Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(Noa @ 2007 10 09, 11:27)
Jis cezarinėms taip nesako, ko čia dabar banguoji smile.gif Jis man taip sako, kai apie tai kalba išeina, o aš ne cezarinė, man dzin smile.gif Šeimoj mes galim šnekėt ką norim, ir jis gali sakyt ką nori, tiek apie cezarius, tiek apie kopūstus, tiek apie Kinijos pramonę... Nu čia mano diedas, mes jau su juo kaip nors susitarsim, tai gal pakentėk ir tu biggrin.gif

O mano postas buvo iliustruojantis tai, kaip galima lengvai kategoriškai šnekėt apie tai, su kuo nesusidūrei. Regis, su tuo sutinki, tai gal ir nepulk tu to mano diedo, bo toks vaizdas, kad gatvėj sutikus keptuve į snukį užvažiuotum lotuliukas.gif

Vargu ar diedas, kurio žmona ir vaikas vos nenumirė, kankinosi ten taip ir visaip ir juos išgelbėjo per cezarį - vargu ar jis taip sakytų smile.gif

"Banguoju" kada noriu ir kaip noriu, ir visai nesutinku, kad galima kategoriškai šnekėti apie tai, su kuo nesusidūrei schmoll.gif O šeimoj šnekėti be abejo galima apie viską, bet kadangi tu ne cezarinė ir tau dzin, tai ir nesuprasi, kaip jaučiasi cezarinės ir kurioms tai visai ne dzin...
Atsakyti
QUOTE(off topic @ 2007 10 05, 23:02)
aš dėl savokos kam ji asocijuojas tik su išstūmimu  rolleyes.gif
Gimdymas, kurio metu kūdikis gimsta ne įprastai, tačiau operacijos metu prapjaunant motinos pilvo ertmę, vadinama cezario pjūviu.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Gimdymas
gimdymo būdai
4u.gif

Gimdymas, ne tik išstūmimas, į tai telpa viskas: ir emocinė būsena laukiant ir baimės ir rūpestis prieš užgimstant ir visa kita - cezaris to neatima, o natūralus negarantuoja. Ne tame čia esmė.  Kalbu apie sąmoningumą.
Ir jei aš išgyvenau visus sąrėmius, visą kaklelio atsivėrimą, net stūmimą , tik vaikučiui nebuvo per kur išlįst, niekad nesutiksiu, kad mane nurašytų prie negimdžiusių. Kai po visko nubundi (nes ir cezaris buvo komplikuotas) , nieko nežinai ir bijai net vyro paklausti ar vaikučiui viskas gerai, kad gimė ir ar apskritai gyvas. Ir net planinio atveju net jei to neišgyvenau - nes pati žinau ką jaučiau naktį (net su raminančiais neužmigau) ir rytą prieš operaciją, kaip sekėsi darant nuskausminimą, kai reikėjo ramiai sėdėt,  o negalėjau nes baisiausiai pykino ir visa virpėjau ir t.t. Tik va to nepatyrusiems viskas kažkaip pernelyg supaprastintai atrodo - ai nuskausmino, prapjove ir viskas. Ponia  cool.gif  Nors - kaip žmonės sako - protingas - supras, o kiti...koks skirtumas. Tiesiog pačiom tai būna kiek sunkiau persiorientuot ir priimt, kaip planuota buvo visiškai kitaip. Tas kad nutiko ne taip kaip planavau ir svajojau ir sumaišo jausmus kiek. Nors kita vertus tuo pat metu labai gerai suvokiama, kad pasisekė, kad yra tokia operacija.  Va čia neseniai tai patyrusios ir džiaukitės, nes kita išeitis galėjo būti ir visai nelinksma.

butent butent! atrodo lyg pati buciau cia parasius thumbup.gif

QUOTE(Noa @ 2007 10 09, 11:27)
tai gal ir nepulk tu to mano diedo, bo toks vaizdas, kad gatvėj sutikus keptuve į snukį užvažiuotum lotuliukas.gif

jo, tikrai be jokiu kalbu uzvaziuociau! bash.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaK @ 2007 10 09, 16:48)
"Banguoju" kada noriu ir kaip noriu, ir visai nesutinku, kad galima kategoriškai šnekėti apie tai, su kuo nesusidūrei schmoll.gif O šeimoj šnekėti be abejo galima apie viską, bet kadangi tu ne cezarinė ir tau dzin, tai ir nesuprasi, kaip jaučiasi cezarinės ir kurioms tai visai ne dzin...

