Sveikučiai,
Perskaičiau visą forumą
Mes su vyru ruošiamės įsivaikinti du broliukus. Vardus norime keisti, nors jie nėra tokie negražūs. Tai norime daryti dėl kelių priežasčių:
1) kadangi esame kusrų metu pamokyti vaikams pasakyti kuo anksčiau, kad jie yra įvaikinti, tuo pačiu galėtume pasakyti ir dėl vardų. Galima gi vaikui paaiškinti, kad jį pagimdžiusi moteris pavadino jį vienokiu vardu, tačiau mes, tėveliai, jam davėme kitą vardą, nes visi tėčiai ir mamos išrenka savo vaikams vardus. Tikrai nesiruošiu vaikui sakyti, kad tavo pirmasis vardas man buvo negražus. Tiesiog pasakysime, kad mes pasiėlgėme taip kaip ir visi tėvai, pas kuriuos ateina ar gimsta vaikai. mes duosime savo vardą.
2) vaikų gimdyvė dar jauna, todėl nenoriu, kad pagal vardus ji ,,kažkaip" surastų vaikus;
3) vyresniajam duotas vardas man kelia blogų asociacijų su mano pažįstamu žmogumi, todėl tolesniame gyvenime aš pati negalėčiau tarti to vardo be blogų prisiminimų.
Ir dar, nesuprantu, kuom tas pirmasis vardas vaiko ,,šventesnis" už tą, kurį jam duoda mylintys įtėviai. Nė vienas žmogus pasaulyje negimsta su vardu. Jam tą vardą suteikia kiti žmonės. Juk aš tą vaiką kviesiu ir minėsiu, o ne tie, kas suteikė pirmąjį vardą.
Gaila, kad nesulaukiau paaiškinimų iš tų, kurie pakeitė vardus ir dabar gailisi. Nepaaiškina kodėl