Įkraunama...
Įkraunama...

Ar keisti įvaikinto vaiko vardą

QUOTE(Jolita Mc'r @ 2009 10 19, 14:00)
schmoll.gif  visiskai nesutinku. visi musu vardai - ne musu doh.gif
tikrai pakeisciau, jei vaikiukas mazas, o ir vardas netinkamas butu cool.gif

tai ne tas pats... įvaikinti vaikai kurie apie tai žino jiems viskas kitaip ..patikėkit aš žinau ką sakau ...jų "tikras" vardą viską ką jie turi likusio SAVO ... galima tokiu atveju duot du vardus ...
Atsakyti
mes ir turime ivaikinta mergyte... pas mus ji nuo puses metuku... dabar jai jau 4metai ir 4 men. nuo pat pirmos dienos,kai ji pateko i musu rankas-mes su vyru ja vadinom kitu vardu... dar net nezinojau ar mums leis ja isivaikinti,ar ne,nes buvo kazkokiu problemeliu su mergaites tikraja motina,taciau kazkodel norejau duoti mergaitei kita varda... ir nematau nieko cia blogo... 4u.gif
Atsakyti
Jei pasiimtumete kūdiki, na gal ir galima pakeisti, bet vėliau... nelabai. Juk tai JO vardas. Aš įsivaikinai 4 m vaiką ir prie jo vaiko pridėjau dar vieną. Manau, tai gera išeitis, juo labiau, kad dabar "madingi" dvigubi vardai 4u.gif
Atsakyti
Sveikučiai, 4u.gif
Perskaičiau visą forumą blink.gif
Mes su vyru ruošiamės įsivaikinti du broliukus. Vardus norime keisti, nors jie nėra tokie negražūs. Tai norime daryti dėl kelių priežasčių:
1) kadangi esame kusrų metu pamokyti vaikams pasakyti kuo anksčiau, kad jie yra įvaikinti, tuo pačiu galėtume pasakyti ir dėl vardų. Galima gi vaikui paaiškinti, kad jį pagimdžiusi moteris pavadino jį vienokiu vardu, tačiau mes, tėveliai, jam davėme kitą vardą, nes visi tėčiai ir mamos išrenka savo vaikams vardus. Tikrai nesiruošiu vaikui sakyti, kad tavo pirmasis vardas man buvo negražus. Tiesiog pasakysime, kad mes pasiėlgėme taip kaip ir visi tėvai, pas kuriuos ateina ar gimsta vaikai. mes duosime savo vardą.
2) vaikų gimdyvė dar jauna, todėl nenoriu, kad pagal vardus ji ,,kažkaip" surastų vaikus;
3) vyresniajam duotas vardas man kelia blogų asociacijų su mano pažįstamu žmogumi, todėl tolesniame gyvenime aš pati negalėčiau tarti to vardo be blogų prisiminimų.

Ir dar, nesuprantu, kuom tas pirmasis vardas vaiko ,,šventesnis" už tą, kurį jam duoda mylintys įtėviai. Nė vienas žmogus pasaulyje negimsta su vardu. Jam tą vardą suteikia kiti žmonės. Juk aš tą vaiką kviesiu ir minėsiu, o ne tie, kas suteikė pirmąjį vardą.

Gaila, kad nesulaukiau paaiškinimų iš tų, kurie pakeitė vardus ir dabar gailisi. Nepaaiškina kodėl g.gif

Atsakyti
QUOTE(Auksyte @ 2009 11 25, 10:45)
Jei pasiimtumete kūdiki, na gal ir galima pakeisti, bet vėliau... nelabai. Juk tai JO vardas. Aš įsivaikinai 4 m vaiką ir prie jo vaiko pridėjau dar vieną. Manau, tai gera išeitis, juo labiau, kad dabar "madingi" dvigubi vardai  4u.gif

vyresniam vaikui gal sudetingiau, jis priprates prie savo vardo. Taciau as beveik triju mergaitei daviau kita varda. Iprato prie naujo vardo. O seniau duotas vardas jis yra, tik liko antroje vietoje. ax.gif