Pala, tai tu sutinki, kad mano diedas savo virtuvės su manim gali kalbėt ką nori, bet vis tiek nori dėl to banguot? Nu tai banguok, jei tau nuo to geriau biggrin.gif Bo tam mano diedui tai vienodai laugh.gif Juolab kad jis nė vienos gimdyvės neįžeidė, tai ne mano diedas anai moteriškei ligoninėj nupezėjo, tai kažkoks kitas, svetimas biggrin.gif

O suprast - aišku, kad iki galo nesuprasiu, nes tikrai kad ne cezarinė. Bet manau, kad vis tiek galima pasiūlyt nekreipt daug dėmesio į babcių kalbas ir nevaryt sau komplekso dėl šūdo nieko, lyg čia baisi esmė ir prasmė būtų. Nu eina propaganda, kad natūraliai gimdyt esmė ir prasmė, kad bobos cezarių nepirktų, bet lygiai taip eina ir propaganda apie 7 sveikų dantų požymius, o tai ką, jei tau sugedo dantis, jausiesi blogas kaip žmogus iš esmės ir jausi amžiną kompleksą?

Tarkim, liaudies išmintis iš viso to gimdymo nesureikšmina. Gerai, laikykim, kad babcės teisios, nepagimdėt. Įsivaikinot. Nu ir ką? Sakoma - ne ta motina, katra pagimdė, o ta, kur išaugino. O tokia motina Teresė iš viso nieko negimdė, anei 9 mėnesius nešiojo, anei magnį lašinosi, bet vis tiek motina ir šventoji...

Bet jei toliau taip siautėsit, tada aš jus erzinsiu rolleyes.gif Labai atsiprašau, bet kai kas nors putoja, tada labai kyla noras erzintis blush2.gif

QUOTE(agnytec @ 2007 10 09, 17:11)
butent butent! atrodo lyg pati buciau cia parasius  thumbup.gif
jo, tikrai be jokiu kalbu uzvaziuociau! bash.gif

Už tai, kad žmogus su savo žmona kalbėdamas, išreiškia savo nuomonę, kokia ji bebūtų? Tai gal geriau savo vyrui važiuok, jei jis drįs kada nors tau savo kokią nors nuomonę išreikšt laugh.gif Ar jis pas tave gerai dresuotas ir savo nuomonės neturi? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 10 09, 17:36)
Pala, tai tu sutinki, kad mano diedas savo virtuvės su manim gali kalbėt ką nori, bet vis tiek nori dėl to banguot? Nu tai banguok, jei tau nuo to geriau biggrin.gif Bo tam mano diedui tai vienodai laugh.gif Juolab kad jis nė vienos gimdyvės neįžeidė, tai ne mano diedas anai moteriškei ligoninėj nupezėjo, tai kažkoks kitas, svetimas biggrin.gif

O suprast - aišku, kad iki galo nesuprasiu, nes tikrai kad ne cezarinė. Bet manau, kad vis tiek galima pasiūlyt nekreipt daug dėmesio į babcių kalbas ir nevaryt sau komplekso dėl šūdo nieko, lyg čia baisi esmė ir prasmė būtų.  Nu eina propaganda, kad natūraliai gimdyt esmė ir prasmė, kad bobos cezarių nepirktų, bet lygiai taip eina ir propaganda apie 7 sveikų dantų požymius, o tai ką, jei tau sugedo dantis, jausiesi blogas kaip žmogus iš esmės ir jausi amžiną kompleksą?

