As metformina geriu jau 4men.,siaip jokio poveikio kaip nejauciu tik po dupfastono mm prasidedavo po 3d.o dabar ta pacia diena kai tik baigiu 10d.kursa.Gal cia metformino poveikis,net nezinau.Na ir per ta laika nukrito apie 4kg,nes apetitas sumazejo.Tikiuosi,kad pades isspresti PKS problemas.

Na, depresija ne dėl metformino tikriausiai, o dėl tos būklės, kuri mums visam gyvenimui, labai suprantu tave
Paieškok šviesių gyvenimo pusių, jų tikrai yra 
[/quote]
labai tau aciu uz patarima..
jei rasytu zmogus su tuo nesusidures tikrai butu sunkiau priimt.. bet dabar kai esam taip sakant "likimo seses".. tikrai labai aciu...
bandau as visais budais ir viska..
bet kartais va imi ir pasiguodi, tiems kas manai kad supras...

[/quote]
labai tau aciu uz patarima..

bandau as visais budais ir viska..
bet kartais va imi ir pasiguodi, tiems kas manai kad supras...

QUOTE(burbuliukas @ 2008 03 28, 04:04)
metforminas ar kitaip metforalis reguliuoja insulino issiskyrima i krauja.. taip kaip diabetikams jo truksta ir jiems tenka jo papildomai leistis taip PKS turincioms moterims, jo kasa isskiria per daug, del to jos alki jaucia didesni ir dazniau.. gal esate pastebejusi kad diabetikai nesiojasi sausaini ar duonos riekele kiseneje, nes atejus laikui ir nenorint butinai reikia uzkasti.. sis vaistas padeda insulina kazkiek sureguliuoti.. bet tai nera stebuklingas vaistas.. viduriuojam ir pykina nuo jo tik tada kai suvalgomas maistas buna per riebus..
tuos riebaliukus ir isviduriuoja.. del to nezymiai krenta svoris.. bet depresija niekur nedingsta.. ir jautiesi labai nepilnavertis sededamas ant tu vaistu.. 

Nu kad nevisai taip

Metforminas grečiau didina audinių jautrumą insulinui. O kadangi tada audiniai sureaguoja su mažesniu insulino kiekiu, tada jo ir išsiskiria iš kasos mažiau.
Riebus maistas čia nesusijęs, nes metforminas slopina gliukozės pasisavinimą virškinamajame trakte. Dėl to gali viduriuoti, reik mažinti saldumynus, o ne riebalus.
Ir nieko čia depresiško nematau, kaip tik, krenta svoris, greičiau pastoji

Aš pati vartojau, ir ciklas tada apsitvarkė, net ovuliuoti sugebėjau. Tik man labai skrandį sugadina. Teko nutraukti dėl siaubingų skausmų.
QUOTE(Gytutė @ 2008 03 28, 22:26)
Nu kad nevisai taip
Metforminas grečiau didina audinių jautrumą insulinui. O kadangi tada audiniai sureaguoja su mažesniu insulino kiekiu, tada jo ir išsiskiria iš kasos mažiau.
Riebus maistas čia nesusijęs, nes metforminas slopina gliukozės pasisavinimą virškinamajame trakte. Dėl to gali viduriuoti, reik mažinti saldumynus, o ne riebalus.
Aš pati vartojau, ir ciklas tada apsitvarkė, net ovuliuoti sugebėjau. Tik man labai skrandį sugadina. Teko nutraukti dėl siaubingų skausmų.

QUOTE(KatinoUsai @ 2008 03 28, 20:05)