QUOTE(MilediTulpe @ 2009 11 26, 17:50)
Sveikučiai, 4u.gif
Perskaičiau visą forumą  blink.gif
Mes su vyru ruošiamės įsivaikinti du broliukus. Vardus norime keisti, nors jie nėra tokie negražūs. Tai norime daryti dėl kelių priežasčių:
1) kadangi esame kusrų metu pamokyti vaikams pasakyti kuo anksčiau, kad jie yra įvaikinti, tuo pačiu galėtume pasakyti ir dėl vardų. Galima gi vaikui paaiškinti, kad jį pagimdžiusi moteris pavadino jį vienokiu vardu, tačiau mes, tėveliai, jam davėme kitą vardą, nes visi tėčiai ir mamos išrenka savo vaikams vardus. Tikrai nesiruošiu vaikui sakyti, kad tavo pirmasis vardas man buvo negražus. Tiesiog pasakysime, kad mes pasiėlgėme taip kaip ir visi tėvai, pas kuriuos ateina ar gimsta vaikai. mes duosime savo vardą.
2) vaikų gimdyvė dar jauna, todėl nenoriu, kad pagal vardus ji ,,kažkaip" surastų vaikus;
3) vyresniajam duotas vardas man kelia blogų asociacijų su mano pažįstamu žmogumi, todėl tolesniame gyvenime aš pati negalėčiau tarti to vardo be blogų prisiminimų.
Ir dar, nesuprantu, kuom tas pirmasis vardas vaiko ,,šventesnis" už tą, kurį jam duoda mylintys įtėviai. Nė vienas žmogus pasaulyje negimsta su vardu. Jam tą vardą suteikia kiti žmonės. Juk aš tą vaiką kviesiu ir minėsiu, o ne tie, kas suteikė pirmąjį vardą.

Gaila, kad nesulaukiau paaiškinimų iš tų, kurie pakeitė vardus ir dabar gailisi. Nepaaiškina kodėl  g.gif

Vaikas gimsta - suteikiame jam varda. Isivaikiname taip pat (atsizvelgiant i amziu). Ir nematau nieko cia bloga.

Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 11 27, 02:49)
vyresniam vaikui gal sudetingiau, jis priprates prie savo vardo. Taciau as beveik triju mergaitei daviau kita varda. Iprato prie naujo vardo. O seniau duotas vardas jis yra, tik liko antroje vietoje.  ax.gif
Vaikas gimsta - suteikiame jam varda. Isivaikiname taip pat (atsizvelgiant i amziu). Ir nematau nieko cia bloga.

blogo nieko, jei sėkmingai tvarkysitės su papildomomis, dėl pakeisto vardo galimomis problemomis.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marmelade: 28 lapkričio 2009 - 15:37
Aš taip pat manau, kad nieko blogo jei įtėviai suteikia kitą vardą smile.gif
Atsakyti
Pasikeičiau vardą sulaukus 35,nes niekaip jis man nelipo.Nors išrinktas tėvelio,kurį labai mylėjau.
toks jausmas...nemoku apsakyt
visas gyvenimas apsivertė.Pačia geriausia prasme.
Todėl ir dukrytę vadinu savo sugalvotu vardeliu,o ne tuo,kurį jai išrinko mama.Nors tai gavosi visai netyčia-vardas ilgas,sudurtas iš dviejų ir negražiai trumpinamas.Be to,kėlė ne kokias asociacijas-priminė vieną tokį gyvenime sutiktą paauglį,kuris uostė klijus
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 09, 19:22)
Pasikeičiau vardą sulaukus 35,nes niekaip jis man nelipo.Nors išrinktas tėvelio,kurį labai mylėjau.
toks jausmas...nemoku apsakyt
visas gyvenimas apsivertė.Pačia geriausia prasme.
Todėl ir dukrytę vadinu savo sugalvotu vardeliu,o ne tuo,kurį jai išrinko mama.Nors tai gavosi visai netyčia-vardas ilgas,sudurtas iš dviejų ir negražiai trumpinamas.Be to,kėlė ne kokias asociacijas-priminė vieną tokį gyvenime sutiktą paauglį,kuris uostė klijus

Cia kalbat apie savo jausmus, asociacijas, o dukryt4s jausmai ir asociacijos ateity??? Jus uz tai prisiimat atsakomybe. O gal planuojate pirmaji varda slepti???
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2010 01 09, 22:26)
Cia kalbat apie savo jausmus, asociacijas, o dukryt4s jausmai ir asociacijos ateity??? Jus uz tai prisiimat atsakomybe. O gal planuojate pirmaji varda slepti???

Ne,nieko nėra slepiama.,mes bendraujam su biologine šeima.Ji nemėgsta būt vadinama tikruoju vardu,ir dažnai skundžiasi tais,kurie ją taip šaukia.
Ir pase ji galės pasirinkt tą vardą,kurio norės.
Atsakyti
Nuotaika, dar iškeliu temą apie vardo keitimą.
Atsakyti