Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(jbs @ 2007 09 20, 16:36)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  ar dar gyvus iškrapšto po tiek laiko? Įtariu, kad pati nusišneki  blink.gif

uoi, norejau parasyti, 12 dienu po termino blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karinga: 20 rugsėjo 2007 - 15:45
Dalis tiesos tame yra. As pirma dukryte pagimdziau su Cezario pagalba ir tikrai turejau toki jausma daug metu, kad taip jos ir nepagimdziau...nestumas buvo, vaikas yra, atsirado is kazkur, o pacio svarbiausio momento nera... doh.gif nors iki "atsiradimo" gimdziau 12 val. su stipriausiais saremiais (nes skatino), kai sumazejo vaiko tonai mane skubiai isveze i operacine, "finiso" as taip ir namaciau... Ta jausma man sunku apsakyti unsure.gif nepajutau nei palengvejimo, nei tos euforijos, nei pergales jausmo, kai pagimdai vaika ir tau ji padeda ant krutines... o antra dukryte pagimdziau pasakiskai ir dabar galiu palyginti ir visoms pasakyti kad paciai gimdyti daug geriau, aisku jei gali pasirinkti gimdyti paciai ar su Cezario pagalba. Ir po savo tokios patirties negaliu suprasti kaip moterys gali prasyti Cezario net nebandziusios gimdyti pacios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2007 09 20, 16:17)
Ateis 12 savaiciu po termino, tada jau bandys kazkaip krapstyti.

mastau.gif
Atsakyti
na ir svaigstat jus cia...

Cezari gal ir galima LT pasirinkti is anksto susitarus ir susiderinus arba nezinau jei kisat gydytojui simtines i kisene. Pati turejau nelaime, mire mano vaikas40sav ir gimdziau ji mirusi iprastai salia kitu gimdanciu moteru.
ir niekas man neleido pasisakyt, buvo vakaras dar ne darbo diena, pasake, ryt bus konsiliumas galesit pareikst savo nuomone del cezario, jei nepagimdysit iki tol. aisku pagimdziau...man pasake kad nera jokiu indikaciju cezariui.
Atsakyti
Kalbėjau su viena gydytoja, kuri pasakojo apie visiškai sveikas moteris, kurios nu niekaip nenori pačios gimdyti,tik cezariu.Ir jų vis daugiau. Gaila., kad viskas kas natūralu nyksta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Šanti @ 2007 09 20, 18:57)
Kalbėjau su viena gydytoja, kuri pasakojo apie visiškai sveikas moteris, kurios nu niekaip nenori pačios gimdyti,tik cezariu.Ir jų vis daugiau. Gaila., kad viskas kas natūralu nyksta unsure.gif

Man kazkaip idomu, kodel nenorima gimdyti naturaliai g.gif Juk dabar yra visokie nuskausminamieji... Juk pacios raso, kaip po cezario paskui sunku, o tai kam tada toki buda rinktis g.gif
Aisku, isimtis, kai cezaris atliekamas ne savo noru schmoll.gif ta prasme, kai nemoki pinigu, kad padarytu cezari.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 09 20, 11:12)
Operacija yra operacija. Gimdymas yra gimdymas. Ir jie vienas su kito nieko bendro neturi. Taciau tai nereiskia, kad operacijos budu "gimdziusi" moteris yra kokia nors antraruse ar prastesne mama  schmoll.gif

