Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(Wiwa @ 2007 10 19, 12:06)
1. Kodel noretumete dirbti biuro administratore UAB "x"? (na siaip visada sakau, kad idomi imones veikla, didele kompanija,man artima imones misija ir noreciau tapti tokios kompanijos dalimi, padeti jiems siekti tikslo ir buti naudinga...nu panasiai kazkas; bet sios kompanijos pati veikla is tikruju nera labai idomi, ypatingai moteriai ir i ka apeliuoti nezinau, nes einu sneket vien del to, kad siulo nebloga atlyginima  blush2.gif )
2.  Ko jus tikitesis jums siulomo darbo?
3. kas jums reikstu sekme siame darbe? (gal atlikto darbo ivertinimas, pripazinimas, geri santykiai su kolektyvu ar ka cia galima pasakyt?)
4. Kaip manote, su kokiais sunkumais Jums gali tekti susidurti šiame darbe?  Kokios abejonės kyla, kai galvojate apie šį darbą? (su veiklos specifika gal kazkokie sunkumai, nu daugiau nesugalvoju)

Dar aš prisidėsiu prie tų klausimų Pleputei:
5. kas jus motyvuotų šiame darbe ax.gif
Atsakyti
Labas, Plepute,

norėčiau patarimo dėl CV. Radau skelbimą, kuriame reikalavimas pretendentui "aukštasis išsilavinimas (gali būti paskutinių kursų studentas)". Tai jei aš parašysiu, kad turiu daktaro laipsnį, ar neišgąsdinsiu darbdavių? O jei parašyčiau, kad turiu tik magistro laisnį, tai kaip paaiškinčiau, ką veikiau paskutinius du metus. Nes anksčiau doktorantūros metu dirbau, o paskui išėjau, nes nebespėjau disertacijos rašyt ir dirbt kartu.
Atsakyti
QUOTE(Linjus @ 2007 10 22, 09:19)
Dar aš prisidėsiu prie tų klausimų Pleputei:
5. kas jus motyvuotų šiame darbe  ax.gif

Atsakymu i si klausima yra tiek pat daug, kiek yra darbu mirksiukas.gif Motyvuoti turetu galimybes dirbti pagal specialybe, tobuleti. O kas tai konkreciai - priklauso nuo pareigu, imones, jusu situacijos ax.gif

QUOTE(J23 @ 2007 10 22, 10:21)
Labas, Plepute,

norėčiau patarimo dėl CV. Radau skelbimą, kuriame reikalavimas pretendentui "aukštasis išsilavinimas (gali būti paskutinių kursų studentas)".  Tai jei aš parašysiu, kad turiu daktaro laipsnį, ar neišgąsdinsiu darbdavių? O jei parašyčiau, kad turiu tik magistro laisnį, tai kaip paaiškinčiau, ką veikiau paskutinius du metus. Nes anksčiau doktorantūros metu dirbau, o paskui išėjau, nes nebespėjau disertacijos rašyt ir dirbt kartu.

Reiketu ivertinti visa skelbima (visa darbo pobudi) - kiek svarbus yra issilavinimas siame darbe. Nuo to priklausys ir atsakymas. Ar gali man persiusti skelbima (i az ar eimala), as pabandysiu ivertinti ir tada atsakysiu i tavo klausima tiksliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Radau pora pavyzdziu spekuliacinio laisko, gal kam pravers. Tiesa angliskai..
nuoroda1
nuoroda2
Papildyta:
tiesa dar aptikau toki termina "cover letter" cia supratau kazkas panasaus i motyvacini arba tas pats motyvacinis naudojamas atsakant i darbo skelbima
cover letter1
cover letter2
cover letter3
cover letter4
Papildyta:
"Letter of inquiry" cia irgi turbut tas spekuliacinis.....
Atsakyti
Labas, plepute smile.gif
vis paskaitydavau šitą temą, bet paskutiniųjų dalių nemačiau, tai jeigu kartosiuos su klausimu, atsiprašau ax.gif

