Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 22:08)
paaugliui galbūt tai bus seksualinis dirgiklis

net sunkoka įsivaizduot, kai aplink dabar tiek nuogybių irnesakyk.gif , kad tikrai yra kur akis ir tep paganyt biggrin.gif , aišku, visko būna drinks_cheers.gif , po to užauga tokie, kur bobinčiaus forume rašinėja tongue.gif

QUOTE(dange @ 2007 09 21, 22:08)
vyresnio amžiaus žmogelis pasipiktins

Jie piktinasi viskuo, net ten, kur neturėtų ax.gif , nors ir seniau natūraliai maitindavo, kur išsilavinę ir t.t. žmonės būdavo, apie tamsuolius nekalbu, kurių ir šiomis dienomis pilna..

Reiks man paieškot knygų apie senovinius papročius, žinau, kad kažkada rašiau apie tai g.gif . Vienas būdavo, kad moteris gimusį kūdikį turėdavo pamaitint VIEŠAI, galbūt namuose, bet apsupta ne tik šeimos narių. Ją gaubdavo skara, bet visi grožėdavosi ir girdavo... Nepamenu, ką ten tiksliai reiškė tas ritualas g.gif ... Tai gal ne visai svetimas pradas mums?
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 22:13)
Manau, kad tos, kurios ieško tų būdų ir juos randa, nėra šios diskusijos objektas  4u.gif

dange, o tu mačiusi negražiai maitinančių mamų? Pati maitinus, kaip suprantu, tai žinai, ir kaip tai turėtų normaliai būti daroma smile.gif , nes aš tikrai nesu mačiusi radikalaus atvejo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2007 09 21, 22:40)
nu paskaityk, ka parasei. akivaizdu, kad ne abstrakti diskusija. izeidineji temos autore. tai aisku, autorei patiktu labiau klykinamas kudikis...bla bla bla... is kur tu zinai, kas jai patiktu? kam ta ironija ir sarkazmas?

taigi aš ir neteigiu, kad būtinai taip ir yra. aš juk aiškiai parašiau, kad tik ĮTARIU mirksiukas.gif
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 22:41)
Ne nesakau  mirksiukas.gif
Maitinau saviškį 10 mėnesių, tačiau visuomet pavykdavo suderinti maitinimų ir pasivaikščiojimo laiką, taigi bet kokie mano pasiūlymai šiuo klausimu būtų tik teoriniai.

tai tau labai pasisekė. tavo vaikas buvo auksinis angeliukas, kuris valgė tik nustatytu visada tuo pačiu laiku ir niekada nerėkdavo ne laiku ir šiaip sau. kitoms ne taip pasisekė. kitų vaikai valgo kas valandą, kartais dar dažniau. ktų vaikai neima žinduko, todėl jų neįmanoma kitaip nuraminti, o tik pasiūlius krūtį. taigi negali iškelti savo patirties kaip absoliučios tiesos ir visada pasiteisinančio metodo.
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 22:49)

Netolerancija yra abipusė

ta prasme, tu manai, kad maitinančios motinos netoleruoja kitų, nemaitinančių žmonių ir dėl to juos gena lauk iš viešų vietų ir siūlo eit valgyt į tuliką blink.gif .

nu kažkaip nematau aš kad maitinančios motinos netoleruotų visų žmonių biggrin.gif

QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 09 21, 22:51)
neužteks atsiprašymo  biggrin.gif , pageidaučiau, kad visa gentis sudarytų maitinimo grafiką, kuris būtų skelbiamas per radiją, kaip apie spūstis ir pan. praneša: "atsargiai, ten ir ten maitinanti motina, naudokitės apylanka"  ph34r.gif  ph34r.gif  ph34r.gif  ph34r.gif  ph34r.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nu jo, megztų berečių klubui ir nekalto prasidėjimo draugijos nariams tai labai patiktų biggrin.gif

QUOTE(muminukas @ 2007 09 21, 23:01)
truputis siaubiakų:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

muminuk, nešiurpink žmonių, o tai būsi atsakinga už nelaimingus atsitikimus, kurių metu žmonės prasiskels galvą į monitorių krisdami mirksiukas.gif
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 23:13)
Manau, kad tos, kurios ieško tų būdų ir juos randa, nėra šios diskusijos objektas  4u.gif

nagi, greit visos pasisakot, ar esat matę NEDISKRETIŠKAI maitinančią moterį, aprašot kaip konkrečiai ji atrodė ir kokioj vietoj buvo.
aš pirma pasisakau - NIEKADA NIEKUR NESU TOKIOS MAČIUS
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 23:13)

