdymo pakartosim tyrimą. Gali būti kad vaikas kepenis spaudžia...
Man pranašavo kad vaikas bus virš 4 kg, ir supratau kad kraujyje yra kažkas ko neturi būti arba turi būti mažiau.
Po gimdymo, prieš išrašant namo, vėl atėjo ta pati gydytoja ir pasakė kad viskas susitvarkė.
Atsakyti
Ir man atrado atsitiktinai hepatita. verysad.gif Vedžiau vaika pas gydytoja del komisijos i darželi,ir pati taip silpnokai jaučiausi paskutines dienas,tai sakau paimkit ir man krauja.Rado labai nusilpusi,hemoglobinas buvo tik 68. unsure.gif Pasikeliau vaistu pagalba,ir plius maisto griežta priežiura.Paskui labai nukrito trombocitai.Tai siunte pas hematologa,tyre del kraujo vežio. verysad.gif Ir tik ,kai ten nieko nerado nusprende padaryti tyrima del hepatito.Ir va turim,ka turim. unsure.gif

Tiesa ,mergiukai,ar baisi savijauta jums buvo ,pradejus vaistus vartoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga 3: 13 vasario 2014 - 08:11
Sveikos.
Štai ir aš po konsultacijos. Deja, bet nieko paguodžiančio neišgirdau. Sergu lėtiniu hepatitu kažkur 15-20 metų :-( Paėmė visą krūvą buteliukų kraujo. Kovo 10 d. vėl važiuosiu.
Papildyta:
Uoga 3, ar jau pradėjai gydymą? Kaip jautiesi?
O jums nieko nesakė dėl spec dietų ar šiaip gal ką draudžiama valgyti , gerti?
Man man leido viską ir net alkoholio retkarčiais ir saikingai :-O
Atsakyti
QUOTE(zorka @ 2014 02 13, 14:55)
Sveikos.
Štai ir aš po konsultacijos. Deja, bet nieko paguodžiančio neišgirdau. Sergu lėtiniu hepatitu kažkur 15-20 metų :-( Paėmė visą krūvą buteliukų kraujo. Kovo 10 d. vėl važiuosiu.
Papildyta:
Uoga 3, ar jau pradėjai gydymą? Kaip jautiesi?
O jums nieko nesakė dėl spec dietų ar šiaip gal ką draudžiama valgyti , gerti?
Man man leido viską ir net alkoholio retkarčiais ir saikingai :-O

Dar nepradejau,leido ramiai atšvesti Valentina,o jau nuo pirmadienio pradesiu gerti ir badytis. verysad.gif
Man sake valgyk viska ,ka ir valgei ,tik venk aštraus maisto.o aš jo nemegstu .Alko sake negerti jokio. smile.gif
O tau jau paskyre vaistus?
Atsakyti
Zorka, čia iš kraujo nustatė, kiek metų sergi?

Nes aš irgi norėčiau žinoti, bet daktarė sako, nesužinosim g.gif

Mergaitės, ar įtariat, kur galėjot užsikrėst? Aš tai manau, kad per tatuiruotė, kurią pasidariau prieš 10 metų... verysad.gif

Dėl to, kad tikėjaisi, jog laboratorija suklys, žinau ir aš tą jausmą... O dar kai duoti neatlygintinai kraujo, juk ten daugiau nei vieno žmogaus kraują sumaišo į vieną ir tiria. Tai taip tikėjausi, jog suklydo. Bet tyrimą pakartojus, deja, teigiamas.

Man labai norisi pabendrauti ta tema, kaip gyvenat, kaip susitaikėt su tuo ir panašiai. Buvo tokia „Vilties atgaiva”. Bet žiūriu nebėra to puslapio...

Blogiausia tai, kad tie virusai dažniausiai iškart siejami su narkotikais, palaidu gyvenimo būdu... Ir kažkaip dėl to labai nesmagu... kai žinai, kad tikrai toks nesi..

Dėl dietų, aš specialios nesilaikau. Na gal tik vengiu aštraus, apskrudusio, nes ir taip skrandis jautrus... O dėl alkoholio, per šventes pusę taurės šampano išgeriu blush2.gif , kartais nuo vyro alaus gurkštelėju... Bet galvoju, gal išvis nebereikia nei tiek. Gal išvis atsisakyt. Nors daktarė sakė, per šventes nieko baisaus...

Man baisu kai reikia gerti vaistus. Va ir dabar, taip smarkiai kosau, bet dar bandau gydytis žoliniais preparatais. Nors jaučiu reikėtų jau antibijotikų... Bet kad visai neseniai, spalio mėnesį, juos gėriau verysad.gif
Atsakyti
Oi dar neee... Dar tik kraują tirs.Šiandien pridaviau gal kokius 6 buteliukus, sumokėjau beveik 98 Lt. Kovo 10 d. važiuosiu atsakymų.
Atsakyti
QUOTE(Fridda @ 2014 02 13, 18:31)
Zorka, čia iš kraujo nustatė, kiek metų sergi?

Mergaitės, ar įtariat, kur galėjot užsikrėst? Aš tai manau, kad per tatuiruotė, kurią pasidariau prieš 10 metų...  verysad.gif

Man labai norisi pabendrauti ta tema, kaip gyvenat, kaip susitaikėt su tuo ir panašiai. Buvo tokia „Vilties atgaiva”. Bet žiūriu nebėra to puslapio...

Blogiausia tai, kad tie virusai dažniausiai iškart siejami su narkotikais, palaidu gyvenimo būdu... Ir kažkaip dėl to labai nesmagu... kai žinai, kad tikrai toks nesi..

kaip supratau tai nustatė pagal skaičius iš kraujo tyrimo.... Ji nesakė tiksliai metų, tik tai kad jau senai- 15-20 metų...

Aš tai dar negaliu susitaikyti... Bando šeima prablaškyti nuotaiką ir guosti, palaikyti, bet matyt reik daugiau laiko. Man žiauriai skaudu ir liūdna.

Na pas mane labai daug buvo visokių mažesnių ar didesnių operacijų, tad net neįsivaizduoju kur... Tik tiksliai žinau kad gyvenime narkotikų nemačius, jokių tatuiruočių nesidarius, net ausys pas mane nepradurtos... O su gydytoja kalbėjau, kad tai su narkotikais siejama liga. Tai ji pasakė- visiška nesąmonė. Dauguma sergančiųjų padorūs ir tvarkingi žmonės nieko bendro neturintys su narkotikais.

Atsakyti