Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(Goodmother @ 2007 09 19, 19:22)
Man taip pasakė mano vyras nes man buvo narkozė - aš negimdžiau man viskas buvo DZIN.  lotuliukas.gif  Tik jis vienas viską matė ir pirmas pamatė lelių.Aš iš pykčio net neturiu žodžių  blink.gif  jei prieš tai prasikankinau 5v tai nieko nereiškia?

čia tai jau visai blink.gif tipo tai jis pagimdė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sesele @ 2007 09 19, 19:37)
neteko laimes gimdyti paciai-buvo atliktas cezaris. dbr kai pasakau zodi "pagimdziau" is daugumos aplinkiniu pazystamu moteru sulaukiu daznai netgi atviros pagiezos: "tu negimdei....nepajutai tikro skausmo" ir tt. ar jus ko panasaus sulaukiate? kaip atsikertate?

(atsiprasau moderatores...pamirsau lietuviskas raides)

Miela sesele, nors aš to nepatyriau (abu vaikučius pagimdžiau naturaliai), bet man tas pasakymas, jog jei moteriai buvo atliktas cezario pjūvis, tai jau galima vadint, kad ji negimdė, atrodo kaip gryniausias absurdas. O kas dėl skausmo gimdymo metu, tai kai aš pasiskaitau čia, SMe, dažnai susidarau tokią nuomonę (o gal aš klystu? Čia geriausiai atsakytų tos, kurios patyrė tiek paprastą, tiek sudėtingą gimdymą), kad kaip tik toms moterims, kurioms vaikutis galvytės laiku neįsistato, ar kaklelis neatsidaro pilnai, o vaikelis stumiasi gimdymo takais ar pan., tie gimdymo skausmai netgi dar labiau skausmingesni būna nei toms, kurioms gimdymas būna sklandesnis. Kad ir kaip ten bebūtų - esi mama, nes išnešiojai savo įsčiose ir pagimdei savo stebuklėlį. Taigi, aukštyn nosį ir net nesuk sau galvos dėl kažkokių moteriškių nesąmoningų kalbų. 4u.gif
Atsakyti
Aš manau, kad negalima sakyti, kad nepagimdei, jeigu tau darė cezari, gimdymas buvo komplekuotas 4u.gif Bet negaliu sutikti su pasisakymu, kad cezaris yra geriau ir sveikiau mamai ir kudikiui, negu paprastas gimdymas. ax.gif Cezario pjuvis yra operacija, jis turi savo neigiamas pasekmes ir turi būt naudojamas tik jeigu tikrai nera kitos išeites.
Atsakyti
Operacija yra operacija. Gimdymas yra gimdymas. Ir jie vienas su kito nieko bendro neturi. Taciau tai nereiskia, kad operacijos budu "gimdziusi" moteris yra kokia nors antraruse ar prastesne mama schmoll.gif
Atsakyti
Tikrai neprastesnė, bet, manau tik tuo atveju, jei tai grėsė pavojus arba mamytei, arba vaikeliui.Deja dažnai, cezaris būna daromas dėl kitų priežasčių, pav. dėl patogumo... Arba tiesiog bijoma gimdyti. ax.gif
Atsakyti
mastau.gif Tiesą sakant, net benūčiau pagalvojusi, kad kas nors gali mamai sakyti, kad cezario metu NE JI PATI pagimdė vaiką hihihi.gif Ne, nu čia jau absurdas irnesakyk.gif Galima pamanyti, kad jei pvz. tavęs nėštumo metu nepykino, neskaudėjo pilvo, ir nebuvo kt. nesąmonių, tai tu kaip ir NEBUVAI PATI NĖŠČIA hihihi.gif Aišku, visokių kvailių yra... Nepykit ant jų 4u.gif Bet tikrai kvaila taip galvoti, o juolab - sakyti... Šiaip pagalvojus, ar baisiai kam juokinga, kai mato žmogų kad ir po apendicito operacijos? O cezaris - jau tipo lengvata... Nesąmonė irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 19, 20:30)
yra tekę keletą kartų išgirst panašių replikų. atsikirtau labai paprastai - kai pasako, kad nežinau tikro skausmo, tai atsakau, kad jos nežino tikro skausmo po operacijos, kai nuskausminamųjų veikimas baigiasi o randai dega, pasisukt ant šono negali, atsisėst ir atsistot parą negali, kai kateterį kiša į šlapimo pūslę, to "malonumo" jos irgi nepajuto. kai atneša vaiką pažindyt, o tu net rankos sulenkt negali, nes tenkateteris ir lašalinė pajungta, pasisukt kad krūtį paduot irgi negali, nes nevaldai savo kūno. o ir dar po to - 2 metus negalima pastot, nes gali plyšt gimda, negali nešiot tūbų žemu juosmeniu kurį laiką, nes skauda pilvą, negali normalaus fizinio krūvio pusę metų ir svorių kilnot, nes pavojinga pjūviui.
va kai visą tai susakau, tada greit užsičiaupia tongue.gif . nes gimdyt tai pagimdai, pakentė kelias valandas - na porą parų ir paskui daug greičiau atsigauni nei po cezario. todėl, visos mes išgyvenam to skausmo pakankamai, tiesiog vienos per gimdymą, kitos po.

