Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

kalbant apie darbdavius, kurie nemandagiai elgiasi su potencialiais kandidatais... man buvo toks atvejis - paskambino iš vakaro vyriškis, nelabai supratau iš kur jis - burbėdamas prisistatė doh.gif paklausė ar dar domina darbas, paprašiau priminti į kokias pareigas čia mane kviečia - tas atrėžė, kad tai ką siunti ir nežinai kur siunti... unsure.gif nu atsiprašant, siunčiu ne į vieną laisvą darbo vietą doh.gif ant rytojaus dar prieš važiuojant aš jam pasiskambinau pasitikslinti kur važiuoti tai atsakymas buvo toks - (aš kaip buvau supratusi kad UAB Dagris ieško darbuotojų) " koks Dagris!!!!!!!! Priešais dagrį yra stiklinės durys... ten ir rasi..." blink.gif nu košmaras... o priešais tą parduotuvę jokių stiklinių durų nėra, ten šalia stovi Norfa, bet tikrai ne priešais.... spėkit ar nuvažiavau tongue.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Linjus @ 2007 10 25, 10:09)
- tas atrėžė, kad tai ką siunti ir nežinai kur siunti...  unsure.gif  nu atsiprašant, siunčiu ne į vieną laisvą darbo vietą  doh.gif  spėkit ar nuvažiavau  tongue.gif  schmoll.gif

Nu biski jis kazko ne to norejo turbut doh.gif
As pasiskelbiu kartais Ekontakte tai skambina bile kas, bet ir tie kas tikrai iesko greitai darbuotoju, nes sakykim atvaziuoja ryt poryt i miesta ir steigia pvz filiala.Dar paklausia ar dar ieskau darbo, bet ir labai daznai susitikimo nori greitai o as kaip pionierius Vsiegda gatov.
Einu siandien i pokalbi del darbo admin. ir labai labai noriu kad pasisektu thumbup.gif .ir cv nesiuos nes tik pagal skelbima paskambino
Bet tiek buvau nenugirdus kada kad net vakar jau buvau pasiruosus susitikimui..tik paskui perskambinau ir mandagiai pasitikslinau. doh.gif
reiks kita karta jei toks bus biski pavaidinti uzsiemusia ir tokia fraze pasakyti:minutele pasitikrinsiu savo darbotvarkeje ar esu laisva
lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 24, 22:26)

Tai labai, labai priklauso nuo situacijos ir nuo imones. Tikrai visaip buna. Svarbiausia - kas parasyta skelbime. Jei patirties praso, vadinasi reikia. Jei ne, vadinasi, gali buti bet kas. Bet net jei patirties praso, o tu ieskai darbo sioje srityje, vis tiek patarciau siusti savo CV, nes:
- neretai skelbime buna surasyti idelaus reikalavimai, kuriuos darbdaviai yra pasiruose pakoreguoti priklausomai nuo kandidatu ir situacijos darbo rinkoje;
- kartais jau po skelbimo situacija pasikeicia ir reikalavimus performuluoja;
- o gal geresniu uz tave vis tiek nebus?  mirksiukas.gif 

Apie tai as irgi jau rasiau. Sorry, bet taip tingiu dabar kartoti. Pasieskok pirmoj arba antroj temoj (jauciu, kad labiausiai tiketina, kad pirmoj) apie Vekslerio testa ir apie Kalifornijos testa. Darei butent juos. Del Kalifornijos nesu visiskai tikra, nes ten 600 klausimu, bet kartais darbdaviai naudoja sutrupminta jo forma. Kaip bebutu, Vekslerio testas yra neverbaliniam intelektui nustatyti, o antras - asmenybes bruozams. Ar kartais ne reklamos srity ieskai darbo? smile.gif

aciuks.gif plepute
O del testu, dekui, susirasiu, tik tiek, kad pradejau tavo temas skaityti nuo galo, t.y. perskaiciau sia, dabar skaitau III doh.gif , po to II skaitysiu. Ir kodel as taip sumastau daryti? gal tai irgi ka nors reiskia? rolleyes.gif
O darbo noreciau su personalu arba administratores, bet ne biuro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiwa @ 2007 10 25, 10:07)
aciuks.gif plepute
O del testu, dekui, susirasiu, tik tiek, kad pradejau tavo temas skaityti nuo galo, t.y. perskaiciau sia, dabar skaitau III  doh.gif , po to II skaitysiu. Ir kodel as taip sumastau daryti? gal tai irgi ka nors reiskia?  rolleyes.gif
O darbo noreciau su personalu arba administratores, bet ne biuro  smile.gif

