Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

QUOTE(liepa27 @ 2009 12 03, 22:37)
4u.gif keista, kad taip ilgai cezario nedare, o epidurines nejautros nesiule?nieko sau tiek laiko kankintis blink.gif

nu ne nesiule schmoll.gif sako yvyksta stebuklu ir mamytes kartais pacios pasigimdo todel ir kankino sitiek doh.gif
Atsakyti
saremius prasijuokiau su vyru lotuliukas.gif aisku dar su dviem asperino ir dar 2 kazkokiom tabletukempagalvojau jei bus toks gimdymas tai lotuliukas.gif bet kai atejo laikas stangintis ne duok dieve unsure.gif nenoriu net prisimint to skausmo schmoll.gif
Atsakyti
jau kaaaaip as bijojau gimdyt tai siaubas doh.gif
man skatino. skaudejo. negavau epiduros (sake, kad anesteziologe cezaryje...), bet nebuvo taip, kad jau neimanoma kentet. nei rekiau, nei ka, dar ir pajuokaut spejau. o kai gime mazius-viska kaip ranka nueme, tiek energijos, atrode tuoj leksiu. smile.gif man gimdymas iki siol kelia sypsena (truko 3val). gimdykit ir nebijokit, ne toks velnias baisus kaip ji vaizduoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miix @ 2009 10 07, 13:13)
As tikriausiai esu viena is tu laiminguju, kurioms protas netemo is skausmo. ax.gif Kai gimdziau sunu vis "laukiau" to nepakeliamo skausmo, bet jis taip ir neatejo rolleyes.gif O su dukryte tai tik paskutiniai du saremiai buvo rimtesni, visu kitu metu su vyru juokavom mirksiukas.gif Apie joki nuskausminima net nepagalvojau, nes tai ka jutau nebuvo taip skausminga. biggrin.gif Man inkstu uzdegimas ir trukes apendiksas buvo skausmingesni  unsure.gif  nei gimdymai 4u.gif

Irgi turiu problema su inkstais, tai gydytoja pasake, kad saremiai buna net maziau skausmingi nei tie skausmai, kuriuos kentejau inkstu ligos paumejimo metu.. O skausmui esu lb jautri.
Taciau paskaicius jusu istorijas manes gimdymas visiskai neisgasdino - jei gamta taip sukure, vadinasi taip ir reikia. ax.gif Moterys viska iskencia 4u.gif
Atsakyti
Prisiminiau savo mamos tetos, kuriai dabar virs 80 metu pasisakyma apie gimdyma: "Zinok gimdyti yra labai sunku... Na tu isivaizduok, kad reiketu viso buto langus isvalyti". Kai isgirdau tai nesulaikiau juoko. Jauciu ir gimdymas yra kiekvienai skirtingas kaip ir langu valymas, vienom sunku kitom juokas. O kaip man bus pamatysiu, nors paniskai nebijau tikrai, man jau nuo 20 savaites pilvas skausmingai susitraukineja, tai daug maz isivaizduoju, kad per tikrus saremius bus gerokai baisiau. Nezinau kodel nebijau. Gal nenormali esu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingins @ 2009 12 08, 00:42)
Prisiminiau savo mamos tetos, kuriai dabar virs 80 metu pasisakyma apie gimdyma: "Zinok gimdyti yra labai sunku... Na tu isivaizduok, kad reiketu viso buto langus isvalyti". Kai isgirdau tai nesulaikiau juoko. Jauciu ir gimdymas yra kiekvienai skirtingas kaip ir langu valymas, vienom sunku kitom juokas. O kaip man bus pamatysiu, nors paniskai nebijau tikrai, man jau nuo 20 savaites pilvas skausmingai susitraukineja, tai daug maz isivaizduoju, kad per tikrus saremius bus gerokai baisiau. Nezinau kodel nebijau. Gal nenormali esu  g.gif