Bandau išversti savo CV iš anglų į lietuvių kalbą, ir tai sunkiau negu tikėjausi.. Klausimas toks - ar galima palikti kompanijų pavadinimus ir panašią informaciją angliškai? Tiesiog keistai man atrodo juos versti ar lietuvinti, bet palikus angliškai gaunasi nei tai lietuviškas, nei tai angliškas CV... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 20, 16:30)
Labas, merginos. Biski buvau dingus, grizau ax.gif

1. Atsakydama i si klausima pabrezi kodel nori dirbti sioje imoneje, o pabandyk atsakyti kodel nori butent siu pareigu. T.y. kodel nori dirbti biuro administratore. Idealiu atveju sios paregos turetu buti kazkaip susijusios su tavo issilavinimu, profesija, darbo patirtim ir planais ateiciai smile.gif
2. Atsakymas i si klausima turetu buti susijes su tuo, ka siulo si kompanija. Pvz., jei tose pareigose tau reikes daug organizuoti, dirbi kaip vadovo asistente ir pan., gali taip ir sakyti - tikiuosi igyti organizaciniu igudziu, igyti daugiau patirties dirbdama kaip vadovo asistente. Atsakymas taip pat turetu buti vel gi susijes su savo planais ateiciai - tarkim, tu nori buti vadybininke. Todel dabar sakai: as noriu po keliu metu tapti vadybininke, todel siame darbe tikiuosi igyti igudziu, kurie man bus reikalingi ateiciai, t.y. bendravimas su klientais, konfliktu sprendimas, planavimo igudziai ir t.t.
3. Sis klausimas yra labai geras thumbup.gif Saunuoliai tavo darbaviai - rimtai zmogaus iesko. "Ka tau reiskia sekme" - siuo klausimu norima paklausti ko tu is tiesu sieksi siame darbe, kokius tikslus sau keli. Tarkim, tu pasakysi, kad tau sekme reiskia geri santykiai su kolegomis. Darau isvada, kad darbe daug bendrausi, noresi su visais palaikyti draugiskus santykius. Geras bruozas vertinant tavo bendravimo sugebejimus, bet jei sekme reiks tik tai, man kiltu abejoniu del tavo profesiniu tikslu ir poziurio i savo profesija. Jei sakai, kad sekme tau yra pripazinimas - cia arciau profesijos, taciau reikia gilintis - kieno pripazinimas tau yra svarbus, ka tau reiskia pripazinimas ir t.t.

Tikiuosi, kad paaiskinau pati principa kaip atsakineti i si klausima - cia reikia atsakineti aipe tai, kokius tikslus sau keli siame darbe.
4. Taip, kompanijos veiklos specifika tinka. Bet taip pat ir apie save pacia pagalvok. Pvz., jei tau reikes daug visko organizuoti, o tu niekada nesi to darius, galima sakyti: pergyvenu kaip greitai pavyks ismokti viska greitai ir gerai organizuoti.