Pasakysiu savo asmenine nuomone - kadangi as pati visada skaitau is galo, siek tik masciau apie tai ir nusprendziau, kad skaito is galo chaliavshikai biggrin.gif , t.y. tie zmones, kurie nori greiciau gauti kuo daugiau (pasamoneje uzfiksuota, kad pradzioje daznai buna ivadas ir "makaronai", o gale pati esme). Dar is galo skaito tie, kurie nori viska kontroliuoti - zinodamas pabaiga, vel gi tarsi zinai esme ir tada gali is sio tasko jau vertini tai, kas buvo pradzioj. O vat pareigingi, sistemingi ir tvarkingi zmones visada skaito nuo pradzios.
Tai mano asmenine nuomone. Kaip sako rusai ИМХО biggrin.gif Ka apie tai mano psichologai, as nezinau ax.gif
Atsakyti
Buvau pokalbyje del darbo.sedejo trys firmos atstovai.Jie atsiliepe i mano skelbima, kur yra minimali info,kad as studijuoju neakivaizdziai.O imone didele,rimta.atrodo.Atsinesiau Cv.skyre 15 min.Prapasakojo apie darbo specifika,vos ne greitakalbe.Na leido paklausti.Na kartais galvoju koki klausima butu galima gudru uzduoti...gal plepute zino, kai viska jie pasako,kad taip neuzkluptu.na kalbejau atsakinejau trumpai drutai.Na labai tikiuosi kad pakvies i antra pokalbi.Administratores pareigos,daug ivairiu pareigybiu atsakomybes ir pan,zada ir apmokymus, nes veikla specializuota.Na man patiko noriu to darbo.Dar jiems spejau pasakyti kad mano bakaluro darbo tema labai glaudziai susijusi su ju darbo specifika.Idomu ar ju tai neisgasdimo.Sakiau nemirksedama :vaikas darzeli, studijos netrugdys,...na gal vietom ir sumikciojau unsure.gif
dar biski pagrazinau kai ka..apie buvusio darbo pobudi...
o tokiu klausimu kokiomis apskaaitos programonis dirbus, pasakiau tas kurias univere mokiausi..., ir sakau kadangi programu daug manau nera sudetinga isisavinti ir kitokias, ir jie patys pasake kad bus kazkokia programa sistematizuota ir patys dar nemoka ja dirbti mirksiukas.gif ;'a
nu gerai lauksiu skamsbucio,jei nesulauksiu tai verysad.gif ,bet viskas priesakyb
Atsakyti
Plepute,
perskaičiau visas tavo temas. Nors sugaišau visą dieną- (interneto lėtumas naršant po SM neįtikėtinas) naudos gavau. Rytoj vyks baisusi testas persanalo atrankos įmonėje. Niekada nesu susidūrusi su tokiomis firmomis. Vengiu aš jų.
Turėsiu laikyti anglų kalbos, kompiuterinio raštingumo testus bei vyks pokalbis.
Gal žinai kokio lygio tie testukai bei užduotys būna? Labai jaudinuosi. Pasiskaičiusi tavo patarimų bandau pasirašyti savęs prisistatymą anglų kalba. Bet iš to jaudulio galva tuščia- minčių nerasta. Net lietuviškai nesigalvoja. perskaičiau patarimą apie teisingą mąstymą, bet nepadeda lotuliukas.gif
Na bet viskas bus gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gimusi_vasarą: 25 spalio 2007 - 15:01
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 24, 20:26)
Kompaniju pavadinimus palikti angliskam CV ne galima, o butina mirksiukas.gif pavadinimas, kaip ir vardas, i kitas kalbas nera verciamas. Tik be lietuvisku raidziu reiketu parasyti (kaip as dabar rasau forume be lietuvisku zenklu), o siaip viska palik kaip yra 4u.gif

Ačiū smile.gif
Iš tikro verčiu tai aš į kitą pusę, - į lietuvių kalbą, bet tai turbūt tas pats galioja. Tiek, kad toks jausmas, kad Lietuvoj labai mėgstama viską lietuvint, užtai man toks klausimas ir kilo.. ax.gif Pvz. koks nors "London University", neįsižeis lietuviai jeigu neišversiu?
Atsakyti
Plepute, o jei įmonė, užsiimanti personalo atranka ir t.t., pati ieško sau darbuotojo ir einu į pirmą pokalbį su jais, tai turbūt reikia tikėtis, kad būsiu išnarstyta po kaulelį biggrin.gif ?

