Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nebijau @ 2007 09 21, 14:04)
Nieko 4u.gif Visus desimt lapu kalbejom ir priejom visiems bendros isvados, kad viesose vietose mamos maitina jau ne leliukus, kuriems MP-pagrindinis maistas, o apie jau sedincius ar vaikstancius mazylius. 4u.gif Va del to karas ir vyksta biggrin.gif

Nu bet žinok nė karto tokių nemačiau. Paskutinį kartą mačiau prieš kokius 1,5-2 m. akropolyje, viena mama slinge maitino leliuką. Nieko ten nesimatė, iš pradžių aš aišku į slingą atkreipiau dėmesį mirksiukas.gif O didelių vaikų tai tikrai nemačiau kad maitintų.
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2007 09 21, 09:43)
drinks_cheers.gif
O jei nėra tokio ženklo, ką negalima maitinti??.. g.gif ..Ir šiaip man atrodo, kad UK tai viena iš skatinimo priemonių vaikus maitinti savo pienuku.. g.gif

Aisku kad galima. Tiesiog mano galva toks zenklas - padrasinimas mamoms. Be to galima kokiai besiputojanciai davatkai parodyt smile.gif

QUOTE(Medinis @ 2007 09 21, 13:47)
Na ka jūs... jei prekybos centre bus eilė į tualetą, tai mes atliksime ką reikia ant suoliuko. Arba kavinėje - į taurę.
Sorry, suprantu, kad ne apie tai kalbam.
Teisybę pasakius po to, kai pirmą kartą sudalyvavau tokioje temoje pradėjau aiškintis teisinius  viešo maitinimo krūtimi aspektus. Bandžiau surasti apibrėžimą, kas yra apsinuoginimas viešoje vietoje ir ar tai gali būti prisikirta prie administracinio teisės pažeidimo. Po keletos įtempto darbo dienų trūko kantrybė ir likau nesupratęs...

Medini, zinau kad tu baisiai megsti vaidinti teises profesoriu, bet kiek pamenu nevienoj temoj tavo teisines zinios buvo gerokai "sudirbtos", todel gal uzteks vaidinti eksperta, ok?
Jeigu nematai skirtumo tarp kudikio ir saves - suaugusio diedo - tai atsiprasau, bet sitoj diskusijoj tau tikrai nevieta.

QUOTE(nebijau @ 2007 09 21, 13:55)
Gal kartais ir dabar lietuviu tauta atsilaikys pries visokias skandinaviskas ir negriskas naujoves?

Nagi nagi - kokiu dar "argumentu" prisigalvosim? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 09 21, 15:41)
1. Medini, zinau kad tu baisiai megsti vaidinti teises profesoriu, bet kiek pamenu nevienoj temoj tavo teisines zinios buvo gerokai "sudirbtos", todel gal uzteks vaidinti eksperta, ok?
2. Jeigu nematai skirtumo tarp kudikio ir saves - suaugusio diedo - tai atsiprasau, bet sitoj diskusijoj tau tikrai nevieta.

1. Nesu teisės ekspertas, bet man ši sritis įdomi.
2. Pamenu mama man sakydavo - "ėst ne šikt, gali ir pakentėt".
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 09 21, 15:45)

2. Pamenu mama man sakydavo - "ėst ne šikt, gali ir pakentėt".

Sunki vaikyste 4u.gif Va is kur ta medinio neapykanta moterims g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 09 19, 19:41)
tai lietuviai skubėdavo akis nusukti, o pro šalį ėjo užsieniečių grupelė tai nei akių suko, nei žingsnį skubino. tik šypsojosi, šalia sėdėjusiam mano vyrui mandagiai linktelėjo.
Prašom doh.gif Nebemyliu savo tautiečių, kas man pasidarė, dar prieš du metus buvau tokia patriotė sad.gif

QUOTE(Salne @ 2007 09 19, 21:27)
Nu niekaip nesuprantu ko čia nervuotis ir piktintis pamačius maitinančią motiną.. g.gif ..Nežinau..Nu kiek mačiau matinančių mamų..visos tai darė dikretiškai..gražiai prisidengusios..kad nieko nesimato..Vaikutis gražiai pridengtas..krūties visiškai nesimato..Net nesuprastum, kad maitina..
Nu ryškiai vaikų neturi..nes postas visiškai
Sakyk tu jiems ką nori, nes yra žmonių, kuriems vien tas maitinimo faktas sukelia fantazijas apie besiplaikstančius papus ir besitaškantį pieną doh.gif Visokių žmonių su savo mąstysena yra.

QUOTE(Hmmm... @ 2007 09 19, 21:59)
Taip, man sotus mano vaikas daug svarbiau nei kažkieno nepasitenkinimas tuom, kad jį maitinu ne tualete biggrin.gif
Teisingai. Aš lygiai taip pat manau.

QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 22:36)
neįtikinsite manęs - nėra hyper super duper vaikų, kuriuos reikia nuoalt nešiot. Juks pačios juos tokiais padarot, o paskui tik skinate vaisius
Užuojauta ex/esamai/būsimai žmonai ir vaikams console.gif Aišku tu nesuprasi kodėl...

QUOTE(style @ 2007 09 20, 08:59)
o man teko matyti kaip pajūryje vaikas pribėgo prie mamos nusmaukė žemyn maudymuką, papą į burną... mama toliau sėdi į jūrą žiūri svajingai, vaikas pasisotina ... Nu man čia nieko žavingo... Turbūt jums taip pat...  biggrin.gif
Kodėl? blink.gif Labai gražu, kaip ir turi būt gamtoj.