Skaiciau, kad metforminas padeda numesti svori, bet kazkaip sunku patiketi. Na bent jau dabar. Mane visa laika pykina lyg buciau peralkus ir vos kazka lengvo suvalgau pykinimas tam kartui praeina. Gana stipriai jauciu tuos salutinius poveikius ir man sunkoka susiimti ir nenutraukti vaistu naudojima. Ar as cia viena tokia pilna abejoniu? Gal tiesiog esu pernelyg islepusi ir tureciau susiimti?
QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 30, 21:46)
Skaiciau, kad metforminas padeda numesti svori, bet kazkaip sunku patiketi. Na bent jau dabar. Mane visa laika pykina lyg buciau peralkus ir vos kazka lengvo suvalgau pykinimas tam kartui praeina. Gana stipriai jauciu tuos salutinius poveikius ir man sunkoka susiimti ir nenutraukti vaistu naudojima. Ar as cia viena tokia pilna abejoniu? Gal tiesiog esu pernelyg islepusi ir tureciau susiimti?
as irgi pastoviai jausdavau toki negeruma skrandyje, bet tai visiskas niekis palyginus su pacia problema. Jei tave labai vargina tas pykinimas, pabandyk pasikalbet su gydytoja, gal ji ka pakoreguotu, patartu ar pan. Siaip tas vaistas yra labai naudojamas ir duoda gerus rezultatus, as tai neskubeciau nutraukt

QUOTE(elijete @ 2008 03 30, 19:53)
as irgi pastoviai jausdavau toki negeruma skrandyje, bet tai visiskas niekis palyginus su pacia problema. Jei tave labai vargina tas pykinimas, pabandyk pasikalbet su gydytoja, gal ji ka pakoreguotu, patartu ar pan. Siaip tas vaistas yra labai naudojamas ir duoda gerus rezultatus, as tai neskubeciau nutraukt 

Gydytoja pamatysiu vel tik po keturiu menesiu

Merginos, norejau pasakyti, kad labai faina, kad jus cia ir galima issisakyti. Kartais einant gatve atrodo, kad as tokia vienintele negalinti susilaukti vaiku. Bet paskaitau cia, kad yra ir kitu moteru ir ypac kad yra tiek daug sekmes istoriju ir daug geriau ant sirdutes pasidaro
Aciu

QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 31, 15:22)
Merginos, norejau pasakyti, kad labai faina, kad jus cia ir galima issisakyti. Kartais einant gatve atrodo, kad as tokia vienintele negalinti susilaukti vaiku. Bet paskaitau cia, kad yra ir kitu moteru ir ypac kad yra tiek daug sekmes istoriju ir daug geriau ant sirdutes pasidaro
Aciu 

jo, sis forumas tikra atgaiva dusiai

QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 30, 22:46)
as ir jauciau salutinius poveikius, bet po to matyt organizmas priprato ir dabar kaip niekur nieko. tiesa, mane daktare palaipsniui pratino prie metformino, pirmas savaites geriau po viena tablete, po to po dvi, dabar nuolatiniai apsistojau prie 3 per diena.
QUOTE(KatinoUsai @ 2008 03 31, 20:45)
as ir jauciau salutinius poveikius, bet po to matyt organizmas priprato ir dabar kaip niekur nieko. tiesa, mane daktare palaipsniui pratino prie metformino, pirmas savaites geriau po viena tablete, po to po dvi, dabar nuolatiniai apsistojau prie 3 per diena.
Man sake, kad is pradziu gerciau po 2 per diena. Tik va kad mane nesvietiskai nuo vaistu pykina ir labai energijos nera. Siandien iseigine ir turejau namus tvarkyti, bet pramiegojau praktiskai visa diena ir dabar dar luztu... Penktadieni darbe irgi vos neuzmigau. Galvojau gal tiesiog pavargus, bet kad tas nuovargis uzpuola praejus mazdaug dviem trim valandoms nuo vaistu isgerimo. Vis bandau sau sakyti kantrybes tik reikia kantrybes

Ps o va nuo pykinimo tai as atradau siandien vaista: arbatos misinys gerinantis virskinima (Twinings).
Sveikos
Ir aš vartoju metforminą kažkur nuo kovo vidurio.
O tai geriat karti ir metforminą ir duphaston' ą?
man tai tik metforminą prirašė.
aš geriu du kartus dienoj - po pietų 2 tabletes, po pusryčių arba vakarienės - vieną.
žino žino
ten ir prirašė
Mane irgi papykina...Na bet kol ne iki vėmimo kentėt galima. Paskaičiau tik informaciniam lapely, kad alkoholio su juo kaip ir negalima. Tai dabar bijau net taurę vyno išgert, kad koks neaiškus poveikis neišlįstų
Tiesa, dar pilvo apačia nuolat tarsui paskaudena...
man su metforminu svoris pradejo augti, jau pora kg plius turius.... o ciklas tai tikrai truputeli atsistate... tik si menesi kazkos nenusiprates neateina.
Man svoris neauga, bet kokia tais išsipūtus jaučiuos. Nors tikrai mažiau valgau. Ypatingai saldumynų, šokolado
Kadangi mano MM nereguliarios, tai jei jos normalizuosis po 6 mėn liepė pasirodyt, jei vistik nesiteiks pasirodyt - po 1,5 - 2 mėnesių. Tik aš einu pas ginekologa
Ir nuovargis puola....Kad neatrodyčiau tinginė irgi pripaišau jį metforminui

