Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

Merginos, paskaičiau ką buvau praleidusi ir žiūriu, kad daug apie metforminą pridiskutavote... g.gif o kaip suprasti, kodėl vienoms skiria, o kitoms ne? Man pvz niekas neskyrė ir neužsiminė... O saldumynai taip traukia... doh.gif cry.gif O su tokiu pasmaguriavimu tas svoris niekada nenukris... doh.gif ir man kažkaip be ryšio atrodo nuėjus pas gydytoją imti aiškinti, kad ar man nereikėtų metformino... lotuliukas.gif
Nors gal reikės užklausti... Tik kad vizitas toli toli dar... O gal vis dėlto pas endokrinologą eiti... g.gif
[/quote]

Sveikute, pas endokrinologą nuėjau, ir kai pasakiau, kad pas mane PKS ir, kad negaliu pastoti, tai pirmasis klausimas buvo, ar vartoji metforminą, nes tai vienintelis vaistas policistukėms teigiamai veikiantis kiaušides smile.gif . Padarė įvairius tyrimus(skydliaukės hormonus, gliukozės pasisavinimą ir kt.). Po pusės metų liepė pasirodyti. Patarčiau ir tau apsilankyti, su siuntimu juk nieko nekainuoja, o ir blogiau nebus ax.gif .
Atsakyti
idomu butu suzinoti koks procentas su PKS sportuoja ir ziuri ka valgo ir kiek..?

viskas susireguliuoja savaime, tik noro reikia, o ne pulti vaistus saujom gerti... rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2008 04 28, 14:21)
idomu butu suzinoti koks procentas su PKS sportuoja ir ziuri ka valgo ir kiek..?

viskas susireguliuoja savaime, tik noro reikia, o ne pulti vaistus saujom gerti...  rolleyes.gif  cool.gif

Keistas pasisakymas... jei PKS priklausytų nuo sporto ir valgio patikėk, nebūtų tokio skyrelio kaip PKS sindromas, ar aš sportavau ar aš nesportavau kaip buvo pas mane PKS taip ir yra, taip kad savaime tikrai tas nesusireguliuos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Darule @ 2008 04 28, 15:28)
oi kokia gera naujiena wub.gif
na, gal daugiau tie lyšni 5 kg... bet vistiek norisi numesti.. biggrin.gif

Merginos, paskaičiau ką buvau praleidusi ir žiūriu, kad daug apie metforminą pridiskutavote... g.gif  o kaip suprasti, kodėl vienoms skiria, o kitoms ne? Man pvz niekas neskyrė ir neužsiminė... O saldumynai taip traukia... doh.gif  cry.gif O su tokiu pasmaguriavimu tas svoris niekada nenukris... doh.gif  ir man kažkaip be ryšio atrodo nuėjus pas gydytoją imti aiškinti, kad ar man nereikėtų metformino... lotuliukas.gif 
Nors gal reikės užklausti... Tik kad vizitas toli toli dar... O gal vis dėlto pas endokrinologą eiti... g.gif

metformina, kiek zinau, dazniausiai skiria policistinukem kurios turi truputeli antsvorio. as jau geriu ketvirtas menuo, geriau 3 menesius, dabar ketvirtas menuo ir pirma stimuliacija. gines sake, kad kartais policistinukes pastoja vien naudojat metformina, man nepavyko...manau, kad gali paklausti savo gines ka ji mano apie metformina. man ji gine paskyre, endokrinologe nieko apie ji nesake.
mane saldumynai traukia ir bet naudojat metformina mat kazkaip svoris pradejo susireguliuoti ir mmm normaliau, nera tikslios, bet ne 3 kartus i metus... budavo 30 -35 dienos.
tiesa internete skaiciau, kad naudojant merformina ir stimuliuojancius vaistu (tikriausiai Clost, mano atveju clomid ) didina sansus pastoti, naudojat vien tik stimuliantus.

