Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(vetra72 @ 2007 10 05, 12:13)
tai va, kad gilioj gilioj senovej vaikas arba gimdavo naturaliai, arba mirdavo. tai kai kuriom bobutem ir dabar nedaeina, kad kai kurie mazuciukai tik su didelem gydytoju pastangom isvysta pasauli, nes jom jei jau vaikas gyvas, tai galejo tada ir naturaliai gimti...

Bliamba, šitaip žiauriai nepagalvojau, nu bet tikrai taip mastau.gif Sakyčiau, cezarinės sakytų ačiū Dievui ir gydytojams, kad joms taip pasisekė ir jos gavo tą savo mažiuką, kaip jau ten gavo, taip, ir pačios vaikšto gyvos sveikos, savo mažiuką gyvą sveiką nešioja...
O jei vieną kitą bobutę arba draugės vyrą pasiūsi nakui, tai man atrodo, nieko taip jau labai ir neatsitiks blush2.gif
Aišku, yra kas pats pagimdo, yra kas ir teleloto milijoną išlošia, ale kiekvienos gudrios gimdyvės pareiga - prasisukt, išeit iš padėties. Nu tai ir prasisukot, galit tuo didžiuotis smile.gif Kaip va diedas pats negali pataisyt mašinos, tai sumoka meistrui - ir ką, kompleksuoja labai, mašina tai važiuoja... smile.gif

Apie užsakytus cezarius nekalbu, tik apie tuos iš reikalo sad.gif Čia dūrų ir fyfų reikalai sad.gif
Atsakyti
paskaiciau pavadinima ir galvoju, nejau cia tai apie ka as galvoju "akurat" - tai vat noriu kreiptis i tas kurioms cezaris tai - negimdei,dare man cezari ir galiu pasakyti kad gimdziau dar labiau nei bet kuri kita pagimdo per 4val (prasau nepykti niekam asmeniskai neskirta),cezaris ne planiniis ir pritarsiu cia jau issakytai nuomonei, kad po cezario jautiesi daug sunkiau nei po gimdymo, nes savaite laiko vos paeini, kitas dvi vos kvepuoji, na ir galima pasakot ir pasakot doh.gif

ir manau kvaila skirstyti i gimdziusias ir "negimdziusias" - juk apie tas kurios "isspjauna" vaika tada irgi galima sakyti "negimde" doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 10 04, 12:22)
Ale kai pagalvoji, iš kur žinot, kaip jaustųsi?  unsure.gif

Aš irgi natūraliai pagimdžiau du vaikus, bet net neįsivaizduoju, kaip jausčiausi, jei būtų darytas cezaris, ar tikra, ar netikra... unsure.gif  Juolab aplinkinių akyse, iš kur jie žino, gi ant kaktos neparašyta?
Mano dieds irgi sako, kad jei nesugeba pati pagimdyt, tai netikus boba - bet ką ten gali žinot, ką jis sakytų, jei mane būtų pjovę hihihi.gif Taigi maža kas.  Bepigu peizevotis, kai viskas gerai, bet nuo žmogaus valios tas nelabai priklauso...

Tai kas čia per tokios diedo kalbos? doh.gif Man tai iš vis nesuprantama, kad diedai dar tokiu klausimu kažką peza doh.gif Patiems reiktų pagimdyti, tai turbūt sienom pradėtų lipti doh.gif Aš pati turėjau abu cezarius- pirmos niekaip nepagimdžiau per 17 val. -tai tipo netikus boba? doh.gif , o antros, kadangi buvo mažas tarpas, neleido pačiai gimdyti. Po pirmos gimimo depresija buvo juoda, žliumbiau daug ir ilgai prisigalvodama,kad esu netikus ir kt. nesąmones. O dabar kai girdžiu kitus taip kalbant, ima piktumas :angry:Juk svarbiausia lėliuko saugumas, kad į pasaulį jis ateitų ir nesvarbu kokiu būdu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(banginiukas @ 2007 10 05, 13:54)
paskaiciau pavadinima ir galvoju, nejau cia tai apie ka as galvoju "akurat" - tai vat noriu kreiptis i tas kurioms cezaris tai - negimdei,dare man cezari ir galiu pasakyti kad gimdziau dar labiau nei bet kuri kita pagimdo per 4val (prasau nepykti niekam asmeniskai neskirta),cezaris ne planiniis ir pritarsiu cia jau issakytai nuomonei, kad po cezario jautiesi daug sunkiau nei po gimdymo, nes savaite laiko vos paeini, kitas dvi vos kvepuoji, na ir galima pasakot ir pasakot  doh.gif

