Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ooo @ 2007 09 22, 10:12)
viskas dar priklauso nuoi fotografavimo tikslo - Lietuvoje yra precedentas, kai viesoje vietoje fotografuotos moters nuotraukas viesai publikavus ji prisiteise kompensacija  ax.gif

Pala, maitinanti viešai vaiką motina prisiteisė kompensaciją ar šiaip?
Jei maitinanti tai pagalvojau, kad galėjo prisiteisti vienu atveju - be tėvų sutikimo man regis vaikų foto negalima publikuoti.

QUOTE(Abo @ 2007 09 22, 12:00)
Tavo minėta nuotrauka labai graži, nesuprantu kodėl tai nediskretiškai maitinanti motina, rimtai nesuprantu blink.gif .

Nu bet nelyginkit. Įdėta foto ne kokia reportažinė ar mėgėjiška, o fotosesijos, kur mamos krūtinė gražios formos, pareguliuotas apšvietimas, fotografuota gražiu kampu, gal atrinkta geriausia iš 50 panašių, dar paretušuota ir spalvos pakoreguotos programomis. Ar realybėj visada būna taip gražu ir estetiška?

QUOTE(renax @ 2007 09 22, 12:14)
O del susizavejimo baseine maitinimu , ka man zinot ar nori nuo mazens vaika i chlorke kist smile.gif

O jo, man tas pavyzdys irgi buvo biški blink.gif blink.gif Blyn, jau išeina iš krašto. Pirmą pusmetį vaiką apskritai stengiesi maudyt su kuo mažiau chemijos, apie naujagimio maitinimą baseine net nekalbu. blink.gif blink.gif Viena, ar išeis nusiplauti chlorkes taip kad neprivalgytų, o antra, pirmas savaites bent jau man rūpėjo visoks tepliojimasis tepalais, kad bent kiek užgytų žaizdelės, nes vos ne iki kraujo sukandžiodavo, o neduokdie baseine dar koks užkratas per jas patektų doh.gif doh.gif

QUOTE(ingalp @ 2007 09 22, 12:32)
o tai tu nesipiktinsi, jei spaudoj publikuos tavo nuotrauką kur tarkim krapštai nosį? juk nieko blogo nedarai. bet ar malonu bus?

Ne nesipiktinsiu, nes žinau kad jei taip dariau viešoj vietoj, tai nėr ko pykt kad nufotkins ir kur nors įdės. Pati kalta. Kai saka "liubiš katatsia, liubi i sanočki vazit" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Negi vaiko maitinimą prilyginat snarglio krapštymui? Ot tai drąsios čia forume diskutuot ar viešai maitint, o ko bijot kad į laikraštį įdės, tada jau blink.gif "kaip jie drįsta". Taigi džiaukitės, populiarinsit viešajį maitinimą, žmonės pripras ir po 5 m. niekas tokių temų neužvedinės.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 22, 09:52)
1. bet gi ir palyginai doh.gif . taigi jie neplatina tų vaizdų internete, ir kitaip to viešai nedemonstruoja.
2. ne ir kas kad atsiras? tai ką, jis pasakys kokią nesąmonę, o aš vargšė jau ir apsiverksiu, ane? doh.gif ar manai, kad nesugebėsiu atsikirst? biggrin.gif ir dar kartą pasikartosiu - per 11 mėn man tokių nepraustaburnių nepasitaikė nei 1. taigi, darau išvadą, kad jei jų ir yra, tai tik vienetai.
3. o ką tau skauda, kad jos apranga negraži? koks kieno reikalas, kaip nori taip ir atrodo. va iš tokių kaip tavo požiūris ir atsiranda paskui nepakantumas jaunimo madai, muzikai ir kitiems dalykams. susimastyk, kad netektų senatvėj sėdėt ant suoliuko prie laiptinės ir bėdavotis: "vaje vaje koks dabar jaunimas, mūsų laikais taip nebuvo" doh.gif
argi? ir niekad nesi pasikrapščius nosies viešumoj, nesi išsitraukus iš užpakalio sulindusių triusikų? biggrin.gif arba pabezdėjus, kai manei kad niekas nemato ir negirdi kur nors prekybos centre? nu užmušk, nepatikėsiu lotuliukas.gif

Na pabezdejimo nenufotografuosi jei ka , bet jei taip nutiko tenka pasakyt atsiprasau taip ir dazniausiai darau jei kas tuo metu buna salia , cia nesalyginis refleksas siaip , o va triusikus jei iskrapstyt reiktu eiciau i tulika matyt , nezinau as juos patogius naudoju nelenda kur nereik .
Nosies nekrapstau , jei reik issipuciu i nosinaite .
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 09 22, 12:12)
Gal mokate daryti masažą? Kaip tik norėčiau šiuo metu...

ne, nemoku verysad.gif Bet žinau, kas gerai moka. Reikės nuvažiuoti į Tbilisį. Toloka, bet nieko. Nuvažiavęs nueik, tamsta, į pirtį, puoštą labai dailia mozaika (arabeska). Ten yra toks dziedziukas, pilvotas ir plaukuotas, bet masažuoja puikiai. Ir nebrangiai.

