QUOTE(mamadaina @ 2007 09 19, 21:52)
O aš tai dar paprasciau užčiaupiu pagiežingu moterelių nusivaipymus del cezario. Tiesiai sakau, kad pačios "kvailos" arba "skūpos" jei ima didžiuotis savo išgyventų skausmų stiprumu. Jau senokai daugumoje EU šalių, JAV ir kt., o dabar ir Lietuvoje galima rinktis gimdymo būdą. Kas nenori kankintis, visuose gimdymo namuose daro cezarį. Net jei nesi susitarus su kokia gydytoja. Pasakai, kad atsisakai gimdyti įprastu būdu ir jiems nieko nelieka tik duoti pasirašyti tokį lapą-formą dėl atsisakymo bei daryti cezarį. Tačiau, aš manau, kad vardan savo ir vaikučio sveikatos geriau iš anksto su kokia gydytoja susitarti.Žinoma, po operacijos buna sunku. Ypač pirmųjų keletą savaičių. Bet ir po paprasto gimdymo dažniausiai būna baisūs plyšimai ir paskui apie mėnesį praeina, kol moteris gali normaliai sėdėti ar normaliai be laisvinamųjų tuštintis. Taigi sveikimo laiko tarpas panašus. Tačiau nei mama, nei vaikutis, atejęs cezario keliu, nekrūpčios naktimis, prisiminę gimdymo dieną. Be to, dabar darant cezarį dažnai duoda ne bendrą narkozę, tad viską matai ir ka tik gimusiu vaikuciu leidžia pasidžiaugti. Tad besididžiuojančiom savo išgyventu skausmu ir besivaipančiom iš cezario belieka tik palinguoti galvelę
Nu nu, tik jau nereikia nusisneketi

Is kur istraukei, kad visos EU galima pasirinkti gimdymo buda

Kas cia per nesamone

NIEKUR, isskyrus LT, negalima pasirinkti savo noru cezario . Ir nereikia cia pasaku sekti
Gimdziau UK, ir jai ir buciau norejusi cezario, niekas nedaro bereikalo. Beje, mano vaikas uzsilaike pilve 2 savaites. Nors ir prasiau kad iskrapstytu ji anksciau, man buvo pasakyta, kad NEGALIMA, nes tokia tvarka. Ateis 12 savaiciu po termino, tada jau bandys kazkaip krapstyti.
Ir niekas cia nekrupcioja naktimis, niekas neprisimena, kaip buvo sunku. Pirma savaite atsiminimai islieka, bet neatsimeni, kaip stumei.... Tai, dar karta kartoju NENUSISNEKEK, JEI NEZINAI KAIP YRA