aciu plepute, dabar bent negrybausiu, tikrai uzvedei mane ant kelio 4u.gif

Dar noreciau taves paklausti, as turiu patirties admin darbe, bet neturiu personalo vadybininkes, bet tas darbas mane kazkaip labai vilioja, sakyk prasa, kai skelbime nurodo, kad darbo pobudis bus vykdyti personalo paieskas, atrankas, motyvuoti juos ir t.t., tai butina tureti sio darbo patirties ar priimtu i tokia vieta zmogu be sios srities patirties, o tik admin? Nu nezinau,a r as cia aiskiai issireiskiau blush2.gif Juk imonese buna dar ir personalo vadove, tai sprendimus del darbuotojo priemimo kaip ir ji turbut priima ar kaip? unsure.gif
Atsakyti
Plepute, būčiau dėkinga už tavo nuomonę ir mintis:
Gavau pasiūlymą dirbti vienoje UAB. Perėjau keletą etapų su personalo vadovu. Viskas tiko. Tačiau jis nori, jog aš atlikčiau kažkokį mistinį testą kaip supratau vienoje iš atrankos įmonių... Tai noriu paklausti, kas ten per testas gali būti? Gal esi su tuo susidūrusi. Esu priimta biuro administratorės pareigoms, jei testo rezultatai tenkins būsiu perkelta į aukštesnes pareigas.
Atsakyti
Plepute, siandien buvau vienoje imoneje atlikti testuku dvieju, vienas buvo itariu loginis, kur visokias figuras reikejo nagrineti ir isrinkti tinkama, viska turejau atlikti gerai, tik paskutines dvi mane pavede ir niekaip ju neperkandau blush2.gif , kazin ka tai reiks, koks bus atsakymas is to testo? g.gif O antras toks ilgas testas is virs 400 klausimu. Na nezinau ka jis ten nustato, turbut daug ka, bet manau, kad tai priklauso nuo nuotaikos, kaip atsakai i visus tuos klausimus. Ar ne taip? Ir dar labai jau idomu pasidare, ten buvo daug klausimu apie pokstu kretima, taip ir nesupratau kur ten suo pakastas, tai gavosi i keleta atsakyti neigiamai, bet i pora ir teigiamai g.gif , kame ten esme? biggrin.gif
Atsakyti
pasiskaiciau sita tema ir kilo toks klausimukas. visi cia raso einu i pokalbi po dvieju, triju, keturiu dienu. o man skambina visi ir klausia ar galiu ateiti jau siandien arba rytoj is pacio ryto, o skambina jau i pavakare! tai kodel cia taip? ar as cia patinku labai ar kaip suprasti? nes kazkaip keistai pasijauciu negi jie mano, kad neturiu jokiu reikalu ir tik ir laukiu kada mane netiketai pakvies pokalbio. jokio laiko pagalvoti ir pasiruosti pokalbiui. mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viva Roza @ 2007 10 24, 21:31)
pasiskaiciau sita tema ir kilo toks klausimukas. visi cia raso einu i pokalbi po dvieju, triju, keturiu dienu. o man skambina visi ir klausia ar galiu ateiti jau siandien arba rytoj is pacio ryto, o skambina jau i pavakare! tai kodel cia taip? ar as cia patinku labai ar kaip suprasti? nes kazkaip keistai pasijauciu negi jie mano, kad neturiu jokiu reikalu ir tik ir laukiu kada mane netiketai pakvies pokalbio. jokio laiko pagalvoti ir pasiruosti pokalbiui.  mad.gif

siaip tai keista, jei visados nori vos ne po keliu valandu i pokalbi kad ateitum.. g.gif
man paciai pavyko surasti darba po pokalbiu su dviem darbdaviais (cia turbut del to taip greit, kad Pleputes patarimus buvau paskaicius ir jais pasinaudojau smile.gif ), bet pries visus pokalbius manes klausdavo, kada galiu ateiti i pokalbi, o ne primesdavo savo laika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkavka: 24 spalio 2007 - 21:01
QUOTE(BitėMaja @ 2007 10 22, 20:45)
Labas, plepute smile.gif
vis paskaitydavau šitą temą, bet paskutiniųjų dalių nemačiau, tai jeigu kartosiuos su klausimu, atsiprašau  ax.gif

Bandau išversti savo CV iš anglų į lietuvių kalbą, ir tai sunkiau negu tikėjausi.. Klausimas toks - ar galima palikti kompanijų pavadinimus ir panašią informaciją angliškai? Tiesiog keistai man atrodo juos versti ar lietuvinti, bet palikus angliškai gaunasi nei tai lietuviškas, nei tai angliškas CV...  unsure.gif
Kompaniju pavadinimus palikti angliskam CV ne galima, o butina mirksiukas.gif pavadinimas, kaip ir vardas, i kitas kalbas nera verciamas. Tik be lietuvisku raidziu reiketu parasyti (kaip as dabar rasau forume be lietuvisku zenklu), o siaip viska palik kaip yra 4u.gif

