Idarui: 500g maltos mesos, 100g svogunu, 4 cesnaku skilteles, 800g savo sultyse konservuotu pomidoru, 75g sauso raudonojo vyno, dziovintu raudoneliu, pipiru, druskos, sauksto aliejaus.
Padazui: 50g sviesto, 2 saukstai miltu, 1/2 l pieno, ziupsnelis malto muskato, druskos.
Lakstams: 2 stiklines miltu, 2 kiausiniai, 2 saukstai aliejaus, 2 saukstai labai salto vandens, saukstelis druskos, 250g fermentinio arba mocarelos surio.
Paruosimas: pirmiausiai reikia uzminkyti tesla, o kol ji brinks, paruosti idara ir padaza.
1. Miltus nusijoti i dubeneli, viduryje padaryti duobute. Kiausinius, alieju ir vandeni gerai suplakti su druska. sutarkuoti suri. i miltuose padaryta duobute supilti plakini ir toliau plakti maisikliu su teslai skirtais antgaliais, kol neliks sausu miltu. 2. tada rankomis greitai iminkyti tesla iki vientisos mases ir suformuoti rutuli. Tesla apdenkti maisto plevele ir palikti bent pusvalandziui, kad ji isbrinktu ir taptu tampresne.
Idarui skirta svoguna supjaustyti mazais kubeliais. Visus skardineje esancius pomidorus supjaustyti griezineliais. Svogunus pakepinti su aliejumi, kol graziai apskrus, sudeti malta mesa ir maisydami apkepinti. Tada ipjaustyti cesnakus, dar pakepinti. Veliau sudeti griezineliais supjaustytus pomidorus, ipilti kelis saukstus ju sulciu, supilti vyna suberyi prieskonius, pasudyti ir nuolat maisydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol isgaruos skystis. Padazui skirta sviesta istirpinti svarioje keptuveje, ikaitinti, suberti miltus ir maisant kepinti, kol neliks zaliu miltu skonio, o padazas igaus svelnu riesutu skoni. tada suberti prieskonius. visa laika maisant plona srovele supilti piena ir uzvirinti. tada kaitra sumazinti ir virti, kol padazas sutirstes.
3. isbrinkusia tesla padalinti i 5 lygias dalis, sukocioti i rutuliukus. Kiekviena ju iskocioti i plona laksta. 4. Kepimo inda patepti riebalais, ikloti viena teslos laksta, uzberti lygu idaro sluoksni. 5.pabarstyti fermentiniu suriu ir uzpilti padazu. taip sloksniuoti, kol sudesi bvisus produktus.
Kepti 30-40 min. 180 laipsniu orkaitej.
P.S. vynas suteikia labai skanu kvapa ir skony ydomu
Tai va. Tikiuos kamnors patiks
as darau pagal jusu recepta, tik as nepyliau vyno, lakstus pirktinius dejau ir dar pievagrybiu nat virsaus pridejau
kiek esu kepusi lazanijas visada beveik viska darydavau taip pat, tai gaudavosi fantastiskai