Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

Atlyginimas turetu augti kartu su darbuotojo profesionalumu. O tiksliau, atlyginimas turi buti tiesiogiai susijes su darbuotojo rezultatais. Kuo didesni rezultatai - tuo didesnis atlyginimas. Nei stazas, nei bendra kvalifikacija neturetu itakoti atlyginimo 4u.gif

Bet cia teorijoje. Praktikoje atlyginimas labai daznai priklauso nuo stazo ir bendros darbuotojo kvalifikacijos, rezultatai geriausiu atveju tik dalinai itakoja jo atlyginima.

Olita, i ju klausima, ko gero, reikejo braizyti kreive, kuri karta per metus pakyla 10-20% Kaip greitai kyla kreive nuo karjeros pradzios - tai priklauso nuo darbo specifikos ir tavo pradines kvalifikacijos. Isivaizduok administratore, advokata, chirurga, kosmonauta... profesionalumo augimo greitis bus skirtingas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 27 spalio 2007 - 19:21
Jep, taip ir galvoju, kad kartu su profesionalumu turėtų augti, tai vat ir manau, kad pradžioj tas profesionalumas gal auga sparčiau, greičiau tobulėji, įgauni įgūdžių, kurių išvis neturėjai, o paskui jau tolygiau viskas... na, man kažkaip dabar taip atrodo ax.gif
O dėl to braižymo, tai būtent 10-20 proc. ir parašiau smile.gif bet vis tiek man tai kliedesiai atrodo... Juk nežinau, kuo patapsiu, gal tokia unreal darbuotoja, kad 100 proc. lotuliukas.gif
Žodžiu, man toks klausimas iš darbdavių pusės suprantamas, nu bet baisiai pasitikėt atsakymu...suprantu, kad jie nori tai žinoti, bet nemanau, kad realiai kas nors gali tai žinoti...konkretumo per mažai.

ir dar labai nustebinau, kai į frazę "juk dirbti eini dėl pinigų" atsakiau, kad ne lotuliukas.gif
čia vėlgi, man atrodo, kad pasakyti kad dėl pinigų yra tas pat, kas pasakyti nieko, nes juk visi nori pinigų, svarbu, ko žmogus dar nori.
Ar aš čia baisiai kliedžiu?

Atsakyti
QUOTE(Olita @ 2007 10 27, 20:25)
Jep, taip ir galvoju, kad kartu su profesionalumu turėtų augti, tai vat ir manau, kad pradžioj tas profesionalumas gal auga sparčiau, greičiau tobulėji, įgauni įgūdžių, kurių išvis neturėjai, o paskui jau tolygiau viskas... na, man kažkaip dabar taip atrodo  ax.gif
dazniausiai taip. nors yra ir tokiu zmoniu, kurie nuosekliai ir nuolat eina i prieki savo gyvenime ir didziausias suolis padaromas ne pradzioj, o kaip tik po kurio laiko, kai jau stovi ant rimto pagrindo ir staigiai zengi i prieki smile.gif

O dėl to braižymo, tai būtent 10-20 proc. ir parašiau smile.gif bet vis tiek man tai kliedesiai atrodo... Juk nežinau, kuo patapsiu, gal tokia unreal darbuotoja, kad 100 proc.  lotuliukas.gif
Žodžiu, man toks klausimas iš darbdavių pusės suprantamas, nu bet baisiai pasitikėt atsakymu...suprantu, kad jie nori tai žinoti, bet nemanau, kad realiai kas nors gali tai žinoti...konkretumo per mažai.
sutinku, biski kliedesiai. vargsai darbdaviai, jau nezino ko paklausti, kaip atpazinti tinkama kandidata. zinokit, kuo keistesnius klausimus jums uzduoda, tuo labiau pasimete yra tokie darbdaviai cool.gif

ir dar labai nustebinau, kai į frazę "juk dirbti eini dėl pinigų" atsakiau, kad ne  lotuliukas.gif
cia dar vienas darbaviu nesusipratimo ir kliedesiu zenklas. kita vertus, tai galejo buti gudrus taves patikrinimas mirksiukas.gif