ir manau kvaila skirstyti i gimdziusias ir "negimdziusias" - juk apie tas kurios "isspjauna" vaika tada irgi galima sakyti "negimde"  doh.gif  g.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Teko ir man gult ant operacinio stalo verysad.gif, tuo metu tik džaiugiausi ,kad nebereiks kentėt skausmų ,bet po operacinis laikotarpis buvo sunkus .Iš aplinkinių ir aš nesulaikiau neigemos reakcijos ,juk tai įvyko ne pačios noru, visi suprato ir palaikė, gal kiek pati jaučiausi nepatogiai sakydama ,kad nepagimdžiau pati, bet uztat antra pagimdžiau pati ir užpildė ta nepatogumo jausma 4u.gif
Atsakyti
o as jauciuosi nepagimdziusi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dainelė @ 2007 10 05, 20:18)
o as jauciuosi nepagimdziusi...  verysad.gif

Praeis daugiau laiko ir taip nebesijausi 4u.gif ,sakau iš patirties mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dainelė @ 2007 10 05, 19:18)
o as jauciuosi nepagimdziusi...  verysad.gif

auksciau nosi!!! jei turi leliu, tai reiskias ir pagimdei... juk ne gandras atnese, is tavo pilvelio maziukas islindo, o jau kokiais budais tai nera taip ir svarbu, tuo labaiu jei ne nuo taves tai priklause
Atsakyti
aš dėl savokos kam ji asocijuojas tik su išstūmimu rolleyes.gif

Gimdymas, kurio metu kūdikis gimsta ne įprastai, tačiau operacijos metu prapjaunant motinos pilvo ertmę, vadinama cezario pjūviu.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Gimdymas
gimdymo būdai
4u.gif

Gimdymas, ne tik išstūmimas, į tai telpa viskas: ir emocinė būsena laukiant ir baimės ir rūpestis prieš užgimstant ir visa kita - cezaris to neatima, o natūralus negarantuoja. Ne tame čia esmė. Kalbu apie sąmoningumą.
Ir jei aš išgyvenau visus sąrėmius, visą kaklelio atsivėrimą, net stūmimą , tik vaikučiui nebuvo per kur išlįst, niekad nesutiksiu, kad mane nurašytų prie negimdžiusių. Kai po visko nubundi (nes ir cezaris buvo komplikuotas) , nieko nežinai ir bijai net vyro paklausti ar vaikučiui viskas gerai, kad gimė ir ar apskritai gyvas. Ir net planinio atveju net jei to neišgyvenau - nes pati žinau ką jaučiau naktį (net su raminančiais neužmigau) ir rytą prieš operaciją, kaip sekėsi darant nuskausminimą, kai reikėjo ramiai sėdėt, o negalėjau nes baisiausiai pykino ir visa virpėjau ir t.t. Tik va to nepatyrusiems viskas kažkaip pernelyg supaprastintai atrodo - ai nuskausmino, prapjove ir viskas. Ponia cool.gif Nors - kaip žmonės sako - protingas - supras, o kiti...koks skirtumas. Tiesiog pačiom tai būna kiek sunkiau persiorientuot ir priimt, kaip planuota buvo visiškai kitaip. Tas kad nutiko ne taip kaip planavau ir svajojau ir sumaišo jausmus kiek. Nors kita vertus tuo pat metu labai gerai suvokiama, kad pasisekė, kad yra tokia operacija. Va čia neseniai tai patyrusios ir džiaukitės, nes kita išeitis galėjo būti ir visai nelinksma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 05 spalio 2007 - 22:11
QUOTE(off topic @ 2007 10 05, 23:02)
aš dėl savokos kam ji asocijuojas tik su išstūmimu  rolleyes.gif
Gimdymas, kurio metu kūdikis gimsta ne įprastai, tačiau operacijos metu prapjaunant motinos pilvo ertmę, vadinama cezario pjūviu.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Gimdymas
gimdymo būdai
4u.gif

