Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

Aš irgi lakštų neverdu. Tiesiog tarp lakštų dedu faršą, užpilu sultiniu ir užbarstau tarkuotą sūrį ir ant viršaus uždedu sviesto gabaliukų. Bandžiau dar su varške, tuomet užpilu pieno ir kiaušinio plakiniu.

QUOTE(ziza @ 2006 07 12, 09:50)
Aš irgi lakštų neverdu. Tiesiog tarp lakštų dedu faršą, užpilu sultiniu ir užbarstau tarkuotą sūrį ir ant viršaus uždedu sviesto gabaliukų. Bandžiau dar su varške, tuomet užpilu pieno ir kiaušinio plakiniu.


Namuose pažiūrėsiu ir tada tiksliai užrašysiu receptą lazanijos su varškę ir regis dar su bulvių koše(per "baltojo katino svetainę"mokė namuose pasigaminti)

Va, radau clap.gif Tai receptas iš Baltojo katino svetainės

Lazanija su varške

0,5 kg varškės
4 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1 stiklinė fermentinio sūrio
baziliko
sviesto
džiūvėsių
1/2 stiklinės cukraus

Stačiakampę formą ištepame sviestu ir pabarstome džiuvėsiais. Tuomet į formą dedame sluoksnį žalios lazanijos, sluoksnį paruoštos varškės su 2 kiaušiniais, baziliku, cukrumi ir vėl sluoksnis lazanijos ir t.t.(viršutinis sluoksnis būtinai lazanijos). Tuomet gausiai pabarstome fermentiniu sūriu, užpilame plakiniu(pieno su 2 kiaušiniais) taip, kad apsemtų lazaniją. O ant viršaus dar uždedame apie 4 gabaliukus sviesto(maždaug vienodai nutolusius vienas nuo kito).
Tuomet į orkaitę 180 laipsnių celsijaus 30 min. Patikriname ar iškepė šakute(gerai sminga-iškepė).
Atsakyti
Kadangi gyvenu Lazanijos tevyneje, pasidalinsiu ir as kepimo ypatumasi ax.gif
Tiesa sakant, jei lazanija yra pakeliuose (ne sviezia, ka tik pagaminta) ja reikia visa laika apvirti. Nes kitaip orkaiteje gali laikyti kiek nori - ji vis tiek bus kietoka...
Patebejau, kad besciamellai daryti pirmiausia miltus maisot su sviestu. Cia dazniausiai i 0.5l. pieno deda 3-4 saukstus miltu ir verda maisydami ant silpnos ugnies, kol mase sutirsteja. Dar iberia druskos ir pipiru pagal skoni. Mes labai daznai darome lazanija su "pesto genovese" - genujos padazu. Ji padaryti nesunku, tik reikia tureto daug Baziliko:
Pirmiausiai reikia susmulkinti kedru riesutukus (2-3valgomieji saukstai), ipilti valgomaji sauksta alyvuogiu aliejaus, iberti bent 3 valgomuosius saukstus smukiai sutarkuoto parmigiano reggiano. Tada dedma basiliko lapai (tik tai lapai, nes stiebus labai sunku susmulkinti) ir viskas sumalama. As visko is karto nemalu, nes mano virtuvinis kombainas sunkiai "paveza", be to tie kedru riesutai sunkiai malasi. Pabaigoje pagal skoni dar iberiam druskos, nors ir Parmiggiano suris suteikia siek tiek surumo. Turi gautis zalias, gan intensyvios spalvos padazas. Ir paskui ant kiekvieno laksto tepi sluoksni besciamellos ir sluoksni to Genujos padazo. Man tai nerealiai skanu, bet del skonio nesigincinama tongue.gif
Atsakyti
Susiradau ir aš Kristaly padažus. Liuks, kad viskas taip aiškiai aprašyta, nes aš tik žinodama reikiamus ingradientus, taip primarmalinau, kad diedas nustėro pamatęs mano kulinarinius sugebėjimus, nes padažų kažkaip niekad nedarydavau blush2.gif
Atsakyti
Mergaites visos temos neperskaiciau,bet maciau diskutavot ar reikia ar ne makaronu lakstus apvirti,taigi zinokite,kad apvirti tikrai NEREIKIA,paprasciausia iskepus kokia 20 min. palikite Lazanija ramybeja ir viskas bus OK thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristikas @ 2006 08 24, 22:51)
Kadangi gyvenu Lazanijos tevyneje, pasidalinsiu ir as kepimo ypatumasi ax.gif
Tiesa sakant, jei lazanija yra pakeliuose (ne sviezia, ka tik pagaminta) ja reikia visa laika apvirti. Nes kitaip orkaiteje gali laikyti kiek nori - ji vis tiek bus kietoka...
Patebejau, kad besciamellai daryti pirmiausia miltus maisot su sviestu. Cia dazniausiai i 0.5l. pieno deda 3-4 saukstus miltu ir verda maisydami ant silpnos ugnies, kol mase sutirsteja. Dar iberia druskos ir pipiru pagal skoni. Mes labai daznai darome lazanija su "pesto genovese" - genujos padazu. Ji padaryti nesunku, tik reikia tureto daug Baziliko:
Pirmiausiai reikia susmulkinti kedru riesutukus (2-3valgomieji saukstai), ipilti valgomaji sauksta alyvuogiu aliejaus, iberti bent 3 valgomuosius saukstus smukiai sutarkuoto parmigiano reggiano. Tada dedma basiliko lapai (tik tai lapai, nes stiebus labai sunku susmulkinti) ir viskas sumalama.  As visko is karto nemalu, nes mano virtuvinis kombainas sunkiai "paveza", be to tie kedru riesutai sunkiai malasi. Pabaigoje pagal skoni dar iberiam druskos, nors ir Parmiggiano suris suteikia siek tiek surumo. Turi gautis zalias, gan intensyvios spalvos padazas. Ir paskui ant kiekvieno laksto tepi sluoksni besciamellos ir sluoksni to Genujos padazo. Man tai nerealiai skanu, bet del skonio nesigincinama  tongue.gif

