Įkraunama...
Įkraunama...

Užsiėmimai ir žaidimai su vaikais

Maniškis nerodo jokio noro tvarkytis, tvarkau aš, kartais, jei yra nuotaika ir jis padeda, įmeta kelis žaisliukus į dėžę ir viskas. Net keista, kai nueini pasiimt iš darželio, randi žaidžiantį, tai visada pirmiausia sudeda į vietas žaisliukus, su kuriais žaidė ir tik po to atbėga pas mane ax.gif
Atsakyti
Mūsų pupai pasakymas, kad eitų susirinkti išmėtytų žaislų - paprastai sukelia juoką. Aišku iki to momento, kol nepasakau, jog jei nesitvarkys - atiduosiu visus jos žaislus lėliukams, kurie tų žaislų neturi. Tuomet migam viską susipakuoja į žaislų dėžės. O neseniai dar vieną "vaistą" atradom su vyru - ragana už lango. Ooooooooi kaip veikia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kažkur perkaičiau straipsnį, kad vaikui reikia labai tiksliai nurodyti, ko iš jo tikimasi. Pasakymas "susitvarkyk žaislus" gali jo neveikti, bet jei pasakysi "paimk mašinytę ir padėk į žaislų dėžę (kurią galima pavadinti ir garažu ar mašinytės namelius)", tai vaikas taip ir darys. Mėginu šią teoriją su savuoju padauža, bet rezultatas dažniausiai priklauso nuo jo nuotaikos... Visokius popierėlius ar kokias pakuotes jis kruopščiai surenka ir nutempia į šiukšliadėžę, bet savo žaislus susidėti į dėžę ne visada pavyksta. Gal kad tų žaislų jau labai daug atsirado.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2008 02 01, 16:51)
Vakar kažkur perkaičiau straipsnį, kad vaikui reikia labai tiksliai nurodyti, ko iš jo tikimasi. Pasakymas "susitvarkyk žaislus" gali jo neveikti, bet jei pasakysi "paimk mašinytę ir padėk į žaislų dėžę (kurią galima pavadinti ir garažu ar mašinytės namelius)", tai vaikas taip ir darys. Mėginu šią teoriją su savuoju padauža, bet rezultatas dažniausiai priklauso nuo jo nuotaikos... Visokius popierėlius ar kokias pakuotes jis kruopščiai surenka ir nutempia į šiukšliadėžę, bet savo žaislus susidėti į dėžę ne visada pavyksta. Gal kad tų žaislų jau labai daug atsirado.

va as irgi norejau pasakyti,kad kartais reikia pasitelkti fantazija ir negazdinti vaiku,bet sudominti paciu procesu,ad jis su noru tai darytu,tada nereikes nei nervu nei laiko gaist mirksiukas.gif be to tai vaikui iskiepijama ne per baime,bet per gero darbo atlikima ir pagyrima uz tai..
Atsakyti
Retas atvejis kai neprašoma sudeda išverstus žaislus ax.gif , o šiaip tai reikia sakyt, kad jei nesusidės nevažiuosim kažkur ar dar kaip nors, nes kitaip tai sunkiai blush2.gif , bet tikrai reikia pratint ir nuo anksčiau smile.gif
Atsakyti
Mums beveik pusantru metuku , o zaislus paprasius dazniausiai susirenka. Labiau patinka teveliu daiktus i vieta deti. Pavyzdziui tecio megztuka i komoda bando sukist ar batus i spintute sudeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaVil: 02 vasario 2008 - 16:08
QUOTE(AGI @ 2008 02 01, 15:51)

As siandien knygoj perskaiciau kazka panasaus...kad "...tvarkymasi galite paversti idomiu zaidimu pvz.:"Kubelius mes sudesime cia,o blokus - stai cia.O cia tegul buna garazas,ir visos masinos miegoti eis cia..."

Siaip ir as pati kartais bandau tvarkyti zaislus zaidimo formoj,taciau tai nevisada suveikia,kaip ir minejo AGI,kartais tai priklauso nuo nauotaikos...Kartais tiesiog imeta kelia skaladeles i kibireli ir vel jas isvercia,kartais apskritai atsisako padeti,o kartais net ir man neleidzia tvarkyti zailu,nors aisku buna ir tokiu atveju,kai susitvarko pati arba padeda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mambu: 03 vasario 2008 - 01:15
As tai ir sakau, kad atiduosiu tavo zaisliukus kam nors. Arba, kad zaisliukai nori buti kartu su kitais zaisliukais ir jiems nepatinka guleti vieniems ant grindu. O kai nepadeda, tai sakau, kol nesusides, neis is savo kambario. blush2.gif
Atsakyti
mano mazoji kai buvo mazesne rinkdavo zaisliukus, nes jai tada tai buvo naujas dalykas, nauja pramoga, o dabar kai jai 2 metai ir beveik 5 menesiai tik susipykus surenka, o buna uzsisuka ir iseina, o tu rek rekusi biggrin.gif
Atsakyti
O pas mus, kaip tik dabar, itemtos diskusijos kekviena diena del sito reikalo doh.gif Nu nerenka jis tu zaislu nors tu ka,darzelyje viska sudeda i vieta tik pazaides,o namuose ne ir viskas.Tai net puse zaislu kuriuos ismete,surinkau ir isnesiau i balkona doh.gif tai supyko vyras rolleyes.gif
Atsakyti
mano sūnelis, pagal nuotaika lotuliukas.gif , ir dar žiūrint su kokiais žaislais buta žaista lotuliukas.gif , pav senesnius žaislus, ne visada susitvarko, o naujesnius, tai beveik visada, thumbup.gif , ir padeda į jiems skirtą vietą lotuliukas.gif
Atsakyti
aš nežinau kaip sūnų išmokint susirinkt žaislus nes aš jam sakau rodau o jis žiūri į mane ir juokiasi, o anksčiau priš kelis mėn tai susirinkgadvo.Gasdint kad išnešiu irgi beprasmiška nes ir rodau kad nešu bet visiškai nereguoja doh.gif Ir nž ką daryt verysad.gif
Atsakyti