Papildyta:
QUOTE(alter ego @ 2007 09 22, 13:06)
Nu bet nelyginkit. Įdėta foto ne kokia reportažinė ar mėgėjiška, o fotosesijos, kur mamos krūtinė gražios formos, pareguliuotas apšvietimas, fotografuota gražiu kampu, gal atrinkta geriausia iš 50 panašių, dar paretušuota ir spalvos pakoreguotos programomis. Ar realybėj visada būna taip gražu ir estetiška?

Realybėj tiek krūties viešai maitindama neapnuogini.
O kaip namie maitina, tai jau, atleiskit, poničkos, ne jūsų reikalas. Kad ir nuoga su dujokauke.
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2007 09 22, 13:06)
Ne nesipiktinsiu, nes žinau kad jei taip dariau viešoj vietoj, tai nėr ko pykt kad nufotkins ir kur nors įdės. Pati kalta. Kai saka "liubiš katatsia, liubi i sanočki vazit"  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Negi vaiko maitinimą prilyginat snarglio krapštymui? Ot tai drąsios čia forume diskutuot ar viešai maitint, o ko bijot kad į laikraštį įdės,  tada jau  blink.gif  "kaip jie drįsta". Taigi džiaukitės, populiarinsit viešajį maitinimą, žmonės pripras ir po 5 m. niekas tokių temų neužvedinės.

na matai, tai visai skirtingi dalykai populiarint žindymą or nupaparacint tai. jei prieitų fotografas ir paprašytų nufotkint žindančią, nes tai pateks į straipsnį, kuris populiarina maitinimą, tai gal net ir sutikčiau. bet jei mane fotkina ir nuotraukas viešina be mano žinios, tai man nemalonu, ir nesvarbu, ar jose aš žindau, ar, nosį krapštau, ar šiaip vaikštau po parkelį. nes tai kišimasis į mano asmeninį gyvenimą.
QUOTE(renax @ 2007 09 22, 13:09)
Na pabezdejimo nenufotografuosi jei ka , bet jei taip nutiko tenka pasakyt atsiprasau  taip ir dazniausiai darau jei kas tuo metu buna salia , cia nesalyginis refleksas siaip , o va triusikus jei iskrapstyt reiktu eiciau i tulika matyt , nezinau as juos patogius naudoju nelenda kur nereik .
Nosies nekrapstau , jei reik issipuciu i nosinaite  .

nu taigi žindyvės irgi specialiai atėjus vaiko maitinimui neina į viešą vietą, kad galėtų pažindyt. tai nutinka neplanuotai, netikėtai, kai vaikas bliauna ir nėra būdo jį nuramint kitaip, arba kai užsimano valgyt, o namo dar neini. čia gi kūdikio nesąlyginis refleksas žįst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 22, 10:18)
na matai, tai visai skirtingi dalykai populiarint žindymą or nupaparacint tai. jei prieitų fotografas ir paprašytų nufotkint žindančią, nes tai pateks į straipsnį, kuris populiarina maitinimą, tai gal net ir sutikčiau. bet jei mane fotkina ir nuotraukas viešina be mano žinios, tai man nemalonu, ir nesvarbu, ar jose aš žindau, ar, nosį krapštau, ar šiaip vaikštau po parkelį. nes tai kišimasis į mano asmeninį gyvenimą.

nu taigi žindyvės irgi specialiai atėjus vaiko maitinimui neina į viešą vietą, kad galėtų pažindyt. tai nutinka neplanuotai, netikėtai, kai vaikas bliauna ir nėra būdo jį nuramint kitaip, arba kai užsimano valgyt, o namo dar neini.  čia gi kūdikio nesąlyginis refleksas žįst biggrin.gif