pesto genovese yra pirkti ir pas mus, rimi, kainuoja apie 6 lt (nes pirkti bazilika tikrai ne pigiau iseis...). "parmigiano" lietuviskai vadinasi parmezanas, to gerio yra ir pas mus, tik kaina doh.gif as naudoju tarkuota "parmesansan" ar panasiai vadinasi, vis pigiau (tiesa, vestuvems gavom gera gabala tikro parmezano, tai iki siol valgom, as ji dievinu wub.gif ) smile.gif
beje, paminejai cia kedro riesutus, gal galetum i makaronu skyreli parasyt koki recepta su jais? (tik be pesto, ten buvo tik makaronai ir kedro riesutai, ir sar kazkas. bet velniskai skanu bigsmile.gif ) kazkada valgiau, bet nepaklausiau recepto... doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, 4u.gif

ačiū visoms už patarimus apie lazanijos gaminimą.

Esu bandžius įvairių firmų lazanijos lakštus ir labiausiai patiko "PAF" lazanijos lakštai, tokiuose žalios spalvos maišeliuose, būna PAF firmos įv. virtiniai, makaronai, ir būna lakštai. Tuos lakštus galima supjaustyti, jie didesni, nei tie kur dėžutėse ir yra švieži, todėl nėra tokie kieti, kaip tie kur dėžutėse. Aišku, gal jų galiojimo laikas todėl manau trumpesnis. Apverdu labai trumpai, gilesnėje keptuvėje įpylus vandes ir aliejaus. Rimi ar IKI-nėse nežinau ar yra, perku Maximose. Naudoju lietuvišką "Džiugą" , o kitkas panašiai kaip visuose receptuose, arba ko randi šaldytuve.

Net užsimaniau dabar, bet sakyčiau vėloka. schmoll.gif

ax.gif
Atsakyti
pasivarčiau šį skyrelį ir išsikepėm šiandien lazanijos smile.gif ... pilvai pilni, liežuviu galima buvo praryti, niam niam ... tik jau man tą baltą padažą gaminti oi oi kaip nepatinka ir kodėl nėra pirkti jų gatavų sad.gif ... siaubas, vis neišmokstu aš laiku pradėti pilti pieno, kad nebūtų guziukų sad.gif
Atsakyti
o kur reikia kepti lazaniją? blush2.gif turim molinius indus, kur daržoves troškinam ir turim tefloninę formelę kur tik vienas lakštas plotin ir ilgin telpa (aukštis apie 6cm). tokiuos kėksus, pyragus kai kurios kepa.. kuriam geriau kept? blush2.gif
Atsakyti
ash kaip vyras tai lakshtus sumechiau y puoda su verdanchiu vandeniu ir pirma kart gavosi didelis shhhh. nes lakshtai sulipo. antra kart ash ju nedejau y puod ishkart y skarda ir dejau padazhus gavosi liux thumbup.gif bet mazhoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ycikas555 @ 2006 10 04, 22:01)
ash kaip vyras tai lakshtus sumechiau y puoda  su verdanchiu vandeniu ir pirma kart gavosi didelis shhhh. nes lakshtai sulipo. antra kart ash ju nedejau y puod ishkart y skarda ir dejau padazhus gavosi liux  thumbup.gif  bet mazhoka smile.gif

nors aš ir ne vyras ir viriau po kelis lakštus ir pyliau aliejaus vistiek jie sulipo g.gif (gal reikia virti dideliame kiekyje vandens). Lazaniją dariau pirmą kartą, dabar dar kepa, atrodo gražiai, gal skanu bus.
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2006 10 07, 17:33)
nors aš ir ne vyras ir viriau po kelis lakštus ir pyliau aliejaus vistiek jie sulipo  g.gif (gal reikia virti dideliame kiekyje vandens). Lazaniją dariau pirmą kartą, dabar dar kepa, atrodo gražiai, gal skanu bus.

Aš lazanijai niekuomet lakštų neverdu. Svarbu tik kad padažo daug būtų.
Atsakyti
paskaiciau sia temele ir sugalvojau pasidaryti lazanija, pavyko labai skani, vyras vis praso kad dar padaryciau, dariau su darzovem ir virta mesyte, bandau dietos laikytis tai stengiaus kad kuo maziau kaloriju butu. as tu lakstu neviriau, daug padazo pyliau, jis toks gan skystokas buvo ir dar folija pradzioje apdengiau, nors pas mane ant pakelio ir nebuvo parasyta kad juos reikia virti.
Atsakyti