Gimdymas naturaliu ar nenaturaliu budu yra gimdymas. ir isvis durna tema kaskas uzvede.
Atsakyti
Atsakau <<KARINGAI>>Niekas nenusisneka bash.gif Nenoredama antra karta patirti tokio siaubo ir patyciu kaip gimdydama pirma karta, kuriu neimanoma NIEKADA pamirsti, vel besilaukdama po sesiolikos metu pertraukos, ieskojau visokios informacijos apie iv. salis, nes buciau vaziavusi bet kur ir mokejusi bet kiek, kad tik vel nebutu tokiu komplikaciju man ir vaikeliui. Ir patikek buvau tikrai radusi Vokietijoje, kur butu dare cezari. Turejau surinkusi daug inf. ir apie kitas salis. Gaila neissaugojau. Jei dar kur rasiu butinai imesiu paskaityti. Gerai, kad neprireike. Gimdziau Lietuvoje-valstybiniuose gimd. namuose!! Nebuvo jokiu nestumo komplikaciju ir cezari dare todel, kad as taip norejau. Zinoma, is pradziu gydytoja sake ne ne ne negalima, bet as turiu drauge, kuri dirba sesle butent toj srityje. Ji zino visa tos srities "virtuve" ir pasake kaip elgtis ir kaip yra is tikruju. Tada as savo gydytojai tiesiai sviesiai pasakiau, kad eisiu kitos ieskoti, jei nesutiks. Ir viskas issisprende. Zinoma cezaris yra operacija, uz kurios sekminguma atsako butent gydytojai. Todel, manau, tie, kurie maziau profesionalus paprasciausiai galbut bijo atsakomybes ir kratosi cezario. Nezinau, gal dar kokiu priezasciu kas turi..As pati pasirinkau gydytoja, nes zinojau, kad yra tikrai labai labai gera. Viskas ivyko taip kaip buvom sutare ir buvo atlikta tikrai puikiai. Pooperacine prieziura taip pat nereali! Po 4 dienu iseme siulus ir grizom su lialium laimingi namo. Dabar jau beveik nesimato rando. Tikrai esu laiminga, kad buvau tokia atkakli.. Gydytojai mintyse kasdien linkiu sveikatos ir stiprybes, o ta suma kuria jai sumokejau man atrodo beveik simboline (ji pati pasake kiek).Buciau mokejusi ir kelis kartus daugiau.
Viskas, ka parasiau yra tiesa ir nera ko cia pykti. Jei tikrai kazkam labai reikes, rasykit i az. Galiu net gyd. numeri duoti. Kiek zinau is visos Lietuvos priima. Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadaina: 21 rugsėjo 2007 - 00:25
QUOTE(ingalp @ 2007 09 19, 20:30)
  atsakau, kad jos nežino tikro skausmo po operacijos, kai nuskausminamųjų veikimas baigiasi o randai dega, pasisukt ant šono negali, atsisėst ir atsistot parą negali, kai kateterį kiša į šlapimo pūslę, to "malonumo" jos irgi nepajuto. kai atneša vaiką pažindyt, o tu net rankos sulenkt negali, nes tenkateteris ir lašalinė pajungta, pasisukt kad krūtį paduot irgi negali, nes nevaldai savo kūno. o ir dar po to - 2 metus negalima pastot, nes gali plyšt gimda, negali nešiot tūbų žemu juosmeniu kurį laiką, nes skauda pilvą, negali normalaus fizinio krūvio pusę metų ir svorių kilnot, nes pavojinga pjūviui.

QUOTE(mamadaina @ 2007 09 19, 21:52)
Kas nenori kankintis, visuose gimdymo namuose daro cezarį.

Tai jūs man dabar paaiškinkit, tai kankiniesi tu, pasirinkęs cezarį, ar ne?

Nežinau, neapturėjau, du natūraliai pagimdžiau - kitaip nė minčių nebuvo - aš čia bendram išsilavinimui blush2.gif Labai jau skiriasi liudininkų parodymai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 09 21, 06:53)
Tai jūs man dabar paaiškinkit, tai kankiniesi tu, pasirinkęs cezarį, ar ne?

Nežinau, neapturėjau, du natūraliai pagimdžiau - kitaip nė minčių nebuvo - aš čia bendram išsilavinimui blush2.gif  Labai jau skiriasi liudininkų parodymai blush2.gif

skiriasi ir moterys vienom atrodo lengviau naturaliu budu gimdyti kitoms nenaturaliu. abu gimdymo budai nera lengvi,ir abu priklauso nuo situaciju.Gali buti lengvas naturalus gimdymas ir komplikuotas ir taip pat su cezariu. kiekvienos patirtis skirtinga mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors pačiai darė cezarį, bet kai prisimenu tas 3 valandas sarėmių, tai man cezaris, atrodo, kaip išsigelbėjimas, aišku, labai daug baisių būtą pas mane momentų, kai leidžiant epidiūrą, prarandi samonę, kai stoja vaiko širdis, kai seselės drebančiom rankom nepastato lašelinių, o pro samonę prasibeldžia tokie žodžiai greičiau nes mes juos prarasim abu.Kai tave išvežant į operacinę, vyro klausia, jei kas kurį gelbėt.Kai atsibundi po narkožės ir visa kalatojiesi(vidinis drebulys), ir savo vaikutį pamatei tik fotoaparato objektyve, kai ateina rytas o tau jo iš kart nieks neatneša, girdi aplink verkiančius vaikus, ir nežinai ar čia verkia tavo ar ne(realiai nežinai nei kur tu randiesi nei kur tavo vaikas yra) negali pajudėt, kateteris šlapimo pulėje, ir dar visą dieną lašą lašelinės, ir dar daug visko.
Ir jei man po visų tokių išgyvenimų nors viena išdrystų pasakyt, kad aš esu negimdžiusi ar prastesnė, tikrai suplėšyčiau į gabalus.
Atsakyti
Na manyciau, nera cia ko didziuotis, jei pasirenkat cezari "dėl tingėjimo gimdyti" , "dėl mados", dėl užgaidos, mano nuomone, tai turėtų būti tik būtinumo priemonė - kai yra rizika mamai arba vaikiukui.

Šiais laikais visai nebūtina kankintis ir natūraliai gimdant - visada galima rinktis nuskausminimą. Žinoma, pats gimdymas reikalauja nemažai fizinių jėgų, bet taip jau gamtos duota.
- na patingėjot gimdyti, tai patingėjot - taip ir sakykit smile.gif bet teigti, kad tai mes, paprastai gimdžiusios, esam kvailos, nes nesirinkome cezario - čia jau virš visko blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ji: 21 rugsėjo 2007 - 09:43