Įkraunama...
Įkraunama...

Vyturio pradinė mokykla

Na labai cia ir man ydomu pasidare, kuom cia viskas baigsis. Tai tas vaikas spec. poreikiu ir integruotas i sveiku vaiku klase? Ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoklis @ 2009 09 22, 22:18)
Iš tikrųjų naivu būtų galvoti, kad viena pirmoku klasė buvo išformuota dėl probleminio vaiko. Tiesiog nesurinko reikiamo kiekio mokinių, ir tiek. Na, o tas vaikelis yra mano vaiko klasėje: vaikas tikrai probleminis, niekas iš jo nesityčioja, veikiau jis tą daro (kai paskaičiau pamokoje dalyvavusios mamos pastabas apie to vaikelio elgesį, tikrai išsigandau). Gaila vaiko, dar labiau gaila jo tėvų, o labiausiai gaila kitų 26 vaikų, kurie negali ramiai mokytis. Žodžiu, turime bėdą, daug reikėtų čia rašyti, bet šis forumas bėdos nepanaikins... Spręsime, ką daryti, kalbėsime su vaikiuko tėvais. Taip, kaip dabar yra, negali būti, nes nesu garantuota dėl savo vaiko saugumo. Manau, ne aš viena.

drinks_cheers.gif
PIlnai sutinku su pasisakymu... maniau, kad tam vaikui tik pripaišoma 'blogiuko' etiketė, kol mano pačios vaikas ir visi jo bedraklasiai iš tikro nesusidūrė su situacija... bėda iš tikro rimta.

QUOTE(ievasaule @ 2009 09 22, 23:33)
Kad ir kaip butu gaila "to" vaiko, bet like 26 vaikai negali ramiai ir saugiai mokytis. Ir tevai darys viska, kad vaikams butu mokytis saugu, be to "Ypatingo" vaiko.
Mamyte "Saltmete" , teveliai organizuoja susirinkima, kvieciame aktyviai dalyvauti.

Dalyvausiu tikrai, situacija seku mirksiukas.gif

QUOTE(Gutjera @ 2009 09 22, 23:56)
Na labai cia ir man ydomu pasidare, kuom cia viskas baigsis. Tai tas vaikas spec. poreikiu ir integruotas i sveiku vaiku klase? Ar kaip?    g.gif

Kol kas jam nenustatyta, kad jis spec.poreikių, bet akivaizdu, kad jis negali mokytis normalioje klasėje tuo pačiu lygiu su kitais vaikais. Ir baisiausia, kad kiti vaikai irgi trikdomi ir negali normaliai susikaupti ir mokytis pamokų metu, blaškomas jų dėmesys. O ir mokytoja kenčia.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2009 09 23, 09:58)
.. maniau, kad tam vaikui tik pripaišoma 'blogiuko' etiketė, kol mano pačios vaikas ir visi jo bedraklasiai iš tikro nesusidūrė su situacija...  bėda iš tikro rimta.

unsure.gif na tada tikrai labai nefaina.... angel_sadangel.gif: angel_sadangel.gif:
Atsakyti
Jo.... tada labai nepavydžiu tos klasės vaikams, tėvams ir mokytojai. Užuojauta visiems ir sėkmės ieškant geriausio sprendimo savo vaikams.
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2009 09 23, 00:30)
Jo.... tada labai nepavydžiu tos klasės vaikams, tėvams ir mokytojai. Užuojauta visiems ir sėkmės ieškant geriausio sprendimo savo vaikams.

Mielos mamos, tikrai labai džiaugiuosi, kad Vyturio mokyklos administracija sureagavo į klasės tėvų iniciatyvą ir atkreipė dėmesį į minėtą vaiką. Smagu, kad ir berniuko tėvai yra šaunūs, supratingi ir bendraujantys žmonės. Ši problema tikrai bus išspręsta, o lieti emocijas forume ko gero nereikėtų. Nė viena iš mūsų nenorėtų, kad savas vaikas būtų taip "skalbiamas"... Nekalbėkime daugiau apie tai čia, Supermamoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoklis @ 2009 09 23, 16:59)
Mielos mamos, tikrai labai džiaugiuosi, kad Vyturio mokyklos administracija sureagavo į klasės tėvų iniciatyvą ir atkreipė dėmesį į minėtą vaiką. Smagu, kad ir berniuko tėvai yra šaunūs, supratingi ir bendraujantys žmonės. Ši problema tikrai bus išspręsta, o lieti emocijas forume ko gero nereikėtų. Nė viena iš mūsų nenorėtų, kad savas vaikas būtų taip "skalbiamas"... Nekalbėkime daugiau apie tai čia, Supermamoje  smile.gif

