esu sokiruota balsavimo rezultatais, kuriuos isvydau pati pabalsavusi. Nors stengiuosi nemaitinti viesoje vietoje, naudojuosi Akropolio kambariuku arba tai darau masinoje...bet ech kokia laiminga buciau, jei ne ta prakeikta visuomenes nuomone, kad zindyti viesai - kazkas vulgaraus, kad kazka piktina, kazkas krizena. Nesiruosiu lauzyti sush. ... visuomenes nuomones, geriau jau leksiu is kito akropolio galo i kambariuka, lisiu i prikaitusia masina ir susirietusi, su vaiku ant keliu ji maitinsiu, nes nera noro pamatyti smerkianciu zvilgsniu, o dar moteru. O taip noretusi jaustis normaliu zmogum. Bet tiek to - tuos metus kol maitinu, iki minimumo apriboju isejima ,,i zmones" arba susitaikau su nepatogumu, kad turesiu slepti tai, kas man yra graziausia ir maloniausia motinysteje. Gerbiu moteris, kurios yra drasesnes uz mane, kurios nepaiso tos dar sovietiskai mastancios visuomenes, kurios TAI daro viesai. Pamaciusi tokia, nors man ir grazu, as stengiuosi nespoksoti, kad jos netrikdytu mano, kaip pasalines zvilgsnis. Bet visad jai mintyse palinkiu sekmes.
Tiesiog vieni sunkus metai, kai lyg ir neturi teises nueit su seima i kavine.Kai iejusi i parduotuve gali dometis vitrinu pasiula tol, kol mazasis nepraalks, o jei taip atsitinka- strimgalviais leki iki masinos ar namu, palikusi vyrui sumoket uz pirkinius.
Vieni metai- man patys laimingiausi mano gyvenime, kad net uzmirstu, jog 45 proc. zmoniu manes negerbia, kaip ir negerbia mano vos keliu menesiu kudikio, atrodo taip nekaltai norincio- tik prisiglausti prie mamos ir atsigert pienelio.
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 27, 09:59)
labai ižvalgiai parašiau viename iš pirmųjų postų, pavadinęs šitą temą atatinkamu žodžiu. Moterys, kaip ir visi žmonės, yra skirtomos atsižvelgiančių į visuomenės (šiuo atveju aplinkinių) nuomonę ir pochuistes, kurioms viskas dzin. Tas žodis nors ir iš ruskių, bet teisingas.
Diskusijoje viena pusė manipuliuoja vaiko argumentu, pasitelkdama pačias įvairiausias frazes - nuo poreikio nuraminti, iki "negi aš vaiką badu marinsiu?". Ir, beje, tik mažuma pasisako, kad "man iš viso nusispjaut į visų nuomonę". O dalis, kuri čia itin aktyviai reiškiasi, yra būtent iš tos kategorijos, kurioms yra visiškai nusispjaut, ką apie jas galvoja aplinkiniai. Jos tiesiog įsivaizduoja, kad tradicinė Lietuva yra "subalansuota" vyrams, o turėtų būti "subalansuota moterims" ir todėl "balansuoja į kitą pusę". Visur, visose temose. Tik matyt gyvenime nelabai sekasi, nes pabėgdamos nuo vyro tampa pačios savo namų, vaikų ir savo ambicijų aukomis. Prasmingiausia, kad būtent VAIKŲ aukomis - jų kaprizų, ambicijų ir t.t.t. Bando suplanuoti jų gyvenimą, kad nebūtų nė vieno akmenėlio jų kelyje.
Grįžtu prie temos. Iš tikrųjų problema matyt egzistuoja. Turėtų būti tam skirti kambariai savivaldybėse ir gydymo įstaigose, taip pat turėtų būti atsižvelgiama į jaunas motinas stovint eilėse prie valdininkų kabinetų ir t.t., ypač jei tokie kambariai neįrengti.
Visa kita - čia jau pačių motina ir jų vaikų problema. Jų supratimo kas gražu ir kas ne - čia jų pačių reikalas spręst. Aš į tokią akmens nemesčiau, nors ir visą savo fabriką viešai apžiūrai būtų išdėliojusi, bet suprantu kitus, kuriems tai bado akis. Ilgakojų - plikabambių ir plikašiknių panelių galima tik gailėtis, joms galvoje šlapimas smegenis užliejo, durnelės jos. Ant durnelių nepykstama, taip pat kaip ir ant visokių iškrypėlių, kurie po lietpalčiais savo varpas galanda.