Ale isiskaityt niekaip .
Jei mano pabezdejimas salygotu procesa kaip kakojimas uzsideciau pampersa , kad kitiems nebutu nepatogus vazdelis .
As nieko pries pries pati procesa kaip manau ir daugelis tik tam pritaikytomis salygomis ( jokiu budu ne tualete lotuliukas.gif )
Man grazu jei moteris maitina diskretiskai ( tai tikiuosi nereik aiskint ka reiskia ) , bet jei viena ranka traukia papa , kita tampo metukini vaika o dar ant ausies mobilka kaba ar dantysse cigarete , man madonisko vaizdo neprimena .Ypac jei tai daroma maitinimo istaigoje . Manau dalies diskusijos nebutu jei issiskaitytumete kas ka raso . Nei vieno negirdejau kad pasakytu visoms maitint namie lotuliukas.gif .
Jei eini su kudikiu taigi nesunku pasirupinti patogiais rubais ir neglumint aplinkos per dideliu apsinuoginimu ir tiek . Nemanau kad net ir Medinis piktinsis jei mamyte pritaikytomis salygomis maitins ir tikrai ten nieko nesimato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 22, 13:12)
Realybėj tiek krūties viešai maitindama neapnuogini.
O kaip namie maitina, tai jau, atleiskit, poničkos, ne jūsų reikalas. Kad ir nuoga su dujokauke.

Aš rašiau kad kaip pavyzdį paima menišką fotkę ir aiškina kaip visos maitinančios gražiai atrodo smile.gif Nu deja deja.. O dėl namų sutinku biggrin.gif Ten jau kaip noriu taip rengiuosi, maitinu ir t.t.

QUOTE(ingalp @ 2007 09 22, 13:18)
nes tai kišimasis į mano asmeninį gyvenimą.

Ane? Tai restorane galiu su vyru ant stalo pasimylėt ir dar pretenzijas pareikšt ko čia kišatės į mūsų asmeninį gyvenimą? Jei esi viešoj vietoj, tai priimk bendro elgesio taisykles ir normas, kitu atveju nesiskųsk kad paviešins jūsų asmeninio gyvenimo detales. Namie elkis kaip nori.
Jau rašiau kada be asmens sutikimo negali publikuot. Palyginimui, įsivaizduokit fotkina kokias rungtynes ir įdeda sirgalių nuotrauką. Klausimas: kada, kokiais būdais ir kaip gaut tų žmonių sutikimą?
Atsakyti
Renax, jau buvo klausta, ar teko matyti nediskretiškai, šokiruojančiai maitinančių mamų? Tylu. Tik viena pasipiktino, kad mama buvo apsivilkusi sportiniais drabužiais ir nešina maišeliu (kas čia šokiruojančio?), o kitas prisimena vaikystę, kai nepasibeldęs įlėkė į kambarį ir pamatė maitinančią giminaitę. Viskas.
Tavo aprašytas atvejis, kai kavinėje moteris maitina vaiką krūtimi ir rūko yra sunkiai įmanomas. Dėl dviejų priežasčių: kuri maitinanti krūtimi rūkys (ir dar viešai!), plius kavinėse, kuriose rūkyti draudžiama.
Papildyta:
QUOTE(alter ego @ 2007 09 22, 13:31)
Aš rašiau kad kaip pavyzdį paima menišką fotkę ir aiškina kaip visos maitinančios gražiai atrodo smile.gif Nu deja deja.. O dėl namų sutinku  biggrin.gif Ten jau kaip noriu taip rengiuosi, maitinu ir t.t.

Dar kartą: ar esi mačiusi viešumoje maitinančią moterį, kuri tiek apsinuogintų? Man neteko.
Va mergelių, kurios ne tik vaikų neturi, bet ir pačios dar vaikai, taip ar panašiai apsinuoginusių matyti teko. Diedai, kas be ko, ne tik nesipiktina, jie netgi labai tuo džiaugiasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 22, 10:38)
Renax, jau buvo klausta, ar teko matyti nediskretiškai, šokiruojančiai maitinančių mamų? Tylu. Tik viena pasipiktino, kad mama buvo apsivilkusi sportiniais drabužiais ir nešina maišeliu (kas čia šokiruojančio?), o kitas prisimena vaikystę, kai nepasibeldęs įlėkė į kambarį ir pamatė maitinančią giminaitę. Viskas.
Tavo aprašytas atvejis, kai kavinėje moteris maitina vaiką krūtimi ir rūko yra sunkiai įmanomas. Dėl dviejų priežasčių: kuri maitinanti krūtimi rūkys (ir dar viešai!), plius kavinėse, kuriose rūkyti draudžiama.

