Siandiena pietums gaminau lazanija
500 g lazanijos lakstu, 250 g Mozzarellos surio(naudojau 300g paprasato fermentinio), saukstas aliejaus kepimo skardai patepti
Idarui: 300 g farso, svogunas, 4 skilteles cesnako, skardine (400g) savo sultyse konservuotu pomidoru, druskos, pipiru, prieskoniu, saukstas aliejaus
Padazui: 50 g sviesto , 2 saukstai miltu, 0,5 l pieno, druskos
Paruosti idara:pakepinti svogunus, sudeti mesa ir grustus cesnakus ir dar truputi pakepinti. paskui sudeti pomidorus, supilti vyna, suberti prieskonius ir neuzdengus kaitinti ant mazos ugnies, kol isgaruos skystis
Paruosti padaza: islydyti sviesta,supilti piena suberti po truputi miltus ir maisyti ant mazos ugnies, kol padazas sutirstes, sudeti prieskonius.
Kepimo skarda patepti aliejumi ir sluoksniuoti: lazanijos lakstus, idara, tarkuota suri, padaza. Virsutinis sluoksnis turi buti surio. Inda uzdengti folija ir 30-40 min kepti 180 laipsniu karstumo orkaiteje. Skanaus