del odos, tai as jau rankas nuleidau.... niekas nepadeda tik KT... bet kaip nestuke.gif norisi, tai vaikstau kaip paaugle... ir dabar skaudus "draugas" ant kaktos auga ... gun_bandana.gif bash.gif juos visus...
Papildyta:
QUOTE(jura-rura @ 2008 04 28, 16:21)

viskas susireguliuoja savaime, tik noro reikia, o ne pulti vaistus saujom gerti...  rolleyes.gif  cool.gif

blink.gif ... manyciau, tau reiketu pirmiausiai pasidometi kas PKS yra, o po to replikas metyti...
Papildyta:
radau internete viena straipsneli apie vitaminus pilicistinukem, kadangi cia gines apie vitaminus negali kalbeti, norejau jusu nuomones apie tai paklausti... ka manot? ar verta pabandyti? atsiprasau, straipsnelis truputeli ilgokas, bet labai noreciau isgirsti jusu nuomone.

Supplements

The supplements recommended below have been studied in clinical trials and have been found to be effective in connection with PCOS. For best results you should take them over a period of three months, at the end of which you should be reassessed in order to monitor improvements and changes and then adjust the supplement programme according to your new condition.

If you been using the Pill to regulate your periods, you may have an even greater imbalance between a number of key vitamins and minerals. Correcting this imbalance will go a long way towards treating the root cause of the problem.

Multivitamin and Mineral
A good quality multivitamin and mineral would form the foundation of your supplement programme to make sure that you are getting a 'little bit of everything'. You then add in those nutrients in slightly higher amounts which are known to be helpful for PCOS.

Chromium
Chromium is an extremely important mineral if you have PCOS. It helps to encourage the formation of glucose tolerance factor (GTF) which is a substance released by the liver and required to make insulin more efficient. A deficiency of chromium can lead to insulin resistance, which is a key problem in the case of PCOS; too much insulin can be circulating but it is unable to control your blood sugar (glucose) levels.
Chromium is the most widely researched mineral used in the treatment of overweight. It helps to control cravings and reduces hunger. Chromium also helps to control fat and cholesterol in the blood. One study showed that people who took chromium over a ten-week period lost an average of 1.9kg (4.2lb) of fat while those on a placebo (sugar tablet) lost only 0.2kg (0.4lb)
Warning
If you are diabetic and on medication, you should speak to your doctor before taking chromium

B vitamins
The B vitamins are very important in helping to correct the symptoms of PCOS. Vitamins B2, B3, B5 and B6 are particularly useful for controlling weight, and here's why: Vitamin B2 helps to turn fat, sugar and protein into energy. B3 is a component of the glucose tolerance factor (GTF), which is released every time blood sugar rises, and vitamin B3 helps to keep the levels in balance. Vitamin B5 has been shown to help with weight loss because it helps to control fat metabolism. B6 is also important for maintaining hormone balance and, together with B2 and B3, is necessary for normal thyroid hormone production. Any deficiencies in these vitamins can affect thyroid function and consequently affect the metabolism.

The B vitamins are also essential for the liver to convert your 'old' hormones into harmless substances which can then be excreted from the body.

Zinc
Zinc is one of the key minerals that we need in our daily diets and it has a wide range of functions. Unfortunately, because our soil has been depleted by overfarming, there is very little natural zinc found in our food. Furthermore, processing and refining strip out what little might be remaining. So no matter how good your diet, you may not be getting anywhere near the levels of zinc that you need. There are two approaches to this: you can eat whole organic food, which has much more rigorous controls on farming methods, or you can add a zinc supplement to your diet. But why is it so important?
Zinc is an important mineral for appetite control and a deficiency can cause a loss of taste and smell, creating a need for stronger-tasting foods, including those that are saltier, sugarier and/or spicier (in other words, often more fattening!). Zinc is also necessary for the correct action of many hormones, including insulin, so it is extremely important in balancing blood sugar. It also functions together with vitamins A and E in the manufacture of thyroid hormone

Magnesium
Magnesium levels have been found to be low in people with diabetes and there is a strong link between magnesium deficiency and insulin resistance. It is, therefore, an important mineral to include if you are suffering from PCOS.

