Lazaniją pradėjau kepti perskaičiusi Supermamos receptus>Iki tol nebuvau bandžiusi .Vaikai labai giria,kad išeina skani. O man juokinga,kad kiekvieną kartą ji gaunasi vis kitokia. Vieną kartą pasinaudoju vienos receptu,kitą-kitos,o dar pati pafantazuoju. Žodžiu,kas nebandė,tai labai geras neatsibostantis patiekalas.Iškepu du didžiausius gabalus ir paskui kelias dienas pasišildydami valgome.
QUOTE(Smauglius @ 2008 10 12, 13:08)
Turiu klausimą dėl Bolognese padažo - ar visiškai negerai būtų pilti raudono vyno, o ne balto?
Gal kas bandėt?

As katik baigiau gamint lazanija su raudonuoju vynu (velai pradejau




Papildyta:
Beje, gaminau pagal si recepta

QUOTE(lapute33 @ 2008 05 13, 13:53)
Bolognese (boloneze) padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.
Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.
Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.
1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.
Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.
Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.
QUOTE(Dasha @ 2008 10 09, 18:54)
na, kai skaitau tai viskas labai paprastai atrodo.. reiks pabandyt kai susikaupsiu. Aciu
tikrai paprasta, saka, man is pirmo karto labai gera isejo, visiems patiko...kiek gaminau niekad nebuvo kad nepavyktu

Savaitgalį kepiau ir aš. Namiškiai laaaaabai patiko.
Kepiau pagal šį receptą:
http://www.manovirtu...i/lazanija.html

Kepiau pagal šį receptą:
http://www.manovirtu...i/lazanija.html


QUOTE(Cinside @ 2008 10 14, 20:09)
Savaitgalį kepiau ir aš. Namiškiai laaaaabai patiko.
Kepiau pagal šį receptą:
http://www.manovirtu...i/lazanija.html
Kepiau pagal šį receptą:
http://www.manovirtu...i/lazanija.html
gražiai ir skaniai atrodo


Ačiū už gausybę receptų - šiandien vakarienei lazanija

Mielosios, patarkit man prasau, nes jau nebeismanau, ka daryt...
Sumaniau ir as issiprofinti darant si nuostabu patiekala... Vis butu liuks, bet kiek kartu darau, vis man tas virsus lazanijos negardus, kietas kazkoks gaunas... Skubu uzbegt uz akiu ir pasakyt,kad padazo pilu gausiai-tikrai dregmes netruksta, bet va tas virsus visvien kieteja. Zinoma, tada ir vaizdas jos ne toks, koks turi buti... Bandziau naudoti abieju tipu lazanijos lakstus-ir tuos, kur reikia apvirti, ir tuos, kur dedi zalius. Gal, saka, as i ta besamel padaza per mazai miltu ivarvolinu, gal butent miltai neleistu sukietet virsutiniam sluoksniui?
Patarkit, nes jau kai nervai nelaiko, tai nelaiko...



Chloja gal dėl to kad tu ją neuždengtą kepi?
QUOTE(vredna @ 2008 11 20, 17:22)
Chloja gal dėl to kad tu ją neuždengtą kepi?
O, sakes.... as visiskai suglumus... tai, ka ja reikia uzdengta kepti???



Šiaip dengt nebūtina, bet jei pas tave tokie dalykai darosi tai pabandyk gal padės. Aš kažkada dengiau folija, ant pačio galo nuėmiau kad apskrustų ir viskas.
Aš dar galvoju kad tu ant viršutinio lakšto per mažai masės uždedi, todėl tau ir sudžiūna viršus
Nu bet čia tik mano pamąstymai
Aš dar galvoju kad tu ant viršutinio lakšto per mažai masės uždedi, todėl tau ir sudžiūna viršus


QUOTE(lapute33 @ 2008 05 13, 15:53)
As gaminu pagal toki recepta
Lazanija
Bolognese (boloneze) padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.
Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.
Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.

Lazanija
Bolognese (boloneze) padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.
Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.
Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.
isbandziau ir as si recepta, labai skaniai gavos,aciu



QUOTE(vredna @ 2008 11 20, 21:45)
Šiaip dengt nebūtina, bet jei pas tave tokie dalykai darosi tai pabandyk gal padės. Aš kažkada dengiau folija, ant pačio galo nuėmiau kad apskrustų ir viskas.
Aš dar galvoju kad tu ant viršutinio lakšto per mažai masės uždedi, todėl tau ir sudžiūna viršus
Nu bet čia tik mano pamąstymai 
Aš dar galvoju kad tu ant viršutinio lakšto per mažai masės uždedi, todėl tau ir sudžiūna viršus


Aciu



