Įkraunama...
Įkraunama...

Cikloninė krosnelė

QUOTE(WyWa @ 2010 08 26, 09:09)
Kepiau čenakus krosnelėje-liuks gavosi. thumbup.gif

o tai kaip cenakus ten kepete? g.gif sustatyt puodus ant groteliu ir kept? ax.gif
ai, dar prisiminiau.. kazkuri rase , kad iseina skanios fri bulvytes blink.gif blink.gif tai cia kaip reikia daryt? nelabai isivaizduoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2010 10 19, 22:43)
o tai kaip cenakus ten kepete?  g.gif  sustatyt puodus ant groteliu ir kept?  ax.gif 
ai, dar prisiminiau.. kazkuri rase , kad iseina skanios fri bulvytes  blink.gif  blink.gif  tai cia kaip reikia daryt? nelabai isivaizduoju  g.gif

Jei kepi pirktines saldytas.tai ispili jas i krosnele ir kepi mirksiukas.gif , tik ne po daug, nesupilk kokiu 3 kg poko iskarto, neapskrus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2010 10 20, 10:30)
Jei kepi pirktines saldytas.tai ispili jas i krosnele ir kepi  mirksiukas.gif , tik ne po daug, nesupilk kokiu 3 kg poko iskarto, neapskrus.  mirksiukas.gif

su pirktinem aisku smile.gif o kaip su paprastom , naminem? gautusi kazin ar ne? g.gif ir dar.. aliejaus truputi reikia ipilt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2010 10 20, 18:42)
su pirktinem aisku  smile.gif  o kaip su paprastom , naminem?  gautusi kazin ar ne?  g.gif    ir dar.. aliejaus truputi reikia ipilt?  blush2.gif

Jei taip, tai as net nepjaustau bulviu. Net didelesnes bulves kepu neperpjautas. Nuskutu (o sviezias bulves tik nuplaunu, ir kepu su odele) Bulves pavolioju aliejuje ir bulviu prieskoniuose-tada ant groteliu ir ...issyk kokius 150-180 laipsniu, veliau padidinu iki 200-250 . Apskrunda nuostabiai plutele, o viduje minksta. Musu seima jas dievina. Ir prie saltibarsciu, ir garnyrui..... labai gardu. Tikrai iskepa, tik kepu ilgokai , nuobulviu dydzio priklauso, kartais ir geras 40-45 min. Tik nepaaukstinkite temperaturos issyk, lai perkepa iki viduriuko, o tik tada plutele apskrunda. Niam niam.
Atsakyti
aciu 4u.gif gal dar ka skanaus mokate? ax.gif

sendien vistyte kepiau blush2.gif tai jetau , jetau kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
As irgi turiu ta krosnele (tiksliau net dvi nes dar viena gavom dovanu tik stovi nenaudojama biggrin.gif ), bet nemoku joje gamint nors tu ka....

Kepiau vista kelis kartus tai man tik apdega virsus ir viskas, bulves kazkokios irgi sausos gaunasi.
Na matyt nemoku parinkt temperaturu, net ir bandyt jau atsibodo..
Bet kazkaip reiks vel bandyt traukt ir eksperimentuot....
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2010 10 23, 09:43)
As irgi turiu ta krosnele (tiksliau net dvi nes dar viena gavom dovanu tik stovi nenaudojama biggrin.gif ), bet nemoku joje gamint nors tu ka....

Kepiau vista kelis kartus tai man tik apdega virsus ir viskas, bulves kazkokios irgi sausos gaunasi.
Na matyt nemoku parinkt temperaturu, net ir bandyt jau atsibodo..
Bet kazkaip reiks vel bandyt traukt ir eksperimentuot....

