
Lengva ir natūrali LAZANIJA Light
apie 0,5 pok. lazanijos lakštų
200 g. EDAMO arba ŽEMENTALIO fermentinio sūrio
100 g. PARMEZANO arba DŽIUGO sūrio
Padažas:
500 g. maltų kalakuto arba vištienos krūtinėlių
4 pomidorai
2 šaukštai alyvuogių (arba saulėgrąžų) aliejaus
2 skiltelės česnako
5-6 šampinjonai, sutarkuoti burokine tarka
1 nubrauktas arb. šaukštelis druskos
0,5 pokelio SANTA MARIA prieskonių spagečiams
Baziliko, oregano pagal skonį
0,5 st. vandens
2 šaukštai grietinėlės
1 arb. aukštelis garstyčių
Padažą gaminame taip: tarkuotą česnaką keletą sekundžių pakepiname su aliejumi, sudedame faršą, kubeliais supjaustytus pomidorus, tarkuotus šampinjonus, prieskonius , garstyčias, uždengiame dangčiu ir pakaitiname apie 20 min. Tada supilame vandenį, grietinėlę, užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
Į stačiakampę formą pirmiausia pilame apie samtį padažo, tada dedame laktų sluoksnį, vėl pilame padažą, pabarstome tarkuotų sūrių mišiniu (negausiai), ir taip sluoksniuojame ir sloksniuojame... Viršutinis sluoksnis turi būti tik padažo (be sūrio!!!). tuomet viską paspaudome šaukštu, kad lakštai būtų vos vos apsemti padažo (jei trūkta skysčio, galima dapilti kelis šaukštus vandens), viską uždengiame folija ir - į iki 220 laipsnių iškaitintą orkaitę 45 min. Tada foliją nuimame, pabarstome (jau gausiai) sūrių mišiniu, dar pakepame orkaitėje apie 10 min.
Tuomet orkaitę išjungiam ir galime dar palaikyt joje lazaniją apie valandą. Tuomet labai gražiai pajaustosi.
Ir skanaus

Man labai patinka šitas receptas, nes yra neriebu ir labai natūralaus skonio ( man nelabai patinka ketčiupas ir receptai su juo

P.S. Lakštų apvirti nereikia ir BŪTINA DĖTI ČESNAKO
