Kiek žinau kiekvienas gimdymas yra individualus, vieną gimdai lengvai, o kitas su ddideliais skausmais ateina į šį pasaulį :-/
Bet kentet tikrai galima, aišku, kartais protas aptemsta, bet tai gal ir gerai, nes gimdymo metu išsiskiria kažkokios medžiagos, kurios prislopina atmintį, todėl gimdymo skausmai tai greit užsimirsta. Na suskausta pilvą kas kelias minutes, skausmas tęsiasi kokias 10-50 sek., o stiprūs skausmai man buvo apie puse val, bet kas 6-7 min., per tą laiką ir numigt speji, nes skausmas tikrai vargina.
Tik žinok, kad skatinamieji skausmą didina, taip, kad jei įmanoma paprašyk gydytojo jų nenaudoti, nepasiduok provokcijai, kad viskas greičiau baigsis, juk tada ir vaikeliui sunkiai pasidaro . O gerai tai, kad ir kokie bus skausmai - amžinai nesitęs Galvok, apie vaikelį, nes jam dar sunkiau nei tau ir kad greit viskas baigsis Sėkmės ir nebijok
Bet kentet tikrai galima, aišku, kartais protas aptemsta, bet tai gal ir gerai, nes gimdymo metu išsiskiria kažkokios medžiagos, kurios prislopina atmintį, todėl gimdymo skausmai tai greit užsimirsta. Na suskausta pilvą kas kelias minutes, skausmas tęsiasi kokias 10-50 sek., o stiprūs skausmai man buvo apie puse val, bet kas 6-7 min., per tą laiką ir numigt speji, nes skausmas tikrai vargina.

Kadangi dare cezario pjuvi, tai gimdymo "skausmus" turejau tik iki 7 cm.
Sestadieni namie prasidejo saremiai. tai buvo panasu i menesiniu skausma, kaip pilvas skauda pries menesines ar ju metu). Pradejau zymeti kas kiek laiko kartojasi ir kiek truksta.
buvo nereguliarus, kas 15 - 30 min, bet neintensyvejo. Visai pakenciama. taip ta nakti ir miegojau, 30 min.miegu, po to saremis, skauda, atsibusti, po to vel uzmiegi.
diena lyg suretejo. O sekmadieni nakti vel suintensyvejo. Tada ir nusprendziau - reikia vaziuoti i ligonine. Gal jau kokie 2-3 cm...
atvaziavau, gydytojas apziurejo, sako - 6 cm.
Labai nustebau, tikejausi daug intensyvesnio skausmo, esant tokiam kaklelio atsidarymui. ;)
Ne tiek ten skauda (bent iki 7 cm), kiek pavargsti psichologiskai. o fiziskai jegu dar ogo-go kiek turejau.
Sesele vos spejo su laseline paskui mane, kai as is pirmo auksto i trecia laiptais begau. ;D
Bijojau, kad saremis gali prasideti, tai toki sprinta parodziau.
Taip kad viskas priklauso nuo to kiek tu to skausmo lauki.
As isivaizdavau daug didesni skausma, todel toki koks buvo pakeliau lengvai (jau po 3 dienu gimdyciau vel).
Bet nezinau kaip ten paskutinieji 3 cm. ir pats stumimas.
Nieko negaliu apie tai pasakyti.
Bet uz kokiu metu bandysiu vel. ;D
Sestadieni namie prasidejo saremiai. tai buvo panasu i menesiniu skausma, kaip pilvas skauda pries menesines ar ju metu). Pradejau zymeti kas kiek laiko kartojasi ir kiek truksta.
buvo nereguliarus, kas 15 - 30 min, bet neintensyvejo. Visai pakenciama. taip ta nakti ir miegojau, 30 min.miegu, po to saremis, skauda, atsibusti, po to vel uzmiegi.
diena lyg suretejo. O sekmadieni nakti vel suintensyvejo. Tada ir nusprendziau - reikia vaziuoti i ligonine. Gal jau kokie 2-3 cm...
atvaziavau, gydytojas apziurejo, sako - 6 cm.
Labai nustebau, tikejausi daug intensyvesnio skausmo, esant tokiam kaklelio atsidarymui. ;)
Ne tiek ten skauda (bent iki 7 cm), kiek pavargsti psichologiskai. o fiziskai jegu dar ogo-go kiek turejau.
Sesele vos spejo su laseline paskui mane, kai as is pirmo auksto i trecia laiptais begau. ;D
Bijojau, kad saremis gali prasideti, tai toki sprinta parodziau.
Taip kad viskas priklauso nuo to kiek tu to skausmo lauki.
As isivaizdavau daug didesni skausma, todel toki koks buvo pakeliau lengvai (jau po 3 dienu gimdyciau vel).
Bet nezinau kaip ten paskutinieji 3 cm. ir pats stumimas.
Nieko negaliu apie tai pasakyti.
Bet uz kokiu metu bandysiu vel. ;D
Savaite iki gimdymo mane pagulde i patoogija (aukstas spaudimas ir pan., nors tiesa sakant spaudimo tinkamai pamatuoti nesugebejo), tai jau ten prisiklausiau koks gimdymas nepakeliamas dalykas, kaip tai skauda ir sunku. Kadangi per penkias dienas (kur praleidau ligoninej) nei spaudimas buvo aukstas, nei gimdymas prasidejo( nors termina sjau buvo praejes) mane isleido namo. Ir kaip visada kai grizti namo po pertraukos pamaciau ta bardaka ir pradejau tvarkytis - tai pasilenk, tai pasistiebk, tai pakelk tai nuleisk. Kelis kartus vakare pamaude pilva. Jausmas toks lyg kas butu pilvo siena labai istempes.Bet, galvoju, cia nuo nuovargio ir nieko cia baisaus einu miegot. Apie pirma valanda nakties as pajutau skausma, bet toki nedideli, kad net nesupratau kas cia vyksta (galvojau vel paruosiamieji uzejo) ir taip kas 6-7 min. Supratau kad gimdymas prasidejo tik po kokio pusvalandzio - valandos kai skausmai nesiliove ir kartojosi periodiskai kas 6-7 min. Tai naktis praleke kaip pora minuciu. Sesta val. pagavojau kad reik vaziuot i ligonine, bo nieko cia nebus. Kai atvaziavau i priemimo skyriu, pasisveikinau nusisipsojau ;D ir sakau atvaziavau gimdyt. I mane paziurejo taip nepatikliai
ir klausia su skausmais? Sakau AHA ir pradejau juoktis nes koks tai keistas saremis uzejo [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm35.gif[/img] Sesele i mane paziurejo, sako gal jus dar vaziuokit namo, grisit kai stipresni saremiai bus. Atejo mano gydytoja is patalogijos apziurjo mane ir sako tai koks nam jums jau 5cm. I gimdykla
. Sako kad stpriausias skausmas buna prie 6 cm atsidarymo. Bet tuo metu as sedejau vonioj ir vyras nugara masazavo, taip kad nepasakyciau kad man labai skaudejo. Nereikia bijot gimdyt, nereikia bijoti skausmo.
Gal tu busi viena is tu 6 proc. moteru kurios is vis nejaucia skausmo.
O nuo skausmo padeda vyro masazas, silta vonia, ir vaistu neprireiks.
Sekmes

Gal tu busi viena is tu 6 proc. moteru kurios is vis nejaucia skausmo.
O nuo skausmo padeda vyro masazas, silta vonia, ir vaistu neprireiks.
Sekmes
Na labiausiai skauda, kai 7 ir daugiau cm, o per pati gimdyma tai tik stumk, ten jau neskauda, bet turi saziningai dirbti t.y. stumti.
???Aš gimdžiau Cezario pjūvio pagalba. Sąrėmių nejutau, kadangi operavo mane labai greitai (išnyko vaikučio širdies tonai). Labai suprantu mamą, kuri jaudinasi dėl gimdymo skausmų. Aš jų irgi bijojau. Man padėjo nusiteikimas... O dar geriau - pakalbėti su savo gydytojagydytoju dėl nuskausminimo.Mano gydytoja mane užtikrino, kad jei skausmas bus tikrai stiprus man pakvies anesteziologą, kuris suteiks nuskausminimą. Pakalbėjau ir su anesteziologu. Jis man paaiškino, koks nuskausminimas bus taikomas. Tariausi su juo, kad kai prasidės gimdymas, jis taip pat bus šalia manęs. Tai mane nuramino. Ėjau į gimdyklą, visai nesijaudindama. Žinojau, kad jei neiškęsiu, man padės.
pagal mane neturi itakos kaip mama gimde, nes gimdymas priklauso nuo moters nusiteikimo, fiziologijos (pvz, pas mane siauri klubai, tai sunkiau gimdyt ;D) ir, zinoma, nuo paties vaikelio dydzio.
QUOTE |
Pritariu viksreliui, kad viskas priklauso nuo nusiteikimo. Aisku ir nuo moters fizines bukles, dubens formos. |
visiskai sutinku. Mano mama pagimde tiek mane tiek broli labai greitai ir neskausmingai, o as pati pagimdyti nesugebejau, nors turiu labai placius klubus. Gydytojas sake, kad su tokiais klubais as galiu lengvai ir 6 kg. vaika pagimdyti.
Na jau, Supermama,
6 kg kudikio tikrai lengvai nepagimdytum.
O del gimdymo skausmu, tai tikrai labai individualu ir priklauso nuo pasiruosimo, tiek teorinio, tiek psichologinio. Manyciau mes dauguma bijom nezinios, o kai bijai, tai ir skausmas didesnis. Man pirmi 5cm atsidare beveik nejauciant nieko
, gal del to, kad vandenys buvo nenubege, kai nuleido vandenis skausmas kiek suintensyvejo, bet ir tai buvo pakeliamas, siek tiek sunkiau buvo belaukiant kol atsidarys like 2cm, bet cia man labai padejo mintis, kad vaikeliui irgi nelengva. Na o jau gimstant vaikui, tai zinojau, kad , kai galvute lis siek tiek paskaudes, jausis tempimas, bet tai truks neilgai. Tai tiek apie skausmus, beje siuvant po plysimu is viso jokio skausmo nejauciau, matyt gerai nuskausminta buvo ;D

O del gimdymo skausmu, tai tikrai labai individualu ir priklauso nuo pasiruosimo, tiek teorinio, tiek psichologinio. Manyciau mes dauguma bijom nezinios, o kai bijai, tai ir skausmas didesnis. Man pirmi 5cm atsidare beveik nejauciant nieko

sveikos! nors jau praejo puse metu nuo tos didzios dienos
, vis bandau prisiminti, atkurti ta skausma kuris buvo-ir niekaip.... ;D. tikrai, organizmas gimdymo metu isskiria medziagas slopinancias skausma
kadangi gimdziau pirma kart, nezinojau kaip bus. sakiau, bandysiu naturaliai, jei sunku bus-taikysiu epidura. namuose susitraukinejo kas 10min., atvaziavau i ligonine, gygytoja apziurejo sake 3cm(skausmai saremiu metu buvo nelabai skausmingi). po keletos valandu, tualete nubego vandenys ir as po 2val atsiduriau gimdykloj, bet ne todel kad skaudejo, o del to, kad saremiai kartojosi kas 3-5min. buvo atsidare tie patys 3cm...
. kadangi sako gydytoja gali ilgai uztrukt tai padare epidura ir per sekancias 10val jau galejau stangintis. visi sako, kad per stumima neskauda, tas tiesa, bet laukiant kito saremio ir kai liepia pailset-tai jomajo :-/ :'(. per ta laika labai sunku buvo(bet kaip tik jo ir neprisimenu.. ???)stumimo metu epiduro netaike.
tai tokia mano istorija
linkiu nebijot, gerai nusiteikt ir laukti 8)

kadangi gimdziau pirma kart, nezinojau kaip bus. sakiau, bandysiu naturaliai, jei sunku bus-taikysiu epidura. namuose susitraukinejo kas 10min., atvaziavau i ligonine, gygytoja apziurejo sake 3cm(skausmai saremiu metu buvo nelabai skausmingi). po keletos valandu, tualete nubego vandenys ir as po 2val atsiduriau gimdykloj, bet ne todel kad skaudejo, o del to, kad saremiai kartojosi kas 3-5min. buvo atsidare tie patys 3cm...

tai tokia mano istorija

linkiu nebijot, gerai nusiteikt ir laukti 8)
O as gimdziau su skatinimu, kadangi pernesiojau ir kaklelis net nesiruose atsidarineti. Gimdymas nuo saremiu pradzios truko 12 val. Aisku pirmasias 6 val. tie skausmai buvo panasiai tokie kaip menesiniu ir jau buvau pradejusi galvoti, kad tas gimdymas grynas juokas
Bet po to, tai jau tikrai skaudejo
Taciau, kas idomiausia, kad tas skausmas labai greit pasimirsta. Man dar ant gimdymo lovos begulint, kai gydytoja siuvo kirpima, jau viskas buvo pasimirse
Nors siaip esu tikrai jautri skausmui, bet kazkaip iskenciau ;)