pasirasau po siais zodziais
Atsakyti
Aš tai patarčiau nekreipt dėmesio į tokias tikrai kvailas šnekas ir mažiau dėl to jaudintis. O atsikirsti tikrai reikia, negalima nutylėti tokių dalykų. Gal tos bobos pačios norėtų apturėti tokį "džiaugsmą" po Cezario? Paklausk jų tongue.gif
Cezaris ar natūralus, tai vis tiek gimdymas, nes jo metu gimsta vaikiukas. smile.gif Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
ačiū dievui, kad savų pažystamų rate, neteko sutikti tokių kvailų moterų, bei sulaukti tokių nesąmoningų komentarų. pati turiu du leliukus ir du cezarius. pirmo cezario prireikė gimdymo gale, o antras jau buvo planinis. kuomet vyras pradeda svajoti apie trečią stebuklėlį, aš jį greitai nuraminu, jog trečio cezario savo sąraše tikrai nenoriu turėti rolleyes.gif ...mieliau gimdyčiau pati, kas beveik neįmanoma.
manau, tik nepatyrusios cezario moterys taip gali postringauti. mano patarimas, nekreipti dėmesio į kvailas kalbas
Atsakyti
QUOTE(mamadaina @ 2007 09 19, 21:52)
O aš tai dar paprasciau užčiaupiu pagiežingu moterelių nusivaipymus del cezario. Tiesiai sakau, kad pačios "kvailos" arba "skūpos" jei ima didžiuotis savo išgyventų skausmų stiprumu. Jau senokai daugumoje EU šalių, JAV ir kt., o dabar ir Lietuvoje galima rinktis gimdymo būdą. Kas nenori kankintis, visuose gimdymo namuose daro cezarį. Net jei nesi susitarus su kokia gydytoja. Pasakai, kad atsisakai gimdyti įprastu būdu ir jiems nieko nelieka tik duoti pasirašyti  tokį lapą-formą dėl atsisakymo bei daryti cezarį. Tačiau, aš manau, kad vardan savo ir vaikučio sveikatos geriau iš anksto su kokia gydytoja susitarti.Žinoma, po operacijos buna sunku. Ypač pirmųjų keletą savaičių. Bet ir po paprasto gimdymo dažniausiai būna baisūs plyšimai ir paskui apie mėnesį praeina, kol moteris gali normaliai sėdėti ar normaliai be laisvinamųjų tuštintis. Taigi sveikimo laiko tarpas panašus. Tačiau nei mama, nei vaikutis, atejęs cezario keliu, nekrūpčios naktimis, prisiminę gimdymo dieną. Be to, dabar darant cezarį dažnai duoda ne bendrą narkozę, tad viską matai ir ka tik gimusiu vaikuciu leidžia pasidžiaugti. Tad besididžiuojančiom savo išgyventu skausmu ir besivaipančiom iš cezario belieka tik palinguoti galvelę g.gif

Nu nu, tik jau nereikia nusisneketi bash.gif Is kur istraukei, kad visos EU galima pasirinkti gimdymo buda g.gif Kas cia per nesamone lotuliukas.gif NIEKUR, isskyrus LT, negalima pasirinkti savo noru cezario . Ir nereikia cia pasaku sekti umn.gif
Gimdziau UK, ir jai ir buciau norejusi cezario, niekas nedaro bereikalo. Beje, mano vaikas uzsilaike pilve 2 savaites. Nors ir prasiau kad iskrapstytu ji anksciau, man buvo pasakyta, kad NEGALIMA, nes tokia tvarka. Ateis 12 savaiciu po termino, tada jau bandys kazkaip krapstyti.
Ir niekas cia nekrupcioja naktimis, niekas neprisimena, kaip buvo sunku. Pirma savaite atsiminimai islieka, bet neatsimeni, kaip stumei.... Tai, dar karta kartoju NENUSISNEKEK, JEI NEZINAI KAIP YRA
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2007 09 20, 15:17)
12 savaiciu po termino, tada jau bandys kazkaip krapstyti.
Ir niekas cia nekrupcioja naktimis, niekas neprisimena, kaip buvo sunku. Pirma savaite atsiminimai islieka, bet neatsimeni, kaip stumei.... Tai, dar karta kartoju NENUSISNEKEK, JEI NEZINAI KAIP YRA

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ar dar gyvus iškrapšto po tiek laiko? Įtariu, kad pati nusišneki blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jacobs @ 2007 09 20, 14:54)
ačiū dievui, kad savų pažystamų rate, neteko sutikti tokių kvailų moterų, bei sulaukti tokių nesąmoningų komentarų. pati turiu du leliukus ir du cezarius. pirmo cezario prireikė gimdymo gale, o antras  jau buvo planinis.  kuomet vyras pradeda svajoti apie trečią stebuklėlį, aš jį greitai nuraminu, jog trečio cezario savo sąraše tikrai nenoriu turėti rolleyes.gif ...mieliau gimdyčiau pati, kas beveik neįmanoma.
manau, tik nepatyrusios cezario moterys taip gali postringauti. mano patarimas, nekreipti dėmesio į kvailas kalbas

Pritariu thumbup.gif
Atsakyti