Kaip ir orkaiteje-kiekvienas kepinys turi sau skirta temperatura. Vidutiniskai temperatura siekia 180-200 laipsniu, taip ir krosneleje. Tam, kad iskeptu ir vidus-is pradziu neauksta temperatura, o i pabaiga galima ir paskrudinti. Juk krosnele stikline ir permatoma, pamatai, kad perdaug parude-tiesiog pamazini temperatura.
Nuostabiai iskepa ir saslykai, ir gabaliukai vistos, ir "ciela" vista.
O bulviu sultingomis ir nepadarysi, jos is prigimties sausos mirksiukas.gif , tik, kad skaniau apskrustu, jas pavoliokite aliejuje, galima prieskoniuku ir liuks.
Nors mano mociute kepdavo peciuje visiskai sausas bulves, tik nulupa ir viskas. Nuostabi plutele gaudavosi. Na bet kaimo pecius yra kaimo pecius, jokia krosnele su ja nesilygina verysad.gif
Atsakyti
turiu ir as ciklonine krosnele, tiesa, ji mazyte ir nera labai imantri, nes gauta nemokamai dovanu is vienos parduotuves.
Bandziau kepti slauneles, vista kazkokia gumine, kieta, sausa gaunasi, nezinau iskepus ji ar ne doh.gif Prie krosneles nebuvo instrukcijos ir nenupiesta niekas ant jos , nei kiek ir kokiij temperaturoj ka kepti.

Pabadysiu dar karta slauneles kepti kaip saket 200°C ir kokias 50-60 min, tikiuosi bus sultingos, nes jau nusibodo gumine vista.
Atsakyti
stai cia galima rasti nemokamus ciklonines krosneles receptus anglu kalba, o kas dar svarbiau lentele kiek kokius produktus kokioje temperaturoje ir kaip kepti mirksiukas.gif
http://www.halogenov...k-download.html
Siaip kas supranta angliskai gali daugiau receptu pasiieskoti internete - angliskai ciklonine krosnele vadinasi - Halogen oven.
Tos kurios skaito rusiskai ras receptu ivedusios - Аэрогриль.
Pvz as google radau
http://www.google.co...f213bbeb155c077
Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editamm: 26 spalio 2010 - 16:28
turiu ir aš tą krosnelę, ale joje moku kept tik vištieną lotuliukas.gif Niekaip man nedaeina, kaip pvz. kotletus iškept, kokiam aukštyje ir t.t., kaip pvz. ką nors kitą skaniai pagamint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2010 11 10, 13:20)
turiu ir aš tą krosnelę, ale joje moku kept tik vištieną  lotuliukas.gif Niekaip man nedaeina, kaip pvz. kotletus iškept, kokiam aukštyje ir t.t., kaip pvz. ką nors kitą skaniai pagamint  doh.gif

lotuliukas.gif , pati ciklonke recepto nepakeicia. Ruosi mesyte taip kaip tik megstate, mokate ir leidzia jusu fantazija. Tada formuoji kotletukus ir dedi ant groteliu. As dedu ant tu auksciausiu. Tiesiog ant ju isdelioju ir viskas. Ir...... tiesiog is syk nenustatau auksciausios temperaturos, nuo 150 iki 180, veliau pakeliu iki 200, o kadangi mano vyras megsta paskrudusius-tai pabaigai kaip atsuku 250 ir valio, niam niam.
Taip pat kepu sonkauliukus, saslyka, vistiena, zuvi. Jei kokia trapesne zuvytes file-tai padedu ant aliejaus patepta folija, bet nevisada ir ne visas zuvis.
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2010 11 10, 14:58)
lotuliukas.gif , pati ciklonke recepto nepakeicia. Ruosi mesyte taip kaip tik megstate, mokate ir leidzia jusu fantazija. Tada formuoji kotletukus ir dedi ant groteliu. As dedu ant tu auksciausiu. Tiesiog ant ju isdelioju ir viskas. Ir...... tiesiog is syk nenustatau auksciausios temperaturos, nuo 150 iki 180, veliau pakeliu iki 200, o kadangi mano vyras megsta paskrudusius-tai pabaigai kaip atsuku 250 ir valio, niam niam.
Taip pat kepu sonkauliukus, saslyka, vistiena, zuvi. Jei kokia trapesne zuvytes file-tai padedu ant aliejaus patepta folija, bet nevisada ir ne visas zuvis.

hm, nu reiks pabandyt kada biggrin.gif O prie tų grotelių neprilimpa kotletai g.gif Kiek min. maždaug kepat juos?
Atsakyti