Skaitant visus pasisakymus iš ties supranti, kad sistuacija labai sudėtinga, ir kad visiems yra sunku. Bet tikriausiai labiausiai norisi palaikyti mokytoją, nes manau tai turėtų būti labai geras žmogus, jei rūpinasi ir dirba su tokiu vaikeliu. Ir taip pat labai džiugu, kad mokykla neskuba atsikratyti, o stengiasi padėti. Kadangi kitais metais ir mes keliausim į šią mokyklą, tai tikrai labai nuramino, tai kad tiek mokytoja, tiek mokykla nėra abejinga ir priešiška sunkiam vaikui, tada tikrai supranti kad tavo vaiku ,koks jis bebūtų, bus pasirūpinta.
Tikrai visiems stiprybės sprendžiant šią problemą
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Mus domintu si mokykla, o ypac dabartiniu 4 - klasiu mokytojos. Kokie butu atsiliepimai, ar reiklios, ar susitvarko su aktyviais vaikais, ar sugeba sudominti. Jei galima tai su vardais, kad butu aiskiau pas ka stengtis patekti. Bet kokie atsiliepimai labai praverstu. Aciu is anksto
Atsakyti
Mane irgi domintu, kokios mokytojos kitais metais (2010 m. rugseji) tures pirmokelius. Dabartiniu ketvirtoku mamytes gal galit parasyt atsiliepimus apie savo vaikuciu mokytojas?
Atsakyti
Oij, tik dabar pasiskaitinėjau, kas vyksta nuo rugsėjo Vytury...
Norėjau tik pridurti, kad draugės mama mokytoja (kitoj m-kloj), šiemet pirmokus turi, tai jos klasėje net du vaikai ir ne su elgesio sutrikimais (tokių ji net neišskiria), o su protine negalia. Kaip supratau, tai pagal "švietimo planus" dabar 'visokie' vaikai turi būti integruojami į visuomenę, jei tėvai nori, tikisi...

O dėl paruošimo daržely, tai mūsų priešmokyklinė auklėtoja (labai labai thumbup.gif ) sakė, kad pagal reikalavimus ji net neturi teisės mokinti rašyti ir skaityti, o supažindinti su raidėm, piešti jas,... Aišku, net grupėje vaikai gaudavo skirtingo lygio užduotėles... Ir labai džiaugiuosi, kad Vytury mūsų mokytoja (irgi thumbup.gif ) taip pat randa būdą dirbti su kelių lygių vaikais ir tikrai tie, kurie moka skaityti gavo užduotis pagal savo lygį, o tie kurie tik mokosi - 'klijuoja skiemenis', net pratybos skirtingos, skaito skirtinguose psl. Aš labai džiaugiuosi, o kad vaikui dar žaidimai labiau rūpi, irgi normalu.

Dar dėl maitinimo, kiek girdėjau iš tėvų, tai vaikams su išskirtiniais maisto poreikiais (alergiškas kažkam ir pan.), galima susitarti dėl meniu lotuliukas.gif , tik aišku ne dėl išsidirbinėjimų.

Ir pamąstymui, jei 4kl.x27vaikus=108, tai iš 5kl.=po 21, 22 vaikus klasėje?
Čia jau ir administracijai, ne jau geriau, kai 1-2 trūksta, nei kai 5 per daug?? verysad.gif
Atsakyti
O beje, ar uzsirasant i mokykla, is karto reikia atnesti pazyma del gyvenamosios vietos ar ja reikia pristatyti veliau (pvz., kai pasako, kad jau priima ir pan.)? Kaip reikejo Jums?
Atsakyti
Mūsų visai neprašė tokios pažymos...
Atsakyti
QUOTE(Rasyciukas @ 2009 12 01, 17:44)
Mane irgi domintu, kokios mokytojos kitais metais (2010 m. rugseji) tures pirmokelius. Dabartiniu ketvirtoku mamytes gal galit parasyt atsiliepimus apie savo vaikuciu mokytojas?

Sveikutės,
aš jungiuosi prie besidominčių ketvirtokų mokytojomis. Mano gražuolė kitais metais turėtų būti pirmokė. Esu girdėjusi gerų atsiliepimų apie abi Rasas. Gal kas galėtų papasakoti daugiau?
Atsakyti