Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

Sveikos,
as irgi gaminau lazanija...
Man lyg ir viskas gavos normaliai,bet kietoki lakstai gavosi.Nors kepiau su tais lakstais,kur nereikia apvirti...Vistiek galvoju,gal reiketu bent jau pamerkti trumpam i verdanti vandeni?O gal per mazai idaro dejau ant tu lakstu ir nespejo susigerti...Zodziu,patarkit,kazin ka blogai as padariau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnelė: 11 sausio 2008 - 19:42
Aš tai manau, kad tiesiog per mažai dėjai tiek padažo su mėsa, tiek balto padažo. Šiaip lazanija tuose padažuose gali būti apsemta (na, ne iki viršaus, bet iki pusės tai tikrai..), po to vistiek viskas susigeria.. smile.gif
Atsakyti
aš tai kiek darau lazanija, lakštus visada apverdu. Bijau dėti nevirtus, kad paskui nebūtų kieti ir nesugadintų patiekalo
Atsakyti
QUOTE(Renatėlė @ 2008 01 12, 12:16)
aš tai kiek darau lazanija, lakštus visada apverdu. Bijau dėti nevirtus, kad paskui nebūtų kieti ir nesugadintų patiekalo

o kaip tas lakstu apverdimas vyksta - ar tik pamerkiama i verdanti vandeni ir istraukiama ar ilgiau palaikoma verdanciame vandenyje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnelė: 12 sausio 2008 - 13:06
aš lakštų niekada neapverdu schmoll.gif gi ir taip pakankamai skyčio eina ant jų. ir sultys iš faršo, ir konservuoti pomidorai irgi ne sausi (aš su jais gaminu blush2.gif ).
o kai visi sluoksniai sudėti, ant viršau įpilu dar apie 200 ml grietinėlės.

tikrai skaniai gaunasi
ir minkštai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2008 01 12, 13:30)
aš lakštų niekada neapverdu  schmoll.gif gi ir taip pakankamai skyčio eina ant jų. ir sultys iš faršo, ir konservuoti pomidorai irgi ne sausi (aš su jais gaminu  blush2.gif ).
o kai visi sluoksniai sudėti, ant viršau įpilu dar apie 200 ml grietinėlės.

tikrai skaniai gaunasi
ir minkštai hihihi.gif


Katusik,gal galetumei parasyti kuri recepta naudoji kepdama lazanija?
Atsakyti
QUOTE(vyšnelė @ 2008 01 12, 13:48)
Katusik,gal galetumei parasyti kuri  recepta naudoji kepdama lazanija?

patį paprasčiausią mastau.gif. įtariu, kad jis net neatitinka tikorios lazanijos receptūros, bet mano šeimynai skanu essen.gif

taigi lazaniją sluoksniuoju taip (rašysiu be gramų ir proporcijų, nes viską dedu "iš akies" blush2.gif ):
1. lakštai
2. faršas
3. supjaustyti konservuoti pomidorai be odelių.
4. tarkuotas sūris
5. lakštai

sluokniuoju iki turimos formos viršaus. paskutinis sluoksnis - lakštai ir majonezu suteptas sūris.

kaip jau rašiau anksčiau, kad lakštai būtų minkšti, į pilną formą supilu grietinėlę ir šaunu viską į orkaitę



Papildyta:
dar pamiršau pasakyti, kad su mėsa aš nieko nedarau - nei troškinu, nei kepinu, nei dar ką.
tiesiog išminkau faršą su svogūnais, česnaku, kiaušiniu ir prieskoniais ir žalią dedu ant lakštu mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien dariau lazanija, gavosi super thumbup.gif apviriau lakstus, ir tikrai minkstute gavosi smile.gif
Atsakyti
Esu valgiusi laaabai skania lazanija su spinatais (be mesos), gal kuri irgi gaminat, pasidalinkit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardenija @ 2008 01 14, 23:50)
Esu valgiusi laaabai skania lazanija su spinatais (be mesos), gal kuri irgi gaminat, pasidalinkit rolleyes.gif


cia yra kazkoksreceptas spinatines lazanijos, gal tiks?
http://www.videojug....ricotta-lasagne
Atsakyti
As anksciau lazanija gamindavau neapvirdama lakstu, bet kai kurie likdavo ne iki galo issitroskine. Nutariau juos apvirti ir tada viskas thumbup.gif Imetu lakstus i verdanti vandeni, kelias minutes paverdu ir istraukiu. Tada bunu garantuota, kad lazanija gausis thumbup.gif
Atsakyti
labutis. na as ir pasidalinsiu savo patirtim apie lazanija. smile.gif vakar dariau taip. lakstus ismirkiau karstam vandeni kol idara pasiruosiau. idaras: farsa padariau kaip kotletukam minkstuti i ji dejau prieskoniu svoguna ir truputi kefyro pyliau.po to turejau nusipirkusi uncle bens saldziaruksti darzoviu. tada istraukiau lakstus pamirkytus istepiau grietine dejau farsa uncle bens ir taip miksavau kos sutepiau viska, po to ant virsaus pritarkavau daug surio ir kepiau orkaitej, gavosi labai skaniai. thumbup.gif siaip lakstu istebdavau majonezu ir keciupu bet man per riebu budavo. dar idarui dedavau pakepintu morkyciu svoguneliu ir pievagrybiu. na galima fantazuoti rolleyes.gif
Atsakyti