Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nebijau @ 2007 09 21, 08:24)
O dabar kai metinukas pazindes kruti, griebia nuo stalo cipsus, o tevai nedraudzia-nu ka as zinau g.gif

čia labai geras pavyzdys. To ir aš nesuprantu ir nepateisinu.

Iš to kyla kitas klausimas - nepatinka kai viešai maitina leliukus (o gal čia nieko tokio) ar kai jau didesnius na pvz nuo kokių 6- 7 mėn? Tiesiog įdomu pasidarė rolleyes.gif
Pavyzdžiui man norma kai maitina lelių, kuris tikrai nieko išskyrus MP nevalgo, nu bet jei viešoje vietoje koks metinukas reikalautų mamos MP, nu nesuprasčiau schmoll.gif tikrai. Tai reiškia kad aš atsilikus ar kaip čia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 09 21, 09:12)
visi ( na dauguma) ne tik, kad prie "papuko" isaugom, bet ir valgom, mylimes, tustinames, atliekame ivairias grozio praceduras, kurios tikrai neatrodo labai grazios..... darome labai daug dalyku, kurie yra naturalus, tik reikia atsirinkti kiekvienam dalykui skirta laika ir vieta.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(B.Brigitte @ 2007 09 20, 18:11)
nu cia jau nuo kiekvieno issigalvojimu priklauso.man pvz matan maitinancia nekyla tokiu minciu apie didvyriskumus ir panasiai. nelabai suprantu tokio sudetingo ziurejimo ir tokia paprasta elementaria situacija. maitina, viskas.nejauku - neziuri. viskas. laisva salis valio.

drinks_cheers.gif

QUOTE(garbane @ 2007 09 20, 18:18)
Beje siuo metu esu UK ir cia daznam restorane ar kavinej prie iejimo uzklijuotas  zenklas "breastfeeding friendly" su maitinancios mamos piesinuku. As uz tokia iniciatyva ir lietuvoj  thumbup.gif tik kad pasiustu davatkos turbut  doh.gif

O jei nėra tokio ženklo, ką negalima maitinti??.. g.gif ..Ir šiaip man atrodo, kad UK tai viena iš skatinimo priemonių vaikus maitinti savo pienuku.. g.gif

QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 20, 20:47)
Šioje temoje labai fainai atrodo ragnez avataras.
Davatkos ir mediniai monstrai turėtų alpti  hihihi.gif

hihihi.gif

QUOTE(gp0629 @ 2007 09 20, 22:58)
<...> kai "Akropolyje" eidami pamatem moteriske maitinancia leliuka. Sako yra juk pervestymo kambariukai, o nepasivargina nueiti. nu tikrai pagalojau, ar reikia tada viesai ta savo kruti trauki???? g.gif

O jūs buvot tam kambariuke..???.. Aš buvau..Ten nėra vietos net, kur apsisukti...ir jis patoviai užimtas.. doh.gif ..O stovėti eilej ir laukti gerą pusvalandį būtų mažų mažiausiai žiauru.. doh.gif ..Galėjo tą kambarį padaryti didesnį, kad tilptų kelios mamos.. g.gif ..

P.S. Manau prieš rašant nuomonę, reikia parašyti ir apie kokio amžiaus vaikus kalba eina...nes ir vėl matau, kad vyksta nesusikalbėjimas..nes vieni api kūdikius šneka, kiti apie begiojančius bamblius.. doh.gif
Aš kalbu apie mažuliukus iki 6-7 mėnėsio..nes su vyresniais alkio problemą galima išspręsti ir kitu būdu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2007 09 21, 09:43)
jūs buvot tam kambariuke..???.. Aš buvau..Ten nėra vietos net, kur apsisukti...ir jis patoviai užimtas.. doh.gif ..

tai kad ten atsisėsti net nėra kur. Pervystymo lenta, kriauklė ir klozetas. O kur kėdė?? Bent jau paskutinį kartą kai buvau Klaipėdoj akropolio mamos kambaryje tikrai nebuvo kur sėdėti schmoll.gif nu bet tas buvo prieš gerus pusantrų metų. Gal dabar yra mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolančiukas: 21 rugsėjo 2007 - 08:52
QUOTE(jolančiukas @ 2007 09 21, 09:51)
tai kad ten atsisėsti net nėra kur. Pervystymo lenta, kriauklė ir klozetas. O kur kėdė?? Bent jau paskutinį kartą kai buvau Klaipėdoj akropolio mamos kambaryje tikrai nebuvo kur sėdėti schmoll.gif nu bet tas buvo prieš gerus pusantrų metų. Gal dabar yra mastau.gif

Vilniuje tai yra tokia sofkutė ir staliukas..Bet vietos vistiek mažai.. doh.gif..
Atsakyti
Aš neturiu vaikų ir nemėgstu, kai motinystė sakralizuojama, bet man vienas garsiai rusiškai besikeikiantis ir berėkaujantis budulis daug šlykštesnis už tuziną maitinančių mamyčių. Taip sakant, mano estetizmas žymiai labiau kenčia nuo kitų dalykų.
Atsakyti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 20, 23:21)
Na kas gi tai ginčija? vienok nelabai suprasiu, kad moteriai yra malonu būt 5 metų pieningai, pvz. išvažiavimo atveju ir t.t.t.t. Nori pasakyt, kad tai yra vis viena?

