Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(Aurute @ 2006 10 08, 09:43)
Aš lazanijai niekuomet lakštų neverdu. Svarbu tik kad padažo daug būtų.

drinks_cheers.gif aš irgi niekada neverdu lakštų, kai skysčio daug jie kieti nelieka
Atsakyti
tai po pasikokymo ash ju neplikinu doh.gif dabar darau sausus tik padazhus pilu be galeschio ir surio dauk

gaunasi rebokas bet minkshtas ir skanus kepinys . rolleyes.gif niam niam
Atsakyti
sveikutes,
as tai lakstus verdu. Tiksliau mano draugas verda, kai as tuo metu uzsiimu surio tarkavimu, mesytes apkepimu. Jis pila i puoda aliejaus, deda po 3-4 lakstus ir priziuri juos kad nesuliptu smile.gif Nes padazo pries pat kepant dedam nedaug - truputi girtineles. Nes vien konservuoti pomidorai daug "šlapumo"duoda. 4u.gif
Atsakyti
O gal kas nors bandė daryti lazaniją su tais šviežiais nedžiovintais lakštais? Vakar pirkau "Maximoj", ax.gif tik nesugalvoju, ar jie taip pat tiek daug padažo sugers, ar reiktų mažiau jo pilti? g.gif
Atsakyti
Neskaičiau visos temos, tai sorry, jei kas jau parašė blush2.gif Mano klausimas būtų toks: kaip pagamint lazaniją mikrobangej? 4u.gif
Atsakyti
o as lakstus pamirkau karstame virintame vandenyje, i dideli bliuda metu po 2 lakstus, kad nesukibtu, buna minksti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2006 10 24, 15:55)
ir man tas įdomu....

tokiu atveju manau, kad pirmiausiai reiketu gerai iškepti faršą, išvirti makaronus, atsidaryti konservuotu pomidoru stiklainiuka. viska susluoksniuoti ir mikrobangineje tiesiog istirpinti suri ant virsaus lazanijos..
Bet jau nebus tos traskios surio plutese.. ir nebus viskas sukepe i viena visuma schmoll.gif Nebent ta mikrobangine su griliu, kurio pagalba viskas iškeptu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2006 10 02, 16:26)
o kur reikia kepti lazaniją?  blush2.gif  turim molinius indus, kur daržoves troškinam ir turim tefloninę formelę kur tik vienas lakštas plotin ir ilgin telpa (aukštis apie 6cm). tokiuos kėksus, pyragus kai kurios kepa.. kuriam geriau kept?  blush2.gif

Sveikutes smile.gif
O as toki pat klausima turiu. Kaip suprantu, reikia formele tureti pakankamai placia ir auksta, ar ne? g.gif Gal galetumet kuri nors parasyti kokio plocio ir aukscio ji turetu buti? blush2.gif o gal ir nuotraukyte idetumet. Na ne kokia is manes kol kas kulinare blush2.gif bet as stengsiuos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2006 11 27, 15:35)
O as toki pat klausima turiu. Kaip suprantu, reikia formele tureti pakankamai placia ir auksta, ar ne?  g.gif Gal galetumet kuri nors parasyti kokio plocio ir aukscio ji turetu buti?  blush2.gif o gal ir nuotraukyte idetumet. Na ne kokia is manes kol kas kulinare  blush2.gif bet as stengsiuos  mirksiukas.gif

Šaunuolė, kad stengiesi 4u.gif

Aš lazaniją kepu toje pačioje skardoje, kurioje kepu kugelį blush2.gif . Man pavyksta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristaly @ 2004 01 08, 13:13)
Chmm, skanu lazanija thumbup.gif, kai ne per daznai biggrin.gif.
Mano receptas:
Reikia -
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas, (as dedu kokius 2)
1 didelė morka, (as cielas 3 sukraunu:D )
skiltelė česnako,
300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
15 g. džiovintų grybų arba 200 g.  pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę
morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas,
susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti
vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais,
druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.

Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad
tilps lazanijos lakštai.

Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese
padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po
5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą
gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių
pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. 

As lazanijos lakstus verdu tik po kokius 5, apie 3min, nes jeigu sudesu visa pakeli iskart man jie sulimpa. O istraukus dedu atskirtai, kol pagaminu visus padazus lazanijos lakstai jau buna isvirti.
Skanaus tongue.gif


Šiandien gaminau Lazaniją pagal šitą receptą. Gavosi nerealiai skanu thumbup.gif . Tik nedėjau malto muskato, nes parduotuvėj nebuvo pirkti ir į baltą padažą bėriau druskos iš akies. Lakštus iš pradžių apviriau ir man gavosi po 6 lakštus į blėką, todėl ir sluoksnių išėjo tik 3. Bet šiaip 3 sluoksniui beveik nebeužteko raudono padažo, tai kitą kartą faršo imsiu kokius 500 gramų.
Atsakyti
As irgi pagal si recepta sekmadieni su draugu gaminau lazanija. Viskas gavosi labai skaniai thumbup.gif
Galiu pastebeti, kad mesos padaziuko galetu buti daugiau. Ir dar mes su draugu nusprendem, kad labai jau ilgas procesas tas lazanijos gaminimas. Nors ir labai skanu, taciau daznai nedarysim schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2006 12 05, 16:00)
prisiskaiciau, labai noreciau pabandyti, bet... matyt esu silpnadvase  blush2.gif  , nes receptukai gana sudetingi atrodo....  g.gif  jei įgausiu dvasines stiprybes, bandysiu savaitgali gaminti pagal paskutiniji recepta  4u.gif


užsuk į IKI ir nusipirk lazanijai makaronu kartu su padazo ruošiniu, tik reiks papildomai maltos mėsos thumbup.gif Mano vyras pagamino - labai skanu thumbup.gif
Kitą kartą gal galėsime ir patys padaža gamintis smile.gif Bet pradedantiesiems - puiki išeitis smile.gif

P.S. Čia ne reklama, tiesiog niekur kitur tokio rinkinuko nemačiau smile.gif
Atsakyti