Normali, normali biggrin.gif As irgi visiskai absoliuciai nebijojau, netgi apie tai negalvojau schmoll.gif
Bet nezinau, kaip bus sekanti karta..., nes dabar jau zinau ko bijoti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 08 gruodžio 2009 - 21:02
QUOTE(ingusiia @ 2009 11 21, 05:43)
Bijoti aisku normalu, tik kad baimes akys dideles viskas atrodo baisiau nei yra, ir galiu pasakyt kad bijai visai ne to ko reikia, 12 val. yra normalu, bet juk saremiai pradzioje su didesnem pertraukom buna, kitom is vis tik maudzia, atvaziuoja ir uz valandos pagimdo, klizmu jau nestato, kerpa ne kakleli o tarpviete, ir tikrai ne visom, ir plysta tai dar reciau, o jei kirps tai patikek tikrai nejausi, ir as tu kirpimu bijojau, bet kai niekaip mano lelyte lauk eit nenorejo ir isgirdau gyditoja tariantis gal kirpt, liepiau greiciau kirpt ir imt ja lauk rolleyes.gif ,ir nieko ten nejutau, tik po to sedet nelabai patogu buvo.
Papildyta:
Dar prisiminiau, kas man pries gimdyma padejo, kai jau visai striokas suimdavo, eidavau skaityti tema juokingi atsitikimai susije su gimdymu, nu taip prisijuokdavau lotuliukas.gif  kad visos baimes praeidavo, pabandyk gal pades.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu cia jus smagiai priraset lotuliukas.gif bet zinokit kai buvau nesčia ir mamos klausiau ar baisu buvo gimdyt tai ji paske tiek kad dievas moteriai neduoda tiek skausmo katro ji negali pernesti 4u.gif taip ir yra nesibaiminkit is anksto nes viskas baigiasi nepriklausomai nuo musu noru bigsmile.gif
Atsakyti
O kam jūs prieš gimdymą tokias baisias temas kuriatės ir dar labiau save gasdinatės? 4u.gif

Kai ateina laikas susitikti sus savo mažyliu imi galvoti tik apie jį, o ne apie skausmus ar plyšimus. Sąrėmiai ateina ir praeina, jei jau yra kas nepakeliama - tam yra medikai, nuskausminamieji ir t.t. O kai reikia stumti,tai visas jėgas atiduodi, kad mažylis greičiau užgimtų. Vėlgi akušerė paragina, pasako ką kada daryt. Svarbu įsiklausyt į savo organizmą ir įsigyventi į šį svarbų procesą. Na jei jau nutinka, kad tenka pasiplėšyt ar kirpt, vėlgi medikai tą mato, ir be nuskausminamų nieko nedaro. O kai kleckas jau guli tau ant pilvo visas prisiglaudęs šiltu kūneliu, daugiau niekas ir nerūpi. Ir pasimiršta visi nėštumo negalavimai, visi sąrėmiai ir t.t.

Ir vėlgi jau nėštumo metu svarbu kuo daugiau įsigilinti į visus procesus, kas kaip kodėl vyksta ir yra daroma. Paprastai gyvenime didžiausią baimę kelia nežinojimas 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Fibse @ 2009 11 17, 17:32)
Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai).  ir,kad per gimdyma stato klizmas,  gimdos kaklelį ten kas tikrina,  kerpa ji, ar jis  plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga?  nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu.

Sveikute.na,as ir plysau,ir kirpo mane.bet vistiek nesugebejau pati istumti,nzn,gal jegu truko,tai uzgule ant manes ir isstume...istikruju,tai i priimamaji atvaziavau 13.30 val,o 17 val jau pagimdziau,tai esu dekinga Dievui,kad neteko ilgai kankintis.o siaip skausmingi tik saremiai,pats gimdymas,stumimas,visai neskausmingas.kuo arciau arteja vaikelis,t.y.kai leidziasi,tuo ir saremiai skausmingesni.man is pradziu buvo kas 5-7 min,poto isvis kas puse minutes,ir tada pasake verdikta-jau gimdai smile.gif as taip pat labai bijau skausmo,bet kaip matai,gyva,istveriau.niekur nedingsi smile.gif uztat kokia palaima ir koks nerealus jausmas,kai isvydau savo turta smile.gif sekmes.viskas bus ok smile.gif
Atsakyti
O man saremiu skausmas absoliuciai atitiko skausma per menesines, kurios man budavo laaabai skausmingos, tai net vyrui per saremius juokavau, kad cia geriau nei menesines, nes yra tapeliai, per kuriuos galima pailseti biggrin.gif
Atsakyti
Na va jau pagimdziau ir galiu pasakyti, kad skaudejo taip, kad dabar net nebeprisimenu biggrin.gif Jau antra para negalejau apibudinti ir tiksliai prisiminti tu pojuciu. Antro kai lauksiu, tai tikrai nebebijosiu. thumbup.gif
Atsakyti