Jei jūs lyginate savo situaciją su tomis - plikašiknėmis, man jūsų gaila. Atskirkite juk kur yra šeimyninė, subrendusi ir subalansuotos psichikos moteris, o kur ubdiukės - nevisprotės.
Diskusijoje viena pusė manipuliuoja vaiko argumentu, pasitelkdama pačias įvairiausias frazes - nuo poreikio nuraminti, iki "negi aš vaiką badu marinsiu?". Ir, beje, tik mažuma pasisako, kad "man iš viso nusispjaut į visų nuomonę". O dalis, kuri čia itin aktyviai reiškiasi, yra būtent iš tos kategorijos, kurioms yra visiškai nusispjaut, ką apie jas galvoja aplinkiniai. Jos tiesiog įsivaizduoja, kad tradicinė Lietuva yra "subalansuota" vyrams, o turėtų būti "subalansuota moterims" ir todėl "balansuoja į kitą pusę". Visur, visose temose. Tik matyt gyvenime nelabai sekasi, nes pabėgdamos nuo vyro tampa pačios savo namų, vaikų ir savo ambicijų aukomis. Prasmingiausia, kad būtent VAIKŲ aukomis - jų kaprizų, ambicijų ir t.t.t. Bando suplanuoti jų gyvenimą, kad nebūtų nė vieno akmenėlio jų kelyje.
Grįžtu prie temos. Iš tikrųjų problema matyt egzistuoja. Turėtų būti tam skirti kambariai savivaldybėse ir gydymo įstaigose, taip pat turėtų būti atsižvelgiama į jaunas motinas stovint eilėse prie valdininkų kabinetų ir t.t., ypač jei tokie kambariai neįrengti.
Visa kita - čia jau pačių motina ir jų vaikų problema. Jų supratimo kas gražu ir kas ne - čia jų pačių reikalas spręst. Aš į tokią akmens nemesčiau, nors ir visą savo fabriką viešai apžiūrai būtų išdėliojusi, bet suprantu kitus, kuriems tai bado akis. Ilgakojų - plikabambių ir plikašiknių panelių galima tik gailėtis, joms galvoje šlapimas smegenis užliejo, durnelės jos. Ant durnelių nepykstama, taip pat kaip ir ant visokių iškrypėlių, kurie po lietpalčiais savo varpas galanda.
Jei jūs lyginate savo situaciją su tomis - plikašiknėmis, man jūsų gaila. Atskirkite juk kur yra šeimyninė, subrendusi ir subalansuotos psichikos moteris, o kur ubdiukės - nevisprotės.
Paskaiciau ir juokas suėmė

Tik pamanykit! Gyvenime nustoja sektis, kai moteris "pabėga nuo vyro ir tampa pačios savo namų, vaikų ir savo ambicijų aukomis"

Čia reik suprasti nepabėgusi nuo vyro moteris yra "šeimyninė, subrendusi ir subalansuotos psichikos moteris", o pabėgusi - ubliudkė nevisprotė??

Jums turbūt vaikystėje tiek akmenų ant kelio pabėrė, kad iki šiol atsigauti negalite. Galbūt nebuvo kam tų akmenų nurinkti. Todėl ir trykšta iš Jūsų pavydas dėmesiui, kurį mama rodo savo vaikui. Beje, už akmenėlių rinkimą vaikystėje, normalioje šeimoje augęs vaikas atsilygina tuo pačių - padeda senyvo amžiaus tėvams akmenėlius nurinkti, kai jiems tai daryti vieniems darosi per sunku.
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 28, 12:50)
aš visai ne tai norėjau pasakyt. mano posto esmė buvo tokia, kad yra žmonių (moterų, vyrų - nesvarbu), kuriems yra labai brangios ir mielos iš vakarų ateinančios mados ir požiūriai, tokiems žmonėms giliai nusispjaut koks yra požiūris Lietuvoje. Ir jie daro ka nori, kada nori ir kiek nori. Šiuo atveju yra spekuliuojama vaiko interesais, tačiau nereikia būt Nobelio premijos laureatu, kad suprastum, jog čia yra vien tik spekuliacija.
Aš ne prieš, aš tiesiog noriu išsiaiškinti tokio temos populiarumo ir aplink ją verdančių aistrų motyvus.