Tataigi, kad ne. Deja. Kai kuriuos pats faktas, kad moteris drįsta krūtimi maitinti kūdikį neįlindusi į patį tolimiausią kampą, erzina. Nepriklausomai nuo to, mato jie apnuogintą krūtį, ar nemato.
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 09 21, 23:24)
net sunkoka įsivaizduot, kai aplink dabar tiek nuogybių  irnesakyk.gif , kad tikrai yra kur akis ir tep paganyt  biggrin.gif , aišku, visko būna  drinks_cheers.gif , po to užauga tokie, kur bobinčiaus forume rašinėja  tongue.gif 
Jie piktinasi viskuo, net ten, kur neturėtų  ax.gif , nors ir seniau natūraliai maitindavo, kur išsilavinę ir t.t. žmonės būdavo, apie tamsuolius nekalbu, kurių ir šiomis dienomis pilna..
Reiks man paieškot knygų apie senovinius papročius, žinau, kad kažkada rašiau apie tai  g.gif . Vienas būdavo, kad moteris gimusį kūdikį turėdavo pamaitint VIEŠAI, galbūt namuose, bet apsupta ne tik šeimos narių. Ją gaubdavo skara, bet visi grožėdavosi ir girdavo... Nepamenu, ką ten tiksliai reiškė tas ritualas  g.gif ... Tai gal ne visai svetimas pradas mums?
Papildyta:
dange, o tu mačiusi negražiai maitinančių mamų? Pati maitinus, kaip suprantu, tai žinai, ir kaip tai turėtų normaliai būti daroma  smile.gif , nes aš tikrai nesu mačiusi radikalaus atvejo unsure.gif

Ne, nemačiau, rimtai unsure.gif Tas, kurias mačiau tai darė pakankamai diskretiškai ir nesiafišuodamos.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 23:38)
Ne, nemačiau, rimtai  unsure.gif Tas, kurias mačiau tai darė pakankamai diskretiškai ir nesiafišuodamos.

Aš irgi nemačiau..Todėl man labai keista kai žmonės nusiteikę priešiškai..ar nejaukiai jaučiasi.. g.gif
Atsakyti
aš taip pat nemačiau,kai pagalvojau nei karto g.gif bet man tai gražu žiūrėti į žindantį vaikiuką rolleyes.gif
Atsakyti

vat tas ir įdomiausia, bet sykiu labai puiku, kad vadinasi dauguma mamyčių normalios wub.gif drinks_cheers.gif , dėl to ir klausiu, nu kas matėt? Diskusija beveik "lygioje vietoje", nesinori nusirist iki jau minėto VBS (viena boba sakė)...

Dėl to ir stebiuosi kylančia diskusija, ir net pikta, nes tikiu, kad vos vienetai negražiai maitina, kažkas pasipiktina ir atsiranda palaikymo komanda - "banda", kuri pati sau į smegenis mintį "įdeda", kad va ir man negražu, nepatiktų ir t.t., bet gyvai nematė... Teorijas išvesdinėt visi gudrūs, bet būkim žmonės praktiški ir realistai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvos saulele: 21 rugsėjo 2007 - 22:58
Paskaiciau pradzia ir pabaiga............ Kvailas tas vyras kuris krizena is maitinancios mamos.............Na neteko maitinti tarkim prie Akropolio, bet parke pasivaiksciojant visko budavo , ramiausiai atsisesdavau ant suoliuko ir pamaitindavau vaika, nejausdama jokio diskonforto.......... kaskas eidamas pasiziurejo, kaskas nusisuko............. o man kas, mano vaikas valgyti nori. Manau nereiketu daryti is to problemos gi nei viena nemaitina atsisedus viduryje Symens arenos.
Nesuprantu, tai kaip jau ten tos mamos maitino kad cia tokia arsi diskusija?????? As kai maitindavau tai nelabai kas ten ir matydavosi, apart leliaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulutes mama: 21 rugsėjo 2007 - 23:07
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 09 21, 23:57)

vat tas ir įdomiausia, bet sykiu labai puiku, kad vadinasi dauguma mamyčių normalios  wub.gif  drinks_cheers.gif , dėl to ir klausiu, nu kas matėt? Diskusija beveik "lygioje vietoje", nesinori nusirist iki jau minėto VBS (viena boba sakė)...
Dėl to ir stebiuosi kylančia diskusija, ir net pikta, nes tikiu, kad vos vienetai negražiai maitina, kažkas pasipiktina ir atsiranda palaikymo komanda - "banda", kuri pati sau į smegenis mintį "įdeda", kad va ir man negražu, nepatiktų ir t.t., bet gyvai nematė... Teorijas išvesdinėt visi gudrūs, bet būkim žmonės praktiški ir realistai 