Co-Enzyme Q10
This is a vitamin-like substance that is contained in nearly every cell of your body. It is important for energy production and normal carbohydrate metabolism (the way our bodies break down the carbohydrates we eat in order to turn them into energy). One study showed that people on a low-fat diet doubled their weight loss when they supplemented with Co-Q10 as compared to those who did not take it. Co-Q10 has also been proved useful in controlling blood sugar levels.

Garcinia cambogia
If you are really struggling with sugar cravings, or you find it difficult to resist bingeing on just about anything, this is the supplement for you. Garcinia cambogia is a small tropical fruit called the 'Malabar tamarind'. It comes from central Asia, where the rind is used in Thai and Indian cooking. The garcinia contains HCA (hydroxy-citric acid) which enables carbohydrates to be turned into usable energy instead of being deposited as fat. The HCA in this fruit seems to curb appetite, reduce food intake and inhibit the formation of fat and cholesterol. It seems to be particularly helpful when teamed with chromium. I use one which combines the HCA and chromium in the same capsules which saves you taking two different supplements
Atsakyti
QUOTE(sadija @ 2008 04 28, 15:09)
Sveikute, pas endokrinologą nuėjau, ir kai pasakiau, kad pas mane PKS ir, kad negaliu pastoti, tai pirmasis klausimas buvo, ar vartoji metforminą, nes tai vienintelis vaistas policistukėms teigiamai veikiantis kiaušides smile.gif . Padarė įvairius tyrimus(skydliaukės hormonus, gliukozės pasisavinimą ir kt.).  Po pusės metų liepė pasirodyti. Patarčiau ir tau apsilankyti, su siuntimu juk nieko nekainuoja, o ir blogiau nebus ax.gif .

o pas kokią endokrinologę ėjai? paprastą, poliklinikos ar ligoninės ar jau į kokias klinikas vykai?

QUOTE(jura-rura @ 2008 04 28, 15:21)
viskas susireguliuoja savaime, tik noro reikia, o ne pulti vaistus saujom gerti... 

būtų įdomu, jeigu pasidalintumėte konkrečiau - kas yra "savaime" kokio "tik noro" reikia? Nes ši replika visiškai neinformatyvi ir neduoda jokios naudos.
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2008 04 28, 13:21)

O ar esi skaiciusi, kad policistukems svoris krenta labai labai sunkiai? Tiesa pasakius nors tie keli nukrito, bet vilciu daugiau numesti as nedaug turiu. Pries vestuves buvau numetus, bet tai kad puse metu gyvenau vos ne ant vandens ir nukrito tik 10 kg. Na gryzo atgal 5, bet vis geriau nei nieko.

Tad, isvada.... O kad butu viskas taip paprasta...
Atsakyti
QUOTE(Darule @ 2008 04 28, 17:08)
o pas kokią endokrinologę ėjai? paprastą, poliklinikos ar ligoninės ar jau į kokias klinikas vykai?
būtų įdomu, jeigu pasidalintumėte konkrečiau - kas yra "savaime" kokio "tik noro" reikia? Nes ši replika visiškai neinformatyvi ir neduoda jokios naudos.

Kadangi esu šiaulietė, tai lankiausi pas gydytoją Sireikienę konsultacinėje poliklinikoje, ji turi ir privatų kabinetą "Sename bokšte".
Atsakyti
QUOTE(Zoulikha @ 2008 04 28, 23:38)
O ar esi skaiciusi, kad policistukems svoris krenta labai labai sunkiai? Tiesa pasakius nors tie keli nukrito, bet vilciu daugiau numesti as nedaug turiu. Pries vestuves buvau numetus, bet tai kad puse metu gyvenau vos ne ant vandens ir nukrito tik 10 kg. Na gryzo atgal 5, bet vis geriau nei nieko.