Gimdymas, ne tik išstūmimas, į tai telpa viskas: ir emocinė būsena laukiant ir baimės ir rūpestis prieš užgimstant ir visa kita - cezaris to neatima, o natūralus negarantuoja. Ne tame čia esmė.  Kalbu apie sąmoningumą.
Ir jei aš išgyvenau visus sąrėmius, visą kaklelio atsivėrimą, net stūmimą , tik vaikučiui nebuvo per kur išlįst, niekad nesutiksiu, kad mane nurašytų prie negimdžiusių. Kai po visko nubundi (nes ir cezaris buvo komplikuotas) , nieko nežinai ir bijai net vyro paklausti ar vaikučiui viskas gerai, kad gimė ir ar apskritai gyvas. Ir net planinio atveju net jei to neišgyvenau - nes pati žinau ką jaučiau naktį (net su raminančiais neužmigau) ir rytą prieš operaciją, kaip sekėsi darant nuskausminimą, kai reikėjo ramiai sėdėt,  o negalėjau nes baisiausiai pykino ir visa virpėjau ir t.t. Tik va to nepatyrusiems viskas kažkaip pernelyg supaprastintai atrodo - ai nuskausmino, prapjove ir viskas. Ponia  cool.gif  Nors - kaip žmonės sako - protingas - supras, o kiti...koks skirtumas. Tiesiog pačiom tai būna kiek sunkiau persiorientuot ir priimt, kaip planuota buvo visiškai kitaip. Tas kad nutiko ne taip kaip planavau ir svajojau ir sumaišo jausmus kiek. Nors kita vertus tuo pat metu labai gerai suvokiama, kad pasisekė, kad yra tokia operacija.  Va čia neseniai tai patyrusios ir džiaukitės, nes kita išeitis galėjo būti ir visai nelinksma.

Sutinku 100% drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaK @ 2007 10 05, 14:07)
Tai kas čia per tokios diedo kalbos? doh.gif

Jis cezarinėms taip nesako, ko čia dabar banguoji smile.gif Jis man taip sako, kai apie tai kalba išeina, o aš ne cezarinė, man dzin smile.gif Šeimoj mes galim šnekėt ką norim, ir jis gali sakyt ką nori, tiek apie cezarius, tiek apie kopūstus, tiek apie Kinijos pramonę... Nu čia mano diedas, mes jau su juo kaip nors susitarsim, tai gal pakentėk ir tu biggrin.gif

O mano postas buvo iliustruojantis tai, kaip galima lengvai kategoriškai šnekėt apie tai, su kuo nesusidūrei. Regis, su tuo sutinki, tai gal ir nepulk tu to mano diedo, bo toks vaizdas, kad gatvėj sutikus keptuve į snukį užvažiuotum lotuliukas.gif

Vargu ar diedas, kurio žmona ir vaikas vos nenumirė, kankinosi ten taip ir visaip ir juos išgelbėjo per cezarį - vargu ar jis taip sakytų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 09 spalio 2007 - 10:48
QUOTE(Noa @ 2007 10 05, 12:08)
Taigi gimę jie, iš pilvo tai išėjo, nu kaip negimę laugh.gif  Sako, kad motina negimdė, nes medicinine prasme gimdymas yra kai motina kūdikį išstumia, o cezaris - operacija, reiškia, neišstūmė, reiškia, operavo.  Nu bet medicinine prasme ir "debilas" reiškia visai ką kitą, negu ūkiškai, o tos komentuojančios babcės - vargu ar užkietėję medikės laugh.gif

Cia faktas kaip blynas drinks_cheers.gif Ir palyginimas su tuo debilu geras biggrin.gif
Atsakyti
vadinasi aš pirmo vaiko irgi NEgimdžiau o jis šiaip tik atsirado cezario operacija.savo noru aš cezario nepasirinkau,bet taip gavosi.sarėmiai trūko 14h ir be operacijos nebuvo apsieita.antra pati gimdžiau.ir iki šiol sakau kad GIMDŽIAU du vaikus
Atsakyti