Sveikos,
as irgi gaminau lazanija...
Man lyg ir viskas gavos normaliai,bet kietoki lakstai gavosi.Nors kepiau su tais lakstais,kur nereikia apvirti...Vistiek galvoju,gal reiketu bent jau pamerkti trumpam i verdanti vandeni?O gal per mazai idaro dejau ant tu lakstu ir nespejo susigerti...Zodziu,patarkit,kazin ka blogai as padariau?
Aš tai manau, kad tiesiog per mažai dėjai tiek padažo su mėsa, tiek balto padažo. Šiaip lazanija tuose padažuose gali būti apsemta (na, ne iki viršaus, bet iki pusės tai tikrai..), po to vistiek viskas susigeria..

aš tai kiek darau lazanija, lakštus visada apverdu. Bijau dėti nevirtus, kad paskui nebūtų kieti ir nesugadintų patiekalo
QUOTE(Renatėlė @ 2008 01 12, 12:16)
aš tai kiek darau lazanija, lakštus visada apverdu. Bijau dėti nevirtus, kad paskui nebūtų kieti ir nesugadintų patiekalo
o kaip tas lakstu apverdimas vyksta - ar tik pamerkiama i verdanti vandeni ir istraukiama ar ilgiau palaikoma verdanciame vandenyje?
aš lakštų niekada neapverdu
gi ir taip pakankamai skyčio eina ant jų. ir sultys iš faršo, ir konservuoti pomidorai irgi ne sausi (aš su jais gaminu
).
o kai visi sluoksniai sudėti, ant viršau įpilu dar apie 200 ml grietinėlės.
tikrai skaniai gaunasi
ir minkštai


o kai visi sluoksniai sudėti, ant viršau įpilu dar apie 200 ml grietinėlės.
tikrai skaniai gaunasi
ir minkštai

QUOTE(Katusik @ 2008 01 12, 13:30)
aš lakštų niekada neapverdu
gi ir taip pakankamai skyčio eina ant jų. ir sultys iš faršo, ir konservuoti pomidorai irgi ne sausi (aš su jais gaminu
).
o kai visi sluoksniai sudėti, ant viršau įpilu dar apie 200 ml grietinėlės.
tikrai skaniai gaunasi
ir minkštai


o kai visi sluoksniai sudėti, ant viršau įpilu dar apie 200 ml grietinėlės.
tikrai skaniai gaunasi
ir minkštai

Katusik,gal galetumei parasyti kuri recepta naudoji kepdama lazanija?
QUOTE(vyšnelė @ 2008 01 12, 13:48)
Katusik,gal galetumei parasyti kuri recepta naudoji kepdama lazanija?
patį paprasčiausią


taigi lazaniją sluoksniuoju taip (rašysiu be gramų ir proporcijų, nes viską dedu "iš akies"

1. lakštai
2. faršas
3. supjaustyti konservuoti pomidorai be odelių.
4. tarkuotas sūris
5. lakštai
sluokniuoju iki turimos formos viršaus. paskutinis sluoksnis - lakštai ir majonezu suteptas sūris.
kaip jau rašiau anksčiau, kad lakštai būtų minkšti, į pilną formą supilu grietinėlę ir šaunu viską į orkaitę
Papildyta:
dar pamiršau pasakyti, kad su mėsa aš nieko nedarau - nei troškinu, nei kepinu, nei dar ką.
tiesiog išminkau faršą su svogūnais, česnaku, kiaušiniu ir prieskoniais ir žalią dedu ant lakštu

Esu valgiusi laaabai skania lazanija su spinatais (be mesos), gal kuri irgi gaminat, pasidalinkit

QUOTE(Gardenija @ 2008 01 14, 23:50)
Esu valgiusi laaabai skania lazanija su spinatais (be mesos), gal kuri irgi gaminat, pasidalinkit 

cia yra kazkoksreceptas spinatines lazanijos, gal tiks?
http://www.videojug....ricotta-lasagne
As anksciau lazanija gamindavau neapvirdama lakstu, bet kai kurie likdavo ne iki galo issitroskine. Nutariau juos apvirti ir tada viskas
Imetu lakstus i verdanti vandeni, kelias minutes paverdu ir istraukiu. Tada bunu garantuota, kad lazanija gausis


labutis. na as ir pasidalinsiu savo patirtim apie lazanija.
vakar dariau taip. lakstus ismirkiau karstam vandeni kol idara pasiruosiau. idaras: farsa padariau kaip kotletukam minkstuti i ji dejau prieskoniu svoguna ir truputi kefyro pyliau.po to turejau nusipirkusi uncle bens saldziaruksti darzoviu. tada istraukiau lakstus pamirkytus istepiau grietine dejau farsa uncle bens ir taip miksavau kos sutepiau viska, po to ant virsaus pritarkavau daug surio ir kepiau orkaitej, gavosi labai skaniai.
siaip lakstu istebdavau majonezu ir keciupu bet man per riebu budavo. dar idarui dedavau pakepintu morkyciu svoguneliu ir pievagrybiu. na galima fantazuoti