Turbūt belieka tikėtis, kad jei jiems netiksiu, tai bent sužinosiu, kam labiausiai tinku cool.gif ..
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 25, 11:14)
Pasakysiu savo asmenine nuomone - kadangi as pati visada skaitau is galo, siek tik masciau apie tai ir nusprendziau, kad skaito is galo chaliavshikai biggrin.gif , t.y. tie zmones, kurie nori greiciau gauti kuo daugiau (pasamoneje uzfiksuota, kad pradzioje daznai buna ivadas ir "makaronai", o gale pati esme). Dar is galo skaito tie, kurie nori viska kontroliuoti - zinodamas pabaiga, vel gi tarsi zinai esme ir tada gali is sio tasko jau vertini tai, kas buvo pradzioj. O vat pareigingi, sistemingi ir tvarkingi zmones visada skaito nuo pradzios.
Tai mano asmenine nuomone. Kaip sako rusai ИМХО biggrin.gif Ka apie tai mano psichologai, as nezinau ax.gif

biggrin.gif , matai kaip bigsmile.gif , o as visada apie save maniau, kad esu butent pareiginga, sisteminga ir tvarkinga lotuliukas.gif blush2.gif
Bet jau taisausi, siandien beveik iveikiau I tema, jei vaikas netrukdytu, butu daug greiciau doh.gif Ir dar: kas tas IMXO? ax.gif

Ir dar, I temoje su kazkuo susirasinejai per az, bandydama padeti nustatyti kuriam darbui labiau linksta ta moteris. Norejau pasklausti, kaip sekesi sis reikalas ir ar man galima butu taip padeti, nes kartais tokia pasimetus esu schmoll.gif Atrodo, kad niekam nesu linkus, nerandu saves verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiwa @ 2007 10 25, 20:06)
biggrin.gif , matai kaip  bigsmile.gif , o as visada apie save maniau, kad esu butent pareiginga, sisteminga ir tvarkinga  lotuliukas.gif  blush2.gif
Bet jau taisausi, siandien beveik iveikiau I tema, jei vaikas netrukdytu, butu daug greiciau  doh.gif  Ir dar: kas tas IMXO?  ax.gif

Ir dar, I temoje su kazkuo susirasinejai per az, bandydama padeti nustatyti kuriam darbui labiau linksta ta moteris. Norejau pasklausti, kaip sekesi sis reikalas ir ar man galima butu taip padeti, nes kartais tokia pasimetus esu  schmoll.gif Atrodo, kad niekam nesu linkus, nerandu saves  verysad.gif

Ir mane labai domintų, kaip nustatyti ar tiks man tas darbas, kuri norėčiau dirbti, nors niekada nedirbau. dirbu buhalterė, tačiau malonumo neteikia.
turiu minčių apie kitą profesiją, bet norėtųsi kažkaip išaiškinti, gal man ji visai ir netinka:( kokias testais (internete kuriu galima rast) galima pasitikėti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luandra: 25 spalio 2007 - 19:14
QUOTE(Ramoniukas @ 2007 10 25, 15:39)
Buvau pokalbyje del darbo.sedejo trys firmos atstovai.Jie atsiliepe i mano skelbima, kur yra minimali info,kad as studijuoju neakivaizdziai.O imone didele,rimta.atrodo.Atsinesiau Cv.skyre 15 min.Prapasakojo apie darbo specifika,vos ne greitakalbe.Na leido paklausti.Na kartais galvoju koki klausima butu galima gudru uzduoti...gal plepute zino, kai viska jie pasako,kad taip neuzkluptu.na kalbejau atsakinejau trumpai drutai.Na labai tikiuosi kad pakvies i antra pokalbi.Administratores pareigos,daug ivairiu pareigybiu atsakomybes ir pan,zada ir apmokymus, nes veikla specializuota.Na man patiko noriu to darbo.Dar jiems spejau pasakyti kad mano bakaluro darbo tema labai glaudziai susijusi su ju darbo specifika.Idomu ar ju tai neisgasdimo.Sakiau nemirksedama :vaikas darzeli, studijos netrugdys,...na gal vietom ir sumikciojau unsure.gif
dar biski pagrazinau kai ka..apie buvusio darbo pobudi...
o tokiu klausimu kokiomis apskaaitos programonis dirbus, pasakiau tas kurias univere mokiausi..., ir sakau kadangi programu daug manau nera sudetinga isisavinti ir kitokias, ir jie patys pasake kad bus kazkokia programa sistematizuota ir patys dar nemoka ja dirbti mirksiukas.gif ;'a
nu gerai lauksiu skamsbucio,jei nesulauksiu tai verysad.gif ,bet viskas priesakyb

Jei klausimu neturi, galima pasakyti: dekui, jus taip aiskiai ir idomiai viska papasakojote, kad jau atsakete i visus mano klausimus. Daugiau klausimu neturiu, bet jei pokalbio eigoje jie dar kils, butinai juos uzduosiu smile.gif