QUOTE(sadija @ 2008 03 04, 09:25)
Buvo kelios stimuliacojos, bet nesėkmingos, mmm tik duphastono dėka, dabar jau 2 mėnuo vartojų metforminą, bet jokių džiuginančių rezultatų.
QUOTE(Busiukas @ 2008 03 28, 17:03)
As metformina geriu jau 4men.,siaip jokio poveikio kaip nejauciu tik po dupfastono mm prasidedavo po 3d.o dabar ta pacia diena kai tik baigiu 10d.kursa.Gal cia metformino poveikis,net nezinau.Na ir per ta laika nukrito apie 4kg,nes apetitas sumazejo.Tikiuosi,kad pades isspresti PKS problemas. 

O tai geriat karti ir metforminą ir duphaston' ą?

QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 26, 19:41)
Sveikutes merginos, siandien man israse endokrinologe metformino, bet nelabai paaiskino kaip ji gerti. Tai yra zinau tik tiek kad du kartus dienoje, bet ar reikia gerti visa laika ar daryti pertraukeles? Gal kuri is jusu zinot?
aš geriu du kartus dienoj - po pietų 2 tabletes, po pusryčių arba vakarienės - vieną.
QUOTE(egliuzke @ 2008 03 27, 23:56)
Kaži vaisingumo klinikoje apie tą vaistą ka nors žino ar ne
žino žino

QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 28, 01:09)
Tai kad ir mano cukrus normoje. Tiesa, skaiciau, kad visoms turincioms policistiniu kiausidziu sindroma ir turincioms antsvorio yra budingas atsparumas insulinui. Butent metforminas ir padeda su tuo kovoti.
QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 28, 12:59)
Vat dar kitokiu keistu salutiniu poveikiu jis turi. Visokie paskaudenimai raumenu, nuotaikos svyravimai (ypac i blogaja puse). Tad labai tikiuosi, kad vaistai pades....
QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 30, 21:46)
Mane irgi papykina...Na bet kol ne iki vėmimo kentėt galima. Paskaičiau tik informaciniam lapely, kad alkoholio su juo kaip ir negalima. Tai dabar bijau net taurę vyno išgert, kad koks neaiškus poveikis neišlįstų

Tiesa, dar pilvo apačia nuolat tarsui paskaudena...
QUOTE(KatinoUsai @ 2008 03 28, 22:05)

Man svoris neauga, bet kokia tais išsipūtus jaučiuos. Nors tikrai mažiau valgau. Ypatingai saldumynų, šokolado

QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 30, 22:48)
Gydytoja pamatysiu vel tik po keturiu menesiu
Todel ir vis bandau gauti informacijos internetu... Zinau, kad negerai, bet kitaip cia neimanoma 

Kadangi mano MM nereguliarios, tai jei jos normalizuosis po 6 mėn liepė pasirodyt, jei vistik nesiteiks pasirodyt - po 1,5 - 2 mėnesių. Tik aš einu pas ginekologa

QUOTE(Zoulikha @ 2008 03 31, 23:15)
Man sake, kad is pradziu gerciau po 2 per diena. Tik va kad mane nesvietiskai nuo vaistu pykina ir labai energijos nera. Siandien iseigine ir turejau namus tvarkyti, bet pramiegojau praktiskai visa diena ir dabar dar luztu... Penktadieni darbe irgi vos neuzmigau. Galvojau gal tiesiog pavargus, bet kad tas nuovargis uzpuola praejus mazdaug dviem trim valandoms nuo vaistu isgerimo. Vis bandau sau sakyti kantrybes tik reikia kantrybes

Ir nuovargis puola....Kad neatrodyčiau tinginė irgi pripaišau jį metforminui