reiktų užvest naują apklausą: viešoje vietoje, bet diskretiškai (prisidengusi, nedemonstruojanti nuogo kūno) maitinanti moteris - ar jaučiatės patogiai matydami taip maitinančią mamą. įtariu, kad tada atsakymų procentai būtų visai kitokie g.gif

ir dar 1 apklausą: ar matėte nediskretiškai viešoje vietoje maitinančią mamą, kuri buvo per daug apsinuoginusi ir be reikalo demonstravo savo krūtis. va tada paaiškėtų statistika, kiek gi tokių "drąsuolių" realiai yra. nes iš atsakymų čia matosi, kad tiksai labai nedaug - viena, kita. tai ne masinis reiškinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 21 rugsėjo 2007 - 23:07
nereikia jokių apklausų, jos niekada neobjektyvios, tiesiog norisi rimtų pasisakymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 21, 21:04)
reiktų užvest naują apklausą

reiktų užvest naują apklausą kuri skambėtų maždaug taip: ar sutiktumėte, kad internete pasirodytų jūsų maitinančios "paparacinė" (be išankstinio pasirengimo, ekspromtinė) fotonuotrauka, kurioje matytųsi šiek tiek daugiau, negu vaikas apžioja?
Va tokiu būdu galima atseikėti visas skandalistes, feministes, kuriom iš tikro nusispjaut ką apie jas kas pagalvos. O dėl to maitina ar nemaitina pasaulis tikrai nesugrius. Bet niekas man argumentuotai neįrodys, kad maitinanti moteris kavinėje yra labai "pelninga": alkoholio neužsakineja, sočių pietų - ko gero irgi ne. Taip kad freendly breastfeeding galite tik pasvajoti, geriausiu atveju būsite tik toleruojamos.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 09 21, 23:08)
paaugliui galbūt tai bus seksualinis dirgiklis, vyresnio amžiaus žmogelis pasipiktins, dar kažkam bus nesmagu...

absoliučiai neįtikinama žinant, ką mums siūlo žiniasklaida schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(murka @ 2007 09 22, 01:58)
Bet niekas man argumentuotai neįrodys, kad maitinanti moteris kavinėje yra labai "pelninga": alkoholio neužsakineja, sočių pietų - ko gero irgi ne.

na, manimi kavinės negalėjo skųstis - valgiau porcijomis kaip vyras. ir tikrai iš pusseserių ir pažįstamų ne viena ir sočiai valgė, ir bokalą alaus ar stiklą vyno sau leisdavo. dabar kavinei iš manęs nemaitinančios menkesnis biznis - jau reikia žiūrėti svorį, alkoholio absoliučiai neužsisakau schmoll.gif taigi kaip ir netinkamas argumentas. be to, čia jau reiktų klausti kavinės savininkų ir buhalterių, o ne abstrakčiai svarstyti.

truputis teorijos:
"Nuo 1979 metų PSO rekomendavo žindyti kūdikius išskirtinai iki 4-6 mėnesių. Tai reiškia, kad iki 4-6 mėnesių buvo nerekomenduojama duoti žindomiems kūdikiams jokio kito maisto ar gėrimo (įskaitant vandenį, arbatėles, sultis, gliukozės tirpalą ir t.t.) iki kūdikiui sueis 4-6 mėnesiai. Ilgus metu tokio organizacijos kaip IBFAN, UNICEF ir kitos kūdikių žindymą remiančios ir ginančios organizacijos, ragino PSA prailginti ši terminą iki 6 mėnesių.

Ekspertų komitetas atrinko, peržiūrėjo ir įvertino daugiau nei 3000 informacijos šaltinių. Nepaisant spaudimo iš pieno mišinių pramonės, rezoliucija WHO 54.2 buvo priimta 2001 metų gegužės 18 dieną.

Rezoliucija ragina šalis nares “…atsižvelgiant į PSO ekspertų techninę konsultaciją dėl optimalios kūdikių žindymo trukmės, remti išskirtinį žindymą iki šešių mėnesių, kaip pasaulinę visuomenės sveikatos rekomendaciją ir užtikrinti saugų ir reikalingą papildomą maistą toliau tęsiant žindymą iki dviejų metų ir ilgiau…”.
Vien tik motinos pienas pilnai užtikrina mitybos poreikį pirmuosius šešis gyvenimo mėnesius. Tačiau kartais kai kuriose bendruomenėse gali reikėti kūdikiams papildomai duoti vitamino D, o labai mažo svorio naujagimiams ir geležies preparatų. Papildomas maistas duodamas anksčiau nei sulaukus 6 mėnesių amžiaus per anksti pakeičia motinos pieną ir neteikia jokių privalumų prieš motinos pieną."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 22 rugsėjo 2007 - 06:42