Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš tai kūdikėlį matinančias mamas dažnai matau tik parke.Nieko nematau čia blogo.Jei mažulis nori valgyti,kas jam draudžia.Labai gerbiu tas mamas kurios dėl savo mažylio nesigėdija imti ir pamaitinti jį bet kurioje vietoje,jei jis to taip nori thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
matindavau tada kada reikedavo. pagal situacija pasirinkdavau vieta, kur galeciau tai daryti, kad maziau demesi trauktu... prisidengdavau, nes taip graziau, paslaptingiau , intymiau smile.gif bet i klausima ar maitinimas viesoj vietoj trikdo- pasakysiu "taip". tiek man maitinanciai, tiek kai as esu pasalinis zmogus. jei mamyte neprisidengus, aki tikrai traukia. nes... tai labai grazu. turiu galvoj pats leliukas zindantis kruti man yra be galo grazu. wub.gif bet gi ziureti negali. o akys krypsta. is sono jauciu, kad atrodau viena "is tu", kur spokso biggrin.gif
kitas dalykas, kai visas sitas dalykas "pateikiamas" visai negraziai. zinau, kad uzklius mano zodziai, bet man tiesiog atstumiantis vaizdas, kai maitina viesai, o nebuna tam pristaike rubu. sukelia visus drabuziu sluoksnius i virsu, isitraukia kruti... schmoll.gif

as uz tai, kad butu maitinama viesose vietose, bet tam pasirengus ir ne demostratyviai wink.gif
Atsakyti
Pareikšiu ir aš savo nuomone aktualiu klausimu.
Aš žindau savo vaiką jei prireikia viešoje vietoje. Ir " tampausi" vaiką su savimi po viešas vietas. Kodėl?
Pirma: vyras dirba tokį darbą, kuriame ne taip lengva gauti laisvą pusdienį, ką jau kalbėt apie laisvą dieną.
Antra: visos močiutės ir giminaičiai gyvena toli, draugai taip pat. Todėl, norint palikti vaiką namuose, tektų samdyti auklę. Kiek iš jų sutiktų prižiūrėti vaiką 2-4 valandom? O žinant, kad valdiškose įstaigose gali užtrukti ilgiau nei suplanavęs, kaip tada?
Todėl ir į parduotuvę, ir į polikliniką, ir kitas vietas ar įstaigas nešuosi vaiką. Ir maitinu, jei reikia. Kas geriau: ar klykiantis iš alkio kūdikis, kuris valgo tik motinos pieną, ar 15 minučių valgančio kūdikio vaizdas, nors ir žeidžiantis jautrias "estetų" akis.
Ir reikia kuo garsiau reikšti nuomonę šiuo klausimu. Visose įstaigose ĮMANOMA atitverti ramesnę vietą ir pastatyti porą kėdžių su staliuku, kad sudaryti sąlygas pamaitinti ar pervystyti vaiką. Reikia tik noro ir supratingumo.
Nenoriu smerkti tų mamų kurios maitina vaiką vos ne pusnuogės. Tai jų išsilavinimo ar vidinės kultūros reikalas.
Supratinga mama pasistengs pamaitinti vaikelį taip, kad būtų ir jam patogu, ir aplinkiniams netrukdytų.

P.S. Kodėl neatliekama apklausa, pvz: ar Jums netrukdo viešoje vietoje (gatvėje, PC aikštelėje) besišlapinantys ar besispjaudantys vyriškiai? Kodėl tai netrukdo ir praeinama pro šalį, nuleidus akis. Ar tai nežeidžia "estetų" akių?
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2007 10 03, 19:03)
P.S. Kodėl neatliekama apklausa, pvz: ar Jums netrukdo viešoje vietoje (gatvėje, PC aikštelėje) besišlapinantys ar besispjaudantys vyriškiai? Kodėl tai netrukdo ir praeinama pro šalį, nuleidus akis. Ar tai nežeidžia "estetų" akių?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tikrai taip. Yra daug šlykštesnių dalykų, o maitinimas - labai gražu, jei moteris gražiai ir tvarkingai žindo savo kūdikį. Juk tikrai ne visada įmanoma suspėti susitvarkyti savo reikalus, kol vaikelis užsimano valgyti. Aš manau, kad tai yra tų, kuriems nepatogu žiūrėti problema, o ne motinos. Juk neilįsi po žemėmis, kad tavęs nepastebėtų. O gal jiems maloniau klausytis, klykiančio kūdikio? Aš net nesuvokiu, kokia čia problema, ir kas čia blogo? Tai labai gražus procesas, ir jei jau neišeina tuo metu būti namie, lai žindo, kam nuo to bus blogiau??? g.gif O gal žindanti moteris turi užsidaryti tarp 4 sienų, niekur neišeiti, kad tik nesutrikdytų tariamų "estetų" unsure.gif
Atsakyti
Merginos, man regis nė vienam žmogui, nu nebent ..neužklius kultūringa, save ir kitus gerbianti motina, jei ji nesidemonstruos pusnuogė, jei tik įmanoma susiras ramesnę vietą pamaitinimui. Mamos, maitinkim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 10 03, 18:30)
"o vaikų tampymas po viešas įstaigas"

tai jau nebeuztenka maitinanciomis piktintis? dar norisi pasakyti, kad kol tavo vaikelis mazas, turi ji namie uzdarius laikyt? Ir pati kaip laukine uzsidarius sedet? I prekybos centra, matai, su mazu vaiku eiti nepadoru..
  Ar neperdaug sau leidziate?