čia vėlgi, man atrodo, kad pasakyti kad dėl pinigų yra tas pat, kas pasakyti nieko, nes juk visi nori pinigų, svarbu, ko žmogus dar nori.
Ar aš čia baisiai kliedžiu?
nelabai baisiai 4u.gif
juokauju. viskas su tavim tvarkoj, tiesiog darbdaviu visokiu buna, net ir tokiu keistu. gerai, kad tai patyrei, kita karta maziau nustebsi ir siek tiek daugiau kontroliuosi situacija rolleyes.gif
Atsakyti
pleputę, perskaičiau tavo patarimus-super thumbup.gif
(tikiuosi darbaviai nelabai skaitinėja tokius forumus, nes gali pasijusti kai kuriouse vietose perprasti jau biggrin.gif )
Norėjau tavo patarimo: nepaslaptis dažnai darbaviams reikia ne tik su išsilavinimu, patirtimi, asmeninėmis savybėmis, bet ir jaunų, simpatiškų ( žodžiu viskas viename g.gif ). Esu studentė, liko mokytis dar 1,5 metų, galvoja sukasi mintis neduodanti ramybės-kaip elgtis, reikia ieškoti darbo ir pagal profesiją..... juk pabaigsiu mokslus, patirties nėra......kai kurie studentai jau dirba nebūtinai visai pagal specialybes 100proc. atitinkantį darbą, bet kažką panašaus....
Panika kelia ir tai kad buvau gavus atsakingą darba prieš kiek tai laiko ir jau atitinkantį mano "būsimą kvalifikaciją".....bet....laiko neužteko mokslams, tad išėjau....negalėjau apleisti studijų....
Pokalbių esu buvus nemažai ir pastebėjau, kad darbo patirtis yra LABAI SVARBUS DALYKAS (dažnai svarbesnis ir už tavo išsilavinimą.....)
4u.gif dar norėjau paklausti ar iš tiesų darbaviai prieš priimant į darbą skambinasi į senesnes tavo darbovietes, ar jiems įprastinė procedūra pertikrint tavo duomenis, ar ta info yra prieinama? blush2.gif nes dėl mokslų jei kur eidavau padirbėt, tai trumpam, tad pakeičiau keletą darbdavių.....o tai gali pasirodyti kaip nelojalumas įmonei
Atsakyti
QUOTE(neziniuke2 @ 2007 10 27, 23:17)
pleputę, perskaičiau tavo patarimus-super  thumbup.gif
(tikiuosi darbaviai nelabai skaitinėja tokius forumus, nes gali pasijusti kai kuriouse vietose perprasti jau  biggrin.gif )

Jei perskaitei visas temas, atsakymus i siuos klausimus turejai rasti tongue.gif
Juokaju, as suprantu, kad per toki informacijos kieki jau tampa sunku atrinkti kur yra kas. Reikes kada susisteminti visa informacija is temu rolleyes.gif

Norėjau tavo patarimo: nepaslaptis dažnai darbaviams reikia ne tik su išsilavinimu, patirtimi, asmeninėmis savybėmis, bet ir jaunų, simpatiškų ( žodžiu viskas viename g.gif ). Esu studentė, liko mokytis dar 1,5 metų, galvoja sukasi mintis neduodanti ramybės-kaip elgtis, reikia ieškoti darbo ir pagal profesiją..... juk pabaigsiu mokslus, patirties nėra......kai kurie studentai jau dirba nebūtinai visai pagal specialybes 100proc. atitinkantį darbą, bet kažką panašaus....
Panika kelia ir tai kad buvau gavus atsakingą darba prieš kiek tai laiko ir jau atitinkantį mano "būsimą kvalifikaciją".....bet....laiko neužteko mokslams, tad išėjau....negalėjau apleisti studijų....
Pokalbių esu buvus nemažai ir pastebėjau, kad darbo patirtis yra LABAI SVARBUS DALYKAS (dažnai svarbesnis ir už tavo išsilavinimą.....)

As nelabai supratau tavo pirmo klausimo - kalbi apie tai, kad reikia jau dirbti, o kartu, kad jau bandei ir darbo su mokslais nepavyko suderinti. Ar nori paklausti ka tau daryti?
Del patirties sutinku - siuo metu Lietuvoje tai yra labiausiai paklausi preke. Uz tinkama patirti darbdaviai pasiruose moketi didelius pinigus.

4u.gif dar norėjau paklausti ar iš tiesų darbaviai prieš priimant į darbą skambinasi į senesnes tavo darbovietes, ar jiems įprastinė procedūra pertikrint  tavo  duomenis, ar ta info yra prieinama?  blush2.gif  nes dėl mokslų jei kur eidavau padirbėt, tai trumpam, tad  pakeičiau keletą darbdavių.....o tai gali pasirodyti kaip nelojalumas įmonei
Jei darbdaviai nori patikrinti duomenis per Sodra, jie uz tai turi moketi pinigus atitinkamom firmom, todel tai daro tik labai paranoiski darbaviai (neretai tie, kurie turi patirti Rusijoje, nes ten tai iprasta praktika) arba labai isskirtiniais atvejais, kai kyla rimtu abejoniu del to, ka sako zmogus. Todel Lietuvoje zymiai dazniau yra renkamos rekomendacijos, t.y. kai tiesiogiai skambinama i buvusia darboviete. Siap pagal etikos reikalavimus pries skambindami jie turi atsiklausti taves...
Jei turi daug trumpalaikiu darbu, gal apie juos is viso geriau nerasyti? g.gif Kiek suprantu, dar mokaisi, tad neprivalejai dirbti... Gal geriau palikti tik tuos darbelius,kurie tikrai svarbus patirties prasme, o kitu net nemineti? mirksiukas.gif