Aš ne prieš, aš tiesiog noriu išsiaiškinti tokio temos populiarumo ir aplink ją verdančių aistrų motyvus.
Koks košmaras. Ateina mados ir požiūriai iš vakarų (beje, kokia staigmena)

Rytų mados ir požiūriai yra žymiai geresni. Gal reikėtų Sovietų Sąjungą atkurti...

Jūs tikrai pretenduokite į Nobelio premiją. Šitoks atradimas: vaiko maitinimas yra supuvusio kapitalizmo išmislas.
QUOTE(Moonte @ 2007 10 01, 15:02)
1. Mane šioje diskusijoje labiausiai trikdo noras isteriškai demonstruoti motinystę ir nepaisymas kitų žmonių nuomonės, etikečių kabinimas.
2. bet ta pati visuomenės dalis, kurią trikdo viešas maitinimas, lai įsipareigoja suteikti tokiom mamytėm ir vaikeliam palankias, komfortiškas sąlygas, kad galėtų pamaitinti, prižiūrėti. Taip būtų išspręstos visos etinės ir estetinės problemos.
Klausykitės ir būkite išgirstos, nes kaip jus klausotės, taip ir jus girdės.
2. bet ta pati visuomenės dalis, kurią trikdo viešas maitinimas, lai įsipareigoja suteikti tokiom mamytėm ir vaikeliam palankias, komfortiškas sąlygas, kad galėtų pamaitinti, prižiūrėti. Taip būtų išspręstos visos etinės ir estetinės problemos.
Klausykitės ir būkite išgirstos, nes kaip jus klausotės, taip ir jus girdės.
1. Nesuprantu kur Jūs įžvelgiate isteriją, nepaisymą nuomonės ir etikečių kabinimą. Kažkaip daugiau "etikečių" užkabintų ant maitinančių mamų šioje temoje pastebėjau ("papus išvertusi", dvokianti, nevalyva, "papais maskatuoja" ir t.t. ir pan.). Jūs tai laikote normalia diskusija? Kaip šaukiama, taip ir atsiliepiama ir tiek. Koks kitų nuomonės nepaisymas? Prie ko čia kitų nuomonė, kai kūdikis rėkia iš alkio?Apie ką mes kalbam? Kad maitinimas su seksu lyginamas tai man iš viso nesuvokiama. Kažkaip "padorioji" visuomenės pusė šioje temoje neatsakė nė į vieną postą ir neišreiškė pasipiktinimo, kai kalbama apie krūtinę, tiesiog virstančią iš iškirpčių tikrai nemaitinančių moterų. Tai estetiška? Gražu? Vat vakar mačiau moteriškę, kurios visos grožybės kaip ant delno, tikrai į akis krenta ir bent jau man atrodė apgailėtinai. Nu ir ką, ėjau ir nuėjau, o maitinančios atsistojusios, besisukinėjančios, besilankstančios, kad tik daugiau tų "grožybių" matytųsi nė vienos per gyvenimą savo nemačiau. Tai apie ką mes vis dar kalbam?

2. Taip, lai įsipareigoja. O ką daryti kol to praktiškai nėra?
Klausytis parverstų abiem pusėm.
QUOTE(Hmmm... @ 2007 10 02, 11:10)
1. Nesuprantu kur Jūs įžvelgiate isteriją, nepaisymą nuomonės ir etikečių kabinimą. Kažkaip daugiau "etikečių" užkabintų ant maitinančių mamų šioje temoje pastebėjau ("papus išvertusi", dvokianti, nevalyva, "papais maskatuoja" ir t.t. ir pan.). Jūs tai laikote normalia diskusija? Kaip šaukiama, taip ir atsiliepiama ir tiek. Koks kitų nuomonės nepaisymas? Prie ko čia kitų nuomonė, kai kūdikis rėkia iš alkio?Apie ką mes kalbam? Kad maitinimas su seksu lyginamas tai man iš viso nesuvokiama. Kažkaip "padorioji" visuomenės pusė šioje temoje neatsakė nė į vieną postą ir neišreiškė pasipiktinimo, kai kalbama apie krūtinę, tiesiog virstančią iš iškirpčių tikrai nemaitinančių moterų. Tai estetiška? Gražu? Vat vakar mačiau moteriškę, kurios visos grožybės kaip ant delno, tikrai į akis krenta ir bent jau man atrodė apgailėtinai. Nu ir ką, ėjau ir nuėjau, o maitinančios atsistojusios, besisukinėjančios, besilankstančios, kad tik daugiau tų "grožybių" matytųsi nė vienos per gyvenimą savo nemačiau. Tai apie ką mes vis dar kalbam? 