Jus galite reikšti savo mintis, o kodėl man negalima su jomis dalintis. Jums jos nepriimtinos, puiku. Man, kai kurios jūsų yra nepriimtinos, bet juk tai ne svieto pabaiga, tai gyvenimas.

Antra. Jūsų vaikas, jūsų atsakomybė, jus norite, prašom, tampykite jį po visas parduotuves. Bet aš galvoju, kad bet kokia infekcija, virusas silpnina vaiko imuninę sistemą. Vaikščiojimas pramoga yra jums, bet ne vaikui, ir manau, kad dėl vaiko galima šiek tiek apriboti savo pramogas, juk neilgam, bet tai nereiškia užsidaryti tarp keturių sienų. Šiaip esu „Barbė devyndarbė, kuri š..., m... ir skiedras rinko“, mane niekada nestabdė vaiko priežiūra, gyvenau aktyvų gyvenimą, gal net aktyvesnį už jūsų, bet man užteko atsakomybės planuoti savo gyvenseną, vadovaujantis vaiko dienotvarkę, ir atsižvelgti į vaiko poreikius, o ne į savo norus. Gal todėl iki šiolei man sunku žiūrėti į pavargusius vaikus, savo tėvų įkaitus parduotuvėje.

Merginos nereikia čia taip jau sielotis žmonių nesupratingumu. Tarkim mano laikais nebuvo pampersų, skalbėm, lyginom vystyklus ir nieko laiko užteko. Ačiū Dievui jums lengviau, mano laikais buvo masinis deficitas, ne tik drabužiams, bet ir maistui. Sūnui poliklinikoje kiekvieną mėnesį išrašydavo receptą maistui. Ir teko stovėti eilėse, kad nupirktum mėsos gabalą, vyrui pietums, bet tai praeitis, labai džiaugiuosi, kad jums to nereikia patirti. Kartais perdėm juokingai skamba jūsų pasisakymai, o gal tai mano amžius, kiekvienam savo. Bet tikrai nesuprantu kai kurių sielojimusi, kad nesugeba išsirinkti prekės, ar kad ji pasijaučia žmogumi, asmenybe patekusi į kokį prekybos centrą. Kartais pagalvoju, ką jus būtumėt dariusios 20 metų atgal.

Šiaip labai džiaugiuosi skaitydama protingus mamyčių pasisakymus kuriem nuoširdžiai pritariu. Vaikus reikia maitinti, bet taktiškai, be niekam nereikalingos arogancijos.

Šiandien specialiai dairiausi mamyčių su mažais vaikučiais, nepamačiau. Dažniausiai sutikdavau mamas su jau paūgėjusiais vaikučiais. Vadinasi, visas tas šurmulys yra iš piršto laužtas, nes kas normalu ir gražu akies nerėžia.
Atsakyti
šiaip dėl bendro išsilavinimo ax.gif kas yra arogancija blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 10 03, 15:06)
Man aktualiausia, ne maitinimas krūtimi, o vaikų tampymas po viešas įstaigas, kai to reikia ir nereikia. Kaip rankinukus, ar aksesuarą prie aprėdo, kad pertraukiami žodžiai, ar interpretuojama vadovaujantis savo mąstyseną.

Nežinau, man niekada gyvenime nebuvo pirkinys pirmoje vietoje. Ir savo vaiką, bent jau iki 1,5 metų vesdavausi tik į gamtą, o ne į renginius, jau nekalbu apie parduotuves.

Ir piktinasi žmonės ne todėl, kad maitinami vaikai viešai, o kaip tai atliekama. Tai labai kardinaliai skirtingi dalykai, nematau nieko bendro tarp vaiko maitinimo ir arogancijos, demonstratyvaus elgesio.

O toms, kurios galvoja, kad žmonėms nepatinka viešas-demonstratyvus vaiko maitinimas, nes oponentas turi kokių kompleksiukų, ar dar kažkokių prielaidų, klysta. Esu patenkinta savo krūtimi, be kompleksų tiesiog arogancija visada yra atstumianti, nors ir dangstoma motinyste, ar kitomis prielaidomis.

Asmeniškai nematau problemos dėl viešo maitinimo, bet gerbiu ir kitų nuomonę, kurie to netoleruoja.