Laba diena rukyti draudziama nuo rugsejo 1 , o maitina jau gerokai ilgiau :)Man ir nescia teko rukancias matyt ir maitinanacias smile.gif Bet maitino diskretiskai o ruke ne lotuliukas.gif Salia aktedros lauko kavineje , ir tarp kitko nelabai seniai lauke rukyt neuzdrausta , bet cia jos reikalas .
Man teko matyt nediskretiskai ir tai aprasyta buvo smile.gif Pora kart mano gyvenime ( aprasiau pradzioje ) kitu as nepastebiu , nes tikrai neziuriu ka mamyte ten slinge daro ar panasiai .
Siaip mano aprasytas buvo pvz alegorija i pirstelijima .
Atsakyti
nematau nieko blogo,kad maitinamas kūdikis viešose vietose. esu mačiusi mirksiukas.gif juk kūdikiai valgo dažnai,tai vaidnasi negali niekur eiti,kai maitini? g.gif
manau,kai reikės ir maitinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 22, 13:42)
Dar kartą: ar esi mačiusi viešumoje maitinančią moterį, kuri tiek apsinuogintų? Man neteko.
Va mergelių, kurios ne tik vaikų neturi, bet ir pačios dar vaikai, taip ar panašiai apsinuoginusių matyti teko. Diedai, kas be ko, ne tik nesipiktina, jie netgi labai tuo džiaugiasi  rolleyes.gif

Aš nemačiau, jau rašiau. Bet buvo čia pvz. kai pliaže dvimetis, kavinėje. Teko ir man kūdikį (bet ne 1 m. vaiką) maitint keletą kartų viešoj vietoj, nu stengiausi diskretiškai (ir pačiai nesinori atsilapot ir demonstruotis) ir jokių replikų ar žvilgsnių nebuvo. Gal ir nufotkino kas nors, nu ir kas? Mane tai labiau užkabino, kad piktinasi jei nufotkins lyg ką blogo darytų. Jei nebaisu viešai maitint, tai priimk ir pasekmes: kad žmonės žiūrės, kad nufotkins ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 22 rugsėjo 2007 - 12:53
QUOTE(alter ego @ 2007 09 22, 13:31)
Ane? Tai restorane galiu su vyru ant stalo pasimylėt ir dar pretenzijas pareikšt ko čia kišatės į mūsų asmeninį gyvenimą? Jei esi viešoj vietoj, tai priimk bendro elgesio taisykles ir normas, kitu atveju nesiskųsk kad paviešins jūsų asmeninio gyvenimo detales. Namie elkis kaip nori.
Jau rašiau kada be asmens sutikimo negali publikuot. Palyginimui, įsivaizduokit fotkina kokias rungtynes ir įdeda sirgalių nuotrauką. Klausimas: kada, kokiais būdais ir kaip gaut tų žmonių sutikimą?

Alter ego, nu neapsimesk durna. Pati supranti, kad dulkintis viešai yra viešosios tvarkos pažeidimas. Už tai baudžiama.
be asmens sutikimo neleidžiama publikuot. Bet jei nufotografuotų masinį renginį, pvz, futbolo rungtynes, sutikimo nereikia.
Žr. LR CK 2.22 str., LR AT 2003-02-24 nutartį.
Papildyta:
QUOTE(renax @ 2007 09 22, 13:45)
Laba diena rukyti draudziama nuo rugsejo 1

Nuo sausio 1 smile.gif

Alter ego, NEGALIMA be sutikimo fotografuoti. Nepriklausomai nuo to, kad aš kavinėje maitinu savo kūdikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 22 rugsėjo 2007 - 12:56
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 22, 13:53)
Alter ego, nu neapsimesk durna. Pati supranti, kad dulkintis viešai yra viešosios tvarkos pažeidimas. Už tai baudžiama.

Hehe, o ką aš žinau, čia juk mano asmeninis gyvenimas, mes laisvi, ką noriu tą darau kur noriu rolleyes.gif rolleyes.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (čia kažkuri aiškino apie asmeninį gyvenimą, nu tai paėmiau kraštutinį pvz., biški patirštinau)
Nu patikėk, akto fotkė (o gal ir dar iš cypės) būtų garantuota pirmuosiuose psl. ar bent jau 5 psl. ir niekas sutikimo nepaklaustų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir pykt negalėčiau biggrin.gif biggrin.gif

Nu bet jei fotkina bendrą kavinės ar parduotuvės vaizdą, kuriame yra daug žmonių, ir į kadrą patenka moteris maitinanti vaiką, kaip tada? Kuo tai skiriasi nuo masinių rungtynių (ir ten ir ten daug žmonių)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 22 rugsėjo 2007 - 13:03