Aišku ne vis vien. Galvojau rašėt apie fiziologinį diskomfortą. Šiaip man irgi atrodo kad ir 5 ir 2,5 m. vaikui nelabai jau ir būtina motinos pieno.
Atsakyti
MB 7 metus galima sakyt pragyveno šveduose. ten toks dalykas, kaip maitinimas krūtimi per daug nesureikšminamas...ir tikrai niekas nežiūri akis išpūtę ir tai neatrodo amoralu, kai kavinukėj kokioj, motiną išsitraukia krūtį ir maitina savo vaiką...man tai irgi nemaišo schmoll.gif

kodėl mama su vaiku turi laukti kol atsilaisvins ten tie kambariukai ar bėgti į mašinas, kad pamaitintų vaikus? pvz daugelis mūsų užspaustas reikalo ilgoj kelionėj, sustoja kur pakelėj, nulekia į krūmus, tai gerbiamieji, gal pakentėkit tada, privažiuosit kokią degalinę ir atliksit savo reikalus...

kiekvienas turi pasirinkimo laisvę, negražu - nežiūrėk...aišku, gal kiek keista atrodytų, kai lakstantis pyplys papo paprašytų, bet kas kaip išmano, taip tas daro, koks mano reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Droo @ 2007 09 21, 13:40)
tai gerbiamieji, gal pakentėkit tada, privažiuosit kokią degalinę ir atliksit savo reikalus...

Na ka jūs... jei prekybos centre bus eilė į tualetą, tai mes atliksime ką reikia ant suoliuko. Arba kavinėje - į taurę.
Sorry, suprantu, kad ne apie tai kalbam.
Teisybę pasakius po to, kai pirmą kartą sudalyvavau tokioje temoje pradėjau aiškintis teisinius viešo maitinimo krūtimi aspektus. Bandžiau surasti apibrėžimą, kas yra apsinuoginimas viešoje vietoje ir ar tai gali būti prisikirta prie administracinio teisės pažeidimo. Po keletos įtempto darbo dienų trūko kantrybė ir likau nesupratęs...
Atsakyti
QUOTE(Droo @ 2007 09 21, 13:40)
kodėl mama su vaiku turi laukti kol atsilaisvins ten tie kambariukai ar bėgti į mašinas, kad pamaitintų vaikus? pvz daugelis mūsų užspaustas reikalo ilgoj kelionėj, sustoja kur pakelėj, nulekia į krūmus, tai gerbiamieji, gal pakentėkit tada, privažiuosit kokią degalinę ir atliksit savo reikalus...

Kiekvienam savo vieta, va jus piktinates, kad sustojama ir i krumus begiama-tai saunu, kad skutama i wc, o ne kelnes atsisegiojama ir cia pat i geliu vazona daroma. bigsmile.gif
Ir kodel visi ignoruoja mano pasakyma, kad nebutina lakstyti i tuos kambariukus, bet GALIMA VAIKUI DUOTI IR TYRELE AR KOSELE TOJ PACIOJ KAVINEJ? Ir grazu bus, ir lakstyti nereiks, ir vaikas sotus bus thumbup.gif
Beje apie naturaluma ir estetikos supratima... Graiku antikos laikais buvo NORMALU salia valgyti, guleti, myletis, vemti ir tustintis. Tiesiog visi buvo iprate ir nemate blogybes. Paziurekit anksciau-Hitleris dave isakyma, kad sveikas kareivis tas, kurio virskinimas sveikas, tad prie pietu stalo buvo garbes reikalas pagadinti ora ir del to nekompleksuoti, net tik kad neatsiprasyti, bet dar ir sugedinti negalejai. Va tik lietuviai kile is baltu genciu su savais kompleksais prakeiktais, nepripazino nei graiku isminties, nei Hitleris savo normu neivede... Gal kartais ir dabar lietuviu tauta atsilaikys pries visokias skandinaviskas ir negriskas naujoves? Nors sunku pasakyti, tokia maisalyne tautu Lietuvelej unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 09 21, 13:55)
Kiekvienam savo vieta, va jus piktinates, kad sustojama ir i krumus begiama-tai saunu, kad skutama i wc, o ne kelnes atsisegiojama ir cia pat i geliu vazona daroma. bigsmile.gif
Ir kodel visi ignoruoja mano pasakyma, kad nebutina lakstyti i tuos kambariukus, bet GALIMA VAIKUI DUOTI IR TYRELE AR KOSELE TOJ PACIOJ KAVINEJ? Ir grazu bus, ir lakstyti nereiks, ir vaikas sotus bus thumbup.gif

tai aš pasitaisysiu tada blush2.gif kalta...kalbėjau apie mažiukus leliukus, kuriems dar nerekomenduojama duot košelių ar tyrelių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Droo @ 2007 09 21, 13:58)
tai aš pasitaisysiu tada blush2.gif kalta...kalbėjau apie mažiukus leliukus, kuriems dar nerekomenduojama duot košelių ar tyrelių ax.gif

Nieko 4u.gif Visus desimt lapu kalbejom ir priejom visiems bendros isvados, kad viesose vietose mamos maitina jau ne leliukus, kuriems MP-pagrindinis maistas, o apie jau sedincius ar vaikstancius mazylius. 4u.gif Va del to karas ir vyksta biggrin.gif
Atsakyti