Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 20, 17:10)
jprst, tikriausiai ji nebuvo subtiliai prisidengusi, visus savo grožius išvertusi viesuotinei apžiūrai, o dar prie antro papo pasidėjusi puodelį ?

Na apie prisidengimą net kalbos nebuvo biggrin.gif Bet užtat gavau gerą pamoką - jei įeini į kambarį, kuriame yra žmonių - pasibelsk.. biggrin.gif
O jei rimtai, tai tie žmonės gyveno pas mus ilgesnį laiką ir moteris nedarė problemų iš maitinimo ir pradėdavo maitinti esant man tame kambaryje. Bet aš kiekvieną kartą nudelbdavau akis ir rasdavau priežastį dingti iš kambario...

O kitas nemažiau mane paveikęs atvejis buvo prieš metus... Buvau svečiuose. Jauna šeima ir 2,5 metų bamblys. Tai mums kilnojant stikliukus bamblys priėjo prie motinos ir bosu subaubė - "mama, duok papą". Mamytė be probemų pradėjo sagstytis palaidinę. Kadangi degtinė mano gerklėje tapo ežiu, tai pasiprašiau išleisti mane parūkyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 20 rugsėjo 2007 - 16:19
Prieš pora dienų teko važiuoti miesto autobusu, kur mamytė maitino maždaug metų laiko vaiką. Kažkaip nesuprantu tokių mamyčių, juo labiau, kad į autobusą įlipau trečioje stotelėje nuo maršruto pradžios. Negi taip sunku prieš išsiruošiant į miestą namie pamaitinti vaiką doh.gif Pati ilgai maitinau abu savo vaikus, bet niekada to nedariau viešoj vietoj. Man tai yra nepriimtina, ir maitinimas viešoj vietoj kažkaip "atsiduoda didvyviškumu": pažiūrėkit kokia aš gera. schmoll.gif Viskam yra vieta ir laikas.
Atsakyti
QUOTE(MILVA @ 2007 09 20, 19:01)
Man tai yra nepriimtina, ir maitinimas viešoj vietoj kažkaip "atsiduoda didvyviškumu": pažiūrėkit kokia aš gera.  schmoll.gif  Viskam yra vieta ir laikas.

nu cia jau nuo kiekvieno issigalvojimu priklauso.man pvz matan maitinancia nekyla tokiu minciu apie didvyriskumus ir panasiai. nelabai suprantu tokio sudetingo ziurejimo ir tokia paprasta elementaria situacija. maitina, viskas.nejauku - neziuri. viskas. laisva salis valio.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 09 20, 16:14)

1. pradėdavo maitinti esant man tame kambaryje
2. bamblys priėjo prie motinos ir bosu subaubė - "mama, duok papą".

1. įtariu, kad jinai ir tave būtų pamaitinusi, jei tokia be kompleksų biggrin.gif pažinojau tokia motiną, kuri viešai nemaitindavo, bet vis pabrėždavo, kad dukrytei periodiškai papą paduoda, tipo vargšė, tėvelio neturi (buvo išsiskyrę), taigi tai mergaitei buvo tada ...apie 5 metus. sveiku protu mastant tai čia iš viso nelabai tikėtina, nes kokia gi moteris kentės tokį diskomfortą tiek metų. Nors teko girdėt kad būna ir tokių, kurių lakatacija trunka bent keletą metų.
Pažrėkit "šokiruojančią Aziją" ten rodo, kaip polinezijos salose moteris duoda papą paršeliui. Pradžioj vienam, o paskui - iš karto dviems
2. ną čia kitaip kaip visišku apsileidimu nepavadinsi, briedas kažkoks
Atsakyti
As jauciuosi 100% patogiai. Lietuvoj maitinancia mama viesoj vietoj maciau tik karta - kinu restorane prie gretimo staliuko. Nesuprantu kodel tureciau jaustis nejaukiai? Nei spoksojau as, nei akis nusukinejau. Is krutines ar is buteliuko - koks skirtumas? Svarbu kad lelius butu sotus ir laimingas wub.gif

Beje siuo metu esu UK ir cia daznam restorane ar kavinej prie iejimo uzklijuotas zenklas "breastfeeding friendly" su maitinancios mamos piesinuku. As uz tokia iniciatyva ir lietuvoj thumbup.gif tik kad pasiustu davatkos turbut doh.gif
Atsakyti
na, cia turbut kiekvienos mamos asmeninis reikalas viesai tai daryti ar ne. pvz. as gyvenime to nedaryciau. man butu nejauku, nepatogu, galu gale net nepadoru. ir matyti tai nemalonu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristij: 20 rugsėjo 2007 - 17:34
QUOTE(nebijau @ 2007 09 19, 16:49)
Lankomes siaip picerijose daznai-Cili, Delano Mindaugo 11.
Vingio parke(nezinau kaip vadinasi kavine-Lakstingala?). Nieko baisaus, kai parke nuosaliai pamaitina vaika, bet toks ispudis, kad tycia einama i kavine, nors aplink suoliuku kiek tik nori.
O Vilniaus Akropolyje-tai kur apsiziuresi-bent po viena zindancia moteri kavineje pamatysi. Nors tikrai zinau, kad Akropolyje yra irengtas mamos ir kudikio kambarys. Kodel juo nesinaudojama? Gal tikrai priezastys nevisada tokios heroiskos, kokiomis bando prisidengti maitinancios mamos?
Beje, mes paprastai buname apie 12-14 valandas, matyt, per pietu meta visi valgyti nori biggrin.gif Nori tai nori, bet negi negalima pasimaitinti namuose ir tada su sociu mazyliu ateiti i kavine? Toks ispudis, kad mamos pirmiausia ziuri saves, kad tik nepavalgiusios neliktu ar valandele veliau pavalgys, o jau mazylis-tai kaip bus, taip bus irnesakyk.gif

