mes taip ir darom ,vienam uzkandimui ala sumustini, sureli ir t,t idedam + vaikas nulekia i bufeta arbatos ir koki zefyra ar bandele dar nusiperka ir ne del to kad bais alkanas butu bet matyt pats procesas pirkimo PACIAM jam patinka
del kokybes nzn, mano dickis skundzias kad jam neskanu...... bet neskanumu jis ir namuos pasiskundzia, nes jam skanu viskas kas is varskes o jei dar saldu is vis geris tai kai mokykloj buna kokie virtiniai ar lietiniai su varske tai jau jam superines dienos, jei mesa tai atbulais dantimis valgo ziuresiu kaip pirmokelis siemet su valgykla draugaus, nes kaip rasiau, valgus jis ir jam daug kas skanu
aišku, ačiū už komentarą.
maniškis išskirtinai išrankus, valgo atbulais dantim viską, tai jau įsivaizduoju, kaip mokyklinio maisto nevalgys, kai priežiūros nebus..
jei leisčiau, gyventų vien duona su sviestu, makaronais ir dribsniais.
Anksciau rasiau apie prailginta grupe prie Vyturio pradines (privacia), tai jei kam aktualu, nuo rudens pradinukai gales mokytis ne tik vaidybos, bet veiks lipdymo is molio uzsiemimai ir vokieciu kalbos burelis. Mums si kalba tai nelabai.. paziuresime ka kainuos Bet kai visur dabar tik anglu mokina, gal kam aktualu antra kalba vokieciu...
Del sitos mokyklos tikrai nera ko nerimauti. Puiki mokykla visais atzvilgiais.Man gaila jos iki asaru Bet vaikai auga,laikas nestovi vietoje.O veliau tai ir teks nerimauti... Paguodziau?
man paciai mokytoja roma nedeste, taciau jos klase buvo salia musu ir kai reikedavo visada ateidavo padedavo, pavaduodavo musu mokytoja! mokytoja roma yra tikrai labai siltas, malonus zmogus, su kuriuo gali pasikalbeti, kuris tave isklausys ir supras! dar ir dabar ji mane atsimena visada pakalbina, o ir as griztu kaip pas savo pacios mokytoja...
Na , galiu ir as savo nuomone pasakyti apie sia mokykla, nors dar labai trumpai joje mokosi mano vaikas.
Pirmas dalykas nesmagiai nustebines, kaip jau buvo rasyta, isformuota viena pirmoku klase, ko pasekoje i klase atejo dar 4 vaikai, kurie buvo irasyti i isformuota klase. Mokytoja pasake, kad klase isformuota isformuotos klases tevams pakelus veja, kad atsiims savo vaikus is mokyklos, jei jiems teks mokytis kartu su i ju klase patekusiu vaiku, kuris turi elgesio sutrikimu. Rezultatas - klase isformuota, vaikai padalinti po kitas 4 kalses, visur sedi po 27 vaikus, o tas "blogas" vaikas taip pat liko mokykloje vienoje is 4 klasiu, nes toji mokykla priklauso pagal gyvenama teritorija. Idomu, ar tai logiskas sprendimas, nes dabar "nepageidaujamas" vaikas sedi kazkurioje kitoje klaseje, visos kitos klases sausakimsos, gal liko patenkinti keli tevai, kuriu vaikai buvo iskelti i kita klase, nei tas "blogas" vaikas. As pati nezinau nei koks tas berniukas, nei ka jis daro, bet akivaizdu, kad emciju butu dar daugiau, jei jis butu perkeltas i mano vaiko klase ir dar plius kiti vaikai is isformuotos kalses. Dabar tik vienas minusas perpildyta klase.
Del maitinimo - pietus 1-2 klasei po triju pamoku, o 3-4 kl po keturiu. Vaikai jau nori uzkasti po 1 ar 2 pamokos, todel praso ideti ka nors ideti, tuomet valgyti po 3 pamoko nebeturi didelio noro. Jei palieki popamokinej grupej - valgo 3 val. jei ne, namie parejus jei vel nori valgyti. Nezinau , kodel mokykloj toks maitinimosi grafikas, nes ktiose pradinese, valgo po 4 pamoku pietus, o po 2 pamoku uzkandziauja.