QUOTE(Wiwa @ 2007 10 22, 22:33)
aciu plepute, dabar bent negrybausiu, tikrai uzvedei mane ant kelio  4u.gif

Dar noreciau taves paklausti, as turiu patirties admin darbe, bet neturiu personalo vadybininkes, bet tas darbas mane kazkaip labai vilioja, sakyk prasa, kai skelbime nurodo, kad darbo pobudis bus vykdyti personalo paieskas, atrankas, motyvuoti juos ir t.t., tai butina tureti sio darbo patirties ar priimtu i tokia vieta zmogu be sios srities patirties, o tik admin? Nu nezinau,a r as cia aiskiai issireiskiau  blush2.gif Juk imonese buna dar ir personalo vadove, tai sprendimus del darbuotojo priemimo kaip ir ji turbut priima ar kaip?  unsure.gif
Tai labai, labai priklauso nuo situacijos ir nuo imones. Tikrai visaip buna. Svarbiausia - kas parasyta skelbime. Jei patirties praso, vadinasi reikia. Jei ne, vadinasi, gali buti bet kas. Bet net jei patirties praso, o tu ieskai darbo sioje srityje, vis tiek patarciau siusti savo CV, nes:
- neretai skelbime buna surasyti idelaus reikalavimai, kuriuos darbdaviai yra pasiruose pakoreguoti priklausomai nuo kandidatu ir situacijos darbo rinkoje;
- kartais jau po skelbimo situacija pasikeicia ir reikalavimus performuluoja;
- o gal geresniu uz tave vis tiek nebus? mirksiukas.gif

QUOTE(Gimusi_vasarą @ 2007 10 23, 17:01)
Plepute, būčiau dėkinga už tavo nuomonę ir mintis:
Gavau pasiūlymą dirbti vienoje UAB. Perėjau keletą etapų su personalo vadovu. Viskas tiko. Tačiau jis nori, jog aš atlikčiau kažkokį mistinį testą kaip supratau vienoje iš atrankos įmonių... Tai noriu paklausti, kas ten per testas gali būti? Gal esi su tuo susidūrusi. Esu priimta biuro administratorės pareigoms, jei testo rezultatai tenkins būsiu perkelta į aukštesnes pareigas.
Apie testus jau nemazai rasiau anksciau, tik dabar, aisku, tai surasti butu bevilitiska biggrin.gif Ko gero tau duos asmenybes testa, kuriame matuos tokias tavo savybes kaip bendravimo igudziai, polinkis planuoti, organizuoti, dominuoti, siekti rezultatu ir t.t. Tokiu budu jie bandys nustatyti tavo potenciala ir pagal tai spres ar tinki i tokias pareigas. Tikriausiai, pergyveni labai del testo? Jei mane paklaustum kaip tokio testo nebijoti, patarciau suformuoti savyje toki poziuri: sis testas yra geras ir profesionalus. Vadinasi, jis is tiesu parodys mano tinkamuma ir potenciala. Tokiu budu as gausiu daugiau informacijos apie save pacia. Jei netinku, aciu testui, nes vis tiek su netinkamom savybem nebuciau siose paregose pasiekus daug, o dabar zinosiu ka man daryti toliau (keisti sriti arba ugdyti savyje trukstamu savybiu). Jei tinku, aciu testui, nes to deka ir as, ir mano darbdaviai labiau manim pasitikes ir zinos konkreciau ko is manes tiketis.
Kazkas tokio. Cia TEISINGO mastymo pavyzdis. Nezinau kiek realu taip galvoti, bet siulau pabandyti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Wiwa @ 2007 10 24, 18:03)
Plepute, siandien buvau vienoje imoneje atlikti testuku dvieju, vienas buvo itariu loginis, kur visokias figuras reikejo nagrineti ir isrinkti tinkama, viska turejau atlikti gerai, tik paskutines dvi mane pavede ir niekaip ju neperkandau  blush2.gif , kazin ka tai reiks, koks bus atsakymas is to testo? g.gif  O antras toks ilgas testas is virs 400 klausimu. Na nezinau ka jis ten nustato, turbut daug ka, bet manau, kad tai priklauso nuo nuotaikos, kaip atsakai i visus tuos klausimus. Ar ne taip? Ir dar labai jau idomu pasidare, ten buvo daug klausimu apie pokstu kretima, taip ir nesupratau kur ten suo pakastas, tai gavosi i keleta atsakyti neigiamai, bet i pora ir teigiamai  g.gif , kame ten esme?  biggrin.gif
Apie tai as irgi jau rasiau. Sorry, bet taip tingiu dabar kartoti. Pasieskok pirmoj arba antroj temoj (jauciu, kad labiausiai tiketina, kad pirmoj) apie Vekslerio testa ir apie Kalifornijos testa. Darei butent juos. Del Kalifornijos nesu visiskai tikra, nes ten 600 klausimu, bet kartais darbdaviai naudoja sutrupminta jo forma. Kaip bebutu, Vekslerio testas yra neverbaliniam intelektui nustatyti, o antras - asmenybes bruozams. Ar kartais ne reklamos srity ieskai darbo? smile.gif