Timt už vadžių ir vėl iš pradžių.
Na perskaitykite ką parašė mamytės po mano parašymo, nėra ko ieškoti giliau. Jei žmogui nemalonus faktas, kad viešai maitina daromos prielaidos, kitaip kabinamos etiketės, jog nemyli vaikų, žemina moteris, nes mato jose tik sekso objektą ir t.t. Na ką padarysi, jei su tuo pačiu motinos pienu, jam įskiepytas perdėm didelis dorovingumas, ar puritoniškumas. Juk nežudysi, o tokių pagal mūsų apklausą yra nemažai, vadinasi reikia vienas kitam nusileisti, gerbti vienas kito požiūrį. O dabar kas išeina, įsteigėt kambarėlius, o mums jie nemotais, mes norime viešumos.
Mamytėms kurios bando rašyti, kad visi monstrai, kurie nepalaiko maitinimo viešumoje drįstu paprieštarauti. Dauguma čia rašiusių už tai, kad vaikai būtų maitinami be demonstratyvaus afišavimosi, mėgavimusi faktu, kad maitindamos kūdikį trikdo tam tikrą visuomenės dalį. Tiesiog toks demonstratyvus elgesys, man ne asocijuojasi su motinos meile kūdikiui, ar jo interesų ginimu. Gal mamytė bando nors tokiu būdu atkreipti į save dėmesį.
Dar kartą norėčiau pasikartoti, kad su mažučiu vaikeliu lankytis viešose vietose be būtinybės neverta, nes šiuo metu apstu infekcijų, pasigauti ligą galima labai greitai. Nežinau kaip jums, jau verčiau aš liksiu be gražių ir naujų batelių, bet leisiu vaikui sutvirtėti.
Dabar mano vaikui 19,5, noriu pasigirti, jis per visą savo gyvenimą vartojo antibiotikus tik 2 kartus, iš jų vieną kartą, kai manęs nebuvo namie. Per visą tą laiką nesirgo sloga, iš pat mažens mes grūdinomės. Žinoma buvo problemų, kad vaikystėje nepersirgo raudonuke ir kiaulytę, bet padarė skiepus manau viskas bus tvarkoje.
Kartais atrodo, kad noras išeiti į minią, pavaikščioti po parduotuves nustelbia vaiko interesus. Mamos norai tampa aukščiau vaiko sveikatos ir poreikių. Man asmeniškai vienodai, ar maitina vieša,i ar kambarėliuose. Gaila vaikų, kurie apsnūdę, sušilę, nuvargę miega ant tėvų rankų, kai jie tuo metu špaciruoja parduotuvių slenksčius, nekalbu apie privalomus gydimo įstaigų apsilankymus.
Gaila, kad mažyliai pratinami nuo mažens prie pseudo kultūros, Parduotuvės, apsipirkinėjimas tampa vos ne psichozė, kurios įkaitais tampa vaikai.
Vėl parašysite kodėl mamos negali nueiti į parduotuves. Prašom, eikite, bet kiek jums reikia per metus batų, aprėdų, ar buitinės technikos. Nejau reikia su savimi daugiau kaip 3 valandas tampytis po parduotuves vaikus? Ar miegas ne lovytėje jiems labai jau patogus?
Man vaiko sveikata buvo ir yra pirmoje vietoje. O ir į parduotuvę, jei labai reikėjo, pamenu bėgome, su viena tokia pat, kaip ir aš mama, pakaitomis, ji prižiūri manąjį, aš josios.
O apie įsiklausymą rašiau abiem pusėm, vėlgi matome tai ką norime, o ne tai kas parašyta.
Na, na tikiu, kad besimaskatuojančių krūtim yra tik vienetai, dažniausiai aplinkiniai nė nesuvokia, kad vaiką apsikabinusi moteris iš tikrųjų jį maitina.
