Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

QUOTE(Guga @ 2003 03 23, 22:31)
O as gimdziau su skatinimu, kadangi pernesiojau ir kaklelis net nesiruose atsidarineti. Gimdymas nuo saremiu pradzios truko 12 val. Aisku pirmasias 6 val. tie skausmai buvo panasiai tokie kaip menesiniu ir jau buvau pradejusi galvoti, kad tas gimdymas grynas juokas  smile.gif Bet po to, tai jau tikrai skaudejo  sad.gif Taciau, kas idomiausia, kad tas skausmas labai greit pasimirsta. Man dar ant gimdymo lovos begulint, kai gydytoja siuvo kirpima, jau viskas buvo pasimirse  smile.gif Nors siaip esu tikrai jautri skausmui, bet kazkaip iskenciau  wink.gif

as ir lb bijau man geguzi gimdyti nestuke.gif
Atsakyti
Galiu pasakyti, kad man nemaloniausia dalis buvo pries gala, kai jau reikejo stumt. Ir net poto, kai siuva plysus...Saremiu skausmas kaip skauda per mm tik kelis kartus daugiau. Nuo jo samone nutemsta, tai net gali pasnaust g.gif Tai gal organizmas pats isskiria kazkokios nuskausminancius taip, nezinau. Yra karta ir per mm taip skaudeje.
Atsakyti
Man gimdyt tik liepą, jaudulys tikrai yra ir tų skausmų labai bijau.
Beje, dauguma merginų, kurios rašė, kad skausmas pakeliamas turbūt su epidūru gimdė?
Atsakyti
QUOTE(basin.vaida @ 2010 02 02, 12:28)
Beje, dauguma merginų, kurios rašė, kad skausmas pakeliamas turbūt su epidūru gimdė?

Aš du kartus gimdžiau be epidūro ir apskritai be jokio nuskausminimo. Skaudėt skauda, bet tikrai ne tiek, kad alptum ar negalėtum ištvert. O kai žinai, kad skausmas - tai tavo vaikelio kelionė pas tave - nebaisu visai. Jis greit praeina, o skausmą ir gimdymą pamiršti labai greit.
O apskritai skausmas gimdymo metu reikalingas, nes organizmas išskiria natūralaus nuskausminimo hormonų, kurie patenka vaisiui į kraują, ir vaikelis nejaučia skausmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tari Felagund: 02 vasario 2010 - 11:35
Tai aš irgi natūraliai bandysiu gimdyt, juolab, kad jaučiuosi pakankamai pakanti skausmui, bet aišku visko gali būt. smile.gif
Atsakyti
Į temą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(basin.vaida @ 2010 02 02, 11:28)

Oi ne tikrai be epiduro gimdziau, nors daktare primygtinai siule, nes sake, kad neiskesiu mat pas mane labai skausmingi paruosiamieji buvo, todel ji mane, kad gimdysiu dar skausmingiau. Taciau as buvau nusistacius pries nuskausminamuosius ir apsejau be ju. Ir tikrai neskaudejo taip, kad alpti, net paskutine valanda skatinamuosius leido ir tai pakenciamas skausmas buvo.
Atsakyti
Man visa laika skatino, nes nutekejus vandenims nebuvo jokios veiklos doh.gif ir dar maximaliom dozem. Saremiai nuo pat pradziu kas 2min ir taip 12 valandu (baigesi viskas extriniu CP) thumb_yello.gif tai jau isivaizduojat! Nuo pat pradziu padare epidura, nes ji man buvo indikuotina, kad pasiduotu kaklelis, be jos turbut pasikarciau gimdykloje doh.gif Bet kas yra saremiai - zinau, tarp epiduru susipazinau su jais friends.gif Labai padejo kvepavimo technika ir zvilgsnio koncentravimas, tarp kitko MB tik trukde, nedaviau net prisiliest prie saves aggressive.gif Tai trumpai su tuo skausmu susidorociau, bet 12val tai - doh.gif doh.gif doh.gif help.gif help.gif help.gif
Ir dar, gerai kad viskas baigesi operacija, nes labiausiai isvargino 12val gulejimas ant vieno sono, tai tikrai netureciau jegu isstumt vaika mega_shok.gif
Atsakyti
SKAUSMAI NEZMONISKI.NETURIU ZODZIU NET JUOS APSAKYTI.NIEKAIP NEBUCIAU PAGIMDZIU,NET NEISIVAIZDUOJU.ABU KARTUS DARE CP.
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 02 02, 17:53)
Man visa laika skatino, nes nutekejus vandenims nebuvo jokios veiklos  doh.gif  ir dar maximaliom dozem. Saremiai nuo pat pradziu kas 2min ir taip 12 valandu (baigesi viskas extriniu CP)  thumb_yello.gif tai jau isivaizduojat!  Nuo pat pradziu padare epidura, nes ji man buvo indikuotina, kad pasiduotu kaklelis, be jos turbut pasikarciau gimdykloje  doh.gif  Bet kas yra saremiai - zinau, tarp epiduru susipazinau su jais  friends.gif  Labai padejo kvepavimo technika ir zvilgsnio koncentravimas, tarp kitko MB tik trukde, nedaviau net prisiliest prie saves  aggressive.gif  Tai trumpai su tuo skausmu susidorociau, bet 12val tai - doh.gif  doh.gif  doh.gif  help.gif  help.gif  help.gif
Ir dar, gerai kad viskas baigesi operacija, nes labiausiai isvargino 12val gulejimas ant vieno sono, tai tikrai netureciau jegu isstumt vaika  mega_shok.gif

neįsivaizduoju, kaip galima iškęsti 12val skausmų su lašaline, ir dar ant vieno šono.... blink.gif blink.gif
sadistai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 02 03, 15:41)
neįsivaizduoju, kaip galima iškęsti 12val skausmų su lašaline, ir dar ant vieno šono.... blink.gif  blink.gif
sadistai  blink.gif

As gi parasiau, kad nuo pat pradziu padare epidura blush2.gif Skausmus jutau tik tarp epiduru, kol baigdavosi viena ir padarydavo sekancia. Tai ir rasiau, kad be epiduros pasikarciau doh.gif
Nors kaip man anesteziologe sake, pries 20m, kada nebuvo epiduru jinai kaip ir daugelis moteru (ir mano teta ju tarpe), gimdydavo ir para, ir 2 doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Pries pusantro menesio susilaukem dukrytes. Gimdziau pati be jokio skatinimo , be jokio nuskausminimo.
Gal tos, kurioms menesines nera skausmingos pajutusios bet koki skausma isivaisduoja ,kad labai skauda.
KAdangi man mm budavo skausmingos, tai galiu pasakyt kad skausmas kaip per mm buvo. Tik pas mane buvo tokia beda, kad sariamiai buvo trumpi ir dazni:( TAi pailset nelikdavo laiko. Bet gal del to pats gimdymas uztruko labai trumpai ir be jokiu skausmu ir plysimu. Tik buvo sudetingiaus stumti, nes tie sariamiai gerit praeidavo:(
Atsakyti