Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(Medeina @ 2004 01 08, 12:24)
Yra parduotuvėse,makaronų skyriuje laugh.gif Reikia į dėžutes pažiūrėti,kainuoja apie 6 Lt(jei gerai pamenu).Čia ne į temą,bet dar būna tokie stori "vamzdeliai" (pamiršau kaip tie makaronai vadinasi).Tai irgi galima farširuoti faršu,dėti vieną prie kito į skardą,apipilti anksčiau mano minėtu padažu ir pabarsčius ferm.sūriu iškepti.Irgi labai skanu.



QUOTE(bea @ 2004 01 08, 12:25)

2. baltasis padazas (beshamelio): sviesta kepinti su miltais, tada skiesti pienu, deti druskos.




QUOTE(bea @ 2004 01 09, 23:22)
kai prikimshi, sudedi i kepimo forma ishtepta riebalais, gausiai aplaistai besamelio padazu ir pabarstai suriu. uzkepi orkaitej 25-35 min.

ačiū, labai ačiū už receptus, vakar gaminau, laaaaaaaaabai skanuuuuuuuuuuuuuuuu, visi valgėme ir dukrai ir vyrui ir man pačiai laaaabai patiko thumbup.gif thumbup.gif

Tik aš apibendrinsiu jūsų receptus. Kaip aš dariau:

Įdaryti makaronai

Reikalingi produktai: Tuščiaviduriai piršto storio makaronai vamzdeliai (1 pakelis), 0,6 kg kiaulienos faršo, prieskoniai mėsai (maltai), 2-4 česnako skiltelės (pagal dydį), 2-4 kiaušiniai; (padažui) 50 gr sviesto, 900 ml. pieno, 50 gr. miltų.

Gamybos procesas : Į faršą įmaišome sukapotą česnaką, prieskonius bei kiaušinius. Tuomet imame makaronus ir pirštais kemšame į juos mėsą. Jau įdarytus makaronus dedame į viena prie kito į skardą. Gausiai apipilame baltu padažu (bešamelio) ir pabarstome sūriu. Kepame orkaitėj 35-40 min.

Padažas: Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.

Atsakyti
Lazanijos lakštai kainavo apie 3 (nors kaina buvo parašyt 5lt). Jų apvirti tikrai nereikia (galų gale, ką jie ten pusę valandos skardoj veikia?).
Vat. Dariau šią dievo dovaną porą kart, naudoju tik gerus produktus, nenusukdamas kokio produkto. Žinoma, tokiu atveju ji kainuoja daug, bet ją nedažnai ir darau. Kitaip atsibostų. Na, iš tikro tai tik porą kart dariau (nepamenu, kieno receptu). Bet visi išgiria. Būna skanu ir tikrai sotu. 6 alkanus žmones pavalgydinau iš nepilnos dėžutės lakštų, 750gr faršo ir tiek pat sūrio. Tik padažas gavosi prastas, bet visvien gavosi puiku.

Dabar norėčiau išmėginti vieną sluoksnį mėsos, o kitą - kokį su daržovėm - špinatais, agurkais, pomidorais ar pievagrybiais.

Jei kas žino kaip tai paruošti - prašau pagalbos.
Atsakyti
as tai darzoviu sluoksniui dedu svogunus, pakeptus su morkomis, ir po to idedu nuluptu ir supjaustytu pomidoru, truputi patroskinu. darzoviu idara dedu ant lazanijos laksto, ji aptepu grietine ir apibarstau suriu. gaunasi nerealiai skanu ir sotu wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na ko gi jus ta lazanija taip sudetingai darot?

Gilioj keptuvej smulkiai supjauscius pakepint:
svoguna, cesnaka, per smulkia tarka morka, darzoviu pagal fantazija - papriku, grybu ar kas ka megsta, galima net rukytos mesos deti, tada farsas, skardine konservuotu pjaustytu pomidoru, sultinio kubelis, nepagaileti prieskokiu kokiu yra, truputis kecupo - turi gaustis skystokas padazas.

I skarda deti sluoksniais, gerai suslapinant lazanijos lakstus tuo padazu ir virsutinis sluosnis mesinio padazo. Kepti 20min, tada pabarstyti virsu tarkuotu suriu ir dar 10 min. Isemus pastoveti 5min.

Prie puodu stoveti tereikia 20 min, sveikiau, nereikia terliotis su besamelio padazu, pigiau ir rezultatas toks pats. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, perskaičiau visus 10 puslapių, bet neradau, kad kas nors gamintų lazaniją su varške ir saldžiu padažu. Kaune "Čiau" picerijoje tokią kepa, bet kas ten viduj, man nelabai išeina išnagrinėti, gal kas nors iš Jūsų turi kokį receptą ? Įsivaizduoju, kad turėtų eiti varškė, pienas arba grietinėlė, o toliau - kiušinių reikia, sūrio reikia? Ten lyg ir tąsus tas pertepimas... sad.gif
Atsakyti
Norejau padekoti kristaly uz puiku lazanijos recepta.

Pagaliau man pavyko padaryti lazanija thumbup.gif
Atsakyti
As taip pat noriu padekoti ,nepamenu kieno receptas su besamel ir bolonez padazais buvo, gavosi super skanu. As buvau is tu laiminguju,nes aptikau vietiniam supermarkete sviezios lazanjos lakstu. blush2.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 06 08, 20:27)
As taip pat noriu padekoti ,nepamenu kieno receptas su besamel ir bolonez padazais buvo, gavosi super skanu. As buvau is tu laiminguju,nes aptikau vietiniam supermarkete sviezios lazanjos lakstu. blush2.gif  thumbup.gif  thumbup.gif



Aha su tokiais skanestais galima lengvai nereikalingo balasto prisiauginti ax.gif , as visad darau is tu lakstu kuriu nereikia virti.
Atsakyti
VEGETAREMS!

vietoj farso dekit soju varsa (tik jau paruosta). Nepatikesit, bet niekam net nekilo itarimas, kad ta lazanija buvo su soja, o ne su tikra mesa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaryte @ 2006 06 08, 10:50)
Aha su tokiais skanestais galima lengvai nereikalingo balasto prisiauginti ax.gif , as visad darau is tu lakstu kuriu nereikia virti.

placiau papasakokyt kaip tie lakstai atrodo,kad ju nereikia virti,o jei galit idekit fotke dezutes.
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 07 07, 14:09)
placiau papasakokyt kaip tie lakstai atrodo,kad ju nereikia virti,o jei galit idekit fotke dezutes.

kokius benusipirkciau, niekada neverdam.
darau taip. pasiruosiu mesyte.(farsas su svogunais, prieskoniais, slakelis sultinio, kad skystesnis butu). tada i blekute dedu laksta (nevirta) lazanijos. aptepu mesa, kartais dedu pomudoro riekeliu. pabarstau suriu. vel lazanija-mesa -suris. pabaigiu lazanija ir uzbarstau surio. tada visa si slauoksniuoti uzpilu sultiniu(na i krastus), iki virsaus , bet, kad neapsemtu. uzdengiu folija ir kepu. ar iskepe tikrinu persmeigus viska peiliu. kai jau iskepa nuimu folija ir dar pakepu , kad paskrustu... viskas...
Atsakyti
doh.gif Ir as siandiena pirma syk kepiau lazanja, nu puse bedos gavosi, tik virsutinis lakstas tai nelabai iskepe...... O as dejau viska ka turejau ir sparagus, ir kukuruzus , farsas, .paprika........ir dar kinietikskais padazais laisciau.
Ale lazlanja kinietiskai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti