Aš papasakosiu apie savo vargus ir skausmus ;D Visą dieną prabimbinėjau, dar pasivaikščiojau parke, nupirkau sūnėnui dovaną, pasportavau namie, bet visą dieną jaučiau, kad kažkas ne taip, kažkas negerai, kažkaip nepatogu, diskomfortas sakyčiau..lyg maudžia, lyg dilgteli..Nesuprasi..kadangi jau buvo 41 nėštumo savaitė, tai "pasiguodžiau" vyrui ;D Liepė skambint gyd. ir taip aš apie 19 val. atsiradau gimdymo skyriuje..Vyrą "išrašė" namo, atseit nei aš gimdau, nei ką.. ;D Ryte nutarė paleisti mane namo..Gimdos kaklelis atsidaręs 3 cm., o man vis stipryn tie netikri sąrėmiai, vis stipryn...tada nusprendė pajungti savo išganingą aparatą, o ten oho jau kokius sąrėmius demonstruoja :o Atėjo akušerė iš "kito gimdymo" ir man sako "na sąrėmiai tai jau stiprūs, o jūs dar šypsotės"..tada dar nežinojau, kad greit nebesišypsosiu.. ;D Lygiai vidurnaktį pasišalino vaisiaus vandenys ir sąrėmiai dar labiau ėmė stiprėti. Stovėjau ir kvėpavau kaip moku (jokių kursų nelankiau, bet intuicija gimdymo metu daro savo ;D) laukiau vyro..Jis atvažiavo ir tada aš kažkaip nurimau...stiprūs sąrėmiai ėmė retėti..pamiegu, atsikeliu, "pagimdau" ir toliau miegu ;D taip aš ilsėjausi patyliukais iki 4 val. ryto. Atyėjo apžiūrėti gyd. ir ką pasakysit - gimdos kaklelis atsidaręs 3 cm. Per 9 val. nė žingsnio..tada aišku lašelinę į veną, paguldė aukštielninka, savo aparatus prijungė ir puolė laukti gerojo rezultato. va tada aš sužinojau ką reiškia gimdyti greitai..Akušerė dar pakomentavo, kad aš leliuką turėsiu 10 val. , gyd sako taip greit nereikia, tegu būna 14 val. Taip jie besiginčydami mane ir kankino ;D Jie išeina, aš tą lašelinę "prisuku" kad mažiau lašėtų, ateina vėl greičiau pareguliuoja..Tiesa, aparatus visus nusiplėšiau, atsiguliau ant šono ir net nesileidau judinama. Galvą užsiklojau ir tįsau vaitodama., tiesa variau vyrą epidūro ieškot, tai mane greit nuramino, kad per vėlu..Tiesa, jau ir balsu nepasitenkinimą reiškiau, ypač kad neleido man judėti, vaikščioti, o ir gulėti liepė tik ant nugaros. Pats "stūmimas" -ŠVENTĖ, NE DARBAS.. Laurytė gimė per pirmą stangą :o Net nespėjau pajusti, lyg suveržė viduj ir viskas, guli man ant pilvo..Nespėjau nei įkvėpt, nei iškvėpt..Lygiai 10.05 turėjau dukrą..Taigi viso gimdydama "prasikankinau" 16 val.
Dabar ir vėl gimdyčiau be tų nuskausminimų, nes visa tai niekis, palyginti su galutiniu rezultatu. Antra, man buvo įdomu patirti visą gimdymo malonumą.
Tiesa, tik vėliau man paaiškino, kad gimdžiau sunkiai dėl neatsidarinėjusio gimdos kaklelio. Gyd. sakė kaip geležinis ir greičiausiai dėl tvirtų raumanų, dėl sporto..Na noro sportuoti nėštumo metu, man neatmušė ir neatmuš joks gimdymas..
Aš nieko nežinojau apie gimdymą, nieko nelankiau, nieko nesimokiau..Bet viskas gavosi ;D ;D Kai pagalvoju, o turėjo daryt Cezario pjūvį...Tpfu, tpfu, tpfu ir gerai kad atsisakiau aš jo..vienu randu mažiau kūne ;D
Netikėkit mamkos gąsdinimais..Nei tas gimdymas abisus, nei ką..Kai gimdai išvis natūraliai, tai gamta pati viską sutvarko, viską iškenti, jei skatina, tai skausmas intensyvesnis..Aš ištisai vėmiau, bet kad sąmonės netekti

, tai taip nebuvo..atrodo temsta, bet greit ir baigiasi viskas iki kitos bangelės..