QUOTE(nicorrette @ 2007 10 24, 18:55)
as dalyvauciau treciadieni smile.gif
O antradieni? As kaip tikra blondine tarp dvieju variantu pasirinkau trecia biggrin.gif Jau dabar visiskai ir 100% aisku, kad busiu Klaipedoj antradieni.

QUOTE(Viva Roza @ 2007 10 24, 21:31)
pasiskaiciau sita tema ir kilo toks klausimukas. visi cia raso einu i pokalbi po dvieju, triju, keturiu dienu. o man skambina visi ir klausia ar galiu ateiti jau siandien arba rytoj is pacio ryto, o skambina jau i pavakare! tai kodel cia taip? ar as cia patinku labai ar kaip suprasti? nes kazkaip keistai pasijauciu negi jie mano, kad neturiu jokiu reikalu ir tik ir laukiu kada mane netiketai pakvies pokalbio. jokio laiko pagalvoti ir pasiruosti pokalbiui.  mad.gif
Taip, nesamone biski blink.gif Kvepia nepagarba kandidatui. Nebent tau pasiseke pataikyti ant firmu, kurios labai skuba su atranka. Jei jautiesi nepatogiai, kad neturi laiko pasiruosti, pasakyk, kad rytoj isvaziuoju, bet poryt mielai pas juos ateitum mirksiukas.gif Pati perkelk laika ir ziurek kaip reaguoja. Jei labai spaus ateiti kuo greiciau, man kiltu abiejoniu del sios imones rimtumo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Viva Roza @ 2007 10 24, 20:31)

Man panašiai buvo. Paskabinau prieš 17 val. pagal skelbimą laikraštyje dėl administratotės darbo, tai sako atvažiuok tokiu tokiu adresu. Pasidomėjau iki kiek jie dirba, o gi iki 19 val. O aš kitam miesto gale, važiavau kartu su vyru jam kompaniją palaikyti , nes jam paskirtas buvo pokalbis dėl darbo. Nei pasidažius o ir rūbai laisvalaikio. Tai paklausiau, ar galėčiau rytoj atvykti . O man atsakė - " kaip tu galvoji, taip". Tai pasimečiau. Pasidmėjau nuo kelintos valandos jie dirba, bet vos tik padėjau ragelį apsisprendžiau ten net nevažiuoti, juolab, kad ir susisiekimas ten labai nepatogus.

O šiaip pastebėjau, kad skambinant pagal skelbimus laikraštyje dažnai pasiūlo atvažiuoti pokalbiui tą pačią ar kitą dieną. Va rytoj važiuoju į vieną pokalbį dėl darbelio, kuris toli gražu nėra mano svajonių darbas, bet nebegaliu delsti sėdėdama be darbo ir laukdama kol kas atsilieps į mano CV. Pinigėlių reikia, o ir baigiu nublūst ir nusidepresuot be darbo doh.gif

Atsakyti