Tad, isvada.... O kad butu viskas taip paprasta...

Viska as zinau, nes PKS pati turejau, negana to, paveluotai diagnozuota. taip kad nereikia, cia vaidinti vargseliu su nepagydoma liga irsmerkti mane uz paparsta klausyma...
pati bandziau gydytis pas garsuju endokrinologa, kurio vaistukai nusodino sirdi, o hormonu nesureguliavo, tik is manes paverte "keistai besijauciancia butybe". negana to, po negauto rezultato, pasiule ryti KT ir dar kruva hormonu, nepaisant kad sirdis mano nepriima ju,... gal jau nebetesti???
jus tik pacios sau pasigalvokit, ar viska isabndete, ir ar sau saziningai gali atsakyti, kad taip, o ne pabandet menesi, nepavyko ir nuleidot rankas griebdamosi kitu budu.. nenoriu nieko kritikuoti ar panasiai...
tiesiog mano istorija kitokia... as nebenorejau saves pompuoti chemija ir sintetiniais hormonais, nes puciausi kaip balionas, isterikavau ir t.t. pacios zinot kas buna... as pasirinkau kita kelia - sveika gyvenimo buda. pakeiciau mityba, pradejau sportuoti, keisti poziuri, tiketi galu gale kad as galiu.... lipti per save....
ir ka, norit tikekit norite ne, bet mano ciklas normalizavosi, vyksta ovuliacija, kurios nebudavo po pusmeti ir daugiau, plaukuotumas, svoris gaklu gale nukrio, esu sukudusi, stipri ir optimiste... ir po menesio laukit kaip pasakysiu kas as
nestuke.gif

nepykit, bet jus visos tokios piktos, kad man baisu.....

Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2008 04 29, 10:28)
Viska as zinau, nes PKS pati turejau, negana to, paveluotai diagnozuota. taip kad nereikia, cia vaidinti vargseliu su nepagydoma liga irsmerkti mane uz paparsta klausyma...
pati bandziau gydytis pas garsuju endokrinologa, kurio vaistukai nusodino sirdi, o hormonu nesureguliavo, tik is manes paverte "keistai besijauciancia butybe". negana to, po negauto rezultato, pasiule ryti KT ir dar kruva hormonu, nepaisant kad sirdis mano nepriima ju,... gal jau nebetesti???
jus tik pacios sau pasigalvokit, ar viska isabndete, ir ar sau saziningai gali atsakyti, kad taip, o ne pabandet menesi, nepavyko ir nuleidot rankas griebdamosi kitu budu.. nenoriu nieko kritikuoti ar panasiai...
tiesiog mano istorija kitokia... as nebenorejau saves pompuoti chemija ir sintetiniais hormonais, nes puciausi kaip balionas, isterikavau ir t.t. pacios zinot kas buna... as pasirinkau kita kelia - sveika gyvenimo buda. pakeiciau mityba, pradejau sportuoti, keisti poziuri, tiketi galu gale kad as galiu.... lipti per save....
ir ka, norit tikekit norite ne, bet mano ciklas normalizavosi, vyksta ovuliacija, kurios nebudavo po pusmeti ir daugiau, plaukuotumas, svoris gaklu gale nukrio, esu sukudusi, stipri ir optimiste... ir po menesio laukit kaip pasakysiu kas as
nestuke.gif 

nepykit, bet jus visos tokios piktos, kad man baisu.....