O dėl ėjimo į parduotuves, tai ne visos turi kam palikti vaiką. Aš neturiu. Ir į parduotuvę reikia eiti apsipirkti ne tik pačiai, bet ir vaikiškų drabužėlių reikia taip pat. Praktika parodė, kad vyrą vieną siųsti beprasmiška. Mažuose miesteliuose atstumai kitokie, galima iki sekančio maitinimo spėt grįžt namo. Pirkti po daikčiuką, neplanuoti. Bet juk dideliuose miestuose tikriausiai dažnai iš mūsų reikia valandos ir daugiau ten ir atgal vien kelionei, o dideliame prekybos centre iš vis nežinia kiek laiko susigaišta. Tokios kelionės planuojamos, numatomas pirkinių sąrašas. Moonte, net tu, manau, nepuoli pirkti ko tau reikia nuėjus į artimiausią parduotuvę, o pasivaikštai ir paieškai to, kas tinka ir patinka, ir ką kišenė leidžia.
Ir aš geriau "tempsiu gumą" vaikštinėdama koja už kojos ir sugaišiu visą dieną pamažu sau pailsėdama, nei liežuvį iškišus grįšiu ant smūgio namo, kur išsiilsėjęs ir spėjęs numigti mažylis pareikalaus pramogų, kai man norėsis tik kojas užvertus sėdėt.
O dėl ėjimo į parduotuves, tai ne visos turi kam palikti vaiką. Aš neturiu. Ir į parduotuvę reikia eiti apsipirkti ne tik pačiai, bet ir vaikiškų drabužėlių reikia taip pat. Praktika parodė, kad vyrą vieną siųsti beprasmiška. Mažuose miesteliuose atstumai kitokie, galima iki sekančio maitinimo spėt grįžt namo. Pirkti po daikčiuką, neplanuoti. Bet juk dideliuose miestuose tikriausiai dažnai iš mūsų reikia valandos ir daugiau ten ir atgal vien kelionei, o dideliame prekybos centre iš vis nežinia kiek laiko susigaišta. Tokios kelionės planuojamos, numatomas pirkinių sąrašas. Moonte, net tu, manau, nepuoli pirkti ko tau reikia nuėjus į artimiausią parduotuvę, o pasivaikštai ir paieškai to, kas tinka ir patinka, ir ką kišenė leidžia.
Ir aš geriau "tempsiu gumą" vaikštinėdama koja už kojos ir sugaišiu visą dieną pamažu sau pailsėdama, nei liežuvį iškišus grįšiu ant smūgio namo, kur išsiilsėjęs ir spėjęs numigti mažylis pareikalaus pramogų, kai man norėsis tik kojas užvertus sėdėt.
QUOTE(Moonte @ 2007 10 02, 11:22)
[size=1][/size]
Na perskaitykite ką parašė mamytės po mano parašymo, nėra ko ieškoti giliau. Jei žmogui nemalonus faktas, kad viešai maitina daromos prielaidos, kitaip kabinamos etiketės, jog nemyli vaikų, žemina moteris, nes mato jose tik sekso objektą ir t.t. Na ką padarysi, jei su tuo pačiu motinos pienu, jam įskiepytas perdėm didelis dorovingumas, ar puritoniškumas. Juk nežudysi, o tokių pagal mūsų apklausą yra nemažai, vadinasi reikia vienas kitam nusileisti, gerbti vienas kito požiūrį. O dabar kas išeina, įsteigėt kambarėlius, o mums jie nemotais, mes norime viešumos.
Mamytėms kurios bando rašyti, kad visi monstrai, kurie nepalaiko maitinimo viešumoje drįstu paprieštarauti. Dauguma čia rašiusių už tai, kad vaikai būtų maitinami be demonstratyvaus afišavimosi, mėgavimusi faktu, kad maitindamos kūdikį trikdo tam tikrą visuomenės dalį. Tiesiog toks demonstratyvus elgesys, man ne asocijuojasi su motinos meile kūdikiui, ar jo interesų ginimu. Gal mamytė bando nors tokiu būdu atkreipti į save dėmesį.
Dar kartą norėčiau pasikartoti, kad su mažučiu vaikeliu lankytis viešose vietose be būtinybės neverta, nes šiuo metu apstu infekcijų, pasigauti ligą galima labai greitai. Nežinau kaip jums, jau verčiau aš liksiu be gražių ir naujų batelių, bet leisiu vaikui sutvirtėti.