Šneki kaip vaikų neturinti.
Kodėl tu su savo vaikais apskritai į parduotuves/kavines vaikštai? Kas jiems tas "Akropolis" — kultūros židinys? Negali namie jų palikti? Jiems ten juk kambarys įrengtas. Ar cieli du. A kodėl auklės arba kaimynkos paslaugom nesinaudoji?
Nu ir dar galėčiau analogiškai papezėt. Kaip tamsta.
Pirmiausia — ne kiekvienas kūdikis užkišamas čiulptuku ir mišinuku. Antra, gerbiamoji, kodėl aš (hipotetiškai) turėčiau skersa per visą prekybcentrį lėkti į kažkokį kambariuką? Kad vienam monstrui speniai vaidenasi (nors jų net nesugebėtų per skraistę ar marškinėlius įžiūrėti) ar kad kitą damą kosulys su dusuliu apima? Gydytis reikia, tiek seksualinio elgesio nukrypimus, tiek kosulį.
Papildyta:
QUOTE(style @ 2007 09 19, 17:34)
Tiesiog reikia pagalvoti ir apie higieną... Man anyta visą laiką primindavo, kad prieš ir po žindymo reikia bent su drėgnu skuduriuku nusivalyti krūtinę...  rolleyes.gif

Tavo anyta vystyklus skalbdavo rankomis, o paskaui dar ir lygindavo iš dviejų pusių. Ir soskes virindavo. Ir tris kartus per dieną dulkes valydavo. Viskas tik dėl jos, tos higienos. O kad motinos pienas labai sterilioj taroj, tai ir nepagalvojo.
Papildyta:
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 22:36)
Aš jau imu įtikėt, kad žmonės nickus ne šiaip sau pasirenka... 

Ane... Iš psichiatrinės rašai?
Papildyta:
QUOTE(style @ 2007 09 20, 09:37)
manau, kad ir pusės metų vaikui jau jo meniu yra ne tik mamos pienukas, galima duoti arbatytės atsigerti, tyrelės sušveisti...

Iki pusės metų vaikui, jei jis priauga pakankamai svorio, nereikia kišti jokių arbatyčių ir košyčių, pakanka tik mamos pieno.
Žinai, visai sveika būtų ne anytos metodais vaikus augint. Keičiasi šis tas pasaulyje, однако cool.gif
Papildyta:
Šioje temoje labai fainai atrodo ragnez avataras.
Davatkos ir mediniai monstrai turėtų alpti hihihi.gif
Atsakyti
Man tai dzin ar šalia manęs maitina mama kūdikėlį ar ne. Pati taip esu dariusi pliaže, na kavinėj prisipažinsiu - neteko. Bet jei būtų reikėję - būčiau pamaitinusi. Juk galima prisidengti, nemačiau nė vienos žindančios mamos kuri demonstruotų savo grožybes ax.gif
Oi nu bet ir prajuokino kai kurie postai bigsmile.gif
Atsakyti
Man visiškai vienodai šviečia maitina ar ne. Nežiūriu gi akis įsmeigusi, tad nėra problemų jauku/ nejauku. Kaip tik esu tik už tai, kad vaikai būtų maitinami motinos pienu. Pati ne kartą maitinau vaiką viešoje vietoje. Nors prisipažinsiu, kavinėje maitinti neteko, bet jei būtų prireikę, bučiau drąsiai maitinusi. Nusikaltimo nedarau, taip elgdamasi. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2007 09 20, 18:33)
na, cia turbut kiekvienos mamos asmeninis reikalas viesai tai daryti ar ne. pvz. as gyvenime to nedaryciau. man butu nejauku, nepatogu, galu gale net nepadoru. ir matyti tai nemalonu.

ar turi vaikų? Noris suprasti kodėl taip galvoji.
Atsakyti
Beveik visi prie to papuko uzaugom,o dabar iskeltas kvailas klausimas kazkoks,patinka nepatinka, grazu negrazu.Nebeidomi sita tema jau darosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MILVA @ 2007 09 20, 18:01)
Man tai yra nepriimtina, ir maitinimas viešoj vietoj kažkaip "atsiduoda didvyviškumu": pažiūrėkit kokia aš gera.  schmoll.gif 

blink.gif va šitas postas tai nustebimo labiausia. Nesijaučiau jokia didvyre pamaitinusi išalkusį vaiką rolleyes.gif tai NORMALU. Tu ką, vaiką klykintum? Na ne visi juk užauga pagal režimą.
Atsakyti