Jusu pasenusios paziuros blink.gif , as turiu seseri 1985 metu gimimo ir jei paklausciau savo mamos ji pasakytu taip pat (atsiprasau) kaip ir jus doh.gif
Dabar yra truputi kitaip, mamos maitina kudikius jei mano, kad joms to reikia ir cia yra tik ju reikalas tongue.gif
Beto, jus visus nervina pats procesas ir nesuprantu kodel ? Nes maitinant kudikius juk tos krutines nesimato, esi prisidenges, arba pasikises po svarkeliu ar bliuskute, juk daugumos moteru per dekolte geriau krutys matosi, argi ne ? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Liutaure @ 2007 10 04, 00:07)
Jusu pasenusios paziuros  blink.gif , as turiu seseri 1985 metu gimimo ir jei paklausciau savo mamos ji pasakytu taip pat (atsiprasau) kaip ir jus  doh.gif
Dabar yra truputi kitaip, mamos maitina kudikius jei mano, kad joms to reikia ir cia yra tik ju reikalas  tongue.gif
Beto, jus visus nervina pats procesas ir nesuprantu kodel ? Nes maitinant kudikius juk tos krutines nesimato, esi prisidenges, arba pasikises po svarkeliu ar bliuskute, juk daugumos moteru per dekolte geriau krutys matosi, argi ne ?  g.gif

Kur mano litanijose parašyta, kad manę erzina motinos maitinančios kūdikius?

Drįstu jums paprieštarauti, kad naujoviško požiūrio nėra, tiesiog žmonių mentalitetas kinta. Jei jums priimtina arogancija, nepaisymas dalies žmonių pasaulėžiūros, jų pasaulio suvokimas, prašom, jūsų teisė rinktis, bet tai nereiškia, kad akiplėšiškumas, kultūros stoka yra šiuolaikinės pažiūros. Jau numanau, pasipils kaltinimai dėl kultūros... Mielosios, tos kurios maitina vaikučius neafišuodamos tos nekrenta į akis, ir tai šaunu, o nevalyvos, akiplėšos diskredituoja motinystę.

Ir nemanau, kad saugojimas vaikus nuo infekcijos tai pasenusios pažiūros. Savo interesų keldinimas aukščiau už vaiko, tai naujoviška mąstysena. O mano pasidalinimas apie praeiti tai tik iliustracija, kad senais lakais buvo žymiai daugiau problemų nei šią dieną, ir nieko, visi užaugom, mamytės nedepresuotos buvo, nors sąlygų tam daugiau buvo nei dabar. O iš kitos pusės, nauji laikai naujos problemos. Aš kartais sakau, buvo laikai, kai žmonės urvuose gyveno, nauji lakai viskas eina geryn ir ačiū Dievui. Tik nereikia taip jau sureikšminti savo indėlio į motinystę, didžioji dauguma perėjom, ar pereisim per tai. Linkiu visoms būti mylimom ir mylinčiom. Tik nereikia brukti žmonėms tiesmukiškai savo pasaulėžiūros, eis laikai ir tai savaime pertekės į kitą vagą. Nes prievarta pagimdo pasipriešinimą. Reikia būti vienas kitam tolerantiškiem.

O pažiūros nepriklauso nuo metų, jaunas gali būti sustabarėjęs labiau nei senis, o senis jaunatviškas nei jauniklis.

Arogancija- perdėm didelis išdidumas, pasipūtimas, akiplėšiškumas.

Atsakyti
del to, kad vyresniu poziuris siek tiek skiriasi tai naturalu... paklauskim bet kuri savo mamos kiek laiko mus maitino? garantuoju, kad bent 80% pasakys, kad trumpiau nei 4 menesiu. stai del ko jos nesusimasto, kad metus ar pusantru negali issideti namie. ju tiesiog kita patirtis ir adekvatus vertinimas.
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 10 04, 11:33)
del to, kad vyresniu poziuris siek tiek skiriasi tai naturalu... paklauskim bet kuri savo mamos kiek laiko mus maitino? garantuoju, kad bent 80% pasakys, kad trumpiau nei 4 menesiu.  stai del ko jos nesusimasto, kad metus ar pusantru negali issideti namie. ju tiesiog kita patirtis ir adekvatus vertinimas.

butent drinks_cheers.gif
beje, galbut del panashios priezhasties ir mazhu vaiku zhindymas (1-2 metuku)atrodo gerokai mazhiau priimtinas, nei kudikiu (iki 1 metu).

QUOTE(Moonte @ 2007 10 04, 11:28)
[size=1][/size]
Ir nemanau, kad saugojimas vaikus nuo infekcijos tai pasenusios pažiūros.

MP saugo nuo infekcijos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 spalio 2007 - 11:06
QUOTE(ragnez @ 2007 10 04, 11:05)
butent  drinks_cheers.gif
beje, galbut del panashios priezhasties ir mazhu vaiku zhindymas (1-2 metuku)atrodo gerokai mazhiau priimtinas, nei kudikiu (iki 1 metu).

as manau, kad is dalies taip.
ir dar- negaliuju smerkti, o gerbiu ju patirti ir pasauleziura, net jei jie/jos negerbia manosios. taip tiesiog paprasciau gyventi.
Atsakyti