Įkraunama...
Įkraunama...

Spatifilis

Va, panašu, kad šitie užpuolė... http://www1.vaat.lt:...ndex.php?id=131
Atsakyti
Labai gražios gėlytės wub.gif O pas mane jau gal 10 metų auga, bet šiais metais labai vyst lapai pradėjo, dar lapukai nespėjo išaugt pilnai o jau nuvytę unsure.gif Pavasarį buvau nusprendus išmest, bet vasarai išnešiau į balkoną, ir ką ji atsigavo. Tai dabar vėl parsinešiau į kambarį, bet bijau kad vėl vyst nepradėtų doh.gif
Atsakyti
O gal zinote ,ar cia tas pats spatifilis,jei maniskes lapu forma panasi,tik jie yra gerokai didesni ir tamsesni?Ar kaip kitaip ji vadinasi g.gif
Atsakyti
Spatifiliai man labai gražios gėlės, nu bet maniškė... lapai pavytę, pageltę, visai neturi to šiai gėlei būdingo sodrumo, o per metus geriausiu atveju išleidžia vieną žiedelį. Šiam forume perskaičiau, kad jai netinka dažnas laistymas. Na, aš lieju kartą per savaitę, bet jei kokią dienelę pavėluoju tai iškart lapai nugleibsta. Kai stovėjo virtuvėje, tai šiek tiek geriau buvo, bet kai persikraustėm ir ją pastačiau kambary, tai nepatiko gėlytei. Pavasarį persodinau, bet jokių rezultatų. Jau nebežinau ką daryti g.gif O šiandien dar katytė įsisuko ir keleta lapų nukando doh.gif
Atsakyti
Vilmito, tresi kuo nors? spatifiliams gerai lazdeles lapiniams augalams ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 01 07, 12:38)
Vilmito, tresi kuo nors? spatifiliams gerai lazdeles lapiniams augalams ax.gif

Kiek girdėjau toje pirktinėje žemėje yra trašų, tai atskirai ir nebetręšiau, nors, matyt, vertėjo blush2.gif Reikės pabandyti tas lazdeles, gal išgelbės mano gleibstantį augalą unsure.gif
Atsakyti
Maniskei tai lapu galai dziuna. Nezinau ka ir daryti, ir vieta pakeiciau, bet vistiek. Greiciau tas pavasaris ateitu.
Atsakyti
Lapų galiukai ir manajai džiūsta, niekaip to neįveikiu. verysad.gif
Užtatžydi ji pas mane beveik kas antrą mėnesį bent po du žiedus, o kadangi žiedai ilgai laikosi, praktiškai nuolat su žiedais. Tik dėl to irgi bėda - mažas jos vazonas, o ir pačiam vazone kokie penki kelmiukai, tai jau kai žydi, laistyt tenka vos ne kas antra dieną, nes tuoj lapai nulinksta. doh.gif
Atsakyti
Kad lapų galiukai nudžiūvę, tai gal jų čia visų problema, nes maniškei ta pati problema doh.gif Bet va vėl du didelius žiedus leidžia thumbup.gif padarė kokią mėnesio pertraukėlę ir vėl su žiedais thumbup.gif
Eiven, persodink pavasarį gėlytę, labai didelio vazono nereikia, nes paskui daugiau šaknis leis, o ne lapus ir žiedus, tačiau kiek didelesnis nepakenks ir žemė šviežia bus. Aš pernai persodinau savąją, netgi žydinčią, nes niekaip nesulaukiau žydėjimo pertraukos, o kai ištraukiau iš vazono, tai vien šaknys buvo, žemės visai nelikę doh.gif Dar kelis vaikus atskyriau, vis jai lengviau buvo bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes-gelininkes,
Turiu laaaabai didele problema. 10 metu auginau karaliskaji spatifili (pati didziausia ir graziausia). Gavau ji nuo savo mylimojo, o dabar jau vyro, dovanu. Laikeme ji vos ne savo seimos nariu, mylejome, lepinome demesiu ir trasomis, nors neperlaisteme. Augo, vesejo, zydejo.... Tik stai jau pradejo vargti, zeme nuseko, ant sono pakrypo, pradejo nebetaip sparciai augti. Pries pora savaiciu persodinau. Ispjausciau nemazai lapu senu sudziuvusiu, bet iskelusi nustebau, kad beveik sunyke saknys... ;-( Dabar ji sustingusi ir stovi: nei nauju lapu leidzia, nei ziedu, o ir tie patys buvusieji nuglebe.... Taip bijau, kad gali numirti.
Gal kas susidurete su panasia problema? Gal galite patarti, ka daryti?
SOS, mamytes-gelininkes.
Atsakyti
QUOTE(Linuke777 @ 2008 02 22, 11:47)
Sveikos, mamytes-gelininkes,
Turiu laaaabai didele problema. 10 metu auginau karaliskaji spatifili (pati didziausia ir graziausia). Gavau ji nuo savo mylimojo, o dabar jau vyro, dovanu. Laikeme ji vos ne savo seimos nariu, mylejome, lepinome demesiu ir trasomis, nors neperlaisteme. Augo, vesejo, zydejo.... Tik stai jau pradejo vargti, zeme nuseko, ant sono pakrypo, pradejo nebetaip sparciai augti. Pries pora savaiciu persodinau. Ispjausciau nemazai lapu senu sudziuvusiu, bet iskelusi nustebau, kad beveik sunyke saknys... ;-( Dabar ji sustingusi ir stovi: nei nauju lapu leidzia, nei ziedu, o ir tie patys buvusieji nuglebe.... Taip bijau, kad gali numirti.
Gal kas susidurete su panasia problema? Gal galite patarti, ka daryti?
SOS, mamytes-gelininkes.

Persodinus visada yra laiko tarpas per kurį gėlytė visai neauga, jai reikia priprasti prie naujos žemės. O be to žiemos periodas ir taip gėlės lėčiau auga. Kantrybės truputį ir turėtų atsigauti 4u.gif
Atsakyti
Aciu labai, suteikete vilties. Bandysiu apsiginkluoti kantrybe ir islaukti. Tuo labiau, kad tuoj turesiu kur padeti savo visa demesi - iki kovo 10 d. turi gimti antras vaikelis. thumbup.gif
Sekmes visoms auginti geles, vaikus ir pacioms zydeti.
Atsakyti