QUOTE(Medinis @ 2007 09 20, 16:34)
Norėčiau, kad pagalvotumėte ir apie tai, kad maitinimą mato ir vaikai - nuo mažų iki paauglių. Tarkime aš iš vaikystės prisimenu tokį nepatogumo jausmą, kad ojojoj...
Tai daugeliui vaikų nepatogu pasidaro, kai tėvai pasibučiuoja, jie rausta, gėdijasi, kaži diel ko? rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 09 21, 16:04)
Sunki vaikyste  4u.gif Va is kur ta medinio neapykanta moterims  g.gif

Kadangi į šią temą žiūriu labai filosofiškai ir su lengva šypsena, tai jūsų išsišokimus tiesiog priskirsiu jūsų jaunam amžiui ir norui būti reikšmingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 09 21, 16:11)
Kadangi į šią temą žiūriu labai filosofiškai ir su lengva šypsena, tai jūsų išsišokimus tiesiog priskirsiu jūsų jaunam amžiui ir norui būti reikšmingai biggrin.gif

nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 09 21, 13:47)
Bandžiau surasti apibrėžimą, kas yra apsinuoginimas viešoje vietoje ir ar tai gali būti prisikirta prie administracinio teisės pažeidimo. Po keletos įtempto darbo dienų trūko kantrybė ir likau nesupratęs...

del tos priezhasties jav kai kurios valstijos ir ishleido istatyma - kad zhindymas nera vieshosios tvarkos pazheidimas. bet kai kuriose kitose valstijose vieshumoje zhindanti moteris vis dar gali buti "truktelta" uzh vieshosios tvarkos pazheidima.

QUOTE(nebijau @ 2007 09 21, 14:04)
Nieko 4u.gif Visus desimt lapu kalbejom ir priejom visiems bendros isvados, kad viesose vietose mamos maitina jau ne leliukus, kuriems MP-pagrindinis maistas, o apie jau sedincius ar vaikstancius mazylius. 4u.gif Va del to karas ir vyksta biggrin.gif

nesuprantu skirtumo g.gif
juk ir naujagimi maitinant reikia pasikelti marshkinelius, atsisegti liemenele, paduoti kruti kudikiui... visi motinos ir kudikio veiksmai tie patys nepriklausomai nuo zhinduklio amzhiaus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 21 rugsėjo 2007 - 15:34
QUOTE(style @ 2007 09 20, 09:37)
drinks_cheers.gif
Na dabar ir aš sutinku...  biggrin.gif Nebūtinai vaikštantis turi būti vaikutis, bet manau, kad ir pusės metų vaikui jau jo meniu yra ne tik mamos pienukas, galima duoti arbatytės atsigerti, tyrelės sušveisti...

nu negaliu net skaityt, jau nervuoja. o tai ką daryt, jei vaikas 6 mėn dar nevalgo nieko tik MP? ir 7 nelabai ką valgo, ir 8 nekenčia tų tyrelių? badu marint? ar sėdėt užsidarius 8 mėnesius? mano vaikui dabar 11 mėn, o iki 8 mėn jis tik paragaudavo kitokio maisto, o jei išalkdavo ir imdavo rėkti, neįmanoma buvo užkišti niekuo tik MP. tofėl maitinau visur kur tik norėjau, aišku, prisidengus kultūringai. bet tikrai nebėgau slėptis į WC (šlykštu net pagalvot - tulike vaiką žindyt doh.gif ) ar mašiną. o kokiam parke bebūnant dar ir dabar jei reikia tai ir pažindau. o kam nepatinka tas tegul nežiūri.

QUOTE(eveneir @ 2007 09 20, 12:25)
nu va...pagaliau sutarta  drinks_cheers.gif
tikrai,kad negražiai atrodo-kai kad kas rašė...vidury pležo atbėga,pasiima ir vėl toliau lekia schmoll.gif tokiems ir baranka viešoj vietoj turėtų tikt rolleyes.gif

nieko čia tragiško ir baisaus nematau. nu ir ką, atbėga, pasiima, taigi mažas, nesigėdija tokių natūralių dalykų vaikas. nieko negražaus nematau tokioj situacijoj - sakyčiau, netgi visai linksmai čia aplinkiniams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SUPERŽMONA @ 2007 09 21, 09:04)
manęs tai netrikdo, tačiau man asmeniskai tai yra perdaug intymu, kad būtu demonstruojama viešai mirksiukas.gif

taigi niekas nesidemonstruoja ir nuogais papais nelaksto. tiesiog atsisėdusios pamaitina vaiką.
man asmeniškai ne maitinanti motina sukelia neigiamas emocijas, o rūkantis žmogus cool.gif
Atsakyti
Nieko pries ir as neturiu pries zindancia motina bet kai jau vaikas didelis kokiu 2metu ir motina atsisedus sustojime,ar autobuse kisa papa jau kalbanciam ir vaiksciojanciam vaikui schmoll.gif ,
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 09 21, 17:26)
Nieko pries ir as neturiu pries zindancia motina bet kai jau vaikas didelis kokiu 2metu ir motina atsisedus sustojime,ar autobuse kisa papa jau kalbanciam ir vaiksciojanciam vaikui schmoll.gif ,

Kiek pamenu tai mano vaikams kai buvo kažkur apie 1 m. amžiaus tik prieš naktinį miegą ir 1 k. per naktį reikėdavo pieno, tai tikrai biškį keista kai tokio amžiaus ir juo labiau vyresni dienos metu "negali" be motinos pieno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 21 rugsėjo 2007 - 16:31