malonu, kad pasidalinai savo istorija 4u.gif mirksiukas.gif dabar šiek tiek aiškiau, kad turi patirties su šiuo dalyku. Bet pažiūrėk pati - iš ankstesnio Tavo pasisakymo dvelkia tiktai kritika ar pasišaipymas... Kaip šauki - taip atsiliepia - todėl natūralu kad į savo pasisakymą sulaukei piktokų atsakymų. Tad gali nevadinsi visų piktomis ar panašiai, nes ir iš pačios pasisakymo nedvelkia labai jau dideliu taikumu... o kritikuojami žmonės darosi pikti mirksiukas.gif
geriau papasakok, per kiek laiko pavyko numesti svorį... turbūt tam reikia didelių valios pastangų... kaip sekasi nepasiduoti pagundoms?
Beje, rašai, kad turėjai PKS.. nori pasakyti, kad jo nebeturi?
Ir žinoma, lauksime po mėnesio su kuo geriausiomis nestuke.gif naujienomis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darule: 29 balandžio 2008 - 09:56
QUOTE(Darule @ 2008 04 29, 10:53)
malonu, kad pasidalinai savo istorija 4u.gif  mirksiukas.gif dabar šiek tiek aiškiau, kad turi patirties su šiuo dalyku. Bet pažiūrėk pati - iš ankstesnio Tavo pasisakymo dvelkia tiktai kritika ar pasišaipymas... Kaip šauki - taip atsiliepia - todėl natūralu kad į savo pasisakymą sulaukei piktokų atsakymų. Tad gali nevadinsi visų piktomis ar panašiai, nes ir iš pačios pasisakymo nedvelkia labai jau dideliu taikumu... o kritikuojami žmonės darosi pikti  mirksiukas.gif
geriau papasakok, per kiek laiko pavyko numesti svorį... turbūt tam reikia didelių valios pastangų... kaip sekasi nepasiduoti pagundoms?
Ir žinoma, lauksime po mėnesio su kuo geriausiomis  nestuke.gif  naujienomis bigsmile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
norėjau dar kažką kurti, bet Darulė viską labai gražiai surašė smile.gif
Pirmas postas išties nuskambėjo piktai - tarsi čia susirinko bevalės storulės mieliau geriancios vaistus nei ribojančios maistą ar pan. blush2.gif

O dabar laukiam pasakojimo ir patarimų - kiek to antsvorio teko numesti, kiek ilgai teko rezultato laukti, kaip dažnai būdavo MM iki susireguliavimo ir t.t. ir pan.

Atsakyti
QUOTE(Darule @ 2008 04 29, 10:53)
malonu, kad pasidalinai savo istorija 4u.gif  mirksiukas.gif dabar šiek tiek aiškiau, kad turi patirties su šiuo dalyku. Bet pažiūrėk pati - iš ankstesnio Tavo pasisakymo dvelkia tiktai kritika ar pasišaipymas... Kaip šauki - taip atsiliepia - todėl natūralu kad į savo pasisakymą sulaukei piktokų atsakymų. Tad gali nevadinsi visų piktomis ar panašiai, nes ir iš pačios pasisakymo nedvelkia labai jau dideliu taikumu... o kritikuojami žmonės darosi pikti  mirksiukas.gif
Ir žinoma, lauksime po mėnesio su kuo geriausiomis  nestuke.gif  naujienomis bigsmile.gif