Dabar mano vaikui 19,5, noriu pasigirti, jis per visą savo gyvenimą vartojo antibiotikus tik 2 kartus, iš jų vieną kartą, kai manęs nebuvo namie. Per visą tą laiką nesirgo sloga, iš pat mažens mes grūdinomės. Žinoma buvo problemų, kad vaikystėje nepersirgo raudonuke ir kiaulytę, bet padarė skiepus manau viskas bus tvarkoje.
Kartais atrodo, kad noras išeiti į minią, pavaikščioti po parduotuves nustelbia vaiko interesus. Mamos norai tampa aukščiau vaiko sveikatos ir poreikių. Man asmeniškai vienodai, ar maitina vieša,i ar kambarėliuose. Gaila vaikų, kurie apsnūdę, sušilę, nuvargę miega ant tėvų rankų, kai jie tuo metu špaciruoja parduotuvių slenksčius, nekalbu apie privalomus gydimo įstaigų apsilankymus.
Gaila, kad mažyliai pratinami nuo mažens prie pseudo kultūros, Parduotuvės, apsipirkinėjimas tampa vos ne psichozė, kurios įkaitais tampa vaikai.
Vėl parašysite kodėl mamos negali nueiti į parduotuves. Prašom, eikite, bet kiek jums reikia per metus batų, aprėdų, ar buitinės technikos. Nejau reikia su savimi daugiau kaip 3 valandas tampytis po parduotuves vaikus? Ar miegas ne lovytėje jiems labai jau patogus?
Man vaiko sveikata buvo ir yra pirmoje vietoje. O ir į parduotuvę, jei labai reikėjo, pamenu bėgome, su viena tokia pat, kaip ir aš mama, pakaitomis, ji prižiūri manąjį, aš josios.
O apie įsiklausymą rašiau abiem pusėm, vėlgi matome tai ką norime, o ne tai kas parašyta.
Tai supratau, kad jums cia labai aktualus matinimas krutimi?
Dar truksta, kad kunigai ir gejai pareikstu savo nuomone, kodel jiems trukdo kudikiu maitinimas, ir kodel negalima to daryti..
Ale bobos kaip karves elgiasi - as nemaitinu, po parduotuves nevaikstau, papu neturiu - reiskia ir jus galite be to apseiti..
Nu koks ten dabar reikalas rupintis kazkieno plikais papais, jei pati neturi ka rodyt? Nusuk akis, uzsimerk, ir po problema..
SVEIKOS, nors pati maitinu jau antrą vaiką, pirmą maitinau ilgai 1 m. 8 mėn, antrą jau 13mėn. dar sustot nežadu, bet balsavau už variantą ne...Per tiek laiko aš galima sakyti viešai nemaitinau niekada, nors važiuodavau ir atostogaut ir į parduotuvę su vaiku, jei jau tokia bėda tai mašinoj, tualete, buvo Šventojoj atokioj vietoj, max prisidengus, niekas, net mano vyras nemato mano krūties, kai aš maitinu, nes man tai nėra priimtina, ta krūtis tada juk pripažinkim tikrai nėra patraukli. Aš nenoriu sutrikdyti kito žmogaus, kiekada nesigiriu, nepabrėžiu, va štai aš maitinu ir tt, tai yra mano su vaiku reikalas. Kai pamatau kitą moterį maitinančią viešumoj, ar jei moteris kambary, kur daug žmonių, išsitraukia visu " gražumu" krūtį, nors tokiu momentu aš pavadinčiau kiek kitaip, ir ima žindyt, man kažkaip
, tai yra intymumas tarp vaiko ir motinas, o ji kitus verčia jaustis dalyviais, nors imk tu nueik kitur, ramiai sau maitink, arba jei jau tikrai nėra kaip kitur, tai nebūtina ištraukt visą krūtį, juk vaikui reikia tik spenelio ir laukelio apie jį. Intymumas tarp vaiko ir motinos mano akim prilygsta intymumui tarp moters ir vyro, neverskim kitus jaustis to dalyviais, jaustis nejaukiai. Gerbkim vienas kitą, neasifišuokim, va kokia aš gera motina AŠ MAITINU, taip, tai labai gerai jūsų vaikui, o kitam ant to nusispjaut, juk ne dėl kitų tai darom, dėl savo vaiko, ar ne? Tai mano požiūris
Ir dar prie ko čia komunizmas? Čia kultūros, vidinių normų klausimas, juk mes ne afrokoj gyvenam, ten moterys vaikšto nuoga krūtine, maitina ir tt, bet ten tai elgesio norma.