QUOTE(Gimusi_vasarą @ 2007 10 25, 16:01)
Plepute,
perskaičiau visas tavo temas. Nors sugaišau visą dieną- (interneto lėtumas naršant po SM neįtikėtinas) naudos gavau. Rytoj vyks baisusi testas persanalo atrankos įmonėje. Niekada nesu susidūrusi su tokiomis firmomis. Vengiu aš jų.
Turėsiu laikyti anglų kalbos, kompiuterinio raštingumo testus bei vyks pokalbis.
Gal žinai kokio lygio tie testukai bei užduotys būna? Labai jaudinuosi. Pasiskaičiusi tavo patarimų bandau pasirašyti savęs prisistatymą anglų kalba. Bet iš to jaudulio galva tuščia- minčių nerasta. Net lietuviškai nesigalvoja. perskaičiau patarimą apie teisingą mąstymą, bet nepadeda lotuliukas.gif
Na bet viskas bus gerai.
anglu kalbos testas tikriausiai bus is gramatikos ir rasymo. kompiuterinio rastingumo pasiziures kaip su kompu dirbi (nebuna sunkus tie klausimai, tikrai nesunkus wink.gif ), o pokalbis toks kaip ir turi buti pokalbis - klausines apie tave, tavo darbo patirti, planus ateiciai. Viskas bus gerai. Is to, kiek pasakoji, neatrodo, kad labai gresminga butu atranka. O tavo jaudinimasis tik pades tau susikaupti mirksiukas.gif

QUOTE(BitėMaja @ 2007 10 25, 16:44)
Ačiū smile.gif
Iš tikro verčiu tai aš į kitą pusę, - į lietuvių kalbą, bet tai turbūt tas pats galioja. Tiek, kad toks jausmas, kad Lietuvoj labai mėgstama viską lietuvint, užtai man toks klausimas ir kilo..  ax.gif Pvz. koks nors "London University", neįsižeis lietuviai jeigu neišversiu?
neturetu isizeisti 4u.gif

QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 25, 17:06)
Plepute, o jei įmonė, užsiimanti personalo atranka ir t.t., pati ieško sau darbuotojo ir einu į pirmą pokalbį su jais, tai turbūt reikia tikėtis, kad būsiu išnarstyta po kaulelį  biggrin.gif ?

Turbūt belieka tikėtis, kad jei jiems netiksiu, tai bent sužinosiu, kam labiausiai tinku  cool.gif ..
Aha, butent to ir reikia tiketis bigsmile.gif Labai bus idomu suzinoti tavo ispudzius po sio pokalbio ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Wiwa @ 2007 10 25, 20:06)
biggrin.gif , matai kaip  bigsmile.gif , o as visada apie save maniau, kad esu butent pareiginga, sisteminga ir tvarkinga  lotuliukas.gif  blush2.gif
Bet jau taisausi, siandien beveik iveikiau I tema, jei vaikas netrukdytu, butu daug greiciau  doh.gif  Ir dar: kas tas IMXO?  ax.gif

Ir dar, I temoje su kazkuo susirasinejai per az, bandydama padeti nustatyti kuriam darbui labiau linksta ta moteris. Norejau pasklausti, kaip sekesi sis reikalas ir ar man galima butu taip padeti, nes kartais tokia pasimetus esu  schmoll.gif Atrodo, kad niekam nesu linkus, nerandu saves  verysad.gif
Prisipazinsiu, as neprisimenu kuo ten viskas baigesi ir kas ten tiksliai buvo blush2.gif

QUOTE(Luandra @ 2007 10 25, 20:14)
Ir mane labai domintų, kaip nustatyti ar tiks man tas darbas, kuri norėčiau dirbti, nors niekada nedirbau. dirbu buhalterė, tačiau malonumo neteikia.
turiu minčių apie kitą profesiją, bet norėtųsi kažkaip išaiškinti, gal man ji visai ir netinka:( kokias testais (internete kuriu galima rast) galima pasitikėti

As pabandysiu kazka apie tai parasyti, bet gal veliau. Tokiems dalykams reikia ikviepimo ir laiko... 4u.gif
Kaip matau, mano skolos dideja - pazadejau parasyti apie atlyginima, dabar va ir apie tai... Parasysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Kas skaito rusiškai siūlau perskaityti šį straipsnį apie nestandartinius klausymus pokalbio metu, kaip darbdaviai priverčia mus sakyti tiesą biggrin.gif
Kaip priverti žmogų kalbėti tiesą
Atsakyti