o va man tai nesiseka su ta lazanija kiek kartu gaminau tiek kartu ir nesigavo net nzn ka blogai darau
QUOTE(Ernestyyte @ 2008 10 05, 14:02)
o va man tai nesiseka su ta lazanija kiek kartu gaminau tiek kartu ir nesigavo net nzn ka blogai darau
O kas būtent nesigavo?
Siaip kaip pati manau siam patiekalui labai svarbu gerai paruosti bashamel padaza, ir idara (idaras tai pagal skoni) ir viso sito kai sloksniuoji "neperdeti" nei idaro nei padazo. Bet tikrai skanus patiekaliukas
QUOTE(charmante @ 2008 10 07, 16:32)
Siaip kaip pati manau siam patiekalui labai svarbu gerai paruosti bashamel padaza, ir idara (idaras tai pagal skoni) ir viso sito kai sloksniuoji "neperdeti" nei idaro nei padazo. Bet tikrai skanus patiekaliukas
As is vis niekada nesu i lazanija dejusi bashamel padazo ir maniske labai labai skani gaunasi (mano receptas prie patiekalu su nuotraukomis kazkur yra)
Na gali buti ir skanu ir be jo (tiesiog as niekad nebandziau be to padazo). Vyras mano labai megsta tai ir gaminu tokia "tradicine" lazanija:)
Šiandien taip pat kepiau lazaniją.Dėjau Bechaamelį,super skani gavosi
as kepu pagal toki:
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300-500 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 4-5 šaukštai pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui: 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
labai skanu ir lengva pasidaryti, man is pirmo karto pavyko
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300-500 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 4-5 šaukštai pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui: 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
labai skanu ir lengva pasidaryti, man is pirmo karto pavyko
QUOTE(naujute @ 2008 10 09, 14:03)
as kepu pagal toki:
na, kai skaitau tai viskas labai paprastai atrodo.. reiks pabandyt kai susikaupsiu. Aciu
QUOTE(naujute @ 2008 10 09, 16:03)
as kepu pagal toki:
Aš ir pagal šitą kepiau,labai skanu,ir be galo sotu
Turiu klausimą dėl Bolognese padažo - ar visiškai negerai būtų pilti raudono vyno, o ne balto? Gal kas bandėt?
QUOTE(Smauglius @ 2008 10 12, 16:08)
Turiu klausimą dėl Bolognese padažo - ar visiškai negerai būtų pilti raudono vyno, o ne balto? Gal kas bandėt?
Aš manau,kad tiktų,nes čia ne bechamelis,kad matytųsi spalva aiškiai,o Bolonese tiktų ir raudonas
QUOTE(Agniska @ 2008 10 12, 15:23)
Aš manau,kad tiktų,nes čia ne bechamelis,kad matytųsi spalva aiškiai,o Bolonese tiktų ir raudonas
Ačiū labai Šeimyna ryt pietums užsipageidavo spagečių su Bolognese padažu, o aš turiu raudono sausvynio pusbonkį likusį, tai sunaudosiu - pabūsiu praktiška šeiminykė