labas mamytės
norėčiau su jumis pasikalbėti apie tai kaip elgtis kai močiutė(vyro mama)nelanko,nesidomi,savo anuku(e).Paklausti Jūsų nuomonės ir patarimų.Situacija tokia,kad iki vaikučio gimimo,mano anyta buvo (kaip čia išsireškus geriau),labai aktyvi,susidomėjusi ir rūpestinga mūsų atžvilgiu.Lankydavo,skambindavo na bendraudavom mes.(man asmeniškai tai ji kaip žmogus labai savotiška,per daug kalba apie save,visada susikoncentravus ties savo problemom ir t.t. ir pan.)bet ne tame esmė ką aš apie ją manau,su ja visada elgiausi ir kalbėjau mandagiai iš pagarbos vyrui,ir jai, nes šiaip ji nėra blogas žmogus.Kad būtumėt mačiusios kaip ji laukė gimstant vaikučio (anūkės),meldės už mano sveikatą,važiavo į šventas vietas uždegti žvakutės,kad tik gimdymas praeitų sklandžiai(nes mano kraujo grupė minusinė),bučiavo pilvą ir t.t. Ir kažkas pasikeitė kai gimė mergytė,buvo atvažiavus kelis kartus aplankyti,paskambindavo pradzioj pasiteirauti kaip mažutė,o dabar iš vis tyla,jau puse metu nesirodo,nors gyvena tam pačiam mieste,turi mašina.Kartais paskambinus pasako,kad labai pasiilgo,pabučiuokit nuo manęs ir viskas.Niekada nėra pasisiųlius pažiurėti,kad mes pailsėtumėm,niekada ir neprašėm,nes ji visada užsiėmus,neturi laiko,bet juk tai juokinga(prieš tai viskas buvo taip pat ir laiko buvo).Klausiau vyro,gal ka paskė ar padarė,gal pyksta,bet ji teigia kad viskas gerai,neturi ji laiko.Kažko aš čia nesuprantu.Gal ir jums buvo kažkas panašaus?Nes matau,kad vyrui skaudu,kad jo mama taip elgiasi.ačiū visoms
liudnas pasakojimas
gal is tiesu nenoredami ir nieko nepagalvodami ka nors kuris nors pasakete mociutei ka bloga, kad ji dabar arba gedinasi pas jus atvaziuoti, ar gal; pasakete, kad ji per daug ikyriai rupinasi, ir ji isiozeide? o siaip tai as net nezinau kur suo pakastas
gal but pameginkite patys pas ja nuvaziuoti?
ir tuomet pakalbekite, pabendraukite...
paklauskite kas nutiko. o siaip tai nenorekite, kad ji per duag rupintusi, nes tai paskui ikyres ir jums ir jusu vaikams, nes gyvenau su seneliais viename name, ir kai tevai budavo darbe, 15 metu as dar viena negaledavau pasitaisyti valgyti, grizus is mokyklos ar kur kitur, pietus visada garuodavo ant stalo, o per atostogas ir pietus ir vakariene pataisydavo, o kai noredavome su sese pacios pasitaisyti, ji sakydavo ar mama sake pacioms pasitaisyti, ar as negaliu
jau ikyredavo
bet kodel jusu mociute taip pasikeite as net nesuprantu
patarciau kada pameginti patiems nuvaziuoti ir paklausti, kas nutiko
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 09 09, 10:58)
Musėt, ana laukį anūko, berno. Bet tatai jau jos bėdos.
Iš esmės, tai nematau ko čia pergyventi. Kad sumažėjo anytos vizitacijos??? Anokia čia bėda, mažiau abi viena kitai po akim maišysitės - geriau sutarsit
Iš esmės, tai nematau ko čia pergyventi. Kad sumažėjo anytos vizitacijos??? Anokia čia bėda, mažiau abi viena kitai po akim maišysitės - geriau sutarsit
Mažiau da mažiau matysis, bet anūkėlė irgi nematys čia jau kitas reikalas, kaip bebūtų močiutės yra reikalingos.
QUOTE(Niurzgike @ 2007 09 09, 14:35)
Mažiau da mažiau matysis, bet anūkėlė irgi nematys čia jau kitas reikalas, kaip bebūtų močiutės yra reikalingos.
Tai juk ne tokia situacija, kad mergaitė visai jos nemato. Mato, bet rečiau nei autorei norisi, arba atrodo, kad reikėtų. Tatai galima keisti. Arba nekeisti. Priklausomai nuo šeimos narių poreikio.
Tarkim, mano sūnus savo babos nėra turbūt dešimtmetį matęs. Na, nereikalingas jis tėvo giminei ir psio. Per prievartą mielas nebūsi. Bet užtat jis visada buvo reikalingas kitai močiutei ir diedukui. Ir po šiai dienai jo santykiai su jais yra artimi ir šilti. O su ana puse - jokių santykių. Yra, kaip yra. Pradžioje turbūt man buvo sunkiau nei jam, nes jis, kiek pakalbam, tai priima kaip gyvenimo duotybę.