Normalu, jei mama viesoje vietoje maitina savo vaika kartais taip prisidengusi, kad ir suprasti neina, as maitinu ir maitinsiu, ir man dzin..., beje zodzio uzanty irgi neieskau
, nors neteko sutikti neigiamu zvilgsniu
O tie oponentai sios temos, tai ka jiems trukdo maitinanti mama, sako negrazu
, tai jei tik toks negrazumas egzistuotu, tai musu zeme rojumi taptu
Man pavyzdziui slyksciai atrodo girta moteris, besispjaudantis vyras , o tegu visos maitina, as neziuriu, tai ju reikalas

O tie oponentai sios temos, tai ka jiems trukdo maitinanti mama, sako negrazu

Man pavyzdziui slyksciai atrodo girta moteris, besispjaudantis vyras , o tegu visos maitina, as neziuriu, tai ju reikalas

QUOTE(Liutaure @ 2007 10 02, 23:18)

Žodžių trūksta. Papais į šonus nemaskatavau, kad akių neišbadyčiau besipiktinantiems, o kad nusisukus į kamputį dukrytę pamaitindavau - tik džiaugiuosi savimi ir savo mergyte, kad mums abiems tas procesas ir malonus ir naudingas. Ir nemačiau nei vienos, kuri demonstratyviai krūtinę atkišus vaikutį maitintų, o jei jau kažkam labai ciekava "ten pažiūrėti" tai piktinkitės savimi, o ne natūraliu gamtos surėdytu dalyku.
QUOTE(kice @ 2007 10 02, 18:32)
Tai supratau, kad jums cia labai aktualus matinimas krutimi?
Dar truksta, kad kunigai ir gejai pareikstu savo nuomone, kodel jiems trukdo kudikiu maitinimas, ir kodel negalima to daryti..
Ale bobos kaip karves elgiasi - as nemaitinu, po parduotuves nevaikstau, papu neturiu - reiskia ir jus galite be to apseiti..
Nu koks ten dabar reikalas rupintis kazkieno plikais papais, jei pati neturi ka rodyt? Nusuk akis, uzsimerk, ir po problema..
Man aktualiausia, ne maitinimas krūtimi, o vaikų tampymas po viešas įstaigas, kai to reikia ir nereikia. Kaip rankinukus, ar aksesuarą prie aprėdo, kad pertraukiami žodžiai, ar interpretuojama vadovaujantis savo mąstyseną.
Nežinau, man niekada gyvenime nebuvo pirkinys pirmoje vietoje. Ir savo vaiką, bent jau iki 1,5 metų vesdavausi tik į gamtą, o ne į renginius, jau nekalbu apie parduotuves.
Ir piktinasi žmonės ne todėl, kad maitinami vaikai viešai, o kaip tai atliekama. Tai labai kardinaliai skirtingi dalykai, nematau nieko bendro tarp vaiko maitinimo ir arogancijos, demonstratyvaus elgesio.
O toms, kurios galvoja, kad žmonėms nepatinka viešas-demonstratyvus vaiko maitinimas, nes oponentas turi kokių kompleksiukų, ar dar kažkokių prielaidų, klysta. Esu patenkinta savo krūtimi, be kompleksų tiesiog arogancija visada yra atstumianti, nors ir dangstoma motinyste, ar kitomis prielaidomis.
Asmeniškai nematau problemos dėl viešo maitinimo, bet gerbiu ir kitų nuomonę, kurie to netoleruoja.
"o vaikų tampymas po viešas įstaigas"
tai jau nebeuztenka maitinanciomis piktintis? dar norisi pasakyti, kad kol tavo vaikelis mazas, turi ji namie uzdarius laikyt? Ir pati kaip laukine uzsidarius sedet? I prekybos centra, matai, su mazu vaiku eiti nepadoru..
Ar neperdaug sau leidziate?
tai jau nebeuztenka maitinanciomis piktintis? dar norisi pasakyti, kad kol tavo vaikelis mazas, turi ji namie uzdarius laikyt? Ir pati kaip laukine uzsidarius sedet? I prekybos centra, matai, su mazu vaiku eiti nepadoru..
Ar neperdaug sau leidziate?