Didziausia nuostaba man sukele vaiko klases vaiku lygis . Kadangi turejau informacijos apie kitu mokyklu pirmokus tiek siais metais, tiek praeitais, kai klasesi tik keletas vaiku neskaito, nustebau, kad kleseje tik 5 vaikai skaito, o rasanciu is vis nera. Todel bendras klases lygis zemas. Todel ,nors ir mokytoja gera ispudi sudare, taciau ji nera visagale. Jei vaikui nera i ka lygiuotis, belieka tiketis mokytojos aktyvumo ir papildomu uzduociu pazengusiems i prieki, ka ji pati pazadejo:). Taciau, kadangi i ta mokykla sueje aplinkiniu darzeliu vaikai , akivaizdu, kad darzelio aukletojos nepersistenge su vaiku paruosimu mokyklai.
Mano sūnus kaip tik dabar pradėjo lankyti paruošiamąją grupę, tai mums, tėvams, jau nuo pavasario buvo pranešta: kad darželis neprivalo mokyti nei skaityti, nei rašyti, to moko mokykla. Tai gali į tą klasę suėjo visi iš to darželio?
Pirmas dalykas nesmagiai nustebines, kaip jau buvo rasyta, isformuota viena pirmoku klase, ko pasekoje i klase atejo dar 4 vaikai, kurie buvo irasyti i isformuota klase. Mokytoja pasake, kad klase isformuota isformuotos klases tevams pakelus veja, kad atsiims savo vaikus is mokyklos, jei jiems teks mokytis kartu su i ju klase patekusiu vaiku, kuris turi elgesio sutrikimu. Rezultatas - klase isformuota, vaikai padalinti po kitas 4 kalses, visur sedi po 27 vaikus, o tas "blogas" vaikas taip pat liko mokykloje vienoje is 4 klasiu.
Del maitinimo - pietus 1-2 klasei po triju pamoku, o 3-4 kl po keturiu.
Didziausia nuostaba man sukele vaiko klases vaiku lygis . Taciau, kadangi i ta mokykla sueje aplinkiniu darzeliu vaikai , akivaizdu, kad darzelio aukletojos nepersistenge su vaiku paruosimu mokyklai.
Jokiu budu nenoriu piktis, bet jusu nuomuone man sukele daug emociju.
Visu pirma del to "vaiko". Tai ka tevam is vis to vaiko neatiduoti i mokykla? Ir is kur kiti tevai suziojo apie tai? Tai turetu buti koonfidenciali info.
Del darzelio aukletoju ir vaiku mokejimo skaityti. Mokykla tam ir egzistuoja, kad ismokytu skaityti ir rasyti. O paruosiamuoji grupe darzelyje tik PARUOSIA mokyklai. Visi vaikai skirtingi. Musu klaseje, kas atejo mokedami skaityti - tie jau ir nuzygiavo pirmyn. O musiskiai, paprastieji, eina pagal programa.
Del maitinimo sutinku, kad negerai sugalvota- bet cia mazu mokyklu problema- nera vietos. O po 4 pamokos pirmokai kartais eina namo
na ką, ir man norisi pasisakyti... Mes kaip tik ir 'nukentėjom' dėl to, kad klasė buvo išformuota... ir svarbiausia, kad mums buvo pranešta, atseit išformavimo priežastis - permažai vaikų vienoje klasėje, kad mažiausias skaičius, kuris leidžiamas - 22( mūsų klasėje būtų buvę 20), kai aš žinau net kelias mokyklas, kur šiais metais pirmokų yra po 15-18.
Mano sūnus kaip tik turėjo būti toje klasėje su tuo 'blogu' vaiku, ir tie tėvai, kurie kažką grasino, žinojo apie tą vaiką iš darželio. Baisu, kai kiti tėvai taip savanaudiškai žiūri ir kai dėl to kenčia kiti 100 vaikų... (dėl perpildytų klasių) ir mokytoja, kuriai buvo suplanuota pirmokų klasė.
QUOTE(kiwi82 @ 2009 09 09, 12:37)
As pati nezinau nei koks tas berniukas, nei ka jis daro, bet akivaizdu, kad emciju butu dar daugiau, jei jis butu perkeltas i mano vaiko klase ir dar plius kiti vaikai is isformuotos kalses.