Tarkim, liaudies išmintis iš viso to gimdymo nesureikšmina. Gerai, laikykim, kad babcės teisios, nepagimdėt. Įsivaikinot. Nu ir ką? Sakoma - ne ta motina, katra pagimdė, o ta, kur išaugino.  O tokia motina Teresė iš viso nieko negimdė, anei 9 mėnesius nešiojo, anei magnį lašinosi, bet vis tiek motina ir šventoji...

Bet jei toliau taip siautėsit, tada aš jus erzinsiu rolleyes.gif  Labai atsiprašau, bet kai kas nors putoja, tada labai kyla noras erzintis blush2.gif
Už tai, kad žmogus su savo žmona kalbėdamas, išreiškia savo nuomonę, kokia ji bebūtų? Tai gal geriau savo vyrui važiuok, jei jis drįs kada nors tau savo kokią nors nuomonę išreikšt laugh.gif Ar jis pas tave gerai dresuotas ir savo nuomonės neturi? lotuliukas.gif

Nu jo įsivaikinom... doh.gif lotuliukas.gif Dabar jau juokinga, kad net ir nematau prasmės ginčytis mad.gif bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaK @ 2007 10 09, 19:03)
Nu jo įsivaikinom... doh.gif  lotuliukas.gif Dabar jau juokinga, kad net ir nematau prasmės ginčytis mad.gif  bye1.gif

A dar ir su tuom ginčytis ketinai? lotuliukas.gif Nu jo.

O tai iš kur vaikai gaunami? Pagimdomi arba įsivaikinami. Taip ir pasakykit savo babcėms laugh.gif Negimdžiau? Nu ne, įsivaikinau bigsmile.gif Žandikaulius įstatomus pames besiaiškindamos, kaip ten buvo lotuliukas.gif

Sakys, o kodėl, ar tu žinai, kas jo tėvai, gal kokie alkoholikai?! Galima atsakyt, kad ne, labai padorūs žmonės, gal kartais ir išgeria, bet su proga lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 09 spalio 2007 - 18:37
QUOTE(Noa @ 2007 10 09, 19:35)
A dar ir su tuom ginčytis ketinai? lotuliukas.gif  Nu jo.

O tai iš kur vaikai gaunami? Pagimdomi arba įsivaikinami. Taip ir pasakykit savo babcėms laugh.gif Negimdžiau? Nu ne, įsivaikinau bigsmile.gif  Žandikaulius įstatomus pames besiaiškindamos, kaip ten buvo  lotuliukas.gif

Sakys, o kodėl, ar tu žinai, kas jo tėvai, gal kokie alkoholikai?! Galima atsakyt, kad ne, labai padorūs žmonės, gal kartais ir išgeria, bet su proga lotuliukas.gif

Iš kur vaikai "gaunami" žino jau ir mano vaikai.O aš tai "gavau" žinai iš kur -pagimdžiau lotuliukas.gif tongue.gif O prie ko čia man tas babces kiši,eik pati ir sakyk tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaK @ 2007 10 09, 20:21)
O prie ko čia man tas babces kiši,eik pati ir sakyk tongue.gif

Babcės yra pirmoj šios temos žinutėj smile.gif Aš ne su tavim kalbu, o į temą atsakinėju smile.gif Tau buvo tik pirmas sakinys smile.gif

Temos esmė yra - kad babcės gimdyvei sako, kad ana visai ir nepagimdė, nes gimdymas baigėsi cezario pjūviu smile.gif
Atsakyti
Tarkim, liaudies išmintis iš viso to gimdymo nesureikšmina. Gerai, laikykim, kad babcės teisios, nepagimdėt. Įsivaikinot. Nu ir ką?