as tik buvau uzdavusi klausyma, o kas kaip sureagavo i ji, tai ne man spresti. pykcio klausyme tikrai nematau.. nu nezinau, anksciau ir as taip buciau sureagavusi, bet dabar jau tikrai ne.. nes visame kame bandau izvelgti pozityvumo.. stai kur pati pradzia - atsikratyti neigiamu emociju ir pykcio, ir visame kame bandyti izvelgti poziityvaus, kad ir toje pacioje bedoje, turint sia diagnoze. pagalvokit, kodel jums ji atsirado? ka darete ne taip?
svarbiausia uzduotis gydantis nuo PKS ne svorio metimas, o jusu fizinio kuno sveikata. As dar neskaitau kad esu visiskai sveika, bet lyginti kaip jausdavau pries tris menesius ir kaip dabar, negaliu, nes tai kardinalus skirtumai, tiek fizineje savijautoje, tiek dvasineje, kuri beje, yra svarbiausia.
Valios pastangu reikia be proto dideliu, ir ne kiekvienas zmogus ta gali savyje sukaupti. As galeciau pasakyti taip: kas nesukaupia valios jegu, tas vadinasi ne taip ir stipriai nori 2.gif . o kas nori to labiau uz viska, be islygu- tam nesunku kazko atsisakyti, keisti savo yprocius, mastyma ir t.t. , o nepasiduoti pagundoms padeda vienintelis dalykas - tikslas ir tikejimas kad galesiu tureti vaikeli. apie tai galvoju nuolat, svajoju, meldziuosi, isivaizduoju ir ,.t.t.
esme yra jumyse.
aisku, jusu pasirinkimo teise. as vaistu nebenorejau, nes nuo ju susirgau dar labiau. todel nuejau kitu keliu, kuriuo siandien labai didiziuojuos, nes jis man atnese tokiu klodu, kad nemoku apsakyti zodziais... todel ir raginu merginos, pries pradedamos aklai tiketi daktarais, kurie visgi, kaip bebutu gaila, daro bizni is musu, pabandykite, nekenkdamos sau, nors siek tiek kazka pakeisti savo gyvenime, pradedamos nuo savo poziurio i sia liga, tada ateis noras keistis, gyventi kitaip...o tada ateis... nauja gyvybe
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2008 04 29, 11:20)
as tik buvau uzdavusi klausyma, o kas kaip sureagavo i ji, tai ne man spresti. pykcio klausyme tikrai nematau.. nu nezinau, anksciau ir as taip buciau sureagavusi,  bet dabar jau tikrai ne.. nes visame kame bandau izvelgti pozityvumo.. stai kur pati pradzia - atsikratyti neigiamu emociju ir pykcio, ir visame kame bandyti izvelgti poziityvaus, kad ir toje pacioje bedoje, turint sia diagnoze. pagalvokit, kodel jums ji atsirado? ka darete ne taip? svarbiausia uzduotis gydantis nuo PKS ne svorio metimas, o jusu fizinio kuno sveikata. As dar neskaitau kad esu visiskai sveika, bet lyginti kaip jausdavau pries tris menesius ir kaip dabar, negaliu, nes tai kardinalus skirtumai, tiek fizineje savijautoje, tiek dvasineje, kuri beje, yra svarbiausia.
Valios pastangu reikia be proto dideliu, ir ne kiekvienas zmogus ta gali savyje sukaupti. As galeciau pasakyti taip: kas nesukaupia valios jegu, tas vadinasi ne taip ir stipriai nori  2.gif . o kas nori to labiau uz viska, be islygu- tam nesunku kazko atsisakyti, keisti savo yprocius, mastyma ir t.t. , o nepasiduoti pagundoms padeda vienintelis dalykas - tikslas ir tikejimas kad galesiu tureti vaikeli. apie tai galvoju nuolat, svajoju, meldziuosi, isivaizduoju ir ,.t.t.
esme yra jumyse.
aisku, jusu pasirinkimo teise. as vaistu nebenorejau, nes nuo ju susirgau dar labiau. todel nuejau kitu keliu, kuriuo siandien labai didiziuojuos, nes jis man atnese tokiu klodu, kad nemoku apsakyti zodziais... todel ir raginu merginos, pries pradedamos aklai tiketi daktarais, kurie visgi, kaip bebutu gaila, daro bizni is musu, pabandykite, nekenkdamos sau, nors siek tiek kazka pakeisti savo gyvenime, pradedamos nuo savo poziurio i sia liga, tada ateis noras keistis, gyventi kitaip...o tada ateis... nauja gyvybe

apie ką tu čia? PKS yra negydomas ir nepagydomas, čia yra SINDROMAS o ne šiaip liga kokia ... ir ne nuo mūsų norų/nenorų priklauso ... ir tuo labiau ne kad kažką darėm ne taip biggrin.gif
o šiaip tai tu pati pikta cool.gif
Atsakyti