QUOTE(burbanti @ 2008 11 23, 03:49)
Taip,as turejau omenyje presuota angli,as tai jau padarius ir
aukso plokstele valcuosiu,tik vat galvoju kokio storio man ja issivalcuoti,kadangi salia tu aukso ploksteliu noriu"imontuoti"kabasonus 3mm ir beto nezinau ka pirma lituoti ar auksa ar sidagro tubeles kabasonams,nes kiek zinau aukso praba prasteja ilgai kaitinant (cia tik mano kaip megejos nuomone)
Daug turiu su situo gaminiu problemu,bet tikiuosi vistiek padarysiu,kadangi esu ambicinga lietuve(destytojo zodziai),uzpykau,todel nenoriu pas ji klausti,ko dabar klausiu pas jus
Na, mano, kaip juvelyrės nuomone, auksas neprastėja, jis oksiduojasi, dengiasi plėvele, kaitinant (jeigu lituoji be borokso ar pan.) sunkiau susilituoja, bet, tikrai praba netampa blogesne. Pakaitinus darbą (baigus lituoti), reik dėti jį į sieros rugštį (citrinos rūgštį irgi galima naudoti, tik ji ne tokia stipri), oksidai nueis ir vėl viskas bus gerai. O dėl eiliškumo...

iš jūsų pasakojimo vistiek niekaip neišeina įsivaizduoti darbo, bet, patarčiau mažas detales ant plokštelės lituoti iš karto, tik stengtis pačią didžiausią detalę kaitint labiausiai, nes netolygiai įkaitusios detalės gali vienos išsilyditi, kitos neįkaisti. Be to, lydmetalis subėgs ant tos detalytės, kuri įkaitusi stiprau. Burbanti, tu tikriausiai nori padaryti kastikėlį savo akmenukui? Deja, dėl storio negaliu patarti,viskas vyksta bandymo būdu