Nu ir tą, kad tos kurios tai patyrė žino, kad babcės neteisios ir nuo to patarimo susitaikyt su tokia "teisybe" ("įsivaikinot, nu ir ką?") kartais vis širdį suspaudžia. Matosi, kad kaip ir palaikai, kaip ir bandai suprast, bet žinai kai suskausta nelabai pasakysi neskaudėk. Ne dėl kompleksų, pačios puikiai suvokiam kas tai yra. Dėl nesupratimo...nu norisi žmogui būt suprastam ir tiek. Tik kad sekasi kai patirtys skirtingos nelabai. O išsikalbėt kartais norisi, galų gale suprast kad kažką panašaus išgyveni ne viena, todėl turbūt čia ta tema ir yra. Ir viskas

O liaudies išmintis kaip tik ta tema labai daug ką turi pasakyt...gimdymo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 09 spalio 2007 - 20:05
Merginos, baikit pyktis, visos mes gimdem ir pagimdem tongue.gif Svarbiausia rezultatas 4u.gif
Atsakyti
As tai nesipykstu lyg unsure.gif
Atsakyti

lotuliukas.gif ne, mano taip nesako, nes issiauklejimas ir kultura neleidzia, o man neleidzia jam uzvaziuot. o taviskis lai tau sako ka nori, man ne motais - cia jau jusu asmeninis reikalas. tiesiog grubus ir lekstas jo pasakymas pvz izeistu mane kaip moteri (nesvarbu cezarine as ar ne cezarine), o ir vyru giminei garbes nedaro... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(off topic @ 2007 10 09, 21:03)
Nu ir tą, kad tos kurios tai patyrė žino, kad babcės neteisios ir nuo to patarimo susitaikyt su tokia "teisybe" ("įsivaikinot, nu ir ką?") kartais vis širdį suspaudžia.  Matosi, kad kaip ir palaikai, kaip ir bandai suprast, bet žinai kai suskausta nelabai pasakysi neskaudėk.

Žinai, realiai nepatyręs - velnią čia suprasi, kaip ta pikta babcė aukštesniam poste sakė, jei jau taip iš tikro. Žinau, kad pati besilaukdama baisiausiai tų Cezarių bijojau, nu kaip ir visos normalios nėščiosios smile.gif Visi savo būsimam vaikeliui siekia tobulumo - tobulo nešiojimo, tobulo gimdymo, tobulos vaikystės, tobulo lavinimo, žaislų, drabužėliųir pasakėlių prieš miegą, nu bet kartais būna ant katro tai kanto netobulumas - bet tai kiti dalykai tai atperka. Tarkim, negali žmogus skirt vaikui nuosavo kambario nuosavam name, užtai prieš miegą seka pasakėles ir dainuoja daineles - manau, atperka smile.gif Taip ir su tuo gimdymu.

Aš, tarkim, pagimdžiau taisyklingai, bet nešiojimai pas mane buvo baisiai sunkūs, gresiantys persileidimai abu kartus nuo pradžios iki galo, gėriau tuos vaistus užraukiančius ir gulėjau ant sopkės, o kai atsikeldavau, dar į darbą vilkdavausi - tai ar čia tobulas nėštumas, kai visi rekomenduoja kasdien po gamtą vaikščiot? O nėštumas būsimam vaikeliui irgi svarbus. Nu bet tai ką, kaip išėjo, taip išėjo. Pasakytų kokia boba - nenešiojai biggrin.gif - nu tikrai beveik nenešiojau, nešioji, kai eini, o kai guli ant sopkės, tai neneši, laikai pasidėjus laugh.gif Sakytų - netikus - nu tai ką, kad mano organizmas toks netikęs, taisyklingiems nešiojimams nepritaikytas? Užtai susisukau, ir su netikusiu organizmu nepersileidau, turiu du vaikus, ir man gerai smile.gif
Ogi lietuviško apsukrumo ir esmė susisukt rolleyes.gif Tuo visa tauta didžiuojasi rolleyes.gif Nu nepratilpo kūdikis per vienur, liko išpeštas per kitur, argi tai ne gudrus išėjimas iš padėties? rolleyes.gif

QUOTE(agnytec @ 2007 10 10, 01:48)
tiesiog grubus ir lekstas jo pasakymas pvz izeistu mane kaip moteri
Ai, aš nejautri ir neįžeidi, nei kaip moteris, nei kaip žmogus irnesakyk.gif Tai čia jūs, įžeidžios, putokit hihihi.gif
Atsakyti