QUOTE(kice @ 2007 10 03, 18:30)
"o vaikų tampymas po viešas įstaigas"
tai jau nebeuztenka maitinanciomis piktintis? dar norisi pasakyti, kad kol tavo vaikelis mazas, turi ji namie uzdarius laikyt? Ir pati kaip laukine uzsidarius sedet? I prekybos centra, matai, su mazu vaiku eiti nepadoru..
Ar neperdaug sau leidziate?
Jus galite reikšti savo mintis, o kodėl man negalima su jomis dalintis. Jums jos nepriimtinos, puiku. Man, kai kurios jūsų yra nepriimtinos, bet juk tai ne svieto pabaiga, tai gyvenimas.
Antra. Jūsų vaikas, jūsų atsakomybė, jus norite, prašom, tampykite jį po visas parduotuves. Bet aš galvoju, kad bet kokia infekcija, virusas silpnina vaiko imuninę sistemą. Vaikščiojimas pramoga yra jums, bet ne vaikui, ir manau, kad dėl vaiko galima šiek tiek apriboti savo pramogas, juk neilgam, bet tai nereiškia užsidaryti tarp keturių sienų. Šiaip esu Barbė devyndarbė, kuri š..., m... ir skiedras rinko, mane niekada nestabdė vaiko priežiūra, gyvenau aktyvų gyvenimą, gal net aktyvesnį už jūsų, bet man užteko atsakomybės planuoti savo gyvenseną, vadovaujantis vaiko dienotvarkę, ir atsižvelgti į vaiko poreikius, o ne į savo norus. Gal todėl iki šiolei man sunku žiūrėti į pavargusius vaikus, savo tėvų įkaitus parduotuvėje.
Merginos nereikia čia taip jau sielotis žmonių nesupratingumu. Tarkim mano laikais nebuvo pampersų, skalbėm, lyginom vystyklus ir nieko laiko užteko. Ačiū Dievui jums lengviau, mano laikais buvo masinis deficitas, ne tik drabužiams, bet ir maistui. Sūnui poliklinikoje kiekvieną mėnesį išrašydavo receptą maistui. Ir teko stovėti eilėse, kad nupirktum mėsos gabalą, vyrui pietums, bet tai praeitis, labai džiaugiuosi, kad jums to nereikia patirti. Kartais perdėm juokingai skamba jūsų pasisakymai, o gal tai mano amžius, kiekvienam savo. Bet tikrai nesuprantu kai kurių sielojimusi, kad nesugeba išsirinkti prekės, ar kad ji pasijaučia žmogumi, asmenybe patekusi į kokį prekybos centrą. Kartais pagalvoju, ką jus būtumėt dariusios 20 metų atgal.
Šiaip labai džiaugiuosi skaitydama protingus mamyčių pasisakymus kuriem nuoširdžiai pritariu. Vaikus reikia maitinti, bet taktiškai, be niekam nereikalingos arogancijos.
Šiandien specialiai dairiausi mamyčių su mažais vaikučiais, nepamačiau. Dažniausiai sutikdavau mamas su jau paūgėjusiais vaikučiais. Vadinasi, visas tas šurmulys yra iš piršto laužtas, nes kas normalu ir gražu akies nerėžia.