Šis atvejis kur kas optimistiškesnis.
na kaip jadze ir sakai man tai ji buvus nebuvus,apsieinu as ir be jos draugijos,bet vyras va pergyvena,kadangi pries tai ji elgesi visiskai kitaip.Tuo labiau,kad mes abu ne kaunieciai ir nelabai su kuo yra bendraut,(isskyrus kolegas,pazystamus,draugu kaip ir nera,o toks bendravimas gan pavirsutiniskas)tai gi jo gimines visi kaune,bet kazkaip jie nelabai bendraujantys,na bet tetos,dedes maja galas lai nebendrauja,bet va jo mama,kazkaip keista.Ir neteisi tu sakydama,kad ji nesilanko tiek kiek as noreciau,ji nesilanko isvis.Buvo tik po gimdymo,per kaledas(visa susisukus)ir per mergaites gimtadieni(1val laiko)vaikas jos nepazysta,(o del to ir man pikta,mociutes vis tik reikalingos),o lauke ji anukes,(lelytes kaip sako).Kai paklausiam kodel neatvaziuoja,pasiteisinimas nera laiko,(bet laiko yra apvazineti visus lietuvos renginius,draugus).Kai mes pasisiulom atvaziuoti,ji ne namie,negalinti priimti ir t.t.As tai jau susidariau nuomone ,kad ji pries tai nebuvo tikra,o stai dabar islindo yla is maiso ir pasirode jos tikrasis veidas,skaudu aisku vyrui,man pikta,na o mergaite jos nepazysta(liudnoka)
Tikrai įdomu būtų iš pačios anytos lūpų išgirsti versiją, kodėl ji tokia abejinga anūkei.Kadangi aš pati esu anyta, bandau isivaizduoti kas čia galėjo nutikti.
Mano versija : gal ji tiesiog anūkei pavydi savo sūnaus.Įsivaizduoju , kad Jūsų vyras, atvykus į svečius savo motinai užimdavo ją, domėdaviosi ja, o atsiradus dukrytei, suprantama, visas dėmesys pastarąjai.Matyt, anytą kažkoks kirminas ir graužia.
Tikriausiai jai reikia laiko apsiprasti su tokia situacija.Suprantama, aš jos tokio elgesio nepateisinu.Kažkaip su ja reikėtų pasikalbėti ir išsikalbėti.Kuo nuoširdžiausiai linkiu sėkmės.
Mano versija : gal ji tiesiog anūkei pavydi savo sūnaus.Įsivaizduoju , kad Jūsų vyras, atvykus į svečius savo motinai užimdavo ją, domėdaviosi ja, o atsiradus dukrytei, suprantama, visas dėmesys pastarąjai.Matyt, anytą kažkoks kirminas ir graužia.
Tikriausiai jai reikia laiko apsiprasti su tokia situacija.Suprantama, aš jos tokio elgesio nepateisinu.Kažkaip su ja reikėtų pasikalbėti ir išsikalbėti.Kuo nuoširdžiausiai linkiu sėkmės.
Mano vaika vyro motina pirma karta pamate kai jam buvo 2 men, ir tai mate 5 min, poto mate kai jam buvo 5 men, na poto dar gal kokis 5 kartus, kai mes prasem paziuret kai norejom kurnors iseiti, ir tai nelabai ji norejo likti. O dabar jau kokis 3 men neprasom ir ji jo nemate ir net neskambina, neatvaziuoja i nepraso atvezti. Gyvenam viename mieste! Va taip buna! Tik gaila kad vaikas neturi seneliu
nezinau "barbuse"jos versijos,nes atsakymas visada buna nera laiko dirbu,uzsiemus turiu reikalu,gal veliau ir t.t. Na ka padarysi ne musu valioje pakeisti kitus zmones,o as ir nesiruosiu jos keisti,keiciu tik savo poziuri,mintis ir elgesi su ja(nes kartais tikrai labai siutas ima,kai pagalvoju,kad mano mama tai 50km atvaziuoja,kad bent savaite leistu mums atsikvempt(o to labai reikia),ar susitvarkyt kokius reikalus,o ji budama salia negali net i svecius atvaziuoti),nes nenoriu galvoti,nervuotis,analizuoti ten jos problemu,kodel ji taip elgiasi,jeigu jai visai dzin kaip sekasi jos sunui ir anukei(as apie save jau nesneku).
Pasirodo ne mano vienos anyta tokia pagerinta
Zinot, esu susidurusi su panasia situacija.. Gal ir nepataikysiu i desimtuka, bet gal jai paciai kazkas nutiko (kas nesusije su jumis)? Gal ji kazkokiu problemu turi, gal nenori sakyt..
Mano atveju zmogus turejo labai dideliu bedu ir siaip nors ir buvo atviras visada, bedos buvo labai dideles ir asmeniskos, kad labai ilgai slepesi ir dangstesi uzimtumu ar panasiais dalykais..
O siaip su vyro tevu pakalbekit.. Gal jis ka pasakys..
Mano atveju zmogus turejo labai dideliu bedu ir siaip nors ir buvo atviras visada, bedos buvo labai dideles ir asmeniskos, kad labai ilgai slepesi ir dangstesi uzimtumu ar panasiais dalykais..
O siaip su vyro tevu pakalbekit.. Gal jis ka pasakys..
[quote=golden angel:),2007 09 09, 17:28]
na tikrai keista
gal čia tikrai pavydas?bet dėl ko?nesuprantu
mano su anyta santykiai irgi gana keisti , tiksliau jų visai nėra
su jos sūnum išsituokusi, tuom ir baigėsi draugystė su manim ir anukais.nors iš pradžiu dar buvo šioks toks ryšys, bet užteko sužinoti kad turiu drauga....
bet anukai prie ko????
na tikrai keista
mano su anyta santykiai irgi gana keisti , tiksliau jų visai nėra
su jos sūnum išsituokusi, tuom ir baigėsi draugystė su manim ir anukais.nors iš pradžiu dar buvo šioks toks ryšys, bet užteko sužinoti kad turiu drauga....
bet anukai prie ko????