Atsakyti
doh.gif dėkui DIDELIS už atsakymą
Apie darbdavius ir jų lūkesčių perpratimą užsiminiau, nes jau teko būti beveik kaip ir "pagautai" viename pokalbyje 4u.gif "plagijuojant" 4u.gif keletą atsakymų, į kuriuos buvo sunku rasti atsakymą. Prieš keletą mėnesių viename žurnale perskaičiau straipsnį apie pokalbius dėl darbo, klausimų specifiką pokalbio metu, kai kurie keblesni klausimai ten buvo ir svarstyti bei pateiktą atsakymų variantai kaip juos atsakyti (pvz klausimas apie tavo neig. savybes, pabrėžiant, kad visi žmonės jų turi be išimties). Taigi po to teko dalyvauti viename svarbiame pokalbyje dėl darbo. Darbas man tikrai atrodė įdomus, neblogai apmokamas, pirma pokalbio dalis buvo tikrai sklandi ir gan maloni (atrodė viskas krypo teigiama linkme biggrin.gif ), kol manęs ėmė ir paklausė poros analogiškų (ir sudėtingesnių ) klausimų kokie tame žurnale buvo aprašomi. Na ką -aš ir nupyliau maždaug panašiai kaip ten rašė 4u.gif ir ką jūs galvojat....po pirmo mano tokio atsakymo pasigirdo su manimi bendravucių vadybininkių juokas, kurios pasakė, kad šiandien buvo pokalbį panelė (o gal ir daugiau tokių buvo doh.gif ), kuri irgi teigė, kad jos tokios pačios yra neigiamos savybės, kurias apie save paminėjau aš....
nežinau ar mane atrinkinėjančios moterys buvo skaičiusios tą straipsnį, nežinau ar suprato šitą gudrybę.......bet po šitų mano atsakymų pokalbis nebebuvo toks jau malonus kaip pradžioje( na gal pati kalta, kad tada kažkaip susimėčiau ir kai kuriuose vietuose sau prieštarauti pradėjau doh.gif )...deje to darbo negavau....
Atsakyti
QUOTE(neziniuke2 @ 2007 10 28, 18:32)
...deje to darbo negavau....
Taip, svarbu issiskirti is minios. As esu tikra, kad galima tai padaryti ne originaliais atsakymais, o nuosirdziais ir i tema atsakymais 4u.gif Negalima duoti universaliu receptu apie neigiamas savybes, apie teigiamas, apie motyvacija, apie atlyginima. Todel as visuomet bandau sioje temoje merginu klausti i koki darba pretenduoja, kokia patirti turi, nes kas tinka vienai, visiskai netinka kitai. Ir jums sakau - skaitykite skelbimus, studijuokite reikalavimus ir kuo geriau pabandykite isivaizduoti darbdavi: kokio zmogaus jis iesko, ko jam is tiesu reikia. Kuo geriau ta pajausite / suprasite, tuo tinkamesni bus jusu atsakymai mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 02 kovo 2008 - 20:13
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 27, 23:20)
nelabai baisiai 4u.gif
juokauju. viskas su tavim tvarkoj, tiesiog darbdaviu visokiu buna, net ir tokiu keistu. gerai, kad tai patyrei, kita karta maziau nustebsi ir siek tiek daugiau kontroliuosi situacija rolleyes.gif

AAaačiū 4u.gif Neįsivaizduoji, kiek man reiškia tavo pritarimas smile.gif taip iškart džiaugtis pradedu, kad su manim viskas tvarkoj rolleyes.gif
O šiaip tai aš esu teisininkė, jei ką ax.gif
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti,koks butu tinkamesnis atsakymas i klausima :"kaip isivaizduoji save po 5 metu?". Pasiskaicius Pleputes patarimus atsakiau :"sekmingai dirbancia toje imoneje" (pokalbis vyko personalo atranku imoneje, del kitos komapnijos). Taciau paklause kaip isivaizduoju save ne is darbo puses.. kazkaip nebuvau galvojus apie toki klausimas ir atsakyma, tai biskuti pasimeciau. Pasakiau kad kadangi katik istekejau,taciau vaiku dar tikrai neplanuojam, tai po 5-iu metu jau noreciau seimos,zinoma tai priklausytu nuo aplinkybiu,karjeros ar pan. Dar pasakiau kad isivaizduoju save profesiskai ir asmeniskai tobulejancia, subrendusia asmenybe. Ar yra koks tinkamesnis atsakymas i sitai? nes nezinau ka tokiu klausimu norima isgirsti..
aciu
Atsakyti
sveika,plepute,

labai norėčiau paklausti apie sporto klubo administratorės pareigas.Siūlo,man šias pareigas,todėl nutariau pasidomėti,kokius konkrečius darbus reikia nudirbti smile.gif
ačiū labai už patarimus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Norejau Jusu patarimo, nezinau, kaip rasyt ta motyvacini, arba prisistayma blush2.gif
Nes ale, pas mane toks, kaip pas visus ir nuobodus verysad.gif darbo patirtis pas mane yra nemaza ir niekad neteko man tokiu dalyku rasyti verysad.gif
Atsakyti
as skaiciau visokiausiu patarimu, pasirasiau motyvacini, draugas paskaite ir pareiske kad parasytas kaip "pareigingos studentes" bet visai neispudingas
na mano specialybe tokia kad lyg ir reiketu koki kurybingumo pliupsni parodyt, bet kad man kaip mokykloj minciu turiu o rasinelio vistiek padoraus neparasau unsure.gif
Atsakyti